Cornucopia?

2015-10-05 20:37

Asylkrisen: Försvarsmakten stoppar tältläger på Rinkaby - ordnar halvt dygns platser

Försvarsmakten säger enligt ett pressmeddelande nej till att upplåta Rinkaby skjutfält till ett tältläger för tio dagars asylsökande, dvs 10 000 personer, men ordnar fram 600 bäddar på andra övningsfält. Därmed kan man hantera ungefär en halv dags asylsökande, givet att logistik och administration fungerar och personalresurser att hantera anläggningarna går att ordna fram.

Försvarsmakten skriver:
"När det gäller Rinkaby är det ett skjutfält som behövs för att öva - att bli av med det området skulle få omfattande konsekvenser för verksamheten och det har Försvarsmakten meddelat Migrationsverket."
Snart står nya högvaktkasernen redo och Stockholms slott har nog en ganska hög vakansgrad. 
Istället ordnar man fram Skogstibble skjutfält utanför Uppsala, Skönstavik utanför Karlskrona, Älvdalens skjutfält och Myttinge skjutfält på Värmdö, vilket ska ge 600 platser, eller mindre än ett dygns asylsökande. Huruvida det finns administration, handläggare och logistikresurser att skicka de asylsökande till dessa anläggningar, samt personal som ska ta hand om anläggningen och logistik som utspisning etc, framgår inte.

De olika förbandens konsekvensbeskrivningar av att de angivna anläggningarna upplåts har inte tagits hänsyn till, annat än när det gäller Rinkaby. Övriga förband kommer påverkas mer eller mindre av att skjutfält tas i bruk, men Försvarsmakten kallar konsekvenserna "hanterbara".

Under gårdagen registrerades 824 asylsökande, varav 27% från krisens Syrien och 32% från det Afghanistan där ISAF inte längre skyddar civilbefolkningen. Asylansökningarna är ner från förra onsdagens rekord på 1 297 asylsökande på ett dygn, men medlet de senaste sju dagarna är fortfarande 1 021 per dygn. En majoritet, 73%, av de asylsökande kommer alltså inte från krisens Syrien.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

61 kommentarer:

 1. Fråga till bloggaren:

  Du har tidigare i hätska ordalag tillbakavisat varje påstående om pågående massinvandring till Sverige. Anser du fortfarande att någon massinvandring inte föreligger?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och ingen sedvanlig markering mot SDs bruna svans var det heller. Vilken blogg har jag hamnat på egentligen? :)

   (Det var för all del ett tag sedan jag var här. Kanske har alla "sverigevänliga" straffat ut sig, blivit blockade, och gett upp.)

   Radera
  2. Inte för att vara elak mot Cornu, men han är en β-invidid och följer per default α-inviderna när resan väl satt av.

   Radera
  3. Cornu är en beta som tror att han är en alfa.

   Radera
 2. Ett par 100 kan ju placeras Känsö från nu och fram till April.

  SvaraRadera
 3. Onekligen en intressant tid att uppleva för oss som har en dragning mot apokalypsm. När faller Migrationsverket helt tror ni? Jag gissar torsdag nästa vecka (15/10).

  SvaraRadera
 4. Skjutfältet har ju försvarsmakten användning av. Ett Tältläger i Tantolunden och ett på Gärdet borde väl bara vara vin vin. Migranterna får någonstans och bo och Stockholmarna för möjlighet att öppna sina hjärtan på vid gavel. Kan ju inte bli bättre.

  SvaraRadera
 5. Inte ett knyst om migration i Aktuellt.
  Hittar inget annat program där det skulle kunna tänka rapporteras och analyseras lite i frågan. Viktigast är att Fridolin uttalar sig mot mobbing.
  Får väl hålla till godo med "Vår tids Vagina" TV2 23:45.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kom massor av opinionsundersökningar i slutet av augusti, men inte i slutet av september...

   Radera
  2. Resultaten av de opinionsundrsökningarna kanske inte var i linje med vad journalisterna önskade sig?

   Radera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. I Stockholm finns både Friends och Tele2 Arena som borde kunna svälja åtskilliga tusen. Tak över huvudet, toaletter och dusch, korv och öl, samt mediakub i taket för information.

  SvaraRadera
 8. Kanske skulle det gå att hyra oanvända ladugårdar och svinstallar och inreda till sovhallar? Isolerat, kraftig elanslutning för elvärme, ventilerat, det finns vatten och det går att rigga improviserat avlopp till gödselbehållaren. Det kommer att lukta konstigt även efter ett par högtryckstvättar före inredningen men det vänjer man sig vid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svinstallar???
   Lite otur när du tänkte eller?

   Radera
  2. Magdad-Bob har ju sagt att ladorna är tomma, då spelar det väl ingen roll vad det varit i dem. Fyll dem med sängar istället :)

   Radera
 9. Jag blir mörkrädd. Det mest makalöst att det ens skapas en pressrelease om några hundratal nya platser när det krävs 1000 platser om dagen. Saknas det all form av förståelse av siffror och tal? Saknar våra politiker logiskt tänkande? Det är nog snarare att de saknar tänkandet överhuvudtaget. De verkar vara rena känslomänniskor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Hur känns det" har ju varit den första fråga alla journalister får lära sig att ställa i två generationer nu...

   Radera
  2. Herr generaldirektören i Migrationsverket lär enligt Expressen ha yppat att då måste Försvarsmakten skaffa fram platerna på annat ställe...

   Radera
  3. Självklart kunde Försvarsmakten skaffat platser, tex i ett skyddat område i östra Turkiet, men FM har inte "uuumpfh" nog att genomföra en sådan sak.

   Radera
 10. Hur ska man någonsin komma ikapp och avveckla alla provisorier under "värdiga former"?

  I t ex Malmö noterar jag att det kringresande folket inte är det längre.

  SvaraRadera
 11. Cornu, är det naivt att tänka att tids nog så kommer det bli tvingande för länderna i EU att ta emot flyktingarna? Svårt i så fall att inte låta eletistisk, men om vi tar vi emot bland de första invandrarna så borde utbildade och "handlingskraftiga" personer vara mer representerade än när mer "vanligt" folk senare börjar röra på sig och anländer till till exempel Danmark (när tvånget införts och vi gjort så gott vi kunnat).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och du tror att ett sådant kvotsystem skulle ta med historisk invandring i beaktning? Att vi skulle kunna hävda någon retroaktiv aspekt? Det tvivlar jag på att de övriga länderna är speciellt intresserade av...

   Radera
  2. Jag är kanske bara blond och blåögd - men jag vill ändå tro att de har någon högre tanke med det här.

   Radera
  3. Travesti på vad 6:e Mannen brukar skriva
   "Vägen till he..vetet" är kantad av naiva föresatser"

   Radera
 12. Varför kräver migverket att försvaret ska trolla fram resurser?
  Har inte försvaret rätt att göra sina prioriteringar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 14. Vad gäller byggnaden som herr Bloggaren har som illustration i början kan jag upplysa om att den redan bebos då och då av utlänningar!
  Från Frankrike och Tyskland tror jag mig veta.

  SvaraRadera
 15. Om en majoritet av de asylsökande inte kommer från Syrien så kan man väl inte längre beskylla Putin för flyktingkrisen i Europa? Så då måste det ju helt uppenbart vara SD:s fel istället...

  Att Turkiet stoppar eller släpper iväg flyktingar från sina läger som ett maktmedel i förhandlingarna om att få bomba PKK är givetvis helt irrelevant. Förresten varit väldigt lite snyfthistorier om kurder i media senaste tiden... märkligt sammanträffande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Igår var det ju lite svammel om att det SDs fel att antalet asylsökande från Afghanistan ökade eftersom SD tydligen inte ville ha kvar alla 300 man som vi hade där för att upprätthålla ordningen. Japp, det är sant.

   Löfvens hopp står nu till EU så att EU kan göra det som Löfven inte mäktar med, dvs att ta ansvar och visa på handling.

   Sen får vi se hur EU hanterar de som flyr via Libyen. Går man in militärt och säkrar vissa områden? Britterna är ju sugna på det.

   Radera
 16. Så de behöver fältet för att öva?

  Varför det? Finns ingen anledning att öva något längre eftersom det inte finns något kvar att försvara.
  Vi har redan släppt in alla fienden bakvägen och satt dem på allinclusive

  Ska bli kul att se hur lång tid det tar innan "försvarsmakten" fattar det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmmmm, det är såååå mysigt att släppa in fienden bakvägen... Du borde testa!

   Radera
  2. Överlämnar det till dig, det finns nog många bisexuella stora gossar bland de nyinkomna, har du lite tur så kanske det dessutom blir utan nån sexuellt överförbar sjukdom..

   Radera
 17. Procentuellt verkar de i Stockholm nog vara de som vill hjälpa mest. Och då och då läser man ju om hur de asylsöknande inte är nöjda med inkvarteringen uti obygden.
  Några stora Arenor i Stockholm borde tas i anspråk och sedan parker & gärdet.

  SvaraRadera
 18. Oerhört glädjande att några i det här landet fortfarande tänker. Det har visat sig många gånger tidigare att det är ingen bra idé att samla ett stort antal sysselösa unga män i tältläger: https://www.youtube.com/watch?v=rYGmazGwa-g&feature=youtu.be

  SvaraRadera
 19. Patetiskt hur cornu försöker låtas att han är skeptisk till invandring när han ägnat år åt att försöka upprätthålla invandringen, bland annat med statistiktrixande. Cornu saknar verkligen varje tillstymmelse till moral eller samvete.
  /m2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nyhetsrapportering är inte åsikter.

   Är du förståndshandikappad eller bara en sverigedemokratisk väljare?

   Radera
  2. Bästa jättehjärna. Förstärk din vänlighet.

   Radera
  3. Cornu, du har ljugit dig blå med statistik i de här frågorna och drivit en flera år lång kampanj att invandring inte är ett problem alls. Du är en fullständigt samvetslös opportunist. Nu när du fattat att vinden kommer vända så försöker du ställa dig in hos den andra sidan. Har du ingen skam alls?
   /m2

   Radera
  4. Och det är självklart ingen slump att du har antagit etablissemangets åsikter till punkt och pricka i invandringsfrågan. Precis som du gör i utrikespolitiken. Du är en fullständig opportunist i fruktansvärt skadliga och farliga ämnen. När du ser döda människor på gatorna i framtiden och när du ser rökplymerna stiga över städerna, hur ska du då kunna se dig i spegeln? Eller är du en fullständig psykopat utan något som helst samvete och utan någon som helst förmåga att reflektera över ditt eget beteende?
   /m2

   Radera
  5. Martin - visst är det möjligt för dig att förstå att Sverige liksom många andra EU-länder absolut behöver invandring beroende på EUs "demografiska profil". För många "gamla" och för få "unga". Mer unga behövs för att hjulen skall rulla vidare. Många fler. Men samtidigt inser nog de flesta väljare att för mycket invandring under alltför kort tid leder onekligen till social oro samt pressar våra välfärdssystem till det yttersta. Världen är inte svart vit - det finns gråskalor mellan ytterligheterna. Rökplymerna du pratar är en möjlig framtid, långt fram i tiden. Men om landets ledare och väljarna är kloka så kommer de säkerligen kunna undvikas. Annars får vi lära oss hantera rökplymer också och anpassa oss till det samhället.

   Radera
  6. Cornucopia är en liten människa utan egna åsikter som försöker ställa in sig hos makten genom att eka tillbaka maktens åsikter och kväsa de som säger emot. Jag kallar detta för "sykopantisk personlighetsstörning".

   Radera
  7. Det allra lustigaste är att Cornucopia i andra sammanhang har proklamerat att "internet glömmer aldrig". Sedan försöker han pudla från sina tidigare åsikter. Snacka om kognitiv dissonans. Ahahahahaha.

   Jag vill se mer asylboenden i Sätila. Mer asylanter kommunplacerade i Sätila. Mer! Mer! Mer! Meeeeeer!

   Radera
  8. Jag noterar, "Martin", att du liksom alla "Putinkramare" har en profil utan presentation. Du är och vill vara helt dold vilket inte skapar någon som helst trovärdighet. Mest troligt får du betalt för att misskreditera bloggen och försöka vilseleda debatten bort från viktiga punkter.

   Radera
  9. Tack Niklas för att du tydliggör att det är samma krafter som driver den här massinvasionen och hetsar mot Ryska Federatinen samtidigt. Svenskhatande Soroshejdukar, Washingtonlakejer och NATO-quislingar.

   Radera
  10. Jag har under de senaste dagarna varit på de s.k. rasistsajterna. För någon vecka sedan hade jag inte en aning om dessas existens; info om dem hittade jag i en kolumn publicerad av Metro. Visst förekommer på dessa sajter kommentarer med xenofobiska inslag men långt ifrån så många som jag förväntade mig att hitta där när jag läste Metros kolumn. Däremot finns där många kommentarer från individer som helt enkelt ventilerar sin oro för Sveriges framtid, eftersom statsmakterna verkar ha avstått från att kontrollera vem som behagar att "fly" hit.

   Radera
  11. Välkommen till verkligheten! :)

   Radera
  12. Annecatherine, finns en nyhetsmotor som heter kimmoa.se/rn som samlar alla alternativmedia och gör en länk så fort någon alternativmedia gör en ny artikel. Så kan du hitta allt på ett ställe och se alla uppdateringar. Du kan också konfigurera tjänsten om det finns alternativmedia som du ogillar och inte vill se uppdateringar från.

   Radera
 20. "En majoritet, 73%, av de asylsökande kommer alltså inte från krisens Syrien." Nämen ojdå... var har vi kunnat läsa det nånstans i flera veckor vid det här laget? Vad heter sajten nu igen... emm.. Avp...nä just det.. det är ju en rasistsajt och den kunde man inte länka till för det var ju bara massa skitsnack. Jag är så trött på Sveriges jävla idiotbefolkning så jag kan bara skratta åt det nu. Folk kommer få vad de röstat. Så sluta gnäll och håll käften.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser mest ut som det är du som gnäller här... Kanske dags att lyda dig själv och hålla käften?

   Radera
  2. Jag börjar inse att folk är för dumma helt enkelt för att ta in nånting än det de blivit hjärntvättade med. Man ser det genom hela historien. Det är för sent nu ändå. gällande flera frågor. Ignorerar också det mesta som skrivs numera men ibland är det så jävla korkat så det går inte att låta bli.

   Radera
 21. Gärdet i Stockholm är en perfekt yta. Inga militärövningar försiggår ju där numera.
  Och för att parafrasera:
  "När det gäller idrottshallar är det en anläggning som behövs för att öva - att bli av med det området skulle få omfattande konsekvenser för verksamheten och det har [ange valfri förenings namn] meddelat Migrationsverket/kommunen."

  SvaraRadera
 22. Med tanke på vilket rabalder det blir när FM vill visa upp sig eller öva i närheten av en flyktingförläggning, är det då så lämpligt att förlägga flyktingarna intill skjutfälten? Eller innebär inkvarteringen av flyktingar på logement i anslutning till skutfälten att man stänger dessa fält helt?
  Dessutom ligger ju dessa fält ute på landet, vilket borde leda till fler fall av akut lappsjuka hos de inkvarterade, i den mån de förmås kliva av bussen.

  SvaraRadera
 23. Det här håller på gå helt överstyr. Finns inget matchning mellan migration och resurser till förfogande. Förstår inte Migrationsverket att försvarsmakten finns knappt längre. De har ytterst begränsade resurser att hjälpa till med. Och den lilla mark de har kvar kommer att behövas för mycket mera övning i den nära framtiden. Snart är kommunernas och migrationsverkets personal utmattade och då får vi se vad som händer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "håller på".. jag tror hela samhället gick överstyr för ett bra tag sedan. Skenande bostadspriser, ett försvar som lider av svår anorexia, rättsväsende som inte orkar/har tid/har råd att lösa vardagsbrott och sätta skurkar i fängelse (men det ger ju fler platser till flyktingar iaf), politiker som är handlingsförlamade, media som glömt bort sin uppgift och ansvarsbefrielse på alla nivåer.
   Sen tror jag inte vi kommer så långt som total systemkollaps, som en del verkar ha som mantra, utan vid någon punkt i framtiden kommer folket fåt tnog, spottar i händerna och tar itu med arbetet, som vi germaner brukar göra. Ordnung muss sein!

   Radera
  2. Det blir ingen systemkollaps, bara lite ändrade spelregler på sikt och lite omfördelning av rikedomar när de få som är överbelånade inte kan betala sina skulder. Det är högst 10 % av befolkningen, och de har ofta "rika" föräldrar som borgat med sitt eget hus, så det gör nog inte så mycket.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 24. Volymerna lär minska så fort de som kommer hit hamnar i nedlagda fängelser och tältläger mitt i skogen under vintern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, herregud. En del bakom rostig taggtråd och andra i djupsnö och läckande tältduk. Vilket öde - stackars människor - när de inser att de kanske valde fel land då vi inte hade Tysklands resurser och en mycket djävligare vinter.

   Radera