Cornucopia?

2015-10-06 12:12

Asylanstalten Smälteryd myllrar av aktivitet

"Kriminalvården har sedan tidigare upplåtit två nedlagda anstalter till Migrationsverket, både Kirseberg i Malmö och Smälteryd utanför Göteborg. De tas i drift inom kort." - Expressen
Våra myndigheter är effektiva och skrider till verket. Den tidigare oinredda fångvårdsanstalten Smälteryd snabbrestaureras nu efter att ha stått helt tom och ounderhållen i 4.5 år. Lastbil efter lastbil med byggmaterial, målarfärg och inredning kommer till de hundratals hantverkare som nu jobbar dygnet runt med att ställa iordning anstalten, så den kan ta emot 200 - 300 asylsökande istället för de 67 interner som satt här för fem år sedan, innan man rev barackerna de bodde i.

Timaktuell fotokavalkad från aktiviteten på området följer, som en hyllning till våra myndigheters kompetens, beslutsamhet och handlingskraft. Och den korrekta mediabilden enligt ovan.
Den behöriga trafikens infart till Smälteryd. Som man ser har man tagit bort skyltarna om att detta är
en kriminalvårdsanstalt och satt upp nya från Migrationsverket.

Hänglåset till bommen har de hundratals transporterna och byggnadsarbetarna satt tillbaka
exakt i samma vinkel som den 30:e september.

Fullt av liv och rörelse och det är hantverkare överallt.

Notera hur skickligt hänglåset hänger i samma vinkel som för en vecka sedan. Utmärkande
för Migrationsverket och Kriminalvården är sådana här känslor för detaljer.

Huvudentrén. Det är här alla transporter kör in.
För att vara extra välkomnande har man ställt en lyktstolpe lite på sned, så det inte känns så strikt.
Även här har de hundratals hantverkarna tagit ner Kriminalvårdens skyltar och satt dit Migrationsverkets.
I bakgrunden pågår avlastning av möbler och hantverkare springer fram och tillbaka, samtidigt som
storkökspersonalen håller på att bära in livsmedel till det nybyggda storköket, som byggts ut för
att hantera 5x så många som man hade interner förr. 

Fullt av hantverkarbilar, lastbilar och leveranser. Notera den gaffelutrustade traktorn som ska lyfta bort de två
infartsblockerande tyngderna på sina pallar, så leveranserna kan köra fritt. Ett av betongblocken
har på grund av den höga belastningen av trafiken trillat ner från sin pall och lyfts istället med lyftkranen på bilden.
Så alla kan vara lugna, våra myndigheter klarar av situationen och går inte på knäna medan ansvariga chefer gör det ena mediautspelet efter det andra med siffror baserade på verkligheten.

Om någon läsare har foton från den myllrande aktiviteten på Kirseberg i Malmö, hör gärna av er.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

29 kommentarer:

 1. Allt är kanske en illusion.
  Kontroll av media 2015-10-06 12.00

  dn.se Inga nyheter relaterade till pågående flyktingkris, scrollade antal skärmar
  expressen.se Inga nyheter relaterade till pågående flyktingkris
  svd.se Inga nyheter relaterade till pågående flyktingkris
  aftonbladet.se sticker ut med en artikel om att nyttja båtar som tillfälligt boende.

  M.a.o. den samlade mediabilden visar att allt är inbillat och därför är det inte heller någon aktivitet vid Smälteryd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt i linje med tidigare agenda då, men nu har man trappat upp istället för att försöka vinkla bort och skademinimera så gräver man ner hela klabbet tillsvidare.

   Radera
  2. Men visst önskar jag också att det bara är en illusion eller en ond dröm att det kommer minst 1000 oidentifierade personer in i landet varje dygn, till största delen unga män.

   Och att politikerna inte har några andra planer alls förutom att blunda och låta det fortsätta till varje pris.

   I wish..

   Radera
  3. Det synes vara helt tyst om inflödet av asylanter, bortsett från en liten notis i Expressen tidigt i morse. Den talade om att Migrationsverket förväntar sig ytterligare runt 100000 människor hit under årets resterande tre månader.

   Radera
  4. DI har en artikel på sid 11 om hur flyktingstödet lyfter BNP med 15 miljarder. I artikeln framgår att om de nyanlända når en sysselsättningsgrad på 55% om 15 år blir det statsfinansiella effekten + - noll. Att det behövs så låg sysselsättning beror på att de som kommer är i arbetsför ålder.

   Vidare framgår att det finns ingen risk för överhettning i svensk ekonomi. En del av de som får jobb i migrationsbranschen har varit arbetslösa länge.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  5. Ja du Nano, jag läste också den artikeln på lunchen och skrattade gott. Det är ju bara babbel helt utan belägg.

   Sveriges samlade BNP må lyfta men per capita så sjunker den. Det är inte direkt svårt att lista ut att dubbla antalet människor i ett land som Sverige med sin infrastruktur kommer lyfta BNP. Vi kan effektivisera lite till genom att tex fylla tunnelbanevagnarna med fler människor utan att ha fler avgångar. Att kunna behandla fler patienter utan att anställa fler läkare osv.

   55% på 15 år skulle jag gärna vilja se hur man räknat men det väljer man att inte redovisa eller förklara närmare. Det är ju hela problemet med debatten, din sida sprider en massa dynga utan någonsin klara av att på ett hållbart sätt visa hur man räknat, varenda mening känns som en floskel i syfte att uppnå ett slutgiltigt ål, kosta vad det kosta vill. Det ger den andra sidan möjligheten att vrida allt till sin fördel med likaledes osanningar och vridna argument.

   Båda sätten att argumentera talar bara till de redan frälsta, ingen sida övertygar den adnra sidan och de stackare som står i mitten får helt enkelt sälla sig till endera sidans lögner eller stå helt vid sidan av.

   Var är ärligheten i debatten? Var är ambitionen att få folk att förstå hur det faktiskt ligger till istället för att sjunga för kören hela tiden.

   Radera
  6. Nyss hade de en artikel om någon som hade räknat ut att invandringens positiva effekter på Tyskland skulle ge +1,5% på BNP till år 2020.

   Tacka f-an för det, Tyskland har 80 milj invånare och räknar med att flyktingströmmen kommer ge dem cirka 800 000 nya tyskar per år. Det ger cirka 4 000 000 nya tyskar till år 2020. Så befolkningen ökar med 5% men BNP går endast upp med 1,5%, men det är givetvis oavkortat positivt.

   Debatten är helt förblindad av osanningar och förvrängningar.

   Radera
  7. D.L. jag äger inte DI. Att BNP lyfter nu är givetvis inte konstigt. Läs artikeln igen så förstår du nog. Så länge flyktingen är arbetslös sjunker, på sikt, givetvis genomsnittlig BNP i Sverige - men inte BNP.

   Min sida?

   Jag berättade om dagens artikel för att andra skrev att inget skrivs om flyktingarna.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  8. Din sida i debatten, du framstår nämligen som positivt inställd till den flyktingström vi ser idag. Inte nödvändigtvis i den här kommentaren utan i andra kommentarer. Därav min slarviga användning av orden "din sida". Kanske drog jag en förhastad slutsats.

   Jag behöver inte läsa den ingen. jag förstod alldeles utmärkt att någon presenterade en siffra helt utan att belägga den. Det är upp till oss att svälja den med hull och hår eller ifrågasätta den och kräva mer fakta.

   Jag har full förståelse för att man vill ha en exponentiell tillväxt och en perfekt befolkningspyramid vid varje givet tillfälle. problemet är bara att när de som idag bidrar till den perfekta befolkningspyramiden går i pension behöver du ännu fler människor i botten för att bibehålla pyramidens perfektion. Vilket kräver en exponentiell befolkningstillväxt vilket i sin tur leder till att man om några generationer kanske behöver en befolkning om 100 miljoner för att ännu lite senare behöva ännu fler för att balansera pyramiden. Någon gång når man vägs ände med den exponentiella ökning man vill se.

   Radera
  9. Artikeln nanotec hänvisar till är ren siffersmörja. Större delen av svenska folket och förmodligen en ännu större andel av våra journalister lider av dyskalkyli. Även tex de flesta ingenjörer är det illa ställt med, det vet jag då jag har undervisat dem när jag doktorerade. De flesta är helt hänvisade till sina känslor för att navigera sig fram här i livet. Det är Sveriges stora problem.

   Radera
  10. @D.L.

   Jag tycker det är illa att vi har krig och annat elände. Är ändå optimistisk till mycket utveckling i världen. Är pessimistisk till en del andra trender. Gruppen analfabeter och mycket fattiga har sjunkit kraftigt senaste 25 åren. Många sjukdomar är på tillbakagång. Ser i princip positivt på migration. Dagens kraftiga inflöde har vi svårt att hantera. Anser att vi länge skött hanteringen av invandrare uselt. Nu riskerar det bli än värre. Jag är i grunden ingenjör och mina tankebanor präglas av att ge förslag på lösningar försöka se andra perspektiv mer än att sitta och beklaga mig om hur illa allt är, skylla på beslutsfattare och den ödesbestämda utvecklingen.

   När det gäller beräkningen på antalet som behöver vara i arbete om 15 år bygger det givetvis på en mängd grundantaganden som åtminstone jag vet väldigt lite om.

   Men jag tycker det finns för många som tror att särskilt många flyktingar från Syrien är utan yrkeskunskaper som behövs idag. Samtidigt finns en stor skräck för utlänningar hos många. I en del fall är det tron att jobben är konstanta till antal och att får en jobb mister en annat sitt. Ja sedan har jag lärt mig en del om vad tidigare invandrare betytt och betyder för utvecklingen av Sverige ekonomiskt. Du kan kräva lite mer fakta från mig om detta men inte om artikeln.

   Ideer från andra länder är av enorm betydelse för utvecklingen här. Själv har jag lärt mycket viktigt från andra än infödda svenskar.

   Isolerat här på jorden kan vi ha en exponentiell tillväxt av kunskap ett bra tag till. Den perfekta befolkningspyramiden tvivlar jag på. Jordens befolkning ökar, men antalet barn per kvinna minskar - i en del länder - som Italien redan 1,4. Peak oil var nyss - är nu - eller strax. Peak energi tvivlar jag på än på länge, mer än tillfälligt för kanske 20-30 år, sedan har vi tillväxt länge. Peak privat bil kommer med de självstyrande bilarna fördröjd enbart genom lagstiftning som fördröjs av rädsla.

   Ska vi öka användningen av atomer exponentiellt räcker inte jordskorpan till. Är helt övertygad om att vi bara börjat nyttjandet av resten av solsystemet. Beroendet av den närliggande rymden växer snabbt och där mest för ettor och nollor.

   De flesta teorier idag menar att vårt universum upphör så småningom. Gillar vår kände fysiker Mad Max teorier.

   Måste nu hinna en del annat innan dagen blir kväll.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  11. Glömde skriva att växthusgasernas tillväxt oroar mig, men jag ser det också som något som går att göra en hel del åt. Samtidigt blev jag skeptisk till fissionskraft när jag läste teknisk fysik för länge sedan. Reaktorer och terrorister är ingen bra kombination.

   Radera
 2. Men det måste ju gå mycket lättare, snabbare (och billigare även om ingen bryr sig om det) att konfiskera idrottshallar och andra stora tomma lokaler.
  Antagligen därför man inte bryr sig om att börja renovera, det lär ju inte bli klart innan det är försent ändå

  SvaraRadera
 3. Problemet i den mediala propagandabilden hittills är att ingen vågat prata om konsekvenser. Således har en bild vuxit fram att det bara handlar om att vara godhjärtad, vilket förstås alla vill vara. Undersförstått har det varit "någon annan" som skall sköta om det där med flyktingarna nästan gratis. Men nu börjar insikten tydligen sjunka in, fast lite sent.

  Man börjar prata om att det inte går att skala upp ett samhälle hur snabbt som helst, skola, vård , boende, läkarvård, jobb etc. Till och med migrationsverkets chef säger att det finns en gräns för vad Sverige klarar av.

  Men jag säger att den gränsen är långt borta. Om nu bara alla godhjärtade ställer upp och öppnar sina hem så löser sig åtminstone boendefrågan. Det borde inte vara så svårt att propagera för att alla borde ha en egen flykting. Typ: De kostar inte mer än en hund, sköter sig själva, och man slipper gå på utvecklingssamtal, vilket man måste med hundar på hunddagis. Man kan till och med åka till jobbet och lämna dem i huset utan att de tuggar sönder möblerna. Hur svårt ska det va? Det finns inte tillräckligt många "någon annan", så öppna era hem nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Per Brinkemo föreslår precis det i dagens Dagens Samhälle. Helt verklighetsfrånvänt. Kyrkan har försökt i 2000 år att människor ska agera moraliskt - och det gör de inte. Att bygga samhällen som förutsätter att människor är bättre än de "murderous, self-centered bastards" som de egentligen är fungerar inte.
   Själv har jag fullt upp att försöka rädda mig och min familj. Måste se till att ha råd att betala barnens vidareutbildning, sätta undan till sjukförsäkring etc.

   Radera
  2. Lotta ge inte upp, bara för att det gått 2000 år! Jag har hittat en metod (variant) som bör fungera, med enda nackdelen att det blir mycket övertid nu för alla kommuner. Har skrivit det en gång tidigare. Till och med du och möjligen jag som de "self-centerd bastards" vi är kan bidraga om det lönar sig ekonomiskt. Idrottshallar, Globen och kyrkor blir bra för första mottagandet men sedan behövs mer vanligt boende.

   Om riksdagen beslutar att kommunerna får hyra in lägenheter, villor och lantställen från privatpersoner på minst halvårskontrakt, skattefritt för mindre administration samt att en del av de nytryckta sedlarna omdirigeras direkt från riksbanken till kommunerna. Problemet med boende har minskats och blir istället högre BNP och en lite högre inflation. Många med både stads och annat boende kan säkert förmås hyra ut för säg 5.000 kr per sängplats + besiktning före och efter av kommunen med slitageersättning. En del får då råd att tillbringa den mörka årstiden lagom långt söderut och andra kan stå ut med att bo på bara en adress. Samtidigt behöver kommunerna anställa fler för att sköta det hela.

   För att finansiera det hela bör avskaffande av ränteavdrag räcka långt. (Stimulerar säkert en del överbelånade att ställa upp på uthyrning)

   Ja jag vet att det behövs snabbutbildade lärare i SFI och en del mer. Får ta de lösningarna senare.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  3. Om bara en bråkdel av Sveriges drygt 4 miljoner hushåll är tillräckligt godhjärtade så skulle det fungera.

   Radera
  4. Nano: Brinkemo föreslog 100 kr/flykting och dygn. (Superbilligt!) I dagslägen är det alltså 100*1000= 100,000/dygn * 365 = 36,5 miljoner för en dygns flyktingdos. De räknar med 100,000 flyktingar till fram till årsskiftet (alltså 1000 om dagen). På 365 dager = 13,3 miljarder. I bara boendekostnader. (Till extremt underpris. I dagsläget verkar Migrationsverket ta 350 kr/dygn, men låt oss anta att man kan sänka kostnaderna med en tredjedel.) Till detta kommer dagsersättning, etableringsersättning etc.

   Ungmoderaterna har rätt: avgiftsbelägg universiteten och sänk skatten. Högre utbildning är ingen mänsklig rättighet. Anders Borg sa 1999 att välfärdsstaten måste dö. Och det har han helt rätt i. Det går inte med en välfärdsstat i en globaliserad värld. Se även Tove Lifvendal om tillit och Maria Ludvigsson om "solidaritet är bättre än välfärdsstat" i SvD .

   Schottenius i DN skriver att hon hoppas att vi inte får samma utveckling i Sverige som i Frankrike. (För vi har ju lite finare moral och är bättre och mer högtstående människor än de usla grodätarna...) Och Löfven hoppas på att näringslivet tar ansvar och blir bättre... Det är lite för många i Sverige som hoppas att människorna ska bli goda och moraliska så kommer problemen att fixa sig.

   Själv hoppas jag att staten kan upprätthålla sitt våldsmonopol och garantera äganderätten. Fast det ser ju faktiskt också mest ut som en from förhoppning (gängskjutningarna, ockupationer, polisens helt obefintliga förmåga att klara upp inbrott), men jag tror att det är det enda som är en realistisk ambition av staten.

   Du och Inge Njören får naturligtvis göra vad ni vill med era pengar. Själv måste jag se till att mina barn har kapital till utbildning, boende, startkapital. Gott sei dank, så är vi en stor släkt så därifrån har vi hjälp. Det är inte bara i Mellanöstern som klanen är tillbaka.

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Hantverkarna som är handplockade i Stockholm kommer ju med helikoptrar som står uppställda bakom huset där de inte syns.
  Apropå att ställa idrottshallar tillgängliga för nyanlända. Tror att idrottshallar normalt är upptagna av skolor på dagtid och idrottsföreningar till sen kväll. Ska man förbjuda dessa att vara i hallarna eller får de boende flytta ut sina saker därifrån mellan 07.30 - 22.30 ?

  SvaraRadera
 6. Du skulle nästan kunna göra en karriär som författare av fiktion så bra som du är på att beskriva en alternativ verklighet..

  SvaraRadera
 7. planen är kanske att andra EU-länder ska ta sitt ansvar och renovera åt oss?

  SvaraRadera
 8. Hehe, den var bra. Jag trodde först du hade klippt in fel bilder, dvs bilder före hantverkarna. Sen föll slanten ned..... Men underskatta inte Miggarna förmåga att spendera dina pengar. De betalar gladeligen 300% hantverkarlön bara för att få ngt gjort snabbt. Staten betalar, det finns inga gränser.

  SvaraRadera
 9. Tar och kollar Kirseberg på väg hem och ser om jag kan få några bilder, det lär ju myllra av byggjobbare och skyltar att man inte får beträda arbetsplatsen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dock, med reservation för att byggjobbarna åkt hem. Fast det är klart, de borde väl jobba 24/7 nu...

   Radera
  2. Verkar inte bli några byggjobbare på Kirseberg heller.

   http://www.sydsvenskan.se/malmo/malmo-infor-krislage-tva/

   Radera
 10. Cornucopia försäkrar dock att någon massinvandring ej föreligger så sitt still i båten, ingen anledning till oro!

  SvaraRadera
 11. Jag har haft förmånen att nyttja den stockholmska kollektivtrafiken den senaste månaden. Mina steg har då regelbundet tagit mig förbi Centralstation där, för cirka en månad sen, en omfattande genomgång av unga friska män plötsligt uppstod. Jag har dock noterat fem barn, tre kvinnor och några få 40-plussare. Flera av de unga virila männen påminde mera om street thugs, om någon nu undrar, där de stod i trivsamt gemensamt samspråk medan mobiler och iPhones laddades. Men jag svamlar. Det jag ville komma till är att antalet glada gossar minskat påtagligt den här veckan. Så invandringen är bara inbillning och inga fängelser lär behöva tas i anspråk. Cornu har rätt i att alla främmande män är en masshallucination orsakad av psykotropa, som nesliga SD-agenter sprider över Sverige. Vilket även förklarar de mystiska chem-trails skarpögda MP:ar slagit larm om. Det finns med andra ord absolut ingen anledning till oro. Situationen är under kontroll och finns det över huvud taget en situation så försäkrar minister Morgan Johanson att den bara är inbillad.

  SvaraRadera
 12. Hörde via en bekants bekant att Håga bebos av asylsökanden nu. Men det kanske inte är något nytt.

  SvaraRadera