Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2015-09-01 07:40

Upprekylen på börserna över?

För tillfället ser upprekylen på börserna ut att vara över. I USA föll börserna igår, S&P 500-terminen indikerar fortsatt nedgång och i Asien faller börserna på morgonen.

Amerikanska S&P-500 stängde ner 0.84% igår, något lägre än vid de europeiska stängningarna. S&P 500-terminen pekar på fortsatt nedgång och har fallit ca 1.8% mot börsernas stängning igår.
Dagschart S&P-500.

Dessutom fick slutligen S&P-500 sitt sk äkta dödskors, där MA50 bröt ner genom ett fallande MA200, vilket alltså är en kraftig eftersläpande signal om ett trendbrott på börsen.

Börserna i asiatiska tidszonerna hänger på detta och Nikkei är ner 2.83%, Hang Seng ner 0.69%, SSE Composite ner 1.88% och All Ordinaries ner 1.44%.

Frågan man bör ställa sig är om den döda katten studsat eller om vi bara får se lite välbehövliga vinsthemtagningar på uppspiken efter börskraschen? Normalt ska man vara väldigt försiktig när börsen är så här volatil, och nu har vi alltså dödskors även i S&P-500.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. Det finns en variant av ett kanalmotstånd här varför det borde ta några veckor för index(i USA) att bestämma sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästa bifurkations-zon av storlek är 1855-1904 för SP500

   Radera
 2. Är det den här kanalen du tänker på? https://www.tradingview.com/chart/SPX500/UP0cExiF-I-think-it-bounced-here-at-trend-channel-bottom/
  Eftersom den är i icke-log-skala räknar jag ändå med att beartrenden började för några månader sedan.

  SvaraRadera