Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2015-09-23 20:04

Täby öppnar sina hjärtan - upp till 600 - 700 asylsökande tas emot

Fredrik Reinfeldts Täby öppnar sina hjärtan och kan ta emot 600 - 700 asylsökande en km från Täby Centrum, när Täby Park Hotel nu blir förläggning för nyankomna asylsökande. Kommunstyrelsens moderate ordförande är "lite upprörd" och tvår sina händer och skyller på ägaren och Migrationsverket.

"Kommunstyrelsen ordförande Leif Gripestam (M) säger att beslutet är fattat mellan hotellägare och Migrationsverket.
– Migrationsverket har kommit överens med fastighetsägaren, man kan bli lite upprörd över det spartanska informationsflödet till kommunen, men nu får vi försöka hjälpa dem som står utan lokaler."
Något tal om att hjälpa de asylsökande är det alltså inte från Leif Gripestams öppna hjärta.
Nu slipper åtminstone några
hundra bo i tält.

Täby Park Hotel ska med hotellstandard klara av att ta emot 213 gäster. Migrationsverkets krav är numera dock sämre än för förvaring av hundar, och sänkt till 3.3 kvadratmeter per person. Gissningsvis bör man alltså kunna pressa in åtminstone 3x 213 gäster, dvs någonstans mellan 600  och 700 personer.

Vilket i sig är utmärkt. Stockholmsområdet är som bekant dynamiskt, med en fungerande arbetsmarknad, och fungerande samhällelig infrastruktur. Vi gratulerar därmed Täbyborna, där 45.30% röstade på Fredrik Reinfeldts Moderaterna i riksdagsvalet för ett år sedan och med det de öppna hjärtanens politik.

Dessutom får de asylsökande promenadavstånd till Täby centrum och all upptänkelig service, istället för att förvisas till några baracker mitt ute i skogen utan någon som helst samhällsservice.

Detta handlar alltså inte om kommunplacering av flyktingar, utan om ett rent avtal mellan en fastighetsägare och Migrationsverket för placering av asylsökande. Detta motsvarar det som inträffat på diverse mindre orter och kommunen har ingenting att säga till om i frågan.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

58 kommentarer:

 1. Åh så glada invånarna måste vara nu, äntligen får de en chans att ge utlopp för sin godhet och tolerans dagligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja med tanke på att 90% av alla här är klassiska muf:are som bara träffar adopterade flyktingar så ska det bli kul att se hur MUF:andet går när deras systrar blivit våldtagna.

   På sätt och vis är det bra att man inte kan köpa sig en villa för 6+ miljoner för att fly de underbara flyktingarna. Hotellet ligger väldigt dåligt till (precis vid ett Shurgaard förråds hotell och SL's förvaringsdepå) men jag antar att de goda och fantastiska MUF:arna kommer över till hotellet och ger bort sina cyklar till flyktingarna så dessa också kan hitta ut till villaområdena runt Ensta.

   Hälsningar en fd Täby bo (som övergav M ungefär 4 år sedan).

   Radera
  2. Täby C ligger på promenadavstånd (~1 kilometer). Enstavillorna på samma avstånd. Motionsspåren i Ensta skog ligger på några hundra meters avstånd. Jag undrar hur resturang Tegelbruket i Täby C ska klara sig när klientelet skiftar.

   Kul, kul kul säger jag, täbyborna har levt väldigt isolerat och skyddat i sin lilla överklassoas, de behöver gå kursen Tillämpad Mångkultur A-D i Gatuhögskolan (kurser ges överallt över hela Sverige, kostnad från gratis till alla dina tänder beroende på slumpen och förkunskaper. Studentskor extra välkommna).

   Rent allmänt är täbyborna för ignoranta och obildbara för att få behålla sitt välstånd eller sina kroppsöppningars integrite när verkligheten knackar på.. Jag menar, dårskaften röstar ju massivt på partier som vill lasta ner framtida statsbudgetar med enorma sociala utgifter till bosättare och bosättaravkomma som på grund av asocialitet eller låg begåvning inte kan hävda sig på svensk arbetsmarknad. Framtidens knegarjobb kommer att skötas av allt mer avancerade maskiner och inte av människor.

   När dårskaften ser på länder som Brasilien eller USA ser de sig sjäva som likar till den besuttna enormt rika överklassen där men de fattar inte att socioekonomiskt så motsvarar de snarare arbetarklass som spelar medelklass tack vare billiga lån. En hel del av dem skulle åkt ut ur sina kreditfinansierade påfågelsfjädrar 2008 om inte riksbanken gått in och öst på med pengar. Överklassen i Brasilien eller USA lever på kapitalinkomst, inte på sitt eget arbete som den smutsige proletären till täbybo.

   Jag förutspår ett uppsving för Arninge centrum och affärerna där när Täby C blir ungdomsgård. Jag förutspår också att M tappar kraftigt i kommunalvalet 2018 liksom FP medans SD går framåt lika mycket. Tyvärr till ingen nytta, SD är ju inte mer radikala än M var 2002.

   Radera
 2. Om inte 45,3% av Täbyborna nu står på torget med insamlade leksaker, kläder, mat, filtar, sovplatser och annat "duktigt" är de alla ljugpellar och andra invektiv.
  I nästa val är det troligtvis ett annat parti som har 45,3% av rösterna där.

  SvaraRadera
 3. Det visar väl bara att entreprenörer utnyttjar tillfället att tjäna en rejäl peng. Så fort lönsamheten försvinner så får de inneboende hitta ngt annat.

  SvaraRadera
 4. Det finns mer ledigt i Täby, mycket mer, en snabb koll i objektvision.
  Lediga kontorslokaler som enkelt kan konventeras till lägenheter i Arninge centrum med öppen planlösning, antal rum är anpassningsbart 280 m2, 174 m2 308 m2 259 m2 osv.

  Vi kan fortsätta i Göteborg där kommunen just nu förtvivlat letar efter lokaler.
  Örgryte, ett kontor i ett slott på 340m2, några hantverkare och de återställer det till bostäder på nolltid.
  Östra Hamngatan 5 ett kontor som lätt kan bli lägenhet på 397 m2 och ytterligare ett på 372 m2.
  Vad är problemet?
  Definitivt enklare och snabbare fixat än kaplanmoduler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske kan öppna ditt hem? En flykting behöver inte mer än 3.3 m2.

   Radera
 5. Herregud vi kan väl inte hjälpa alla i hela världen? Ska jag behöva ta in på ett annat hotell nu alltså? Det är ju en katastrof för mig. Men det får man väl inte säga i det här jävla landet! Typiskt att vi ska ta in en massa analfabeter som snor våra jobb och brudar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmm....
   Självkänslan verkar inte så bra...

   Radera
  2. Haha, +1 Thomas.

   Antingen det eller så tror han/hon kanske att brudarna kvoteras ut till mest behövande?

   Radera
 6. Det är väl härligt när marknaden styr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marknaden?
   Så du menar att marknaden är samma sak som att du har rätt att kräva att någon annan står för din försörjning?

   Radera
  2. Tja, det verkar ju fungera så

   Radera
  3. Både påståendet och responsen blir lite märklig med tanke på att Sverige helt saknar exempel på fri marknadsekonomi, eftersom samhället är fundamentalt planekonomiskt styrt vilket påverkar alla marknader.

   Radera
  4. Om politikerna är korrumperade så blir marknaden korrumperad. Det är det som är den verkliga trickle down effekten...

   Radera
 7. Jag kan fortsätta I Täby, Nutorpsvägen 32 610 m2, perfekt för den stora familjen.
  Enhagsslingan 21 469 m2
  Arninge centrum, igen, salutvägen 1 672 m2 visserligen med stort ljusinsläpp, kanske inte lika attraktivt då.
  Det blir dyrt med persienner, men man kan inte få allt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad menar du angående ljusinsläppet? Något rasrelaterat eller kulturellt antar jag?

   Radera
 8. De gammel-moderater som vill att politiker skall blanda sig i marknaden är bara hycklare.

  SvaraRadera
 9. Vilka står utan lokal nu som Leif Gripenstam måste ta hand om?

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du något rum ledigt?
   Kanske en sommarstuga?
   Vad väntar du på i så fall, öppna ditt hjärta.

   Radera
  2. Han syftar på flyktingarna som är utan lokal (fram till nu) och det är alltså också dom som måste tas om hand.

   Radera
  3. Fick precis höra att Rotary hållit till på Täby Park Hotel och nu blir hemlöst. Vart ska de ta vägen med sina möten?

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  4. Vojne :-)

   Njuter av detta. Blå Salen i Stadshuset måste vara en ypperlig, centralt belägen flyktingförläggning. Nobelstiftelsen kan väl köra sitt gig i ett partytält på plattan.

   Radera
  5. Hur ställer sig islamska flyktingar till att bo i en lokal där rotary har hållit pseudo-kristina illuminati-ritualer? ;-)

   Radera
  6. Bedriver Rotary illuminatiritualer?

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 10. Detta tror jag först när de är på plats.
  600-700 asylsökande som som fördriver tiden i nästan helvita Täby Centrum är nog inte riktigt vad som tänktes när man bad svenskarna öppna sina hjärtan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De lär knappast knö in så många på hotellet, även om det enligt den nya standarden skulle kunna fungera i teorin.

   Blir spännande att följa detta projekt.

   Radera
 11. Märkligt att folk bara kan placeras i kommuner hur som helst. Känns som att det borde krävas lite planering och förberedelser för att skala upp samhällsservice. Eller finns det alltid lite överkapacitet för att hantera det i alla kommuner?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Täby har självklart överkapacitet/slack för resurser. 600-700 är inget ekonomiskt problem alls i Täby, inte några tusen heller.

   Det eventuella problemet är att det krävs vilja också. Genomsnittspersonen som röstat på M gör det inte för invandring, utan för att de älskar den gamla klassiska jantelag som ligger till grund för hela politiken M för.

   Dvs jag tror inte att en röst på M korrelerar något speciellt med acceptans för invandring, förutom på så vis att invandring kan hjälpa till att skapa den underklass som kan upprätthålla jantelagen. I sådana fall är det förstås inte meningen att underklassen ska bo vägg i vägg med dignitärer.

   Radera
  2. "Grovt myndighetsövergrepp" tycker jag passar bra som beskrivning på den företeelsen..

   Radera
  3. Åh tusan, jantelagen!
   Jag som trodde det var en paradgren från Södermalm.
   Jag som trodde Täbymoderaterna ville ha billiga RUT och ROT arbetare
   Där ser man.

   Radera
  4. Kongos. Nej. Det är så här det fungerar. Bor i liten stad i Mellansverige och här har det blivit likadant som det verkar bli i Täby. Att det sen påverkar och sätter tryck på samhällsservicen får kommunen ta. Vårdcentral, tandvård, polis och andra myndigheter. Ingen planering utan bara köra på. Men det är ju det här som 87% av Svenskarna vill.

   Radera
  5. Nils: Sluta med det där skitsnacket om 87%. Det hör hemma på whitetrash sidor som Avpixlat eller Exponerat. SD vill ha reducerad asyl och anhörighetsinvandring, inte stoppad. Kvotflyktingar ska räknas utanför detta eftersom SD inte motsätter sig import av dessa.

   Den totala invandringen skulle sjunka med 30-40 % om SD fick igenom sitt migrationspolitiska program. Dvs vi skulle backa till inflödesnivån som vi hade för några år sedan. Ska man vara rättvis så röstade 99.93% på mer invandring och svenskarnas undergång 2014, det var bara de 0.07% som röstade SvP som röstade mot. Atllt SD vill göra är att bromsa ner förändringstakten lite.

   Radera
 12. Det är ett ankomstboende och inte ett asylboende. Migranten blir kvar några dagar för att sedan slussas vidare.
  Dvs inga problem med skolplatser mm för Täby. De problemen får någon annan kommun.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du på det själv? Ofta blir de kvar där i åratal. Vart ska de annars ta vägen?

   Radera
  2. Det är i nästa steg "asylboendet" de fastnar i. Cornus artikel är lite missvisande.

   Radera
 13. ähh, det är lugnt - precis där är ju redan en "no-go" zon i enlighet med viskningsleken.

  Förresten tror jag Cornu har fel, jag hörde att det var 10000 tyska bögar som skulle bo där... :-)

  SvaraRadera
 14. Ja det här börjar ju bli löjligt det flödar in mer än 1000 flyktingar om dagen till Sverige i en aldrig sinande ström ( varav kanske 20% är behövande som flyr, resten vill bara ha bättre och högre levnadsstandard.
  Svetsarn gafflar om det ena och det andra men ingen verkar bry sig om att stänga kranen.
  Vem skall hantera denna ohanterbara integration?

  SvaraRadera
 15. Skönt att kommunplaceringen äntligen är på plats. Nu kan vi förverkliga nästa fas, placering av invandrare i svenska hem. De familjer som har för många kvadratmetrar per person kommer att få erbjudandena först. Samtidigt kommer vi att kämpa för att andra länder tar sitt ansvar och frivilligt öppnar sina hjärtan såsom vi svenskar gjort. Svenskar som motsätter sig denna lösning kommer att erbjudas transportbidrag till våra partnerländer i MENA och Afrika. På så vis behöver de inchartrade flygplanen inte gå tomma på utresan.

  SvaraRadera
 16. 700 är ju färre än en tusendel av alla som anländer under bara ett enda år nu (2000 om dagen enligt Migrationsverket). Täby borde ta emot åtminstone 11000 ensamma stackars anonyma arga unga krävande arabiska män om året för att betala för deras bostäder, livstidsarbetslösa försörjning, låtsasutbildning och intoleranta hat mot alla livsstilar som inte är exakt som deras egen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men de som säljer hemförsäkringar i Täby kommer att få ökade intäkter nu - och klottersanerarna - och pepparspray och överfallslarm - etc.

   Det lokala joggingspåret kommer antagligen att få färre (kvinnliga) besök dock.

   Radera
  2. På kort sikt kanske. Som i månader snarare än år som det ser ut nu med den årliga miljonerarabsinvandringen. Men försäkringsbolag kommer ju snart att gå i konkurs och ingen väktare kommer när larmet går. Pepparsprej är olagligt och de försvarssprej som är lagliga är helt verkningslösa. Två sekunders "fiiis" blåser bort och gärningsmannen fortsätter överfallet utan att bry sig. Gör som Tor istället och skaffa sig en hammare i pocketformat. Och kolla in Krav Maga för att lära dig döda.

   Radera
 17. The Townships and its Families extends their Welcome to the Unfortunate people of Syria!!!

  We are deeply concerned about your plight and WE WANT HELP. The Welcoming and Openhearted people of Täby has in a glut of collective wisdom and good cheer to their fellow men and women decided to extend a hand of gladness and succor.

  The Munificent Township of Prosperous Täby offers a few openings for serving staff in the households of our more Prominent Citizens.

  Thus a few select refugees of good standing and humble mien are offered well-remunerated job within the opulent dwellings of their Swedish brethren

  Contracts for Maids, clean, good-looking and in every ways decent and soft-footed, as well as for Gardeners, strong, stolid and with a cheerful outlook on hard manual labour will be auctioned on the first of every month.

  Contractees will be furnished with one room in house, (maids) or otherwise suitable lodgings in garage or outhouse for gardener.

  Working hours will from dusk to dawn as per previous experience. Some snow-shovelling might take place at irregular hours but will be compensated.

  Munificent payment will be 300 dollars tax free for males and 250 for females as per longstanding Swedish Regulation. Personel under the age of 16 will paid according to Swedish wages for children, ie to be set by the head of household. Families able to fill both openings as well as provide munificent child-labour will be paid a special one time signing bonus. The Township of Täby is a traditional community with the desire to establish long time alliances.

  All fiscal remuneration will be paid in CASH at the end of each month and this Bountiful Windfall in no way affects your Deity-given rights to indefinite support from the Swedish Government.

  Take advantage of this kindly offer. Give your children the chance for a BETTER LIFE life in Sweden by adopting early integration. Learn the better kind of Swedish. Study the Swedish Model from the inside. Become the insider.

  Good chances of ADVANCEMENT. Some of our more prosperous families already have an experienced staff, and there will be openings for butlers, head maids and drivers as our prosperity grows.

  Translations to relevant languages to be found at the Socialkontoret. Some knowledge of English is desirable.

  The Town Council

  SvaraRadera
 18. SD får vatten på sin kvarn-EU skall satsa på stöd till närområdet och förstärkta yttre gränser samt Shengenregler med asylläger i Grekland och Italien.
  Varför skall vi flytta lägren från närområdet till vårt kalla klimat med en kostnadsbild som är tio gånger högre och en framtid där språksvårigheter devalverar kompetens.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är inne på en nyckelfråga Oppti. Vi måste se till att SFI stärks kraftigt. När sedan invandrare i större utsträckning hamnar i företag ger, bland mycket annat, deras flerspråkighet bättre fungerande företag med större vinster.

   Men visst måste mer resurser föras till flyktingläger i grannländerna. För att någorlunda ha kvar dessa ekonomiska resurser, som vi har idag, måste räntesubventionerna bort. Jag vill bara puffa för sidan 8 i SVD Näringsliv idag. Cervenka betyder mycket.


   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  2. @Nanotec

   Finns det några faktiska bevis för detta eller är det som vanligt en massa lösa påståenden från förstå-sig-påare?

   Det finns säkerligen bevis för att olikheter kan stärka verksamheter och affärsidéer. tex när utländska arbetare hjälper företag att bygga fastigheter i tex MÖ. men finns det några bevis för att företag med en stor andel migranter faktiskt bidrar positivt till näringslivet som skapar ett större mervärde än om de tex drev sina företag i sina hemländer eller att andra mono-kulturella personer tog deras arbeten. Det tror inte jag men skulle gärna se bevis på motsatsen.

   Så ränteavdraget ska tas bort för att vi ska kunna ge bort dessa pengar till några helt andra än svenska folket? Lysande idé... Ta för all del bort ränteavdraget men använd pengarna till att öka fribeloppen för de med lägst inkomster eller sänk skatterna generellt.

   Radera
  3. Jag tror att SFI måste slopas. Liksom svenska språket i skolorna. Om något ser halvt realistiskt ut så är det att håll alla undervisning på engelska istället. Fast som det ser ut nu så blir det istället vi som måste lära oss arabiska om vi tillåts bo kvar som slavar här i Saudinavien.

   Radera
  4. @ D.L. Vill inte få en oändlig diskussion så jag begränsar mig till ränteavdraget. Ränteavdraget bör bort för att det är ytterst skadligt för Sverige och alla länder där det finns. Läs tex artikeln i SVD idag som jag tipsade om. Borde nog klargjort detta tydligare ovan.

   Helt oberoende av ränteavdraget anser jag att vi ska bidra med mer pengar till flyktingarna runt krigsdrabbade länder för det är alltid där det finns flest flyktingar.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  5. Ränteavdraget kommer inte tas bort pga att politikerna o medieägarna vill ha kvar det, och det är faktiskt de som bestämmer i sverige.
   Svensken är foglig och bråkar inte om sånt.

   Radera
  6. Reymar du har förmodligen rätt tills en riktig kris börjar. Mycket makt finns hos de som verkligen tjänar pengar på lånen - bankerna. Försvinner ränteavdraget ens till en mindre del går det ut över bankerna. Fler betalar av på lånen om de känns dyrare. Jag tror bankernas största ägare har starkt tryck på både en hel del politiker och större tidningsägare. Sedan har Cornucopia? visat att många journalister förmodligen är skuldsatta.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 19. Täby Park hotel ligger dessutom precis bredvid en gymnasieskola. Ska bli intressant att se hur araberna reagerar när de ser små tonårstjejer i kort kort runt studenttiderna (notera att jag inte använder arab i nedlåtande syfte, till >75% är det araber så benämningen är korrekt).

  Rådande situation i Sverige lägger grund för en mycket otrevlig utveckling. Rörelser betydligt värre än SD kommer få fotfäste och bli mycket svåra att få fort. Ungern var bara början.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade rörelser "betydligt värre än SD" fått fotfäste för länge sedan så hade det aldrig gått så här långt. Nu kommer den politiska rekylen på sikt att bli så enorm att det är mycket möjligt att nuvarande statsskick åker ut tillsammans med dagens partier. Detta om något vittnar om den enorma inkompetensen hos våra folkvalda, de är inte ens förmögna att skydda sin maktbas från att vittra bort utan de förstör den själva med stor entusiasm. Machiavelli skulle rullat med ögonen om han fick se dagens Sverige. Jag menar, det är så tragiskt inkompetent att det inte ens är användbart som varnande exempel.

   Du inser väl att med den pågående demografiska utvecklingen så kommer det förr eller senare finnas tillräckligt med framtida väljare som kan tänka sig att rösta ja till Islam som statsreligion i Sverige och senare till islamiska lagar. Vad tror du svenne tänker då? "Vi kanske skulle avskaffa den allmänna rösträtten".....

   Radera
 20. Nu ser vi fram emot att kommunalrådet utbrister; Tack för att ni valde Täby! Alternativt kan ju kommunen hyra in Fredde för 100k/timme för att hålla ett varmt och välkomnande tal till de nyanlända.

  SvaraRadera
 21. Äntligen, grattis Täby! Efterlängtat kan man tro i en sådan Moderat-kommun.

  SvaraRadera
 22. Var inte så negativa till att det ursvenska får maka på foten och att Täby utvecklas. En Da Buzz-diggande täbyprofil tillika Filippas avpolletterade har ju slagit fast att:
  "Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån."

  (Spår av ironi kan förekomma i texten ovan.)

  SvaraRadera
 23. Det er bare en løsning, send migranter til alle helhvite områder. Da stopper stødet til fortsatt innvandring med en gang. Garantert.

  SvaraRadera