Cornucopia?

Aktuellt

Istället för bankfack?

När allt fler banker stänger ner sina bankfack och alternativen kräver att man rycker upp hela sin ekonomi, alla kort, konton, appar, sparan...

2015-09-17 11:03

Skynda fynda: Radhus i ekoby i Stockholm till fyndpris!

Återigen är ett radhus i Ekobyn i Björkhagen Söder om Söder till salu till ett fantastiskt pris. Det handlar alltså om bostadsrättsföreningen Understenshöjden, där inträdesbiljetten till detta Miljöpartiet-paradis skildrats här på bloggen så sent som förra året. Den gången landade priset på 62 000:- SEK, men nu är det mycket billigare.

Nu har du, ja, just du kära läsare, en möjlighet att köpa ett klubbmedlemskap i bostadsrättsföreningen Understenshöjden och alla de roliga grupper av likasinnade (fi)- och (mp)-väljare du där kan engagera dig i.
Köp surdeg!

Bostadsrätten är till salu för endast 8 300 000:- SEK, eller endast 52 531:- SEK per m2 boarea, i jämförelse med de 62 000:- SEK som gällde förra året. Rena fyndet alltså.

På köpet får du en lågt satt månatlig medlemsavgift om endast 8 650:- SEK, samt en driftkostnad på blott 2 385:- SEK i månaden. Kan du få t ex 1.50% i ränta på 85% av 8 300 000:- SEK blir boendekassaflödet, inklusive amorteringar om 2% om året ner till 70% belåningsgrad blott 0.015*0.85*8300000*0.7/12+2385+8650+0.02*8300000/12=31 041:- SEK i månaden. Inte ens om den rörliga tremånadersräntan stiger till 3.00% ökar boendekostnaden till mer än drygt 37 000:- SEK i månaden.

Så skynda fynda! Endast (mp) och (fi)-väljare göre sig besvär. 


Relaterat kan man alltid titta på foton från ett hippieträdhus1. (ej trähus) från 1969 (OBS: NSFW!).

1. Hippie är ett annat ord för en hipster utan pengar och utan kläder, och vars primära drog inte är öl från ett lokalt mikrobryggeri.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

20 kommentarer:

 1. Svar
  1. Förstörde jag provisionen nu? :)

   Radera
  2. 300 kwh/kvm och år-var det såå illa!

   Radera
  3. Vad yrar alagaren om nu? Inlägget är inte märkt reklam. Därmed är det inte reklam och ingen provision. Det är däremot märkt satir och ironi.

   Radera
  4. alag kanske menade mäklarens provision...

   Dock verkar säljarna inte ha någon uppenbart god smak för litteratur.

   Radera
  5. Det roligaste med artikeln i AB är att den är signerad av Lennart Arnstad. är det månne rikskändisen och clownen Henrik Arnstads pappa?

   Om så är fallet faller sällan äpplet långt ifrån trädet. Nepotismen är vida utbredd i både politik och media.

   Googlade lite själv och fann att vå givetvis var fallet. https://sv.wikipedia.org/wiki/Lennart_Arnstad

   Radera
  6. @ Cornu

   Jag märkte det med en glad gubbe. Så att det inte skulle flyga över huvudet på dig.

   Radera
  7. DL, ett dåligt äpple betyder väl inte att det måste vara fel på päronet :-)

   Radera
  8. Jag vet inte vem Lennart var innan han dog. Han kanske var vettig.

   Men det är givetvis han som krattat manegen för sin smått förståndshandikappade sons gärning i svensk media. Därav min känga politik, massmedia och deras förkärlek till svågerpolitik och nepotism.

   Radera
  9. Om de döda endast gott, och att vara far till HA är straff nog.

   Frågan är varför Svetsarn söker sig till förståndshandikappade. Kaka söker maka?

   Radera
 2. Ekobyn placerades i kanten av ett naturområde och satsade på alternativa metoder.
  Urinseparering och miljövänliga byggmaterial samt central värmeproduktion.
  Som alla nytänkare så har de fått tänka om ibland. Värmekostnaden var hög, urinen läckte ammoniak mm.
  Säkert ett trevligt område.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ligger bredvid Kärrtorps IP med 4 konstgräsplaner, hockeyrink och friidrottsbanor. Höga störande ljud till 22 varje kväll året runt

   Radera
  2. Urinseparering uppnås för ett par tior (gratis om man gräver -numera djupt- i en insamlingsbytta).

   Man tager en Expressen och ett Aftonblad, urinerar på Expressen och bajsar på Aftonbladet.

   Klart!

   Radera
 3. Vad är det för eko med detta ställe?

  SvaraRadera
 4. Trädhusets innevånare tycks ej gilla Wallace Carothers...

  SvaraRadera
 5. Har ett barn byggt huset? Rör dragna härs och tvärs från elementen med regulatorn nere i golvet. Vägguttagen sitter på olika höjd överallt. Ett rör är draget in i yttre väggen i ena duschen. Toapappershållaren sitter precis under handfatet. I vissa rum ser fönsterna för stora ut då de går ända upp tills innertaket slutar. Hade jag varit rik och köpt detta huset hade jag stört mig på alla 100 konstiga detaljer.

  SvaraRadera
 6. Jadu. 8 Miljoner är det nog inte värt. Någon som försöker sälja på topp?

  SvaraRadera
 7. Ytterligare ett bevis på att bostadsbristen är en myt? ;)

  SvaraRadera