Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2015-09-24 07:01

Ryssland stöder nytt svenskt högerextremt parti ekonomiskt

Detta är inget nytt, men har i dagarna uppmärksammats medialt. Ryssland stöder svenska högerextremister och ger pengar till ett nytt nationalsocialistiskt svenskt parti.

Den ryska strategin för att destabilisera EU och Europa, så att man kan fortsätta föra sitt offensiva krig i Ukraina är att dels ordna flyktingströmmar från Syrien, och dels finansiera både extremvänster och extremhögern, för att ordna fram samhällelig oro bland Europas demokratier. Det senaste konkreta exemplet tas upp av Per Gudmundsson på Schibsted/SvD. Inget nytt i sig, då detta figurerat på internationella medier i några dagar.

Det handlar om att högerextrema Nordiska motståndsrörelsen fått en större summa pengar av högerextrema Ryska Imperiska Rörelsen, som har täta band med Krelm via Putins biträndande premiärminister Dimitrij Rogozin. Detta för att dra igång en parlamentarisk gren, dvs ett politiskt parti.
Svenska flaggan när SD får bestämma.

Ingen är förstås förvånad. Tittar man i kommentarsfält och diskussionsforum på nätet är det i princip alltid högerextrema svenskar som stöder Putin, ofta uttalade SD-väljare i andra frågor. Nu får de ett riktigt nationalsocialistiskt parti, komplett med öppen finansiering från Ryssland, att rösta på istället.

Hur mycket finansiering SD får och fått från Ryssland, direkt eller via bulvaner, vill inte riksdagspartiet berätta. SD vill som bekant inte att politiska partier ska behöva redovisa varifrån man får sina pengar. 

Totalförsvarets forskningsinstitut FOI har i dagarna släppt en rapport om hur stormakterna tänker i militära frågor. Det är talande när Rysslandsexperten Gudrun Persson inleder sin analys av Ryssland på följande sätt (sidan 46 i rapporten):
"Det kan tyckas en smula besynnerligt att ägna möda åt den ryska synen på det framtida kriget i en tid då Ryssland redan för krig i Ukraina. Men frånsett det finns en livlig debatt om framtidens krig i Ryssland som är värd att belysa."
Det tål att upprepas vad ledande Rysslandsexperter konstaterar, och som är självklart och uppenbart för alla normalbegåvade. Ryssland för krig i Ukraina. Punkt. Nu återstår bara att högerextremisterna kommer protestera och bortförklara i kommentarsfältet nedan. Med reservation för att man även hittar stöd för nationalfascisterna i Putins Kreml även hos extremvänstern och 68-vänstern, som missat att Ryssland inte styrs av kommunister längre, utan av nationalfascister.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

91 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Raderat pga personuppgifter. Skriv om, utelämna personer och skriv generellt, med samma slutsats.

   Radera
  2. Äsch, det framgår av citatet nedan.

   SMR har stor våldspotential, en masssa domar bevisar det, se även citatet nedan. Dom har dödat folk, innehaft skjutvapen, yada yada. Lillführern själv är dömd för dråp. Däremot har de aldrig lyckats få en folklig förankring.

   Så är det ett politiskt parti eller stormtrupper som hr Putin köpt sig, hmm?

   Radera
 2. Kan dra ett citat ur den här artikeln:

  http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/754063-sapo-det-finns-flera-anhangare-som-kan-tanka-sig-anvanda-vald

  – Vare sig SMR eller den svenska vit makt-miljön som sådan bedöms i dagsläget inte ha förmåga att genomföra sina avsikter i praktiken, men det finns flera anhängare som har eller kan tänka sig att använda våld mot enskilda individer och samhällsföreträdare i politiskt syfte, säger Nilsson [som är SÄPO:s pressekretare, min anm.].

  SvaraRadera
 3. Så bra, då kan du hata de marginaliserade stackarna istället för SD.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där finns nog plats för både och skulle jag tro. Så är det för mig i alla fall.

   Radera
  2. Eller ja, tycka synd om snarare än att hata men...

   Radera
  3. Tycka synd om är mer rätt. Det är få onda personer, bland åtminstone anhängarna av SD, men alla de andra är genuint rädda. Om man konfronterar deras rädsla flyr de undan mentalt. Något kan rädslan minskas om de får kontakt med en sådan där "fruktansvärt farlig".

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  4. Jag har sedan brytningen med SDU väntat på vilket som ska bli det av SD efterlängtade alternativet, ännu längre ut på rasistskalan. Kanske blir det detta alternativ. Ryssland har förstås också sett hur SD agerat och sett den troliga konsekvensen. Eventuellt hade de till och med förhandsinformation om brytningen.

   Motivet för SD är: Med ett parti som är ännu mer extremt i riksdagen blir det lättare för SD att framstå normalt.

   Radera
 4. Igen Cornu... hur fick du in 68-vänstern i det här blogginlägget? Du är lika trist som en vinylskiva som hakat upp sig i samma spår. Vad har vänstern med det övriga i inlägget att göra??

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att det är den andra gruppen som stöttar Putin, både i Sverige och Europa? Det går igen överallt, kolla vilka som var valobservatörer på Krim t ex. Gammelkommunister och fascister.

   Radera
  2. Se ovan.

   Jobbigt för dig att så många t vänster är putinister. Men så är det.

   Radera
  3. Ingen aning om hur Cornu tänkte den här gången men 68-vänstern och deras arvingar är roten till de flesta problemen i vårt samhälle. I den mån de inte är roten har de hjälpt till att konservera problemen, många gånger för att de själva tjänat på desamma.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Läs t ex Jan Myrdal. Många i vänstern hatar USA så mycket att de är villiga att överse med förtrycket i Ryssland och fokuserar istället på att:

   -Beskriva hur ondskefullt USA är,
   -Beskriva hur Ryssland agerar i "självförsvar" mot detta,

   Myrdal själv på RUVR rundade den diskussioner snyggt genom att skriva att Ryssland "inte längre är ett socialistiskt land utan agerar i enlighet med den klassiska maktbalansen".

   Man undrar ju också vart fördömandena är angående uppförandet av flygbaser i Vitryssland? Det var ju stor affär att EUSANATO-alliansen hade flygbaser här och där och omringade Ryssland, Men nu när ryssen expanderar till Syrien och Vitryssland kan man höra en knappnål falla, åtminstone från vänster.

   Kort sagt - av olika skäl överser både vänster och höger med fascismen för att de hatar USA.

   Radera
  6. Vilket skitprat. Den sk 68-vänstern sitter ju i Rosenbad, i Nordeas styrelserum, som generaldirektörer mm. Jag bryr mig inte ett skvatt om 68 års män.
   Det jag vänder mig emot är att du i varenda inlägg på bloggen ska försöka svärta ner alla som står till vänster. Du ser ett "vänsterfel" när en fascistoid regim på andra sidan Östersjön väljer att stötta en nazi-inspirerad organisation i Sverige?..

   Radera
  7. Förvisso har många 68:or lämnat skeppet, men i kulturlivet finns rätt så många kvar. S har också ett problem med att det finns för få "gråsossiga" intelektuella.

   Radera
  8. Det är väldigt tydligt vad alternativ media tycker om Ryssland och USA. Såg en artikel på en icke omnämnd sådan sida (den som letar den finner, jag tänker inte länka till den sidan) där stora trumman slogs på att USA rustar upp sina kärnvapen i Tyskland. Det gör dom inte, dom ersätter den gamla modellen av bomberna dom har. När samma sida nämner att Ryssland placerar ut Iskander i Königsberg så är det i väldigt förlåtande ton det skrivs. Var det inte Ohly som kläckte ur sig att det var en katastrof att Berlinmuren revs? Appropå gammelkommunister.

   Radera
 5. Haha :-) Lite humor såhär på morgonkvisten är ju aldrig fel :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att ryssar och svenska nazister gemensamt ska lansera en "parlamentarisk gren" av ett nazistparti låter ju lite som att Zlatan skulle bli finansminister eller nåt. Men 1:a april var rätt länge sen så man får nog anta att det är sant hur absurt det än är.

   Radera
  2. En annan rolig grej jag noterat är att den ökände "the saker" nu helt ändrat ståndpunkt från:

   "Det vore okonstitutionellt och t o m olagligt för Putin att ingripa i Syrien, därför kommer han aldrig göra det"

   till

   "Det är jättebra att Putin ingriper i Syrien".

   Det är också stor humor. Överhuvudtaget kan man säga att Putintrollen erbjuder stora möjligheter till glad gamman, lyteskomik, hån och annat som mycket riktigt livar upp på morgonkvisten.

   Radera
 6. Svenskarnas Parti lades plötsligt ned för något år sedan. Kanske det ekonomiska stödet försvann, och istället riktades in på Klas Lunds huligangäng?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej SvP säckade ihop på grund av det kom in icke-nationalister i form av katolska fundamentalister (så kallade identitärer) i partiet. Dessa ville hemskt gärna kriga på de katolska ukrainarnas sida mot de ortodoxa avfällingarna i Donbass. Inom svensk nationalism ses Ukraina som en av judiska ogliarker kontrollerad stat. Konfilkten här mellan identitärer och nationalister är uppenbar. I ena änden identitäranstrukna individer som Skillt och Geer, som båda är ex-SvPare, och i andra änden alla andra som säger "vänta lite här nu".

   Det var meningen att SvP skulle bli ett nationalistiskt paraplyparti men tyvärr var paraplyet lite för stort och det kom in folk med flaggan i ena näven och bibeln i den andra. De ville hemskt gärna diskutera tro, homosex och abort istället för något mer praktiskt som bostadstillgången för svenska ungdomar. Det man kan lära sig av detta är att alla som viftar med flaggan inte är nationalister. När partiledningen tröttnade så lade de ner partiet hux flux istället för att utse ersättare som kunde styra upp det hela och kicka ut identitärerna.

   Till skillnad från SvP där alla sorters nationalister skulle kunna samsas så är SMR explicit nationalsocialister av gammaldags stuk.

   Radera
 7. Intet är nytt under solen.
  Vänstern fick länge stöd från DDR och Sovjet.
  Vi som var med på 70 talet hukade under denna vänsterns propaganda, stödd av diktaturer.
  Det var värre då!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst. Och det är lite samma nu. Man bildar en ny, fascistisk Komintern där nickedockor och landsförrädare från respektive land kan ansluta sig och få pengar. Den som är smart och vill få nåt slags politiskt förtroende tar så klart inte i såna organisationer med tång.

   Radera
  2. Du låter f ö exakt som min farsa, Oppti. Och det ska du inte ta som en förolämpning.

   Radera
  3. Pratade din brevbärare ofta politik med dig BD?

   Radera
  4. Nä, han brukade vara upptagen med din morsa. Och syrra. Och eran hushållsgris. Inte nödvändigtvis i den ordningen dock.

   Radera
  5. Men jag liknar ju sopåkaren?

   Radera
  6. Du ser ut som brevbäraren men luktar som sopåkaren. Win-win.

   Radera
  7. Nu är du i form Ben.

   Radera
  8. Nåväl, jag antar att det kunde vara värre, jag kunde vara skåning och ha ett namn som rimmar på pen lover. Men om vi skulle lämna fabulerandet om varandras genealogier så är det faktiskt konstigt att människor som ofta ganska intelligenta kan vara politiskt naiva.

   Radera
 8. Så strategin går ut på att destabilisera länder genom att stödja oppositionen. Måste vara hysteriskt dyrt för Ryssland som har en knackig ekonomi, krig och urusla löner att försöka påverka Sverige som har bra ekonomi, fred och relativt goda löner. Hela den ryska strategin verkar ha genomgående dåliga ekonomiska effekter, så risken är väl att det ryska folket vänder makten ryggen. "It's the economy, stupid." Det kan inte ha varit populärt hemmavid att stödja Assad i nuvarande situation, eller för den delen obskyra utländska "motståndsrörelser". Men visst, de kan om de lyckas skapa kaos, förbättra sin situation temporärt och relativt sett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Skulle tro att köpet av SMR:s lojalitet var billigare än priset av en Su-30:a t ex. Allting är relativt.

   Radera
  3. Frågan är väl om det faktiskt köpte deras lojalitet eller bara gav dem pengar så de kan ställa till med en massa oreda och slåss med kommunisterna, vilket förresten inte många härinne borde ha något emot?

   Radera
  4. Tror inte det är så många som gillar utomparlamentariskt våld varken från vänster eller höger.

   Radera
  5. Nä, det är sällan det bara är våldsvänstern eller våldshögern som drabbas av politiskt våld från endera håll. Som de fega uslingar som de är så hotar de istället politiker, jounralister och andra som inte hör till den klick som skulle svara med våld. Vänster- såväl som högerextremister har det gemensamt att de hatar det samhälle med åsiktsfrihet och demokrati som vi andra vill ha, så i förlängningen hatar de även oss. Rent av är det vi som är fienden, inte extremisterna på motsatt sida.

   Radera
  6. På den här bloggen är det nog endast du Ben som orerar om våld och och har en förkärlek att sätta på andras morsor, levande eller döda tycks inte spela någon roll.

   Radera
  7. Har aldrig sagt att jag "satt på" nåns morsa tror jag. Det måste vara din snuskiga fantasi.

   Radera
  8. Om du håller dig ifrån att ljuga så har du lättare att komma ihåg vad du har sagt

   Radera
  9. http://www.liveleak.com/view?i=2c2_1442888076
   hör till det ryska tänket Redaktionen...

   Radera
 9. Intressant slutledning att det är Ryssland som skapar flyktingströmmarna till Europa.
  Det är ju Saudi, Quatar och USA som beväpnar terrorister i det tidigare stabila landet Syrien.
  Ryssland försöker nu att stabilisera landet igen genom att bekämpa ISIS och de andra terroristgrupperna, så det är ju tvärtemot vad bloggaren skriver! Är det något jag har missat?
  Man kan nog beskylla Putin för ganska mycket, men allt elände i världen är inte skapat av Ryssland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1. Nej, USA har inte skapat ISIS.

   2. Är du säker på att alla som flyr från Syrien flyr från ISIS?

   3. USA bekämpar ISIS i Irak sedan 2014. Däremot flyger de inte över Syrien tror jag.

   Radera
  2. ISIS är bara en av flera terrorgrupper i Syrien. De mer "moderata" terrorgrupperna är de som är beväpnade av USA et. al. ISIS slåss "bara" med amerikanska vapen, som de har snott i resterna av det som en gång var Irak.
   Eftersom Assad har stöd av minst 70% av befolkningen (den senaste oberoende undersökningen ger att 80% av befolkningen vill ha det som det var innan kriget bröt ut),
   antar jag att de flesta flyr från terrorgrupperna snarare än från Assad.
   Men Ben, du kan säkert förvränga sanningen på något fiffigt sätt. Putin måste vara skyldig till detta på något sätt!

   Radera
  3. ISIS har vapen från många håll. Bland annat USA.

   Assads hantering av krisen var inkompetent. Bland annat hade de haft undantagstillstånd i 50 år. Han hotade folk i utlandet, arresterade barn och höll på. Att han är det bästa alternativet nu gör honom ändå inte kompetent.

   Däremot har jag inte påstått att Putin är skyldig. Det har du bara hittat på. Putin drar sig nog däremot inte för att utnyttja en situation till sin egen fördel. Så, vad har Ryssland gjort för att bekämpa ISIS? Varför har dom en massa luftförsvar i Syrien? IS har inte ens flygande mattor, liksom.

   Radera
  4. @Ben
   Inte för att USA direkt har skapat ISIS men de har huvudansvar för den situation som uppstod under/efter Irak-kriget som ledde till ISIS framväxt.

   Även om Assad och Saddam är/var otrevliga typer kan jag inte låta bli att undra om det inte på det hela taget var betydligt bättre för merparten av befolkningen när de hade makten jämfört med "friheten" idag...

   Radera
  5. Ja, det kan man väl grovt sett säga.

   Tyvärr kan man ju inte vrida klockan tillbaka. I jugoslavien på 1990-talet var det många som tyckte det var bättre på Titos tid, men sådana resonemang är ju inte realistiska.

   Radera
  6. I det här fallet behöver inte klockan vridas tillbaka. Assads regim sitter fortfarande vid makten med en någotsånär fungerande statsapparat. Baserat på närtida liknande fall (Afghanistan, Irak, Libyen) är sannolikt den "bästa" (= minst problem under kommande 30-årsperiod) lösningen vara att ta rygg på Ryssland i denna fråga och se till att sittande regim går segrande ur inbördeskriget så snart som möjligt. Men under rådande godhetsparadigm det blir nog lite svårt att motivera en dylik pragmatisk lösning.

   Radera
  7. Mja, fast nu har han ju inte kvar sina kemiska vapen, de är ju destruerade. Räcker det med att han får bygga nya fabriker och tillverka nytt sarin efter att det blivit fred, eller bör världssamfundet förse honom med färdigt sarin?

   Radera
  8. Britterna har ju med framgång använt stridsgas i Mesopotamien vid ett flertal tillfällen. Varför överge ett fungerande koncept? Ev kanske grannlandet Israel, som inte ratificerat kemvapenkonventionen, kan dela med sig av lite Sarin? Så länge det sker till marknadsmässiga villkor yrkar jag bifall.

   Radera
  9. Har britterna kvar makten i Mesopotamien? Annars är det ju ett dåligt exempel.

   Radera
  10. Mesopotamien, är det nya namnet på vad vi stofiler kallar Babylon?

   Radera
 10. @Cornu:Mycket av det du sager stammer nog,men undrar om det är mallet är att föra krig I Ukraina per se och driva flyktingströmar till Europa. Snarare är det nog så att kriget i Ukraina och Ryskt ingripande i Syrien snarare är ett sätt att mata en chauvinisk hemmaopinion snarare än ett genuint försk att underminera "Väst".

  SvaraRadera
 11. ”Russian Imperial Movement” är en grupp som vill avskaffa Rysslands nuvarande styrelsesätt och återupprätta tsardömet. Den är en del av den ryska högeroppositionen. Att tro att Rysslands regering skänker pengar till denna grupp i hopp om att de ska överlämnas till svenska nynazister tycker jag är en smula... långsökt.
  http://www.legitymizm.org/interview-nicholas-truschalov

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför det? Ryska staten beväpnar ju RIM:s frivilliga i Donbass t ex. Är dom användbara så används dom.

   Radera
  2. Nåja, kan tänka mig flera finansiärer av en grupp som vill avsätta Putin och Medvedev och ersätta dem med en diktator av typ Franco. Finansiärer som är mer sannolika än den ryska regeringen. Om jag börjar räkna upp dem här så är det risk för att jag blir kallad för diverse skällsord, så det tänker jag inte göra. Vi får försöka hålla diskussionen på en saklig nivå.

   Radera
  3. Eh, ja, fast nu är det ju så att RIM är sprunget ur Rodina som grundades av Rogozin, som är vice premiärminister i Ryssland i skrivande stund. Rodina var en federation av högerextrema partier, nazister och tsarister bl a.

   Så att RIM har kopplingar till ryska regeringen är ett faktum.

   Radera
  4. Du försöker uppenbarligen tillämpa västliga spelregler till rysk politik. Det funkar inte så.

   Radera
  5. Uttrycket "har kopplingar till" är ju användbart. Själv har jag kopplingar till Gustav Vasa.

   Radera
  6. Så "kan tänka mig" är ett helt ok resonemang men inte "har kopplingar till"? Okej, då vet vi.

   Radera
 12. Hmm apropå troll.

  Ben Dover har lyckats lägga in 18st kommentarer bara på detta inlägg alena.

  Undrar vem som avlönar honom, då det i princip verkar vara ett heltidsjobb....

  .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, har man inga argument kan man ju alltid försöka skjuta budbäraren.

   Radera
  2. @ Phil H

   Hmm. du kan vara ngt på spåren.

   Har hört att topparna inom gayporren har rätt bra betalt. Fast nu tillhör väl inte Bendover den kategorin..

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 14. SMR bestrider att det är regimen i Ryska Federationen som bidragit med pengar och menar istället att det är en grupp som befinner sig i opposition till regimen:
  https://www.nordfront.se/svenska-dagbladet-anklagar-motstandsrorelsen-att-ga-rysslands-arenden.smr
  /m2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min gissning är dock att det är regimen i RF som är ursprunget till pengarna, om än genom bulvaner. Sverige är ett av de mest aggressiva länderna mot RF diplomatiskt och retoriskt så det vore logiskt för RF att stödja oppositionella krafter i Sverige.
   /m2

   Radera
  2. Så du menar att det är mycket möjligt att SD också tar emot pengar av Putin?

   Radera
  3. Vem tar du emot pengar av Benjamin?
   /m2

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  8. Fick Martin just fyrtal i antisemitism? Hur mycket betalar svenska spel för det?

   Radera
  9. (suck för detta kommentarssystem, 17 stavfel senare liksom)
   Ok, vid närmare eftertanke så var din fråga rimlig, jag tyckte först att du bara trollade.
   Så här spekulerar jag om din tanke om SD-Ryssland.

   SD behöver inga pengar eftersom de försörjs av statskassan. Varför skulle de riskera att ta emot pengar från Ryssland? Och varför skulle Ryssland ta risken att ge pengar till dem? Dessutom tycks SD lyftas fram av en genuin opinion, så det finns flera anledningar till att de inte behöver pengar.

   Dessutom är det oklart huruvida de ur Rysslands perspektiv skiljer sig från de politiska krafter som styr i Sverige idag. De representerar inte heller någonting som vill upphäva systemet som skulle kunna skapa kaos. Snarare tvärtom, SD är antirevolutionärt.

   Om regimen i Ryssland bidrar med pengar till SMR så gör de det ju inte för att de tror att det skulle kunna bli ett nationalsocialistiskt styre i Sverige. Utan därför att ett starkare SMR skulle kunna skapa kaos i ett fientligt sinnat land. Och eventuellt provocera fram mer repressiva åtgärder från regimen i Sverige. Vilket skulle vara bra retorik för Ryssland. Demokratiargumentet används ju flitigt mot Rysslands regim.

   Dessutom skulle det vara kul för Ryssland om det fanns ett starkt nazistiskt parti i Sverige, det skulle de glatt peka finger åt. Ungefär som den retorik de kör mot Kiev regimen. Å andra sidan så går det argumentet åt båda håll, det gör det ju riskablare rent propagandamässigt för Ryssland att finansiera nazister.
   /m2

   Radera
 15. gbd_crvx
  Vad babblar du om?
  /m2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Strunta I det. Ibland blir det fel när man försöker.

   Radera
 16. Rättelse:
  Vi beklagar att ett smärre stavfel har smugit sig in i rubriken, som ska vara:
  "En ryss stöder nytt svenskt högerextremt parti ekonomiskt"

  SvaraRadera
 17. "Ryssland för krig i Ukraina. Punkt."

  Tveksamt! Däremot bistår uppenbarligen Ryssland separatisterna med frivilliga soldater, vapen och humanitär hjälp. Upprinnelsen till konflikten i Ukraina bottnar i en dragkamp mellan USA/EU och Ryssland.

  Bl.a. svenska storbanker har fört en expansiv kreditgivning sedan 90-talet i Ukraina å EU:s vägnar, dels i syfte att få hållhakar på Ukraina, enligt devisen "den som är satt i skuld är inte fri". USA vill inte att Ukraina hamnar i den Euroasiatiska tullunionen, eftersom en stark sådan union (innehållande både Ryssland och Kina) skulle allvarligt utmana USA:s drömmar om världsherravälde och petrodollarn.

  Ryssland ser bl.a. Ukraina som ett slaviskt broderland och platsen för den ryska statens uppkomst (Kiev rus). Den religiösa aspekten och konceptet "det heliga Ryssland" är inte oviktig i sammanhanget. Dessutom är Ukraina starkt beroende av rysk olja och gas.

  Under händelserna i slutet av februari 2014 blev den demokratiskt valde, Moskvavänlige ukrainske presidenten Janukovytj avsatt på odemokratiska grunder och i strid med Ukrainas författning. Majoriteten av parlamentsledamöterna flydde i samband med dessa händelser. Trots detta valdes en ny president. Parlamentets talman ersatte Janukovytj enligt ett beslut som bl.a. var undertecknat av sagda talman. Juridiskt var Janukovytj, inte den upphöjde talmannen, Ukrainas president.

  Det avlyssnade telefonsamtalet mellan USA:s biträdande utrikesminister Victoria Nuland och USA:s Ukrainaambassadör Geoffrey Pyatt, ger starka indikationer på att USA har orkestrerat statskuppen i Ukraina; vilka som ska sitta i Ukrainas regering och vilka som inte ska få vara med i regeringen. Enligt ett framförande av Nuland innan statskuppen hade USA investerat 5 GUSD i Ukraina.

  Dagen efter det olagliga presidentvalet beslöt parlamentet att begränsa språkliga minoriteters rätt att använda sitt modersmål vid myndighetskontakter. Beslutet kritiserades kraftfullt bl.a. av Europaparlamentet. Detta var den tändande gnistan i östra Ukraina, som via en våldsspiral, nu har blivit ett inbördeskrig med utrikes inblandning på båda sidor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1. Rysslands krigföring i Ukraina. Det finns bevis för mycket, mycket mer än det du räknar upp, så det blir ju mest en löjlig ordlek. FOI, t ex har konstaterat samma sak.

   2. Svenska banker i Ukraina agerar inte "å EU:s vägnar". De agerar i sina aktieägares intresse. Finns det en marknad att tjäna pengar på ska de göra det. Det kallas "kapitalism" och "aktiebolag". Slå upp dessa två ord. Tullunionen tänker jag inte ens kommentera, det är bara svammel.

   3. Ukraina, broderland? Ja, det var ju ett konstigt sätt att behandla sina bröder på.

   4. Janukovitj avsattes av 73% av radan efter att han flytt landet till Ryssland.

   5. Du har ingen aning om "det avlyssnade samtalets äkthet", eller hur?

   6. Språklagen i dess nuvarande form är okonstitutionell. Det skulle korrigeras genom lagändring. Konstigt att du glömde nämna det när det var så viktigt hur avsättandet av Janukovitj gick till.

   Det finns mycket mer svammel och felaktigheter i ditt inlägg men ovanstående är väl det viktiga.

   Radera
  2. Punkt 3 är väl ett ganska normalt beteende mellan storebroroch lllero I mer traditionella kulturer och spglar väl ganska bra hur endel rssar se opå det slaviska broderskapet. Om et är rätt är ju en annan fråga. Man kan ju t.ex. framhålla att den första Ryska staten var Kievriket.

   Radera
 18. @Ben Dover 08:02
  "Det finns mycket mer svammel och felaktigheter i ditt inlägg men ovanstående är väl det viktiga."

  Vill hen vara så vänlig att citera felaktigheterna i mitt inlägg och motivera varför det är fel. Så ska jag bemöta det i möjligaste mån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Börja du med det jag redan räknat upp. Det räcker nog rätt länge. Så tar vi resten sen.

   Radera
  2. @Ben Dover 07:45
   Föranlåten av hens 08:02-svammelanförande vill jag dock förtydliga i mitt:

   "Bl.a. svenska storbanker har fört en expansiv kreditgivning sedan 90-talet i Ukraina å EU:s vägnar, dels i syfte att få hållhakar på Ukraina, enligt devisen "den som är satt i skuld är inte fri"."

   Jag skulle vilja byta ut "sedan 90-talet" mot "under 00-talet". Jag vill också förtydliga att EU strävar efter hållhakar på Ukraina genom skuldsättning.

   EU:s östutvidgningspolitik under 2000-talet syftar till att Ukraina blir EU-medlem, och görs bl.a. med hjälp av ekonomisk integration. Det är ju så att när staters nationella finansmarknader avregleras, integreras och öppnas upp för multinationella storbanker, och uppgår i den globala finansmarknaden så kringskärs den nationella politiska makten. Dessa politiker hamnar mer i händerna på globala finansiella aktörer, särskilt då landet har stora skulder. De finansiella aktörerna får därmed hållhakar på de nationella politikerna. Se på fallet med det skuldsatta Grekland, där den politiska makten är kraftigt kringskuren. Grekland regeras de facto av "Trojkan" bestående av EU-kommissionen, Europeiska centralbanken och Internationella valutafonden.

   Vill hen vara så vänlig att citera felaktigheterna i mitt inlägg och motivera varför det är fel. Så ska jag bemöta det i möjligaste mån.

   Radera
  3. Jaha, du förmår inte göra skillnad på "rättelse" och "förtydligande". Heller.

   Man påminns återigen om varför du och Mehmet Kaplan är så lika - total okunnighet desperat och illa dold bakom grötmyndighet och ordbajseri.

   1. Finns det något bevis för att "EU strävar efter hållhakar" på Ukraina? Nåt internt policydokument eller så? Den frågan kan besvaras med ett enkelt ja/nej och en eventuell länk eller hänvisning eller så.

   2. Nej, det är ingen naturlag att man hamnar i händerna på nån. Grekland är inte i händerna på nån för att dom är med i EU utan för att dom har lånat upp enorma skulder. Det förstår de flesta högstadieelever, men inte du.

   Vi kan fortsätta med resten av felaktigheterna när vi rett ut det här. Eftersom du försöker täcka gamla fel med nya så kan vi nog hålla på i evigheter tror jag men du kanske överraskar genom att ha rätt nån gång?

   Radera
  4. @Ben Dover 15:49
   Vill hen vara så vänlig att citera felaktigheterna i mitt inlägg och motivera varför det är fel. Så ska jag bemöta det i möjligaste mån.

   Radera
  5. @Ben Dover
   Jag tror det finns många i hens "fan club" och bland de svenska Natotrollen som förväntar sig att hen ska komma med något mer substantiellt genmäle om händelseutvecklingen i Ukraina och samtidigt tvåla till den där gruelse, som ofta av Cornu behäftas med epiteten "rasisten", "putinisten", "rysskramare", "SD:aren", etc.

   Så hen bör hålla dig borta från brännvinspavan ikväll och formulera något intelligent och relevant svar rörande felaktigheterna som hen tydligen har upptäckt i gruelses kommentar 02:20.

   Radera
  6. För det första måste jag säga att det är jätteroligt att du äntligen kommit ut och talar om dig själv i tredje person. Det är mest förbehållet majestäter och dårhushjon. Men du är inte kungen, får man förmoda, eftersom du kan stava.

   I övrigt vill jag bara undra - är det ditt fullaste allvar att man, för att få ynnesten att diskutera nån enstaka poäng i ditt inlägg, först måste presentera en skriftlig lista på allt man anser avviker från sanningen? Din namne Mehmet hade nog gärna tagit emot journalisternas frågor i förväg, skriftligen, men han har vett nog att inse att det får honom att se ut som en idiot som förloirat debatten på förhand.

   Du har kommit med en massa osubstantierade och direkt felaktiga påståenden redan, svamlat som fan för att försöka snacka bort dem och ser redan ut som en idiot. Fullborda det för all del genom att ställa konstiga autistkrav på dina motdebattörer för att de ska få ställa frågor till dig.

   Radera