Cornucopia?

2015-09-30 11:38

Prova hela digitala DN för 1:- SEK

Detta inlägg är reklam.

Dags för lite skamlös reklam för huvudstadens stora dagstidning DN. Du kan prova DN:s kompletta digitala utgåva för endast 1:- SEK i en månad och på så sätt sponsra den riktiga journalistisk som DN faktiskt utför.

Exempelvis har jag tidigare skrivit om DN:s reportage från Azovbataljonen i Ukraina.

Ni hittar numera även Sveriges ledande försvarsreporter, Mikael Holmström, hos DN. Har ni exempelvis inte läst hans reportage från ubåten HMS Gotland i somras, så läs den nu. Ett helt obligatoriskt reportage från ett av Sveriges allra hemligaste och främsta vapensystem. Men också en del avslöjande som bekräftar det insatta åtminstone gissat angående förra höstens ubåtsjakt:
"Det hemligaste av allt i det svenska ubåtsvapnet är den spaning som ”Gotland” och de andra ubåtarna bedriver. Med Rysslands upprustning och ofta överraskande manövrar i Östersjö­­­området har ubåtarnas spaning blivit allt viktigare för Sveriges egen säkerhet. Under ubåts­jakten i Stockholms skärgård låg svenska ubåtar dolda och bedrev framskjuten spaning."
Oavsett prova DN en månad för 1:- SEK idag. Du får man allt innehåll på DN.se, handplockad läsning i DN.Prio och eDN – papperstidningen digitalt, som du kan läsa i mobilen, surfplattan eller datorn.
Till skillnad mot DN:s Mikael Holmström har jag
inte släppts i närheten av en svensk skarp ubåt,
så det får bli ett foto på HMS Härnösand istället.
Detta inlägg är reklam, dvs om du tecknar dig för DN:s digitala utgåva får jag provision och kan fortsätta blogga med hyfsat god kvalitet.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

38 kommentarer:

 1. "...får jag provision och kan fortsätta blogga med hyfsat god kvalitet."

  Skaffa en donate-knapp som vanligt folk eller någon typ av premiumprenumeration för oss som gärna betalar för att läsa din blogg.

  Aldrig att jag skickar pengar till DN (utöver mina skattepengar).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Donera-knappar är väl inte heller någon som drar in några jättesummor, gissar jag. Prenumeration för att ta del av innehåll skulle nog ta död på mycket av trafiken för små aktörer. En prenumeration för att enbart slippa reklam är det nog inte så många som skulle betala för och är nog bara en modell som gynnar stora innehållsleverantörer. Vill man slippa reklam på t ex en blogg kan man ladda ner en ad-blocker och få samma effekt om så önskas.

   Problemet med betalning av tjänster över internet har att göra med "402 Payment Required: Reserved for future use". Problematiken ligger bland annat i att microtransaktioner i den lägre storleksordningen (bråkdelar av 1kr), som man som t ex bloggare kan tänkas ta i avgift för visad sida eller session, inte fungerar med dagens betalsystem. Förhoppningsvis kommer någon kryptovaluta kunna fylla syftet med 402 felkoden framöver.

   Radera
 2. Provision på 1kr. Ser fram emot de djuplodande, uttömmande och väl researchade inläggen som detta bör möjliggöra.

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte det var roligare innan du grävde ner yxan. Men det är bra att du får in pengar till bloggandet.

  Men själv skulle jag inte ta i DN med tång (för att citera en och annan i mainstreamlägret). Hatmedia får betala mig bra för att jag ska ta del av deras alster.

  SvaraRadera
 4. DN? Aldrig i livet att jag sponsrar den hatblaskan. En tidning som har Stina Oscarson och liknande inflytelseagenter och/eller nyttiga idioter är totalt otänkbart att sponsra. Bättre då att gå direkt till Ryska ambassaden med pengarna.

  Det är bättre att låta DN gå så uselt att de gör sig av med Wolodarski och gör ett omtag, Förhopningsvis har Holmström då en plats på redaktionen. När en tidning som GP, som var så nedlusad med socialister, lyckades hitta tillbaka så ser man att det finns hopp för alla.

  SvaraRadera
 5. Det skulle vara för Bonton då, men visst ja, han är ju inte kvar.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Aldrig i livet! Tänker också uppmana alla till att tänka två gånger innan man sponsrar denna tidskrift med en ynka krona. En lögnaktig, propagerande skittidning som inte drar sig för att ljuga och manipulera. Tvi!

  SvaraRadera
 8. "Till skillnad mot DN:s Mikael Holmström har jag
  inte släppts i närheten av en svensk skarp ubåt,
  så det får bli ett foto på HMS Härnösand istället."

  De var på besök med en Gotlands-ubåt förra eller förrförra sommaren precis utanför jobbet. Var något jippo för gymnasie-elever (locka dem till flottan?) men vem som helst kunde ställa sig i kö för att gå igenom ubåten.

  Man krälade sig ner i fören om kom ner till vad jag antar var någon form av slapprum med soffa och tv. Sen fick man gå och kräla bakåt i ubåten via ledningsrummet med sonar och periskop, maskinrummet med Sterlingmotorn och sedan kräla upp bak på båten.

  Man fick givetvis inte ta kort hur som helst men besättningen svarade på frågor om man hade några.

  SvaraRadera
 9. Nej tack DN.

  Sorry Cornu, det blir ingen provis till dig från mig i det här fallet. Men jag kan definitivt tänka mig att donera direkt om möjligheten ges.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Av juridiska skäl ej möjligt. Ej tillåtet ta emot skattefria donationer f arbete. Måste bokföras, ges momskvitto etc. Har ej tid hantera donationer. Tänk t ex 1000 kvitton som ska skrivas och bokföras. Jag skattefuskar inte.

   Radera
  2. Ta emot bitcoin och automatisera bokföringen.

   Eftersom du hatar att se bitcoin kan du rent av automatisera försäljningen. Alternativt tex bitpay och be om 100% fiat. Oavsett behöver du inte pilla med bokföringen manuellt.

   Inget fel med att du är lat men man ska vara lat på rätt sätt.

   Radera
  3. feltänkt här tror jag, detta går att lösa på smidigt sätt.

   Radera
  4. Du har lika lite förståelse för lagens krav och bokföring som du har för bitcoins uselhet.

   Radera
  5. Bitcoins uselhet? Jämfört med vad?

   Radera
  6. Har ni löst det här med hur ni ska använda guld som transaktionsmedel i rymdåldern än? För det är väl inte bara att stoppa in en guldtacka i 5¼ floppyn och trycka skicka?

   Radera
  7. Oj, den var märklig. Du har skrivit ett antal inlägg om bitcoin utan att någonsin nämna denna "uselhet". Är det något du sitter och håller på?

   Förövrigt är jag tämligen säker på att det är du som inte riktigt har tänkt igenom vad som går att automatisera idag (jag ser det via arbetsskada). Därav förslaget till att börja med. Några allvarligare luckor vad gäller lagar och bokföring har jag inte.

   Radera
  8. @Linus

   Han har nog skrivit en del om vad han tycker är Bitcoins uselhet. Använd sökfunktionen men glöm för guds skull inte att ha en skämskudde nära till hands. Det är inte utan att man undrar om till och med don quijote hade skakat på huvudet år Cornus galna krevader mot den distribuerade databasens - Bitcoin.

   Radera
 10. Varför ska vi plötsligt stödja Putinkramarna a.k.a DN? Nädu, inför istället möjligheten att donera direkt till dig genom PayPal eller motsv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte för att jag läser skiten.. men det lilla jag sett av rubriker så verkar de föra en nästan pinsamt uppenbar propaganda mot Ryssland.. Bara att kolla invandringsfrågan också. Inte svårt att se vems ärenden de går.

   Radera
 11. Har DN blivit så desperata att de måste ta hjälp av en bloggare för att få prenumeranter?

  Hett tips: köp Lasses böcker istället, ruskigt bra!

  SvaraRadera
 12. Aldrig i livet att jag skulle läsa propagandaorganet dn, värre blaska får man leta efter...

  SvaraRadera
 13. Som föregående kommentar, köp böcker till vänner och bekanta i present istället. Så sponsrar du bloggägaren och ger dina vänner och bekanta en härlig läsning.

  SvaraRadera
 14. Helt ärligt Corny....hur kan du jobba med socialistblaskan DN? Det är den värsta tidningen jag vet - bara en massa PK-tyckare, "vet bäst-Peter Wolodarski" och urusel journalistik(med vissa undantag). Mycket är kort och okritiskt skrivet, klippt från TT eller kopierat från utländsk media. Jag tror ta mig f*n 80% är MP eller kommunister som jobbar där och de flesta artiklar propagerar för massinvandring och mer statlig inblandning. Dessutom, vilket jag tycker är ganska roligt, har de en riktig foliehatt som tror på UFO och skrönor: Clas Svahn. No further comments...
  Sätt upp ett paypal konto där vi kan supporta dig istället-betala skatt kan du väl göra om du vill.
  mvh

  SvaraRadera
 15. Pravda läste jag i rubriken...
  Inte helt fel, kanske...
  SvD har även ett liknande erbjudande
  Passar man sig ej har man plötsligt hamnat med en extra månad i knät
  Den månaden kostar 199 kronor.
  Lika för DN ni som läst hela erbjudandet?
  DN tar ju visst 99 per månad men eventuellt frivilligt.
  Åtminstone än så länge...

  SvaraRadera
 16. Urusel journalsitk? Är ni helt jävla dumma i huvudet? Rekommenderar https://sv.wikipedia.org/wiki/Maciej_Zaremba Det är fanimej ingen ursuel journalistik där inte. Dessutom artikelserien Rättvisans demoner. Genialt.

  Nulli secundus

  SvaraRadera
 17. Jag vill inte delta i att betala den knivmördande syndikalisten till DN-motorjournalists lön med en fraktion av ett öre. Surt nog att mina skattepengar går till det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vidundret har mage att kritisera V W. För manipulationen med utsläppsvörden....
   Lustigt vilka DN ger jobb åt.
   Ja, gissa varför!

   Radera
 18. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 19. Nej tack!
  Aldrig att jag skulle betala för att läsa någon av de "vänstervridna" och PK medierna som DN tillhör.
  Snart får man nog i stället börja läsa utländska media för att få en mer korrekt bild av Sverige.

  SvaraRadera
 20. Letar förgäves efter tramsetiketten, men det verkar vara på riktigt. Kör gärna lite klicky-klicky på annonserna för att stödja en bra blogg, men Wolodarskis skampanjjournalistik (senast med vinklad ipsos som föregivet mäter Aylan-effekten) gör att jag hellre prenumerar på valfri uzbekistansk tidning till fullpris.

  SvaraRadera
 21. Som de flesta ovan kommer jag inte stödja hatmedia med en krona inte ens om DN skulle skärpa sig och börja publicera objektiva nyheter. Det går fort att rasera ett förtroende och långsamt att återupprätta det. Kommer att glädja mig den dagen DN går i konkurs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dito. Men håll med om att detta var skön clickbait.

   Hoppas cornu följer upp med ett inlägg om en dag på fältet med Niklas Orrenius, knacka på hemma hos Julia C kanske. Eller varför inte ta in JW som gästskribent i VW-skanadalen.

   Radera