Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2015-09-06 13:35

Påverkar den mediala flyktingtragiken SD:s opinionssiffror?

Den fyra år gamla flyktingtragedin på grund av det syriska inbördeskriget och IS folkmord har seglat upp massivt i media och folk, kändisar och makthavare står på kö för att visa sin humanism och solidaritet. Men frågan är om detta påverkar Sverigedemokraternas opinionssiffror och i så fall åt vilket håll?

Ca 80% av den svenska opinionen skulle inte rösta på Sverigedemokraterna om det var val idag. Så det är på inget sätt konstigt att det i sociala medier och i media är en omfattande och bred uppslutning av humanism och solidaritet, i kontrast mot Sverigedemokratisk inställning, som i princip påminner om Ungerns politik och agerande i frågan. Eller för den delen Bulgariens.

På en del håll utropas det att man nu besegrat Sverigedemokraterna, men jag tror att många kommer bli besvikna. För nu ropas det på öppna gränser och att alla flyktingar ska släppas in EU. Samtidigt kommer beskedet från de politiska partierna i åtminstone regeringen att det inte blir något som helst tal om de så fruktade volymerna. Alla som kommer från Syrien ska få permanent uppehållstillstånd, oavsett om och vad det kostar, oavsett varifrån pengarna ska tas.

I Turkiet finns över två miljoner flyktingar, som om EU öppnar gränserna kan ta sig in i EU via Bulgarien eller Grekland, som förstås likt Ungern nu gör slussar dem vidare i strid med Dublinförordningen. Annars skulle det vara i Bulgarien och Grekland dessa skulle söka asyl.

När beskeden är öppna gränserna och inget prat om volymer och framför allt inget prat om varför det finns flyktingströmmar, så finns en hög risk att de migrationskritiker som fortfarande i opinionen klängt kvar hos de äldre partierna i riksdagen slutligen ger upp. Och när de ger upp strömmar dessa istället rätt in i Sverigedemokraternas famn.

Det finns alltså en risk att Sverigedemokraterna, trots 100 kändisar hos DN, kommer gå framåt stort i kommande opinionsundersökningar. Det är långt ifrån säkert, men man ska inte utropa en seger för humanismen och solidariteten. Vänta på de kommande opinionsundersökningarna så får vi se hur det egentligen ser ut. Den som skriker högst har inte alltid rätt.

Som alltid ska man komma ihåg att de individuella flyktingarna gör inget fel - alla strävar vi efter bättre liv och trygghet, samt skydd mot förföljelse.

De som gör fel är EU:s politiker, som slapphänta låter flyktingkatastrofen fortlöpa, genom att inte ge sig på problemet - nämligen Assadregimen, terroristerna i oppositionen och IS. Förvisso stoppar Kina och Ryssland effektivt alla försök att i FN:s regi få ett stopp på inbördeskriget och exporterar vapen och ammunition (tillsammans med bland annat Bulgarien och Tjeckien) till de stridande, rent av deltar själva i striderna. Men det skulle vara fullt möjligt för västs demokratier att göra något ändå.

Annars kommer Mellanöstern till slut vara helt dränerat på människor med sunda värderingar. Kvar är bara islamisterna. Vill vi ha det så?

Man kan också konstatera att den ryska strategin att söndra och härska fungerar (underblås konflikten i Syrien via militärt stöd och blockeringar i FN:s säkerhetsråd, få igång flyktingströmmar till EU, finansiera EU:s flyktingfientliga partier, få bort fokus från Ukraina). Media struntar nu helt i Rysslands invasion och krig i Ukraina, och den flyktingkrisen med 2.5 miljoner på flykt, och EU har istället börjat bråka inbördes och pratar rent av om uteslutning av Ungern.

Jag blir åtminstone inte förvånad om (sd) fortsätter att gå framåt i opinionen. Risken finns rent av för ett rejält skutt nu när beskedet är öppna gränser. En stor majoritet av den svenska opinionen väljer inte (sd) utan humanism och solidaritet. Men det betyder inte att trenden för allt starkare stöd för Sverigedemokraterna har vänt. Flyktingtragiken i Medelhavet har varit i media hela sommaren, men SD har ändå ständigt slagit nya rekord i varje opinionsinstituts undersökningar. Exempelvis gick (sd) +0.9 procentenheter i Demoskops undersökning som avslutades den 2:e september, dvs i onsdags. Jag tror inte att de senaste dagarnas mediastorm kommer ändra den trenden.

När humanismen och solidariteten nu är på löpsedlarna och det finns drygt 2 miljoner flyktingar i Turkiet - var är humanismen och solidariteten med de dryga 2.5 miljoner ukrainare som nu är på flykt på grund av Rysslands invasion av ett land i Europa?
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

141 kommentarer:

 1. Det är väl klart att de kommer gå framåt.. så länge de är det enda parti med en vettig invandringspolitik.. eller med en invandringspolitik överhuvudtaget. Resten tänker ju tydligen fortsätta med sina försök att destabilisera hela landet. Så vad förväntar du dig? :)

  Du verkar köpa mediapropagandan fullt ut även i denna fråga. Liksom gällande Ryssland. Börjar se ett mönster :)

  Beter man sig som i denna video om man är en riktig flykting?
  http://avpixlat.info/2015/09/05/flyktingar-kastade-bort-mat-och-vatten-fran-hjalporganisationer/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Denna upplysings video borda alla se, det bollas med siffor men det belyser fakta och problem.
   Tino Sanandaji säger det som inte svenska politiker i 7 klövern vågar säga.

   De tar även upp hur media i egenskap av extrem vänster undanhåller fakta för det svenska folket och att de som inte följer deras riktlinjer hamnar i ond dager och blir utfrysta.

   Drömvävaren

   Radera
  2. Jag förstår inte ungerska men jag tolkadeseendet i denna video mer som att de ville att tåget skulle få fara och visade sina känslor. Jag vill dessutom bara påpeka att Appissat , som säger vad enligt eget illaluktande självberöm nästan uteslutande citerar de massmedia, som de påstår att de ingen annan publicerar men för en sann sverigedemokrat är logik och verklighet ointressanta. Men visst kommer händelserna att påverka men i vilken riktning. jag kan förstå att en del mår illa över denna manifestation av svenska värden som tolerans.

   Radera
  3. H Bylund: Jag vet inte vad du snackar om överhuvudtaget. De, liksom utländsk media publicerar fakta som resten av Sveriges media underlåter sig att göra. Sluta att gå på propagandan. Angående tåget så ville de vidare till Tyskland istället där de förväntat sig att få både det ena och det andra. Det är inte flyktingar.. lika lite som 3-åringens pappa som fått för sig att han skulle få gratis tandvård i Sverige.

   Radera
  4. Ja när man läser Appissat och tittar på källorna så är det inte så underligt. Läser man ej allt för noga så tror jag bara några få frälsta intresserar sig för att en skäggig man i Tyskland har utsatt en kvinna i en by för våldtäktsförsök etc

   Radera
 2. Jag tror att när vanligt folk lyckas tänka efter så kommer föraktet blomma ut för fullt mot "kändisarna". Det är givetvis ingen lösning att känna med medömkan. Nåt måste göras, men vad? Lösningen är ju knappast att Sverige öppnar sina gränser. Det här kommer på sikt ge mer röster till SD. (Man kan undra vad som händer när det kommer fram att pojken drunknade pga att pappan var på väg till Sverige för att få nya tänder, de var ekonomiska flyktingar, de var vad jag förstår redan etablerade i Turkiet, de hade troligen inte fått asyl i Sverige). http://www.folkbladet.se/blogg/widardirekt/alla-dessa-goda-kandisar/?blog=2518025&entry=8593354

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner "slöjupproret"-vibbar.

   Den förolyckade 3-åringen, vars bild valsar runt i västerländska medier, begravdes tillsammans med sin mor och broder enligt Dagens nyheter på fredagen i den syriska staden Kobane. Om nu familjen flydde för sitt liv från IS, så är det väl märkligt att pappan åker tillbaka till hemstaden för att begrava sin familj.

   Radera
  2. Inte direkt, om ditt barn dör så kanske du vill att det ska begravas nära sitt hem. När nu allt du kämpar för är borta så är det väl inte helt osannolikt att man åker till det man flyr, då det - nu - finns något där.

   Radera
  3. @Kommunaltjänstemannen

   Hur vore det då ifall han valde turkiet där han enligt uppgift bor?

   I vilket fall som helst så verkar det helt huvudlöst att ge sig tillbaks till det man flyr från - bara detta borde ju diskvalificera en för asyl.

   Radera
 3. Hyckleriet i att prata om medmänsklighet och solidaritet samtidigt som man inte vill ta konsekvenserna av lagliga vägar in i EU och tex Sverige, det är monumentalt. Det finns fyra vägar att välja, några mer utopiska än andra.

  1. Fri invandring med laglig vägar in.

  2. Med en massiv gemensam militär insats stoppa orsakerna till att folk flyr.

  3. Hjälp i närområdet, även om jag tror att det inte blir så mycket av med det om de främsta förespråkarna får makten.

  4. En kombination av ovan nämnda.

  Som det är i dag är det inte klokt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Islamismen är ett stort problem, orsakerna till dess uppsving och om även sionismen är problematisk kan diskuteras, men att den måste förgöras om en långsiktig lösning ska komma till stånd står klart.

   Radera
  2. Vad menar du?
   Att man löser något problem genom att döda alla judar?
   Eller var har du tänkt att de ska bo?
   Är det bara Israel av alla länder som du vill förgöra?

   Radera
  3. Vem har sagt något om att döda judar? Eller att Israel. Inte ska få existera. Förövrigt vet jag inte om och i så fall hur mycket sionismen har något med kaoset i Mellanöstern att göra...... Eh, läste vad jag skrev en gång till, jag menar att islamismen måste stoppas inte sionismen men att det tål att diskuteras om även den är del i problematiken om man vill ta ett helhetsgrepp.

   Jag inser också att allt detta är helt omöjligt att göra och inte kommer ske, inte nu i alla fall.

   Radera
  4. Så, det är krig i stora delar av Mellanöstern, och du skyller det på några få miljoner judar som bor i ett litet land som inte är indraget i striderna? Jag fattar inte hur sionismen kom in här överhuvudtaget, det är totalt irrelevant i sammanhanget, och har inget alls att göra med de massiva problemen i Mellanöstern.

   Radera
  5. Tvärtom är det USAs massiva militära insatser och deras stöd till rebellerna i Syrien som har orsakat de här katastroferna. Det enda vi kan göra är att låta bli att blanda oss i saker som vi inte har någonting att göra med.
   /m2

   Radera
  6. Som sagt vet jag inte, men teorier finns om att Israel hade intressen i störtandet av Saddam. Om det är grundlösa konspirationer som så mycket annat som berör den Judiska staten vet jag som sagt inte, jag har helt enkelt inte satt mig in i frågan.

   Radera
  7. En mera normal relation mellan Israel och arabländerna är nog en av komponenterna som måste ingå för att på sikt stabilisera området. Men med tanke på att de legat i konflikt i snart 70 år lär det nog inte ske. Sen har vi tydligen nu också en nygammal spelare som vill in på arenan, knappast med intentionen att skapa fred.

   Radera
  8. I ETC håller Hans Rosling med dig.
   Om vi skall sluta hyckla så bör vi öppna gränserna helt och sluta förfölja smugglare. Låt flyget slippa böter om de för med sig flyktingar-om vi skall sluta hyckla!
   För vi har en strypt invandring tack vare svårigheter på vägen något som kräver offer där 3 åringen är tydlig!

   En human flyktingpolitik ger SD 50%

   Radera
 4. Ungern slussar inte flyktingar vidare i strid med Dublinförordningen. Ungern är det enda landet i EU som faktiskt följer reglerna. Ungern upprätthåller yttre Schengengräns. Ungern tar fingeravtryck på samtliga (möjligen med undantag för några dagar) innan de tillåts lämna landet. Ungern ger asylsökande skydd och uppehälle och rättsäker prövning. Ungern kastar sedan ut de asylsökande som befinns sakna flyktingskäl. Kort och gott: Ungern är ett europeiskt föredöme.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Korrekt, fri rörlighet inom Schengen gäller enbart för EU-medborgare som kan styrka sin identitet.

   Radera
 5. Kan du inte ta en runda till Tempo och prata med Sätilaborna för att de om opinionsstödet för Sd ändrats? Var tredje Sätilabo är ju trots allt sverigedemokratisk rasist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, alldeles för verklighetsnära för Cornu. Han trooor på PKmedia istället. Eller så spelar han bara dum i huvet i hopp om att det provocerar mer klicktrafik till hans blogg.

   Radera
 6. Ett tillfälligt hack i kurvan blir det nog för SDs del. Men de stora frågorna kvarstår och dem har inget politiskt parti några lösningar på, inte heller EU eller den nu så hyllade Merkel.

  Tyskland och Österrike betonar noga att detta är tillfälliga lösningar och båda länderna vill tillsammans med Sverige ha en jämnare fördelning av migranterna, något som få övriga länder ställer upp på. Dessutom så ökar volymerna nu kraftigt, vad säger Merkel om att ta emot 1-2 miljoner migranter per år under kommande 5 år? Nein.

  Det som antagligen händer inom 1-2 år är att EU stänger sina gränser och bara tar emot kvotflyktingar genom säkra passager, ungefär som Australien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och då kommer de till Sverige istället. Dagens takt på 150 000 om året kan lätt tiodubblas.

   Radera
  2. Klart att det finns lösningar! Enda möjligheten är den liberala lösningen: öppna gränser, 15% i skatt, ingen välfärdsstat (självklart ingen gratis skola, sjukvård etc). Och hur i helvete tänker folk när de tror att de kan flytta till ett annat land OCH FÅ en bostad? (Cornu har naturligtvis rätt att den enskilde migranten gör naturligtvis helt rätt som flyttar.) I en öppen värld kan inte vi hålla oss med förmåner (som gratis sjukvård och universitet) när inga andra har det.

   Har du sett det berömda klippet med Hans Rosling och en dansk journalist som bl.a. Politism var till sig för? Han påpekar att världen har gått framåt. De flesta i Nigeria utsätts INTE för Boko Haram, utan har det ganska bra. 70 (eller 80)% av alla flickor går i skolan. 80% av alla barn vaccineras.

   Radera
  3. Staten kommer inte att lösa någonting. Utan skatter så tredubblas ju allas köpkraft. Skola kostar ingenting, det har alla råd med att förvarta sin unge bland 30 analfabeter och en lärare som hade 0.0 på högskoleprovet och fuskade sig genom lärar"hög"skolan. Skola är jättebilligt, sånt ordnar man tillsammans med sina grannar. En cancerbehandling kostar inte mer än några månaders skattebortbetalningar för medellöntagaren.

   Anarkin är den högsta organisationsformen, se bara industrin och allt fantastiskt som den skapar, från genteknik till rymdfart. Det är omöjligt att organisera någonting framgångsrikt utan anarki. Statlighet är planlöst kaos och ständiga misslyckanden, där mellanhänderna (politikerna) tycker att högre kostnader är bättre eftersom det ger dem mer makt över mer av andras pengar.

   Radera
  4. Ledarsidorna.se skriver idag att vi förväntar oss 4000 per vecka(MV). Det som slår mig just nu i humanismens tecken är att jag upplever att flyktingarna på väg till Tyskland och oss via smuggling verkar vara medelklass och högre(betalar upp till 10.000 dollar). Alltmedan de fattigare syrianerna sitter fast i flyktingläger där UNHCR länge haft "slut" på pengar. 13$ dollar per dag och per flykting är dagens färskaste uppgift från FN-organisationen. Var är vår medmänsklighet? Varför fick vi inte höra vår statsminister utlova bättre förhållanden i de gräns-nära områden där människorna också hoppas att kunna återvända till sitt land. Fortsätter det så här riskerar även dessa människor att fotvandra mot väst eller t.o.m bli sjuka pga dåliga förhållanden.

   Jag får en dålig smak i munnen, att fel folk i större utsträckning kommer hit. Men kanske är det så att dessa lättare kan bidra till vårt samhälle eftersom pengar också kan tyda på högre utbildning. Men rimmar det då med skallen om humanitet? Jag tycker inte det. Först till kvarn är inte uttryck för medmänsklighet.

   Radera
  5. Lotta Trouble: Hur tänker du dig att avvecklande av sociala skyddsnätet skall stoppa IS' härjningar? Hur tänker du att öppna gränser skall stoppa dem?

   Radera
 7. Jag tror att när vanligt folk lyckas tänka efter så kommer föraktet blomma ut för fullt mot "kändisarna". Det är givetvis ingen lösning att känna med medömkan. Nåt måste göras, men vad? Lösningen är ju knappast att Sverige öppnar sina gränser. Det här kommer på sikt ge mer röster till SD. (Man kan undra vad som händer när det kommer fram att pojken drunknade pga att pappan var på väg till Sverige för att få nya tänder, de var ekonomiska flyktingar, de var vad jag förstår redan etablerade i Turkiet, de hade troligen inte fått asyl i Sverige). http://www.folkbladet.se/blogg/widardirekt/alla-dessa-goda-kandisar/?blog=2518025&entry=8593354

  SvaraRadera
 8. Absolut har EU havererat i frågan och SD blir återigen vinnare.....på lite sikt. EU har saknat det berömda proaktiva. Varför har man inte satsat på grannländerna varifrån folk flyr. I Syriens fall är det uppenbar sedan länge att t.ex Jordanien går på knäna. Flyktingläger vore självklart med ekonomiskt/administrativt och ev polisiärt stöd från EU och USA(delaktiga). Varför har man inte förberett t.ex ett FN-uppdrag. Ett perfekt case för FN. Sverige kunde skicka en styrka för byggande och underhållande.

  SD har i sitt program en förhållning att flyktingar i första hand ska hjälpas på plats. Denna politik sticker nu hårt i medvetandet hos de övriga. Man kan helt enkelt inte genomföra en SD-politik. Det skulle ge SD en bekräftelse de skulle utnyttja. Ett bra ex. således där makten inte gör det de ska. Verkligheten kommer i vanlig ordning komma ifatt dem. Och jag röstar inte på SD.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förbaskat synd. SD behöver kunnigt folk.

   Radera
  2. Annie Lööf låter nu meddela på Di att hon inte längre backar om totalt fri rörlighet in till Sverige(min tolkning). Hon uppges vara rörd över att man nu anser sig tagit över(äntligen) agendan från de främlingsfientliga(minst 20% av folket!!) när man nu manifesterar(fick Batra komma till slut? Det finns ju främlingsfientliga moderater eller hur ska man tolka det?) mot alla som inte är för humanism och medmänsklighet. Den döde pojkens ansikte på stranden blev startskottet säger Annie som försvarar bilden(hade det inte blivit ett "startskott" hade man förmodligen idag varit tvungna att ta avstånd eftersom det är pressetiskt förbjudet att visa ansikten på döda med respekt för inte minst de medsörjande som för all framtid kommer att lida genom förlusten av sitt barn. Nu kan bilden dyka upp när som helst var som helst och i alla sammanhang). Ändamålet helgar medlen och då gäller inte regler.

   @Patric; Jag säger inte att flyktingarna inte ska få söka asyl men det är nu viktigt att man får kontroll på något som riskerar att löpa amok. Det finns stor risk att det fortsätter med att Jordaniens flyktingar börjar vandra över. Sånt här skapar rykten. Vi får avvakta stormen och se hur våra folkvalda hanterar läget framöver i praktiken. Än så länge är det som sagt en manifestation som snart övergår i vardagsproblemen igen. Vår statsminister sade ivf på tv nyss att 100.000 tar vi omedelbart.

   Anledningen att jag är så aktiv här idag är att jag är kritisk mot att politiker låter känslorna ta över från ansvar. Man riskerar att lova sådant som de inte kan backa ifrån sedan. Dagens utspel är inte som vanligt valfläsk. Man för torgpolitik i upphetsningen att "sätta SD på plats".

   Radera
  3. Vi kan Avvakta stormen och kan inget annat göra men det blir inte trevligt att se vårt land förfalla under tiden. Kommer till på detta en global ekonomisk kris blir jag rädd. Just vem ska ta detta ansvar. Drömpolitiken är att alla ska intigreras med jobb och bostad. Vilka jobb? Vilka bostäder? Hade visst kunna ha några inneboende för personerna stör mig inte bara de ger fan i mitt snus, vodka och min 14åriga dotter.

   Radera
  4. 70-talet visade att det är en mycket mycket lång process och till slut har delar av 3´e generationen helt assimilerats . Min kritik bottnar i min syn på Europas ekonomiska problem som fortsätter att växa trots utsikter till små förbättringar just nu. Europa är ingen drömfabrik. Det har miljoner invandrare lärt sig. Sverige har klarat sig relativt bra hittills men vi ligger också långt efter stora delar av Europa när det gäller invandringsvolymer(inte flyktingar per se).

   Patrik, Sverige är likt flera andra länder är uppbyggda av stora invandringsgrupper under 100-tals år. Och det har ibland gått i vågor. Man kom ofta med ny kunskap och bidrog snabbt till utveckling. Idag har vi ett välfärdssystem som inte håller och medborgar-ökningen från 90-talet har ännu inte prövats under en större ekonomisk kris. Sverige är förvisso idag ett av världens rikaste länder men det innebär inte att vi vet att vi klarar en längre tids svag utveckling utan stora nedskärningar.

   Jag kan bara hoppas att vår ekonomi fortsätter att växa. Det är en förutsättning.

   Radera
 9. Igår en bild av en treåring uppspolad på en strand - alla springer åt - vi är goda - Europa kan göra, mer hållet.

  Imorgon kanske, en bild av en barnvagn på godtyckligt ställe i Europa, söndersprängd tillsammans med mamman av en IS-sympatisör - vart springer vi då?

  Om "de goda" använder treåringen i sina syften, är det då fel av de invandringskritiska att använde barnvagnen i sina?

  Vem håller huvudet kallt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste säga att jag mådde illa av bilderna av journalister som stod och utnyttjade tillfället att fota den lilla drunknade pojken istället för att hjälpa till att ta hand om kroppen.

   http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/arR37WK_700b.jpg

   Om en svensk förälder glömmer sitt barn i en varm bil en timme på sommaren får den i bästa fall barnavårdsnämnden på sig, böter och samhällstjänst eller t.o.m fängelse, finns det pågående vårdnadstvist är det kört, t.o.m för kvinnor.

   Tvinga ditt barn att fly (en treåring har inte valt själv) och det drunknar... [fyll själv i resten]...

   Radera
  2. Varje gång nån försöker manipulera mina känslor genom att visa bilder eller prata om döda barn så tänker jag på den här lilla statistiken från UNICEF: Idag dör det ca 27 000 barn under 5 år ålder. De flesta dör av sjukdomar som är enkla och billiga att förhindra. Men eftersom dessa barn inte kan fly till Europa så bryr sig inte finvänstern riktigt.

   Radera
  3. Patrik: det har inte slagit dig att det kan vara oansvarigt att INTE fly i vissa fall? Att föräldrarna helt enkelt varit tvugna att välja det mindre farliga av två farliga alternativ?

   Eller du kanske menade att man skall straffa de som tvingade föräldrarna att fly?

   Radera
 10. Det finns iaf en journalist som lyckas hålla mer än en tanke i huvudet

  N Y Times SundayReview

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Markus.
   Äntligen någon som försöker resonera.
   Tyvärr hittar man väl bara en länk till den artikeln på avpixlat eller nån annan hatsajt.
   Eller som här, i en kommentar.

   Radera
  2. +1

   Läs även mina länkar nedan(missade att länka)

   Radera
  3. Riga: Det kanske är dags att du börjar inse att det inte är en hatsajt.. :) utan att det är mainstreammedia som förvränger sanningen.

   Radera
  4. Ja, jag har läst Avpixlat i över ett år nu, och det enda hat jag sett är några få kommentarer, som snabbt raderades av moderatorerna. För att vara ej förhandsgranskade kommentarer så är nivån mycket hög och sansad. Och bland det redaktionella materialet finns självklart inget hat eller hets alls, bara fakta som övriga media mörkar och inte vågar skriva om.

   Radera
  5. @HMG
   Skulle satt hatsajt inom citationstecken.
   Avpixlat behövs som en motvikt till MSM.
   Däremot är en del kommentarer nästan lika hatiska som radikalfeministernas. och det är tråkigt.

   Radera
  6. ... varifrån känner jag igen den här typen av diskurs? Hmm.

   Radera
 11. Cornu

  Du har rätt i att många gör kardinalfelet att blanda ihop twitteropinionen (Gardell, Ernman, Wolodarski, Ismail osv) med den bredare folkopinionen. Nu är ju svenskarna oerhört trendkänsliga och rädslan att bli utesluten ur gruppen är extremt stor så att SD i detta läge skulle fortsätta att öka är mindre troligt. Men på sikt så blåser detta över och de stora volymerna och den misslyckade integrationen kommer att driva allt fler till SD. Skräcken att sätta sina barn i multikultiskolor tar till slut över.

  Enligt SD vill de minska mottagandet med 90%, då skulle vi hamna på nivåer som vida överstiger de från Bulgarien och Ungern. Sverige tar idag ca 4 ggr vad Finland, Norge och Danmark gör tillsammans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 90% var förut, innan vi hade dom här volymerna som vi har nu. Nu pratas det om att stänga gränserna helt så vi kan ta hand om de som redan är här. Helt rätt tycker jag.

   Radera
 12. Kändisarna kommer att tvingas inse verkligheten vad det lider. Men just nu är de ett vapen att tysta motståndet. Jag skulle vilja fråga dem varför vi inte hjälpa alla hundratusen-tals i Afrika som sitter fast(och har suttit fast) i läger att komma hit. De som inte har råd att betala varken för vanliga transporter eller smugglare?

  Jag hoppas nu att svenskarna i gemen inkl kändisarna upplåter sina stora bostäder till krigsdrabbade flyktingar och inte bara överlåter kostnaderna på alla skattebetalare. Låt hjärtat vara med fullt ut. Under WW2 var det inte ovanligt. Vi är nog mer ego idag. Vad vi säger har betydelse men vad vi gör praktiskt betyder mest. Kom också med förslag till våra politiker om hur vi ska hjälpa dem här hemma istället för att låta byråkraterna jobba i samma fåra.
  Kändisarnas upprop borde leda till ett manifest som uttrycker ett seriös åtagande istället för dumpning till staten.
  Jag är säker på att det inte sker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var var kändisarna när jag gick i demonstrationståg mot USA´s invasion av IRAK 2006 t.ex (jag var och är inte kommunist eller vänster. Jag tog bara reda på fakta och drog slutsatser) Inte ens på tabloid-sidorna hördes protester. Sedan passade det bra att ta emot flyktingarna. Man ska inte heller underskatta folks samvetsskuld och hur den kan/får pysa ut när de rätta betingelserna infaller

   Kändiskritiken kom först långt senare när kriget började gå emot USA(och lögnen blev uppenbar för de ointresserade) och antalet kistor hem dramatiskt ökade samtidigt som konsekvenserna för det irakiska folket blev monumentalt katastrofala...och fortsätter så att vara än idag. Det finns inget slut. USA lovade att återuppbygga landet men miljarder dollar hamnade i privat väst-fickor istället för landet. Ett svek utan motstycke i modern tid. Man öppnade "Pandora´s box".

   Radera
  2. Det gjorde inte jag, för mig tog det längre tid att fatta. Jag gick på USAs lögner och argumenterade hårt för att vi skulle lita på dem. Rent allmänt så kände jag att det var vår plikt att stödja en gammal "allierad", som jag trodde då, gentemot en diktator i mellanöstern. Så fel jag hade! Jag har förstått så oerhört mycket om monstren på andra sidan atlanten sedan dess. Men jag känner respekt för de som demonstrerade då, när jag inte gjorde det.
   /m2

   Radera
  3. Martin, det är ärligt av dig att erkänna din naivitet. Detsamma gäller mig, jag har fått revidera min inställning totalt.

   Radera
  4. Samma här, jag tog avstånd från vietnam-demonstrationerna på 60-talet nåt som jag i dag ser med andra ögon på.

   Nånstans där vid Irak-invasionen insåg även jag att det inte längre stämde. Det "goda landet" i väst som varit ett föredöme under större delen av mitt liv blev nu en tydlig angripare. Den ensidiga propagandan i media började låta allt mer ihålig. Att andra länder skulle tvingas inrätta sig efter vad amerikaner definierar demokrati kändes inte rätt. Deras stora ord om att införa demokrati i Mellanöstern visade sig i verkligheten vara en ursäkt att få tillgång till oljan.

   Radera
  5. Ja, det var ju verkligen nödvändigt att spendera tusentals miljarder på ett krig för att få "tillgång till oljan". Alltså samma olja man redan köpte från Irak före kriget. Hade det kanske inte varit bättre att spedera alla dessa pengar på att fortsätta köpa oljan? Eller så kanske oljan inte hade något alls med invasionen att göra. Det beror på om man ser det logiskt, eller vill komma med knäppa konspirationsteorier.

   Radera
  6. Kanske du skulle läsa på lite innan du postar. En enkel sökning ger följande:
   http://edition.cnn.com/2013/03/19/opinion/iraq-war-oil-juhasz/

   Det handlade om att amerikanska oljebolag skulle få tillgång till Iraks olja. Nåt som de också fick, mission complete....

   Radera
  7. Jag anklagar inte vanligt folk för att de inte var insatta i Irak-frågan. Nej, det handlade främst om tystnaden från etablissemanget. Den ende som stod upp var f.d försvarsministerna o talmannen Thage G Petterson. Ensam, helt ensam.

   Radera
  8. USA påstår sig ha bedrivit krig för att införa demokrati. Samtidigt som NSA med flera korrumperar alla valda politiker med deras enorma avlyssning. Till exempel avlyssningen av Merkels privata telefon.

   Däremot vet inte jag varför USA angrep Irak. Jag vet att det inte var WMD och att det inte var "demokrati".
   /m2

   Radera
 13. "Påverkar den mediala flyktingtragiken SD:s opinionssiffror?"
  Näe. Jag ser inget samband överhuvudtaget.

  SvaraRadera
 14. Några intressanta fakta och åsikter:

  http://www.ritholtz.com/blog/2015/09/europes-migrant-acceptance-rates/

  https://www.project-syndicate.org/commentary/escaping-europe-refugee-crisis-by-peter-singer-2015-09

  SvaraRadera
 15. De patetiska dårarna toppar listan med Zlatan, vilket visar den intellektuella nivån på kampanjen. DN:s Björn Wiman hittar det intellektuella fundamentet hos författarna Eyvind Johnson och Kerstin Ekman och misslyckas totalt med att hitta någon framstående filosof att grunda kampanjen på. Ingen av de tre forskarna på listan är samhällsvetare, beteendevetare eller yrkesfilosof. Man gör inte minsta försök att förklara dogmen om allas lika värde. Det finns inget man är mer likgiltig för än intellektuell analys.

  SvaraRadera
 16. Saudi (och en del andra rika arabländer) tar emot 0.

  USA tar emot 1700, av säkerhetsskäl. Dessa skäl finns inte för Europa, tydligen.

  Israel tar emot 0, också pga säkerhetsskäl.

  Men det är SD som vill minska med 90% från västvärldens högsta nivå som är de fruktansvärda rasistnazisterna?!

  SvaraRadera
 17. DN utlovar en kompromisslös kampanj mot alla som inte ställer upp på att Annie Lööf inte är mer värd än Pol Pot, att Löfven inte är mer värd än Adolf Hitler, att Reinfeldt inte är mer värd än Josef Stalin och att Peter Wolodarski inte är mer värd än Idi Amin.

  SvaraRadera
 18. Jag pratade med en representant för UNHCR, som samlade in pengar på stan i Stockholm. Han sa att UNHCR saknade pengar. Jag har nyligen sett uppgifter på att det saknas ca 14 GSEK hos UNHCR, som hjälper flyktingar i flyktingläger i närheten av konflikthärdarna, t.ex. Syrien.

  Vi kom in på vilken av riksdagens partier som förde den bästa politiken för UNHCR. Han sa att det var Sverigedemokraterna, eftersom dessa vill satsa mest pengar i flyktinglägrena, till skillnad från de andra partierna.

  Av detta kan jag inte annat än att dra slutsatsen att det är riksdagens DÖ-skallepartier, som är de minst humana. De vill ha in flyktingströmmarna i EU. De vill därmed cementera existensen för och ge en lukrativ födkrok till grovt kriminella, globalt verkande smugglare. Flyktingar som anlitar dessa smugglarna riskerar därmed också sina liv, via t.ex. farliga båttransporter på Medelhavet. Svenska skattebetalarnas pengar hjälper betydligt fler flyktingar i UNHCR:s regi, jämför med om flyktingarna ska få asyl i Sverige.

  Sedan valsar det runt i MSM att Tyskland tar emot så många flyktingar. Men Sverige ger fler flyktingar asyl än Tyskland, vilket MSM inte nämner. 2013 gav Sverige flest positiva besked på asylansökningar i hela EU, vilket räknat på folkmängden, motsvarar 10 ggr mer än EU-genomsnittet. Som positiva besked räknas både TUT och PUT. Sverige utmärker sig genom att nästan bara ge PUT. Tyskland ger nästan bar TUT.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade inte mp ett mål om 1% av BNP i hjälp?

   Radera
 19. Flyktingfrågan måste tids nog angripas med ett matematiskt synsätt istället för känsloutbrott över enstaka fasansfulla anekdoter, rasism mm. Om man sätter sig in i de demografiska förhållandena i Mellanöstern och Afrika inses direkt att Europas flyktingmottagande inte löser något existerande problem, problem som med tiden kommer att bli mycket värre. Afrika har idag en befolkning om ca 1,2 miljarder invånare. Med dagens demografiska förutsättningar extrapolerade in i framtiden kommer befolkningen att ha fördubblats på 35 år och medianåldern kommer att vara extremt låg. En ung snabbt växande befolkning garanterar misär, social oro, krig och annat elände varför människor på flykt inte kommer att ta slut de närmaste 50 åren. Det bör omedelbart inses att Europa med en population om ca 500 miljoner invånare inte har några som helst möjligheter att ta emot och sörja för alla dessa människor oavsett hur synd vi tycker om dem.

  Det finns två vägar framåt från där vi nu befinner oss, båda innebär att gränserna till EU mer eller mindre stängs. Antingen är vi humana och hjälper människorna på plats, alternativt bryr vi oss om oss själva och låter övriga klara sig bäst de kan. Det finns iofs ett tredje alternativ vilket är att vi avskaffar välfärden i Europa, öppnar gränserna och låter alla klara sig bäst de kan.

  Angående SD tror jag de kommer att få ett temporort tapp i opinionen då marginalväljaren är väl känslig för att kallas elak rasist. På lite längre sikt när folk faktiskt "drabbas" av större mängder utomeuropeiska människor i deras egen närmaste omgivning med allt vad det innebär kommer SD ta ny fart.

  SvaraRadera
 20. Fabeln om allas lika värde har ingenting med verkligheten att göra, men vad bryr sig våra fascistpolitiker om det? Känner du att du inte är mer värd än Josef Fritzl eller Usama bin Ladin? Känner du att din flickvän eller fru inte är mer värd än den svårt förståndshandikappade tjejen eller killen som aldrig kommer lära sig sitt eget namn? Känner du att dina barn inte är mer värda än IS-tyrannerna? Det gör uppenbarligen vår fina åsiktselit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Kuckeliku 15:56
   "Fabeln om allas lika värde" är ursprungligen en svensk felöversättning av den engelskaspråkiga FN-stadgan "All human beings are born free and equal in dignity and rights."

   Radera
 21. Cornu; Ryssland har inte blockerat ett FN-förslag att starta t.ex hjälp-läger under sin flagg men med finansiering utan- för sin budget(typ bilateral finansiering. Hittills sker väl det mesta under UNHR(C)´s regi? Finns väl inget särskilt koordinerande projekt-förslag från FN om detta. Du syftar på en fredsskapande styrka(typ ISAF) i Syrien?


  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu kanske cornu avsåg rotorsaken till problemen som ryssland blockerar. Att slänga upp lite flyktingläger löser inte rotorsaken, för att lösa den måste man gå in militärt i syrien och irak och bekämpa de som tvingar folk på flykt. Eventuellt måste man också ta itu med Assad.

   Det är militärt ingripande som Ryssland ska motsätta sig.

   Radera
 22. Spännande artikel i SvD

  http://www.svd.se/fraser-nelson-utvandrarna-som-flyr-fran-fattigdom/om/flyktingkrisen-i-europa

  SvaraRadera
 23. Missbruket av den här godhets hysterin är en snuttefilt för att man inte vill bli tvingad att ta obekväma beslut.
  Många av dem som sluter upp är nog väl medvetna om omvärldsläget men låtsas helt enkelt inte om det för dom kan inte tro att riktiga världsproblem faktiskt är här, och oavsett vilken lösning man finner så kommer någon att bli trampad på tårna.
  Konsensus Sverige vet inte hur man ska tackla hela eländet så att alla vinner.
  Hur många av godhetsapostlarna bland populasen har tex flyktingar i sina hem? inte så många nej för det är någonting man säger inte gör.

  SDs siffror kommer naturligtvis att öka då ingen förändring görs utan man nu med detta i stället tar överdos av samma floskler som innan. Och med tanke på att kriminaliteten kommer att bli råare och mer av den och våra geopolitiska antagonister ser detta som ett utmärkt tillfälle att profitera på då det uttalade målet är att södra västvärlden så kommer det bli värre för alla på alla plan.

  Det kommer inte bli bättre för att 8 miljoner svennar önskar att det blir det. Det är ju inte så att SDs väljarkår inte önskar hjälpa de stackars människorna, utan man inser sina begränsningar med integration,kriminalitet och geopolitisk obalans som samhället idag inte står rustat för och då är man sig själv närmast vilket gäller alla människor, förutom dom som aldrig varit tillräckligt rädda förut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tycker att de politikerna i sjuklöven som förspråkar fri massinvandring och har en sommarstuga ska upplåta den till flyktingar under dessa år för att visa att de menar allvar med sina ord. Finland president gjorde det och visar på att han seriös vill hjälpa till.

   De svenska politikerna däremot bor inte i utanförskapsområden och har inte sin barn i dessa skolar.

   Talesättet "leva som du lär" har fått en ny innebörd.
   .

   Radera
  2. Henrik Schyffert gör iaf lite egen "uppoffringar" för att hjälpa till skillnad mot våra politiker som bara kan tala strunt.

   Humorduon skänker pengar till Röda korset

   Radera
  3. Och det gäller samtliga svennar som ska ställa upp i diverse demonstrationsjippon på olika torg ect ect de enda som kommer undan är jätte gamla och studenter. Har man ett 40-tim jobb så har du råd att hålla en flykting med mat 3 ggr om dagen. det klarar man med ett socialbidrag med.

   Radera
  4. Milda webben, jag har för mig att det Finlands statsminister som deklarerade att han ställde sitt hus till förfogande. Han är centerpartist.

   Radera
 24. Jag tror att den här målmedvetna och synkroniserade mediekampanjen som helt skamlöst försöker exloatera mänsklig tragedi, jag tror att den kommer ha viss kortsiktig framgång, den kommer nog att öka välgörenhet (inget ont i det, folk gör ju vad de vill med sina egna pengar) och läpparnas bekännelse till medias agenda av att kolonisera Europa. Men över tid, såna här orgier i sentimentalitet och mediemanipulation, de kommer nog leda till en utmattningstendens. När media väl har slagit på den stora trumman så hårt och energiskt de kan, vad gör de sen? Media måste försöka ställa till med ett lika stort buller nästa gång de skall manipulera medborgarna men kommer ändå lida av "diminishing returns" eller vad man skall säga. Så i längden minskar den här kampnajen medias makt.
  /m2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har redan gått i fällan och i princip struntat i Twitter och facebook och övriga medier. Jag behöver fan inte få döda små ungar upptryckt i ansiktet 24/7 av nån jävla medelmåtta som ägnar sig åt godhetsonani.
   Precis som om jag behövde få förklarat för mig av någon som levt ett helt liv utan kamp om att det är synd om barn som lider. Jag kan faktiskt tänka själv.

   Radera
 25. "..och i media är en omfattande och bred uppslutning av humanism och solidaritet, i kontrast mot Sverigedemokratisk inställning.."
  Solidaritet med vem? Min solidaritet är med andra svenskar, inte med främlingar som jag inte har några skyldigheter gentemot alls, som jag inte känner igen mig i överhuvudtaget, som jag helt saknar släktskap med, som inte vill mig och de mina väl och som dessutom har en stark tendens att bete sig tämligen illa mot oss när de väl kommer hit. Det är inte solidaritet, det är ynklig, patetisk självutplåning. Tycker jag. Jag har dock ingenting emot om folk ger välgörenhet med sina egna pengar, men det är ju inte det mediekampanjen gäller, det är ju att skruva upp kolonisationen av Europa ännu några snäpp.
  /m2

  SvaraRadera
 26. Skönt att kunna läsa ett balanserat blogginlägg någonstans på nätet! :-)

  Mina reflektioner:

  a) Den akuta situationen i sydöstra Europa löses nu på det enda möjliga sättet.
  b) SD kommer att fortsätta öka, men ökningstakten varken ökar eller minskar.
  c) Ett enda större terrordåd begått av någon grupp som smugit med och svensk humanistisk gammelmedia tappar hälften av sina kvarvarande läsare.
  d) Flyktingströmmarna har ökat med hundratals procent per år de senaste åren - när den här vågen har skrivit och ringt och mejlat och facebookat till kvarvarande släktingar och byar om hur väl omhändertagna de till slut blev i Europa så kommer så kommer 10-20 miljoner över medelhavet nästa år.

  SvaraRadera
 27. Våra politiker är extrema nivellister och nivellismen är sambo med nihilismen.

  SvaraRadera
 28. SVD skriver nu på huvudplats att det just nu manifesteras om ett HUMANT FLYKTINGMOTTAGANDE. Va.... har vi någonsin behandlat krigsflyktingar inhumant? Fråga irakier, chilenare, argentinare, bolivianer? Att vissa inte får stanna är väl inte inhumant. Det finns dock fall där byråkratin orsakat att ett fåtal skickats tillbaka till ett hemland där det funnits risk för deras liv. Men låt oss se till helheten. Är det inhumant med flyktingläger som transferplats. Isf ska vi hjälpa hela jordens befolkning som vill ha en bättre framtid. Vad gör Kina med sina öde-städer t.ex. Ställ upp med finansiering och dela bördorna över hela världen(solidariet). FN(och G4,G6,G12,G20) är numera en skräporganisation(er) av karriärister där veton(förutom geopolitik) mest handlar om ovilja och slappt tänkande. Fråga I_B Allenius. Varför finns det normalt bara rena flyktingläger i Afrika och delar av Asien? Idag är det bara Grekland och Italien och i viss mån Spanien som inrättat relativt hyggliga transferläger. Men dessa kritiseras av oss. Ja frågan är hur många av dessa människor som är ekonomiska flyktingar? Pass-frågan kunde ha hanterats bättre redan för 20 år sedan. Idag konfiskerar smugglarna passen. Folk med en dröm om Europa accepterar inte att sitta i läger och förhöras om deras bakgrund som huvudsakligen och i sanning handlar om fattigdom. Finns det en dörr öppen(glänt) så kommer folk. Jag hade gjort detsamma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. oops; blev syftfel om veton ovan. Menade röstningar av icke-veto-länder främst.

   Radera
 29. Det är väl uppenbart för alla som tänker efter att några miljoner skattebetalare i Sverige inte kan ta hand om alla xx miljoner människor som har problem med krig och fattigdom i världen ?

  DN, SVT och Aftonbladet har ju länge propagerat för massinvandring och publicerat en anti-SD artikel om dagen, givetvis utan att analysera argument eller ekonomi, rubrikerna har bara blivit lite fetare och större dom senaste dagarna.

  EU borde utforma en gemensam politik, som Sverige sen kan följa, för att fördela hjälp och mottagande jämt över alla EU-länder. Fram till dess så borde Swe sluta att ta åt sig en oproportionerligt stor del av bördan.

  SvaraRadera
 30. Förtroendet för staten kommer att fortsätta att eroderas i västvärlden. Särskilt för att etablissemanget visat att de inte kan ta nödvändiga och inte sällan obekväma beslut. Politikerna är karriärister men det flesta vet inte om det då deras jobb blivit ett yrke där de inte kan sparkas genom "strukturrationaliseringar". Det som vi övriga drabbas av. Valen var 4e år är numera mest en ommöblering med lägre lön för regenterna och marginella avgångar.

  SvaraRadera
 31. Jag har lite svårt att uttala mig, en del kallar invandrare för flyktingar, eller inbillar jag mig?
  Är det bara jag som har svårt att skilja på begreppen, i så fall hjälp mej.
  Förklara för mig vad som är skillnaden mellan flykting och invandrare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad jag förstår så delar man upp invandringen i tre delar:
   - Flyktingar
   - Arbetskraftsinvandring
   - Anhöriginvandring

   Vad jag minns så är inte flyktinginvandringen så särdeles stor, kan en siffra om 30 000 stämma? Av 100 000 är resten då arbetskraftsinvandring och anhöriginvandring. En tanke som någon framfört är att om det finns stort behov av flyktinginvandring så minskar möjligheten till anhöriginvandring, möjligen även arbetskraftsinvandringen (som jag tror till viss del består av köpta svarta arbetskontrakt). Det finner jag ganska rimligt.

   Radera
  2. Sverige tar emot ca 1800-2000 kvotflyktingar som väljs ut av FN. Dessa är de enda flyktingar som vi tar emot.

   Enligt diverse konventioner har man rätt att söka asyl i ett land och det är denna grupp som dominerar, med ca 80 000 personer 2014 och lika många 2015. 75% fick beviljad asyl 2014 (obs att det finns en fördröjning i systemet). Många gör misstaget att blanda ihop asylsökande med flyktingar. Att vara personligt förföljd pga politiska åsikter är de skäl som väger tyngst snarare än att fly från ett krig. Sverige ger per automatik PUT till syrier och eritreaner, om de lyckas ta sig hit vill säga, sk pull factor. Det finns inga legala vägar så folk riskerar det mesta för att ta sig till just Sverige. Danmark, Belgien, Spanien, Ungern, mfl fredliga länder lockar ej.

   Till de 80 000 asylsökande kommer sedan deras anhöriga efter 1-2 år, samt arbetskraftsinvandring och dess anhöriga.

   Radera
  3. Det var nog en lite ofullständig förklaring?

   De flesta som söker asyl gör ju det av s k flyktingskäl, dvs de hävdar att de är förföljda på nåt sätt i hemlandet och därmed ska det utredas om de är berättigade till uppehållstillstånd i Sverige.

   Asylsökande är således inte erkända som flyktingar men påstår sig själva vara det.

   Den som fått uppehållstillstånd av flyktingskäl kan väl på goda grunder kallas flykting även om den inte är kvotflykting?

   Radera
  4. Korrekt kanske är PUT pga asylskäl?

   Radera
  5. Det som är väsentligt är väl att som flykting så är du utvald av UNHCR och den bedömningen är redan gjord och du har en legal väg in i landet.

   Söker du asyl måste en utredning ske på plats här i Sverige och du har ingen legal väg hit och Dublinkonventionen gäller. Sen att Löfven påstår att han inte vill ha murar är bara populism. Vi har redan murar.

   Radera
  6. Få idag har kontroll över läget i Syrien. IS har förvärrat läget och lagt under sig mindre områden över hela landet. Klart att folk är livrädda varför de inte vågar vara kvar även om läget inte överallt är prekärt. Det kan förändras fort. De måste betraktas som flyktingar men jag är tveksam till permanent uppehålls-tillstånd t.v. När ska man göra insatser på marken? Det måste ske genast! Att bomba med SOC/FBI-operationer räcker inte. Arabstater måste även delta. IS fotsoldater är till stor del lättledda brottslingar av värsta sorten som utnyttjas med Kalifatet som mål. De drivs av hatet och det har såtts av väst ända sedan britternas tid(med eller utan indoktrinering).

   Det här kommer att växa så regeringen tvingas förmodligen tillsammans med EU omvärdera all praxis/lagar. Precis som under 70-talets fascism i Sydamerika.

   Radera
 32. Stasiministern kommer hit står det och ska tala statsmannamässigt vid mötet. Men något uttalande efter att 4 av hans eget våldsmonopol nära nog blev sprängda i luften av en handgranat det var minsann inte så viktigt. Inte ens på Gazaremsan kastar de handgranater på Poliser.
  Tro fan att GRU kan ha fest här, det är ju som att läsa en öppen bok, och då är inte jag ens speciellt intelligent.

  http://www.1001portails.com/metro_se_rss_xml-t-53824-31453141-v%C3%A4lkomna_till_sverige_%E2%80%93_tusentals_v%C3%A4ntas_till_stor_flyktingdemonstration.html#.VexRrRHtmko

  SvaraRadera
 33. På den där listan i DN finns tjockt med mångmiljonärer och miljardärer. Om ingen av dem är värd mer än någon av oss andra så kräver jag att deras förmögenheter delas ut jämnt över hela världsbefolkningen och att deras löner sätts till en genomsnittlig lön för en människa i den här världen! Se till att få det gjort prompt eller visa att ni är hycklare!

  SvaraRadera
 34. Den nu så uppmärksammade Hans Rosling är rätt tydlig med vad som händer om vi verkligen öppnar våra gränser:

  "Vad skulle hända om man befriade resebolagen från transportöransvaret?
  – Sverigedemokraterna skulle få femtio procent av rösterna. "

  http://www.etc.se/utrikes/hans-rosling-det-ar-ett-fruktansvart-hyckleri

  SvaraRadera
 35. På temat kommer idag Agenda handla om hur man ska lyfta stökiga elever med att ta bort det fria skolvalet samt Assads bombningar. Och Dokument inifrån kommer sända nåt om IS.

  SvaraRadera
 36. SD-trollen tycks må riktigt illa av vad som sker just nu och publicerar sina böner om fler hjärncellslösa människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är vad de andra partierna har för ideer om hur man skall lösa problemen?

   SD's mantra har varit att man skall hjälpa flyktingar på plats. Frågan kanske kan vara ifall de menar allvar med den ståndupnkten, men det förefaller åtminstonde vara en rimlig ansats till en lösning.

   Att bara racka ner på SD för att man inte anser att deras lösning är bra är inte speciellt konstruktivt - isht ifall man inte själv behagar leverera förslag på lösning.

   Radera
  2. De övriga partierna har nog sagt mycket och även börjat vidtaga åtgärder. Alla partier anser att det är bäst att hjälpa människor där de bor så att de inte behöver flytta (Vem hjälpte svenskar som var tvungna att mot sin vilja lämna skogsbygderna under 50 och 60-tal?) men till skillnad från de sju andra partierna så har inget konkret förslag hörts därifrån. Hur vill SD få slut på stridigheterna i Mellanöstern? Hur mycket mer bör vi ge i utlandsbistånd? Tiden kräver handling och ej plattityder.

   Radera
  3. @H Bylund

   Jamen då vore det kanske en enkel match att ge litet referat av vad de sagt och vilka åtgärder man vidtagit...

   Radera
  4. Nog är det så att det har agerats angående detta även om ingen riktigt går till angrepp mot roten. Stick ut näsan lite mot verkligheten. Men vilka konkreta förslag har SD givit? I denna fråga liksom i allt annat är man lika tomhänt som tomhuvudad. Det föreligger en talande tystnad från SD:s håll.

   Radera
 37. Jag är högst störd av den invandringspolitik som våra politiker för och vill föra, men ännu mer störd när man har en uppenbar lögn som grund för politiken. En knarklangare är inte lika mycket värd som en läkare. En docent är inte lika mycket värd som en nobelpristagare. En telefonförsäljare är inte lika mycket värd som en världspolitiker. En bov är inte lika mycket värd som en polis. En unge utan pannlober är inte lika mycket värd som en kompositör. En pedofil är inte lika mycket värd som en familjefar. Tesen om allas lika värde är alltså en lögn. En grovt amoralisk sådan. Ändå säger fascist-DN att man kompromisslöst tänker förfölja dem som inte sjunger lögnens lovsång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, tesen om allas lika värde ÄR sann, inte så som du korrekt beskriver den naturligtvis, men för dem, för gammelpartierna, för de utlämnar en sak, den som gynnar dem själva, tror de i alla fall:

   Alla är lika mycket värda...... (på valdagen, när deras värde är en röst per person).

   Jag har försökt att googla men misslyckats, var det inte någon gammal östtysk eller kommunistpolsk författare som skrev något i stil med att "om våra politiker inte är nöjda med vad folket tycker så får de väl välja sig ett nytt folk"?

   Vem hade kunnat tro att moderaterna och kristdemokraterna skulle medverka till att driva sådan kommunistpolitik i Sverige?

   PS - Jag röstar på Piratpartiet, inte SD, fast i ärlighetens namn så kommer jag att stanna på sofflocket nästa gång.

   Radera
 38. Sveriges officiella religion är människonivellism. Ingen människa är bättre än någon annan. Det är jantelagen i kubik, men knappast någon vågar invända mot dumheterna.

  Det är obegripligt hur folk står ut med att se sig själva som lika lite värda som andra. Många borde nog känna sig lite förolämpade när de får höra att de inte är mer värda än mongo-Bert och pannlobslös-Lisa. Men inte då. Idioterna verkar bli glada över att höra att de är precis lika värdelösa som alla andra.

  Jag är dock minst 100 gånger så värdefull som idiot-Fridolin, för att ta ett exempel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är därför svensk teveproduktion består av intellektuella debattprogram som "I en annan del av Köping" och "De dejtbara" - politiker och journalister gillar tanken på att den svenska folkliga debatten skulle ligga på samma nivå. Dessa personer funkar också som mentala ankare när gammelpolitikerna idiotförklarar SD-väljarna - om alla medborgare verkligen var så jämställda som det påstås, och de yngre är ju uppfostrade så i skolsystemet, så skulle ingen uppfatta idiot som ett skällsord eller ha något meme för detta att relatera till när 08-maffian får lust att förolämpa 25% av sina väljare.

   Radera
 39. Det är mer USA och inte så mycket Ryssland som ligger bakom oroligheterna i Arabvärlden. USA deltar i "The Long War". Det innebär att USA har ingått ett "konvenansäktenskap" med det saudiska kungahuset, för att säkerställa att olja handlas i US dollar (petrodollar), samt för att få en så optimal tillgång till olja och gas som möjligt från Mellanöstern.

  Det saudiska kungahuset tillhör en salafi-wahhabistisk gren av sunnitisk islam. Saudiarabien ser shiamuslimer som avfällingar från den "rätta tron", och som måste bekämpas. Därmed blir också USA en aktiv spelare på den sunnitiska sidan i den sunni-shiitiska kampen i den muslimska världen. USA blir också ett instrument i den globala salafi-wahabbistiska missionen. Det saudiska kungahuset är en krävande sängkamrat.

  Alla shiitisktkontrollerade stater i arabvärlden blir per automatik fiender till USA. Hit hör t.ex. Iran och Syrien. Dessa måste måste bekämpas. Bekämpandet görs, dels i regelrätta krigshandling som Irakinvasionen 2003, dels via propagandakrig via massmedia och sociala medier, för att uppvigla demonstranter och kalla dessa demostrationer för förslagsvis "arabiska våren", och dels via militärt stöd till sunnitiska terrorister.

  För att behaga det saudiska kungahuset och av egoistiska energiskäl har USA tagit en aktiv del för att döda relativt sekulariserade, starka ledare i multietniska muslimska stater, såsom Libyen och Irak. Resultatet har blivit förstörda nationer, 100000-tals civila dödsoffer, framväxten av al-Qaida och ISIS, fornminnesförstörelse, stora flyktingströmmar och instabilitet.

  Syrien består av 19 olika etniska och religiösa grupper. För att hålla ihop en sådan nation krävs en stark ledare, med hårda nypor. President Bashar al-Assad i Syrien har varit en stark sådan ledare. Ett samhällskontrakt har också upprättats mellan grupperna visavi det styrande Baathpartiet och presidenten. Enligt kontraktet kommer grupperna enas utåt inom ramen för den syriska nationen, i utbyte mot subventionerat bröd (och förmodligen bensin). Det veteimportberoende Syrien har därför kallats för en bröddemokrati.

  2010 var världsmarknadspriset på vete rekordhögt, varför brödpriserna höjdes i Syrien, som utmynnade i protester. De ursprungliga protesterna mot höjda brödpriser i början av 2011, underblåstes av bl.a. av USA, så att protesterna övergick i våldsamma demonstrationer, som har eskalerat till inbördeskrig i Syrien.

  President al-Assad försökte med de till buds stående medlen stoppa protesterna, vilket har visat sig omöjligt, tack vare den externa inblandningen.

  Vilka som ligger bakom de huvudsakliga orsakerna till de oroligheter som vi nu tvingas bevittna, är tydligen inte så uppenbara för vissa bloggägare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Shiiterna, som enligt dig är USA:s svurna fiende, fick ju mycket mer inflytande när man plockade bort Saddam. Så varför gjorde USA det om de nu ogillar shiiterna så mycket?

   Sen missar du också att det inte var något uppror i Syrien förrän Assads säkerhetstjänst fängslade och torterade 15 studenter på rätt lösa grunder. Att skylla sånt på USA ter sig okunnigt. Assad är en diktator som saknar fingertoppskänsla helt enkelt.

   Radera
  2. USA gjorde en av sina största och avgörande tavlor i Irak genom att friställa hela den irakiska armén som var sunniter. USA var ju "befriare" men var rädda att armén bl.a inte skulle vara lojala mot en ny "demokratisk" stat med båda folkgrupperna. En hel armé utan jobb, dessutom slagna på ett förödmjukande sätt fick inte ta del av en ny framtid medan jenkarna istället började utbilda shiiterna som Iraks nya försvar. Många f.d militärer drevs senare in bland milis och rebellförband. T.o.m till Al- Qaida när de väl etablerat sig mot gränsen till Syrien/Jordanien.

   USA visar alltid att de är totalt okunniga om andra länders kultur, sedvänjor och historiska rötter/värderingar. Denna disrespekt är en del av deras dåliga krigs-facit. Ryssland samma sak. Verkar beror på stormakts-komplexet. Pengar och bomber regerar!

   USA gör det som gagnar dem mest kortsiktigt för en långsiktig plan. Syrien är Rysslands bästa Medelhavshamn. Syrien är målet för en gas-pipe från UAE som understöds av Saudi och USA. Klart att man underblåser en revolution mot Assad. Nu ser vi hur Ryssland, som Cornu skriver om, är med och bombar hänsynslöst. Den Arabiska våren har ställt till mycket som var/blev oväntat.

   Radera
  3. Till saken hör att alla som handlar i mellanöstern vill säkerhetställa oljeflödet därifrån det gäller ju inte USA specifikt. Tvärt om har de med skifferoljan minskat sin import av MENA-fossil och när de lämnar området måste människorna där slåss själva.

   Visst ser sunniterna shiiterna som avfällingar med det motsatta gäller från Irans sida uppbackat av Ryssland med.

   Libanon hålls ihop av 18 religösa motsättningar utan att ha en "stark ledare" så uppenbarligen är det inte ett krav.

   Sen är det ingen som påstår att upplösningen av Iraks arme inte var en blunder men till saken hör att den gerilla krigföring vi ser har varit planerad sedan absoluta minimum sedan 2003. Iraks militär har länge haft umgänge med jihadist-grupper i regionen den som tror att detta är nytt är helt fel ute.

   Förövrigt skulle ju upplösningen av Iraks armé vara ett guldläge för diktatorblockets läger att visa vad man hade att erbjuda. Irans intåg med Rysslands uppbackning borde ju gjort Irak till ett sommarparadis.

   Radera
  4. @Los puddas; Nja jag anser du värderar saker fel. Skifferoljan är en helt annan sak. Syrien är geopolitisk en tung bricka och en pipe från UAE kan flera koppla upp sig på. F.ö är skifferolja en sak idag, en annan imorgon.

   Upplösningen "inte bara en blunder" var nog att negligera efterverkningarna. Struntprat att Saddam´s militärmakt haft jihadist-ambitioner före invasionen. Däremot fanns det en hel del som ansåg att Saddam´s expansionsförsök med Kuwait var fel. Sunniter mot sunniter. Att den irakiska armén sedan länge haft folk från sunnitiska stammar(icke-jihadister) vilka senare utnyttjades av al-Zarqawi vars mål faktiskt överensstämde med USA´s, dvs att slå split mellan shiiter och sunniter, är inte att betrakta som en ursprunglig grogrund för det som hände senare. Det var Saddam´s fall som bjöd in al-Qaida via al-Zarqawis ISIS(som senare gick ihop). USA´s inkompetenta bedömning av läget fortsatte med en det ena än det andra katastrofen. Inte minst pengar och korruption till ett icke folkförankrat shiamuslimskt styre förstärkte misstroende och hat mellan folkgrupperna och inom dem samma. Huvuddelen av Saddam´s armé var vanligt folk som i arbetslöshet satt i korselden mellan sekteristiska grupper av flera slag inkl jihadister med iransk uppbackning och jihadister från ISIS/al-Qaida och dödspatruller under den shiitiska statsledningen(Mahdi-armén och al-Sadr). Inte konstigt att vanliga irakier(sunniter) igen gav sig in i kriget! USA öppnade Pandoras Box. USA lyfte IS/ISIS som nu spelar första fiolen i kriget mellan folkgrupper. Al-Qaida och bin Laden var aldrig ute efter krig mellan dessa(muslimer). Däremot kasta ut de "otrogna" imperialisterna för att sedan skapa ett salafistiskt samhälle. USA gjorde alla fel man kunde göra och är ett skolexempel på hur en stormakt underskattar andra länders/kulturers sätt att fungera(klan-stammar, en del fattiga och flera riktigt rika, alla med maktbegär).

   F.ö är det självklart att ett diktator-fall under kaos öppnar för maktambitioner. Något som präglat Mellan-Östern sedan tidens begynnelse genom ständiga krig. Jihadisterna har blivit fler och starkare tack vare det svarta guldet och inflytandet från väst.

   Radera
  5. Värderar fel vet jag inte eftersom att man värderar det nu på detta sättet, men det är klart att värdet av en produkt kan variera över tiden. Då man förväntar sig utveckling av förnyelsebara energikällor kommer detta i kombination med fracking, naturgas ect ect göra västvärlden mindre beroende av diktator klubben vars effekter vi nu ser.

   Det har varit känt länge att Saddams gamla garde har haft ihop det med jihadistiska element.

   "In 1993 the regime embarked on the Return to Faith Campaign (al-Hamlah al-Imaniyyah), under the direction of Izzat Ibrahim al-Douri"

   Att de militärstrukturella delarna av Sunni-Irak skulle försvinna upp i tomma intet och helt ersättas med jihadister är en MSM-bubbla och whataboutist fantasier.

   USA visste mycket väl hur den sekteristiska dynamiken i Irak såg ut då man avhöll sig från att ta Baghdad 91. Man avhöll sig också från att invadera Irak i 12 år av rädsla för det sekteristiska våldet.
   Som bekant tyckte inte Araberna att "det var lite fel" att invadera Kuwait vilket bevisas av att 200 000 muslimer tungt beväpnade ställde upp jämsides med USA för att tvinga ut Saddam. 8 Muslimska länder ställde upp bakom FN insatsen, ej en bilateral USA attack.

   Efter implementeringen av sanktioner 91 försörjde sig Saddam på oljesmuggling bla, fascinerande nog det samma som IS gör idag. Celler mellan officerare sattes upp i Syrien för att underlätta vapen och oljesmuggling då dessa gränstrakter i många tusen år ägnat sig åt detta.

   "Local sources reported in 2004 that al-Duri arrived in Syria with millions of dollars in cash and used that money to buy Syrian influence to establish a base of operations".

   http://www.globalsecurity.org/military/world/iraq/al-douri.htm

   IS kan till viss del i korthet beskrivas som Sunni-Iraks version av fortsättningskriget, inte helt då det inte finns tillräckligt goda källor som påvisar det exakta förhållandet och till vilken grad man samverkar med jihadister. Men att man gör det är ställt utom allt rimligt tvivel.

   Dock finns det en inbyggd konflikt här då officerarna inte är förtjusta i jihadister, de är främst Nationalist/Bathtister men i bristen på biologiskt kapital tar man vad man haver.

   Vad det gäller USAs upplösning av armén tror jag det var en blandning av stress och inkompetens efter 9/11.

   Radera
  6. Los Puddas,

   Jag tror att olja i MÖ långt ifrån spelat ut sin roll. Inte minst nu när priserna förfaller lägga sig ner mot intervallet 30-40 dollar fatet.

   Jag syftade även på jihadist-kontakterna med Saddam´s regering/armé. De traditionella stammarna var inga jihadister men väl fundamentalister. ISIS närmande innebar dock en förändring då stammarna såg deras makt äventyras med USA´s invasion. Men det finns otaliga klan-stammar och alla hade inte samma mål/inställning. Al-Qaida-grenen hade definitivt inget med Saddam att göra. Däremot använde man sig av stammarnas stöd mot kurderna, Gulfkriget och Iran-kriget.

   Att förstå att MÖ består av klaner och sekterism är knappast okänt. Men US har "alltid" en förmåga att trampa snett genom att utnyttja andra grupper för kortsiktiga mål. En taktik som ofta brukar slå tillbaka(backfire). Det visar deras inkompetens eller snarare vådlighet. CIA har f.ö bekräftat att man tagit för stora risker och också missbedömt lojaliteter etc.

   Ja, det var Bath-partiets medlemmar USA ville åt. Men armén bestod inte av bathister i första hand, förutom officerarna, och det här misstaget begås. Även om fotsoldaterna kan anses lojala partiet av uppenbara skäl innebär det knappast att de utgör ett omedelbart hot när ledningen försvunnit. Men man borde behållit de officerare som inte ansågs stå Saddam nära. En armé måste ha en ledning.

   Det är svårt att få överblick och fakta då stammarna ute i landet lever isolerade på olika sätt. Jag baserar mina uppgifter mest på vad som framkom under och efter invasionen och från irakier från olika folkgrupper vilka jag personligen träffat.

   Radera
 40. Flyktingpolitiken är nu inne i sin maniska fas och vi väntar med spänning nästa fas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klurig formulering - men menar du depressiva eller återkomsten av alliansens 3? :-)

   Radera
 41. Det är jämt ett jävla tjat om empatisk förmåga från de goda människorna. Vän av moralisk konsekvens undrar varför det krävs bilder på en drunknad treåring för folk att inse vad som har pågått i fyra år? Var har den empatiska förmågan funnits hela tiden? Jag blir genuint förbannad och äcklad! Satans aftonbladstillbedjande hycklare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För en viss kategori av människor överaktiveras den empatiska delen av hjärnan av snuffbilder och filmer så att den slutar att fungera rationell. Det kan jämställas med hur en viss kategori av män på motsvarande sätt blir beroende av att porrsurfa och inte kan bryta beroendet.

   Flyktingporr är det nya svarta i Sverige, just nu övertrumfar den t.o.m sportjournalistiken; "flyktingarna har lämnat stadion", "flyktingarna har gått ombord på spelarbussarna", "flyktingarna är på väg till den nya klubben".

   Sveriges landslag skall spela mot Österrike om ett par dagar (landet som just flyktingvågen just nu har nått efter att ha passerat genom Ungern) - skall vi gissa att halva tevesändningen kommer att gå åt till manifestationer och att matchen nästan blir sekundär? Skulle inte ens förvåna mig om Mona Sahlin dyker upp i studion.

   Radera
  2. Kul formulerat Peter, riktigt kul :)

   Man måste få ventilera eländet och då är komik oslagbart istället för att höja blodtrycket.

   Radera
  3. Empati tycks utlösa hysteriska reaktioner hos vissa element men visst inte löser empati problemen på kort sikt men kan utgöra en avsats att tordas diskutera roten till problemet. De icke-empatiska skriker nu ut sin ångest över en för dem obehaglig upptäckt: de empatiska torde vara överlägset fler än de icke-empatiska.

   Radera
 42. "Det finns alltså en risk att Sverigedemokraterna, trots 100 kändisar hos DN, kommer gå framåt stort i kommande opinionsundersökningar."

  Jag ser det inte som en risk att ett parti som värnar om Sverige och svenskarna först går starkt framåt.

  SvaraRadera
 43. Samhället är fullständigt galet. Finns det ingen som använder hjärnan längre?

  Man utlovar skydd till alla som behöver det, väl medveten om att man inte kan hålla det om >100 000 söker sig hit per år. Därför finns det inga legala vägar hit utan folk tvingas anlita smugglare för 100 000 SEK och en hel del dör på vägen. Då ställer man sig på ett torg och håller ett tal som går ut på att vi INTE ska ha murar i Europa! Folk dör ju pga de murar som ALLA politiska partier är överens om, tom MP och V. Man kan inte gå in på en ambassad i Turkiet och få ett asylvisum för att flyga till Arlanda. Varför kan inte våra kära politiker och journalister erkänna att det är så det ligger till och förklara varför det är så? Hyckleriet vet inga gränser och inte heller dumheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ungefär så långt sm samhällsutvecklingen, och främst den moraliska utvecklingen har kommit år 2015. För 100 år sedan, under Första världskriget så såg Britterna sina Indiska soldater som slogs i Tyska Östafrika som kanonmat som kunde ströslas ut över fienden tills de gav upp. De afrikanska bärarna fick nackskott när de skadades. Och gjorde de uppror (alltså de tvångsrekryterade svarta bärarna) så tog man bort hela stammen. Och nu skall vi inte prata om vad Beögarna gjorde i sin koloni för att med några 10000 man hålla ordning på ett stort land med många miljoner människor. 100 år före det - 1815 - så var det fri säsong på slavjakt. Massiv slavjakt. Dessa slavars arbete skapade stora rikedomar i Paris, London etc. Vi har kort sagt inte kommit längre i vår utveckling...... men man kan säga att vi kommit ganska långt när vi pratar om att ta emot flyktingar, men skiter i vad som händer bakom den mur de försöker komma genom.

   Radera
  2. Beögarna = Belgarna. Inget annat !

   Radera
 44. I utlandet sitter en hel del media-skribenter och undrar vad som händer i bl.a Sverige. Jag tror många är förbluffade, eller jag snarare kan utläsa det av deras reaktioner. Låt också hoppas att de är lika förbluffade i framtiden åt vår lyckade integreringsarbete.

  SvaraRadera
 45. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 46. Min gissning är att SD kommer klättra vidare sannolikt i än högre takt.
  Jag kan inte se att regeringen med svetsarn i täten och våra övriga politiker tagit tag i kärnfrågan tvärt om.. Att öppna våra gränser är ju ingen lösning överhuvudtaget.

  SvaraRadera
 47. Det här kommer att gå åt Helvete.

  Allt annat är desinformation.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade absolut sista chansen förra valet, nu har folkvandringen börjat.

   Förrädarna vi har som politiker och på andra håll inom landet har öppnat portarna till landets gränser, vi kommer att översvämmas av folk och förvandlas till ännu ett kaotiskt U-land där ingenting fungerar.

   Radera
  2. Kalle7k Ordna upp dina tankar. Förrädare? Jag tror att du avser den sk. sjuklövern. SD har ju samma inställning; vi ska inte bryta upp ingångna avtal så vem opponerar sig? Som jag kan se ingen och jag har inte hört ett jota från SD men annat vore väl inte att vänta från ett parti som inte törs stå för sina åsikter.

   Radera
 48. Det är kul att höra hur "flyktingar" flyr för glatta livet från alla poliser i samtliga länder tills dom når sverige, för det vore ju hemskt att få asyl i danmark eller tyskland (eller nåt annat av alla länder de passerar) där inte allt serveras på ett silverfat. Konstigt att SD växer?
  Var väl för övrigt ISIS som i februari hotade med att skicka en migrationsvåg till europa för att pressa oss mentalt. Men visst är det kul att skylla på Putin. Det kanske rent av är Putin som styr ISIS. Han står säkert bakom Al qaida och 9/11 med.

  SvaraRadera
 49. -Citat-
  Som alltid ska man komma ihåg att de individuella flyktingarna gör inget fel - alla strävar vi efter bättre liv och trygghet, samt skydd mot förföljelse.

  De som gör fel är EU:s politiker, som slapphänta låter flyktingkatastrofen fortlöpa, genom att inte ge sig på problemet - nämligen Assadregimen, terroristerna i oppositionen och IS.
  -slutcitat-

  Det är kul att vi tycker lika på nån punkt iaf, jag har väldigt ofta sagt till folk som ogillar dagens invandring (likt mig) att sluta hata invandrarna, hade jag fötts i afrika hade jag säkert också försökt ta mig hit.
  Jag har länge sagt att man ska hata politikerna istället, det är de som är ansvariga, inga andra.
  Sen kan man hata folk som begår brott, men det är en helt annan femma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, för det är helt ok att kasta avföring på bussar i Österike och given mat och dryck på tågrälsen i Ungern..

   Radera
  2. Köper inte det argumentet, de är inte tvungna att ta emot bidrag, bostäder etc bara för att våra politiker är dumma nog att erbjuda dem detta gratis. De har ett val. De måste väl fatta att det är någon annan som tvingas betala för detta?
   Man kan jämföra med barn som tar föräldrarnas värdesakerleker och säljer dem när de leker affär ute på gatan. Den som passar på att köpa en Rolex för en femma är i ond tro.

   Radera
  3. Jag tror inte mig själv vara så "god" som andra anser sig vara. Hade jag haft samma uppväxt som dom har så hade jag nog tagit för mig om jag fått chansen.

   Men du har säkert rätt, hade du varit född i en hydda i afrika utan el och tagit dig hit till sverige så hade du tackat nej till alla förmåner vi har och blivit uteliggare, för du hade varit så moralisk och godhjärtad.

   Hade jag styrt Sverige hade jag dock återinfört gränskontroller (mot EU) då andra EU länder inte verkar kunna sköta detta. En förutsättning för fri rörlighet inom EU borde väl ändå vara kontrollerade gränser in i EU?

   Radera
 50. Numera verkar kommentarsmöjligheten försvunnit på de flesta flyktingartiklar i media Sverige och där det finns kommentarsmöjligheter verkar man filtrera ner till 2 % av folksåsikter naturligtvis negativt inställda till SD och haleluja skrivningar om det positiva flyktingtillskottet som sker till Sverige och EU nu...

  Det är inte något särskilt demokratiskt samhälle idag och så länge det pågår och munkavel sätts på folket kommer SD klättra mot 30% +..
  Så är det tyvär

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förvånansvärt så verkar DI kommentatorer vara riktigt invandringskritiska. Nästan så man tror man läser på avpixlat när man läser kommentarerna där. Får tacka friatider för att ha stängt av kommentarsfunktionen.

   Ett stort problem är att faktiskt veta vilka av alla dessa siter som ger en sanningen.
   Riskerade pappan till treåringen från turkiet sitt och sin familjs liv för att få gratis tandvård i Sverige?
   Är verkligen "barnet" i Finland en 20 årig brottsdömd vapenvan persom som även hotat att döda massvis bulgarer? Som den finske statsministern ville ge asyl till? Detta är bara de två senaste sakerna jag läst som gör gammelmedia till åtlöje. Hur är det med alla de ca 1000 andra artiklar varje år som alternativmedia "synar"? Oftast vill man ju inte tro att det är sant, det negativa man läser.

   Radera
  2. Då ska du veta att 90 % av alla kommentarer tas bort på DI när det gäller flykting invandringsartiklar..

   Kolla på tv så ser du att det fullkomligen väller in asylsökande, merparten är muslimska män, de gapar och svär åt EU länder som Danmark, Frankrike, Tyskland mfl antyder är skitländer. Alla vill dom till Sverige där jobben finns, fri tandvård, bidrag, gratis skola mm mm..

   I mina öron låter inte dessa som några krigsoffer.

   Jag är inte alls förvånad över att de flesta är kritiska.

   Regeringen med svetsarn, frigoliten och nu senast kommunist Ulla laddar det ena bidrags förslaget efter det andra på hejad av det ena skattehöjarförslaget efter de andra!

   Det som nu pågår är djupt oroande!

   är våra politiker blåser döva, blinda och efterblivna mån tro?

   Radera
 51. Hans Rosling
  Han säger saker som ingen vågar prata om eller har förstått.
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/hans-rosling-i-aktuellt
  Här läxas en journalist upp.
  https://www.youtube.com/watch?v=xYnpJGaMiXo

  Ska man diskutera saker så måste man ha tillgång till fakta, sen kan man diskutera lösningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket intressant det youtubeklippet, men som vanligt undrar jag vem man ska tro på. Är det Rosling som glorifierar U länder eller är det media som smutskastar dom?

   Radera
  2. Rosling tycks tro att vi inte har en kommande energibrist i Världen. Att alla skall kunna köpa en ny tvättmaskin. Jag har inte funnit nåt på Gapminder som visar hur minskande energitillgång kommer att påverka oss.

   Radera
 52. Står senast i Expressen att 2 tredjedelar av alla flyktingar är unga män, varför undrar många?

  Svaret är väl ganska givet, männen är fega ynkryggar som lämnar sin familj för ert bättre liv i Sverige, de saknar även en kvinnosyn..

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Jomen såere

   Varför skall det förväntas av män att de skall stanna kvar och låta bli att fly när flyktbehov finns?

   Radera