Cornucopia?

2015-09-14 15:57

Papieren, bitte!

Gränserna inom Schengen sluts nu. Som förutspått blev det katten på råttan och råttan på repet. Tyskland, Österrike, Tjeckien, Slovakien och Italien har nu stängt sina gränser och rent av Anna Kinberg Batra (rasist!) har gått ut med att Sverige borde förbereda stängning av gränsen.

Tyskland stängde gränsen efter att enbart München tog emot 20 000 asylsökande förra helgen och 12 000 i lördags. Man kan förmoda att staden, eller Tyskland, på en vecka totalt fick 50 000 asylsökande om man även räknar in måndag - fredag. Således stängde man gränsen och upphävde Schengenavtalet. Tjeckien stängde också gränsen mot Österrike igår, liksom Italien (enligt konspirations- och putinistsajten Zero Hedge, dit jag inte länkar). Därmed hade inte Österrike något annat val än att själva stänga gränsen mot Ungern, och skickade rent av militär till gränsen. Likt Sverige finns det helt enkelt inte personal att stänga gränsen via ordinarie myndigheters bemanning.

Därmed var migranternas enda kvarvarande riktning ut ur Ungern norrut mot Sverige via Slovakien och Polen, men nu har även Slovakien upphävt Schengen och stängt gränsen. Tur var väl det, för Löfven har ett mycket öppnare hjärta än Reinfeldts arvtagare Anna Kinberg Batra och tänker inte stänga Sveriges gränser. Fast det kan handla om 100 000-tals asylsökande på någon vecka, i relation till de ca 70 000 Sverige tog emot hela 2014. Det finns vare sig personal, handläggare eller infrastruktur (sängplatser, vatten, avlopp, psykologer, tolkar, rättsväsende, handläggare på migrationsverket, mobiltäckning vid placering i glesbygd, tandläkare, vårdcentraler mm) för att ta emot 100 000-tals asylöskande i Sverige på någon vecka, inte ens om man inhyser dessa på Friends Arena och alla andra nybyggda arenor (Täby?), som åtminstone kan hantera 10 000-talet personers toalettbehov, men knappast hygienbehov eller sovplatser. Och nej, det är förstås förbjudet att tala volymer, men moralpaniken kring asylströmmarna saknar helt plan och rimlighet, särskilt om hela strömmen skulle landa i Sverige via Slovakien och Polen - för om strömmarna kunde ta sig runt den vägen skulle Tyskland stänga gränsen även mot Polen.

Man ska komma ihåg att när Sverige tog emot flyende från Östsverige (Finland) under andra världskriget, så inkvarterades dessa flyktingar i frivilligas hem. Så de som förespråkar att vi på kort tid tar emot 100 000-tals asylsökande kan lämpligen öppna upp sina hem åt dessa. I ett antal år, likt under andra världskriget.

Så kanske är det enkelt för Löfven att prata om öppna gränser när Slovakien stängt sin och 100 000-tals asylsökande blir kvar på Balkan och i främlingsfientliga Ungern. Enligt Bloomberg är siffran för 2015 skattad till 800 000 personer och hade inte Slovakien stängt gränsen hade enda vägen för de återstående av dessa (gissar på 200 - 400 000) varit att ta sig till Sverige. Det hade varit på sin plats att politikerna börjat diskutera de otäcka volymerna och vad Sverige kan hantera. Dessutom på mycket kort tid. Var går gränsen? 100 000? 200 000? 400 000?

Merkel har i alla fall sagt sitt. Eller åtminstone agerat. Att säga något är en sak, det är agerandet som talar sanning. Man kan därmed fundera på om Löfven bara försöker plocka retoriska poäng, medan han i själva verket har ett färdigt luciabeslut i innerfickan, redo att genomföras, likt när rasisten Ingvar Carlsson stängde Sveriges gränser mot invandring från just Balkan (Bulgarien) 1989.

EU har nu godkänt militärt våld mot flyktingsmugglare i Medelhavet rapporterar AFP.

Ungerns taggtrådstängsel mot Rysslands allierade Serbien ska snart vara färdigt, men man kan så länge fundera på hur 100 000-tals asylsökande transporterats via Serbien...
Copyright (c) 2015 I fablernas land (TwitterFacebook). Återpublicerad med stöd av cc-licens.
Och en liten bild från tyska gränsen mot Österrike kanske? 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

98 kommentarer:

 1. @Cornu;

  "Man ska komma ihåg att när Sverige tog emot flyende från Östsverige (Finland) under andra världskriget, så inkvarterades dessa flyktingar i frivilligas hem"

  Mycket bra konstaterande som makten borde ha uppmärksammats när humanitet och medmänskligheten. manifesterades. Oligopol-media var snabba på att upplysa om hur vi tog emot flyktingar under WW2 men inte att medmänskliga svenskar tog dem till sina hem. Slutsats: Staten sak vara human men inte svenskarna! Alltid någon annan.

  Fråga: Har verkligen Tjeckien och Slovakien stängt gränsen mot Polen? Polen har inte ännu gjort detsamma, eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har stängt gränserna mot Österrike (Tjeckien, Slovakien) respektive Ungern (Slovakien).

   Radera
  2. Rumänien då? Antar man att folk startar i Serbien finns ju t ex Ukraina-Polen som alternativ rutt?

   Radera
  3. Polferrys är dyra att åka med. Kanske Stena Line är billigare? Men Nynäshamn är Stockholm och huvudstaden. Baltikum är restriktiva men även därifrån går färja till Sverige.

   De som är i Tyskland och Danmark kan åka till Sverige. De i Danmark(3.000?) känner kanske att Sverige är bättre och kommer hit. Danmark vill inte ta ngn av de 160.000 som EU vill ta in just nu. Kanske stänger de gränsen mot Tyskland(är väl mer eller mindre stängd). Om Tyskland visar sina flyktingar restriktivitet(läger!) får vi räkna med en hel del från Tysklandsfärjorna. Runt en miljon är på väg västerut. Polen borde var aktuellt nu när Tyskland bromsar.

   När kommer vi att stänga våra gränser? Lövén gör igen en tavla och håller öppet tills vidare för att inte bli kallad rasist och rädsla att bli klandrad för inhumanitet efter hans stora manifestation. Så det kan bli! Lövén tvingas ge med sig sent och Polen riskerar att bli läger varför de stänger snart.

   Varför stänger man inte alla gränser? Antagligen är logiken att det kan uppfattas som att Schengen och därmed EU går mot ett slut bildmässigt slut. Alltså väntar man tills läget blir kritiskt och att angränsande länderna begär stopp. Inget land vill egentligen visa "inhumanitet" först.   Radera
  4. Vad sägs om det här: Slussa dem till Ukraina. Låt Ukrainas arme värva ALLA för militärtjänstgöring MOT ryssarna. Efter två års militärtjänstgöring får de medborgarskap i EU - vem säger nej till veteraner som har överlevt att slåss mot ryssen?

   Bonus: Då låter Putin Syriens Assad falla fort som fan så att massflykten upphör.

   Radera
  5. PS. Det funkade för nordstaterna under amerikanska inbördeskriget. Flyktingar från Europa värvades direkt när de klev av båten, fick uniform, vapen i hand och skjutsades söderut mot fronten.

   Radera
  6. Flyktingar från Finland var en företeelse under hösten 1944 som omfattade ca 70 000 personer och en hel del boskap, allt mot bakgrund av de förväntade och sedan realiserade stridshandlingarna i finska Lappland mellan tyskar och finnar. De stannade i Sverige fram till våren 1945 när striderna slutligen upphört. Det var således aldrig fråga om någon permanent immigration utan att erbjuda en fristad under en begränsad tid till människor som inget hellre ville än att snarast få återvända till sin hembygd. Paralleller med dagens invandring är således grundligt missvisande.

   Radera
 2. Det är rätt intressant att följa det som händer nu, nu går det fort!

  I debatten har det här med beteckningen rasist intresserat mig. Tidigare trodde jag att det betydde att man behandlar folk efter yttre kännetecken såsom etnisk tillhörighet, ras. En rasist antar att en person är på ett visst sätt oavsett om det stämmer eller ej fortsätter ofta den linjen.

  Men nu I debatten så verkar det betyda något anna. Om jag tycker att Sverige praktiskt klara att ta emot motsvarande 1 % av befolkning, så kan den som tycker 2 % att jag är rasist.
  Samtidigt kan den personen bli kallad rasist av den som anser att Sverige klarar 3 % per år.
  Sedan kommer personer som Hanna Fahl där den person nämner ett %-tal är något som hon som anti-rasist måste bekämpa..

  Var går gränsen i %-tal för att undvika att kallas rasist av nästan I media?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som du säger är gränsen otydlig. Jag har själv bestämt mig att anamma rådande diskurs och dessutom utöka den till alla frågor jag finner viktiga.

   Till exempel så anser jag att den som använder invektiv som "rasist", "främlingsfientlig" och liknande är censurivrare, fascist och sadistisk psykopat. "Censurivrare" och "fascist" eftersom de vill tysta alla som inte tycker som dem.

   Gissningsvis så ser de också fram emot att få fängsla och tortera de som har fel åsikter varför vi på goda grunder kan anta att de även är sadistiska psykopater.

   Radera
  2. Ah, det är därför ett antal SD-väljare har meddelat mig att jag kommer få mitt straff när SD tar makten i Sverige. För att de är fascister som vill fängsla (och tortera) de som har fel åsikter.

   Radera
  3. Cornu,
   för det första så är jag övertygad om att idioterna hade fel och att du inte alls kommer att få något straff om SD kommer till makten (jag vet inte vad du skulle straffas för heller - verkar väldigt märkligt).

   För det andra tycker jag att det är synnerligen osympatiskt att hota folk på det viset som de gjorde och jag hoppas innerligt att de slutar med det. Vidrigt beteende. Jag röstar i och för sig på SD men jag vägrar ta ansvar för vad idioter gör bara för att de råkar rösta på samma parti som mig. Däremot hoppas jag att de upphör med vidrigheterna och att du slipper råka ut för sånt i framtiden.

   Slutligen så är mitt val att svara med samma mynt mot de som använder invektiv och smutskastning mot sina meningsmotståndare enbart ett försök att få dem att se sig själva i spegeln - och inte en strävan efter konfliktupptrappning. Jag vill hellre se en mer civiliserad debatt, det vill säga att man slutar med personangrepp och liknande för att istället hålla sig till sakfrågorna.

   Tycker du att det finns risk att min strategi leder till konfliktupptrappning? Om så är fallet så överger jag den gärna. Jag önskar bara att de "goda" slutar att avhumanisera genom att smeta ner meningsmotståndare med "rasist", "främlingsfientlig" och dylikt.

   Radera
  4. Personligen förundras jag hur snabbt något går från att vara rasistiskt till att inte vara det. Det går mycket snabbt just nu. Att för en vecka sedan stå och prata om gränskontroller hade varit mycket rasistiskt och fascistiskt, men är idag nästan legitimt och en logisk konsekvens av verkligheten.

   Radera
  5. Speciella regler gäller för folk som röstar på SD.Om en person inom SD eller rent av bara någon som röstar på SD gör eller tycker något idiotiskt så är alla SDare likadana. Om däremot ett stort antal personer av en viss religiös inriktning skövlar, våldtar och mördar så är dessa yttringar ett undantagsfall. Det är i många fall så att man rent av kan härleda dessa missgärningar till att vara västvärldens fel.

   Radera
 3. Det räcker ju att meddela att alla får visserligen komma och gränserna är vidöppna men för att klara detta så erbjuds endast sängplats och mat. Tror detta snabbt skulle innebära massuppsägningar på grund av arbetsbrist på Migrationsverket ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du tror inte att de när de väl är här kommer att tvinga fram bidrag och lägenheter, via röstsedeln, offerkofta eller våld?

   Radera
 4. Angående Finlands flyktingar. Dessa omlokaliserades inom landet, till större del. Bakom frontlinjen bara. Helt annorlunda attityd än nutidens Mellanöstern alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Majoriteten av flyktningarna är inom Syrien så på det sättet är det samma.

   Radera
 5. Vi befinner oss precis i början på en massiv global recession/depression där många svenskar kommer att drabbas stenhårt ekonomiskt. Är det någon som ser ett problem? Underskattning av självbevarelsedriften är ett misstag som begåtts om och om igen i historien. Jag förutspår att Sverige också stänger sina gränser inom kort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den tanken har slagit mig också. Risken är ju att världsekonomin saktar in och om 1-2 år kommer varsel som drabbar medelklassen. Fram till nu har ju invandringens kostnader tagit genom att man inte har gjort skattesänkningar och utgiftsökningar inom andra områden. Framöver ska detta finansieras det genom lån enligt Maggan på finansen. Bromsar ekonomin kommer det krävas större omstruktureringar.
   Skuldsättningen är ett wildcard, egentligen talar lågkonjunktur för låga räntor men bubblar problemen upp kan räntorna dra upp pga avsaknad av förtroende/systemrisk. I ett sådant scenario tror jag inte att den som talar om öppna hjärtan i nästa val får speciellt många röster.
   Bollen är rund - allt kan hända...

   Radera
  2. För mig är det fullständigt uppenbart att världsekonomin är på väg rakt in i väggen. Varningslamporna kan i princip inte blinka mer...Jag ser ett Finanskrisen 2.0 scenario - fast mycket mycket mycket värre! Massinvandring av flyktingar lär inte vara kompatibelt parallellt med detta scenario. Mycket oroande kaos! Det kommer bli en fruktansvärd period med stigande räntor, fallande börs och chockade tokbelånade svenskar som går bankrutt.

   Radera
  3. Helt korrekt Peter Mattsson och först då kommer medelsvensson vakna men då är det försent.

   Radera
  4. Här är en artikel som analytiskt analyserar de intellektuellas resa från colour blind society till white privilege.

   http://thefederalist.com/2014/01/09/why-white-privilege-is-not-the-problem/

   Vad ni svenskar som ännu inte lämnat det sjunkande skeppet borde göra är att identifiera och hitta motargument till alla former av pseudoscience som komplicerar, omöjliggör och hindrar rättfram dialog om de problem som snart kommer att kasta fosterlandet in i en lång resa av konflikter, resursproblem och ytterligare självförnekelse.

   Och den tiden landar snart framför dörren.

   Radera
 6. De som flyr nu har Merkels ord om att alla är välkomna i öronen. Tragiskt att det inte höll när det synades!
  De som flyr har ofta satt sig i skuld och har inte råd att återvända.
  Denna slappa attityd som Merkel mfl satt upp drabbar således de svaga flyktingarna som är på väg.
  Det är ibland bättre vara väldigt tydlig-som Ungern.
  Hjälp i närområdet är så självklart att vem som helst fattar-tom SD.
  Men varför bara SD?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns inget parti som är emot bistånd, dvs hjälp på plats. Att "ingen begripit" är därmed felaktigt. Det är ju bara volymerna som ska komma till Sverige som man är oense om...

   Med det sagt så får jag nog hålla med SD om att det vore moraliskt helt OK att skicka ner x miljarder till Turkiet, Libanon eller whatever och hålla flyktingarna väck från det egna landet.

   Radera
  2. Regeringen ökar biståndet dit med ett antal miljoner-samtidigt som flyktingmottagandet får miljarder.
   Det borde vara tvärt om!

   Radera
  3. Jo men ca 450000 per person (grovt avrundat från Ruists data) är ju självklart smartare än att hjälpa 50-100 pers på plats (lite beroende på land och typ av insats). Särskilt som sistnämnda ju är brun och ondskefull rasist-SD politik.

   Radera
  4. EIB-finansiering för flyktingmottagning men ännu inga beslut om nytt budgetkapital till UNHCR såvitt jag förstår. Då återstår nya statsobligationer.

   @BD; fortfarande finns ingen debatt att tala om när det gäller assistans&pengar till Syriens gränsländer(rasist-alternativet). Omfördelning av budget poster till UNHCR gäller väl fortfarande och ganska små belopp sett till behovet. 13 dollar per person och dag gäller alla typer av kostnader, dvs inte bara förplägnad enligt UNHCR.

   Radera
  5. Nej, istället äter Migrationsverket upp mer och mer av biståndsbudgeten. Jättesmart är det.

   Dessutom är Turkiet, Libanon m fl ganska säkra platser - man kan skicka ner läkare, lärare, ingenjörer etc utan någon större risk att de skulle sprängas i luften eller kidnappas.

   Radera
 7. Om 100-1000 st forcerade sig igenom, skulle de öppna eld då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom har nog lite chockhandgranater och annat smått och gott innan de börjar skjuta riktiga kulor får man hoppas.

   Radera
  2. Hoppas kan man göra, även om det kanske inte stoppar folk som flyr från vad de flyr från.

   Kan fort bli mycket, mycket otrevligt.

   Radera
  3. Enligt rykte uppsnappat av bekant (från hyfsat säkra lokala källor) ska man redan ha skjutit skarpt på invandrarna som befinner sig FYROM

   Radera
  4. Om de griper dem måste de ta hand om dem. Militärer måste överlämna folk till polisen, polisen måste meddela åklagare eller domare att de gjort ett frihetsberövande inom x antal timmar. Sen måste fången sättas på ett lämligt ställe och ges advokat, få rättigheter mm mm - enligt reglerna kanske bättre än en 25000 personer på en fotbollsstadion....undrar hur man tänker nu ?

   Radera
  5. Och om man identifierar en utlänning kan denne utvisas till sitt hemland, Men om det är krig och dödsfara i hemlandet så får det oftast inte ske då det är inhumant- så därför måste "fången" nu stanna. Inte längre flykting, utan fånge....

   Radera
 8. I det världsfrånvända elfenbenstornet är säkert 400000 invandrare på jakt efter bidragsbingo* inget problem.
  Och dessutom har vi ju horder av godhjärtade kändisar, södermalmsbor, journalister, svtpersonal, sj-chefer som gladeligen kommer att husera 10 invandrare vardera :-)

  *dvs nåt västeuropeiskt land

  SvaraRadera
  Svar
  1. Malena Ernman kan ta emot 50 "flyktingar" i sin våning på Östermalm och fler i sin sommarstuga i skärgårn :(

   Radera
 9. "But the others wait in Casablanca, and wait and wait and wait."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity".

   Radera
 10. Och vi med lite tanke bakom pannbenet har ju sagt att detta inte är hållbart i halvdussinet år eller så?

  SvaraRadera
 11. Släpp in allihopa på en gång. Låt de goda och fina människorna få som de vill. Svärmor bl.a tror att hennes sommarstuga är fullständigt säker. Jag vill se det oundvikliga hända, hellre förr än senare. Eftersom jag ej räds döden kommer jag ej fly. Jag kommer kämpa och strida, men ej mot invandrarna utan mot hycklarna och lögnarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mot svärmor och patienterna?

   Radera
  2. Och dig. Läs istället mitt svar till dig igår. Kanske inte så snaskigt som du önskade.

   Radera
  3. Det har jag läst, givetvis. Det gick fort.

   Radera
 12. Det är inte upp till mig själv att sätta etikett på mina åsikter, men jag är inte rasist. Jag anser också att vi är moraliskt skyldiga att ta ansvar för våra medmänniskor och rädda liv. Vi är också skyldiga att göra det på ett ansvarsfullt och skickligt sätt.

  I många andra frågor är cornucopia en föredömligt tydlig blog med ledande klarsynthet, skarpa analyser och konstruktiva förslag på åtgärder. Hur ser cornucopias förslag på hantering av situationen ut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lars har aldrig sagt att han är för invandring vilket är trevligt.
   Hans kritiserande av SD går inte heller att klandra, lets face it, dom har inte mer än 10 st nåt så när vettiga politiker (som kan något annat än invandring), det är inte mycket för att eventuellt vara Sveriges största parti.

   Iaf, då han inte svarar dig kan jag göra det åt dig:
   http://cornucopia.cornubot.se/2012/11/demokratisera-invandringen.html

   Bästa ickerasistiska idén hittills.
   Citat:
   Mitt förslag är därför att invandringsfrågan, likt kyrkan, ska frikopplas från statlig kontroll. Inte genom fri och ofinansierad invandring, utan genom att folk själva individuellt får bestämma om de vill betala för det hela.

   Radera
  2. Äh, för några dagar sen lät det annorlunda, soldaritet och medmänsklighet var orden när Merklel bräkte från får dystopiska författare!

   Radera
  3. Det är konstigt att du inte "får" sätta etikett på dina åsikter, men att du däremot kan bestämma ditt kön eller din etniska tillhörighet.
   Lustigt att immateriellt tankegods kan bestämmas av utomstående men att fysisk verklighet absolut inte får bestämmas av utomstående.
   Och var är Kapitalist? Är han sjuk?

   Radera
 13. Som en del redan har konstaterat ; Sverige tar biståndspengarna och satsar på flyktingmottagning. Ingen större nettoeffekt.
  Migrationsverkets chef frågade retoriskt häromdagen när någon talade om kostnader ”har du eller jag fått det sämre?”. Sannolikt är svaret nej. Ekonomiskt får knappast ens den här strömmen någon större inverkan på folks levnadsstandard. Anledningen är enkel; flyktingarna får ta del av svensk välfärd, men får inte med automatik svensk normal levnadsstandard. De hamnar direkt i gruppen fattiga, alltså i gruppen med disponibel inkomst <60% av medianen. Inget konstigt med det, eftersom medianhushållet är välbärgat enligt SCB kommer ett hushåll på bidrag inte att nå upp till 60% av den nivån. Vi måste alltså acceptera växande klyftor och andra hemskheter om vi ska ta emot 100 000 människor per år; elternativet skulle vara kraftiga ökningar av alla bidrag och tillhörande skattechocker, vilket inte är politiskt genomförbart idag. Situationen med ökande BNP men stabil BNP/capita blir permanentad, och vi går sannolikt dessutom mot en lätt amerikaniserad arbetsmarknad när alla dessa personer ska ut i arbete.
  Men den som redan är etablerad kommer knappast att lida av detta, det blir mer av ett nollsummespel. Möjligen kan det under en övergångsperiod bli lite sämre service i offentliga inrättningar på grund av att behovstrycket kanske blir större än kapaciteten under en period.

  SvaraRadera
  Svar
  1. M.a.o. Blir den svenska genomsnittsfamiljen lite fattigare för var år.
   Men det mest problematiska är undanträngningseffekter. T.ex. för de ca 6000 miljarder (grovt räknat), kolla med sanandaji om du vill ha exakta siffror) som under perioden "flyktingmottagningen" kostad perioden 1976-2014 hade vi t.ex kunnat ha höghastighetståg, välunderhållen järnväg (ja finns även andra orsaker), gratis tandvård.
   Dessutom finns dynamiska effekter. T.ex. Den svällande i hemska byråkratin för att ta hand om alla dessa, vars anställda kanske istället kunnat arbeta inom exportindustrin.

   Radera
  2. Ja, snittfamiljen står och stampar men medianen ökar.
   Med all respekt för Sanadaji, men exakta kostnader netto för flyktingmottagning de senaste 40 åren kan han inte precisera, och ingen annan heller. Utan att vara nationalekonom kan jag dock med bestämdhet hävda att de flesta s k "dynamiska effekter" är positiva. När man räknar på vad samhällsåtaganden kostar räknar man med hela kostnaden för exempelvis offentliganställda tjänstemän, precis som ett företag räknar. Skillnaden är att skatterna tillfaller arbetsgivaren i fallet staten. Dessutom har den totala invandringen sedan 1976 givit massor med arbetskraft som har alstrat pengar, så att kostnaden skulle ha varit 6000 miljarder, eller alltså 150 miljarder per år kan vi kanske vara överens om är helt åt pepparn?

   Radera
  3. Varför kan du precisera det bättre som enligt egen utsago inte kan nationalekonomi, än den doktorerande nationalekonomen Sanandaji?

   Radera
  4. Och det ska unga förmögna(fysiskt och psykiskt) acceptera...Ta nu stödborsten och sug svenskens rikedomsalstrande, och glöm inte tacka... Herregud, jag är uppväxt i mulitkultin, jag kan säga dig att gängen, klanerna och de unge inte accepterar!

   Radera
  5. 6000 miljarder?
   Tarvar en förklaring.
   Jag har utgått från att all offentlig förvaltning utöver nattväktarstatens funktioner och det som motsvarar stödfunktioner till exportföretagen (infrastruktur för varu- och arbetskrafttransporter, resp. "arbetskraftsunderhåll" (alltså sjukvård och dylikt)) är en kostnad. (Ja även det stora flertalet svensk-svenska arbetstagare i det offentlig är en kostnad). Dessutom kostar en invandrare utöver initiala kostnader år ett (det Ruist räknat på) ytterligare runt 1-38 år av socialbidrag mm. (Erling Holmöys studie).

   Radera
 14. En bekant till mig, politiker - dock inte på riksplanet - uttryckte det (ungefär) så här:
  Varje skärpning av invandringspolitiken innebär i slutändan att någon måste säga NEJ!/avvisa en invandrare/asylsökande. Ingen politiker vill ta de personliga konsekvenserna av att medialt pådyvlas ansvaret för sådana handlingar.

  SvaraRadera
 15. Cornu: Är det inte så att de män som flyr från Syrien i strikt juridisk mening enligt FN är desertörer? Syrien är väl fortfarande medlem i FN och Assad dess lagliga regent? (Sedan kan man förstås tycka vad man vill om den saken). Är det inte så att Syriens regering har utlyst full mobilisering?

  Vad har FN att säga om desertörer i det läget?

  Jag tänkte på det när någon orealistisk idiot föreslog att Sverige skulle skicka ned passagerarplan till Syriens huvudstad för att helt enkelt flyga ut krigsflyktingar. Varför skulle Syriens regering tillåta det om de har mobiliserat och dessa personer är desertörer som de enligt FN har laglig rätt att avrätta? De betalar för smugglare för att komma ut ur sitt eget land, sedan betalar de smugglare för att komma in i Europa. Steg 1 skulle inte behövas om Assad ansåg att det var okej att de drog iväg.

  Jämför med den tänkta situationen att Sverige befinner sig i krig med Ryssland och håller på att förlora. Allmän mobilisering råder. Skulle vi i det läget tillåta Syriska flygplan att landa på Arlanda och hämta personer som vill desertera?

  Tacksam för redogörelse av läget om du kan - dig litar jag på till skillnad från gammelmedia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara att desertera innebär inte flyktingstatus, men har man en halv hjärna kan man hitta på en historia som garanterat fyller kriterierna.

   Radera
  2. Mot vem ska en syrier strida då? Mot en tyrann eller mot muslimska extremister? Vore jag syrier skulle jag nog också hellre fly än att riskera livet för någon av dessa sidor.

   Radera
  3. Valen är enkla. Stanna och bli skjuten av Assad eller IS. Fly och bli skjuten av Ungersk eller Serbisk militär. Om man nu börjar skjuta på flyktingar i EU - vad skiljer det då oss från IS eller Syriska armen ? Svara inte nu, fundera en liten stund.

   Radera
  4. Så ska det var för vapenföra män. Man väljer, sen dödar man fi! Och väljer du fel kommer en ny fi och dödar dig. Ingen brist på unga män som kan skjuta.

   Radera
 16. Vad är anledningen till att det är 70% mön sol kommer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är inte män. De är ynkryggar.

   Radera
  2. De har väl hört att här finns opaketerat kött att förlusta sig på till väldigt låga priser. Många Aisha att sätta tänderna i.

   Radera
  3. http://www.svt.se/opinion/article3604719.svt

   Radera
 17. Nu verkar det som Finland stängt gränsen mot Sverige

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om vi andra i resten av Sverige ändå kunde stänga gränsen mot Stockholm...

   Radera
 18. Enligt finskt media så meddelade Finlands inrikesminister Orpo att finnarna planerar att skärpa bevakningen av gränsen i norr mot Sverige. Detta efter att Orpo deltagit i EUs inrikesministermöte och träffat bla minister Johansson vilken tydligen bidragit med att ytterligare höja graden utav irritation mot Sverige hos finnarna.
  Finlands utrikesminiter Soini flaggar dessutom för gränskontroller.

  Finnarna är inte direkt förtjusta över det svenska tilltaget att frakta asylanter till finska gränsen i Torneå,
  att SJ dessutom fraktar asylanter utan giltiga biljetter gör inte finnarna direkt gladare. Då det redan finns på bottnen en avsevärd irritation beträffande Sverige tackvare Wallström samt Ulvskog gör inte Johanssons uttalanden i offentligheten saken bättre. Det faktum att Stockholm kräver att danskarna skall stoppa asylanter från att komma till Sverige men samtidigt skjutsar asylanter till finska gränsen är inte ägnat åt att göra finnarna mer vänligt sinnade gentemot Stockholm.

  Det skulle vara ytterst förvånande ifall finnarna gav sin röst åt Sverige då de nya medlemmarna utav FNs säkerhetsråd skall väljas i oktober 2016, faktum är att det är fråga värt ifall Sverige får en enda röst från Oslo, Köpenhamn samt Helsingfors i det valet med tanke på hur nuvarande regering i Sverige lyckats förolämpa sina grannar. Troligtvis går talet mellan skål och vägg i Helsingfors beträffande de svekfulla svenskarna som alltid tar till någon form utav taskspel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://svenska.yle.fi/artikel/2015/09/04/wallstrom-finland-borde-minnas-sin-historia

   http://svenska.yle.fi/artikel/2015/09/10/sveriges-utrikesminister-ska-inte-laxa-upp-finland

   http://svenska.yle.fi/artikel/2015/09/14/orpo-flyktingsituationen-i-norra-finland-utom-kontroll?ref=ydd-related-content

   http://www.svd.se/ulvskog-jamstallde-stubb-med-mobbare

   http://www.di.se/artiklar/2015/9/12/biljettlosa-flyktingar-kastas-inte-av/

   http://www.svt.se/nyheter/inrikes/flyktingars-resor-sj-s-egen-sak

   Räcker detta som källor ? Finns mer.

   Radera
 19. Jag förstår mig inte på våra kära folkvalda, är dom helt verklighets från vända! Vart ska alla som kommer hit bo någonstans, det talas redan om att vi behöver ett nytt miljon program, bara för att våra unga samt de invandrare som redan bor här ska ha någonstans att bo. Dessutom har vi redan ett miljon program som är i akut behov av renovering, vart ska pengarna till ett nytt miljon program komma ifrån? Ska vi skjuta renoveringen av det befintliga miljon programet på framtiden bara för att finansiera ett nytt, det som nu håller på att ske kommer bara att öka på segregationen, har vi i Sverige råd med det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker dom kan bo i alla tomma kyrkor.

   Radera
 20. Permittenttrafik 2.0..fegaste valet som vanligt. Att inte göra ett skvatt är också ett VAL.

  Pajasregering.

  SvaraRadera
 21. Tänk om Grekland hade fått betalt av resten av EU för att bygga och driva tillfälliga flyktingförläggningar åt alla som kommer hit för egen maskin. "Alla" asylsøkande hade varit tvungna att gå den vägen för att få uppehållstillstånd. De kunde sedan därifrån söka om att få asyl i annat EU-land enligt Australisk modell, utifrån avtal om en lämplig fördelning, och utifrån vad andra länder anser sig kunna hantera.
  Fördelar: Långt färre hade "flytt" av ekonomiska skäl. Dessutom hade Grekland gjort något vettigt för de pengar som de ändå hade varit tvungna att "få" ifrån EU.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller när du ändå är inne på det spåret, varför inte turkiet och vissa andra grannländer till syrien? Helst skulle man kanske se att vi andra annekterar en del av syrien till att huseta flyktingar...

   Radera
 22. Du kan inte skriva att Italien har stängt gränserna utan att ha länk på det. Skulle tippa att det är just ZH-propaganda utan grund, eftersom det är emot italiensk grundlag att hindra asylsökande att komma in i landet. Detta för att flertalet grundlagsskrivande politiker 1946 hade egna erfarenheter av att ha sökt asyl i andra länder under flera år.

  SvaraRadera
  Svar

  1. Italien är ett betydligt tuffare samhälle än Sverige och dessutom kan du absolut inte utgå från att bidraget kommer i tid eller ens kommer (om du lyckats fylla i din ansökan korrekt). Var nyss i Milano ich det som slog mig var den rätt slående frånvaron, såvitt jag förmådde bedöma, av individer med icke-italienskt utseende (undantaget turister).

   Radera
 23. Det är väldigt ruttet att lura en massa människor att de får plats här när det helt enkelt är omöjligt att släppa in alla.

  Familjer kan i värsta fall hamna i en ny katastrof där de knappt har tak över huvudet i en begynnande vinter och med besparingarna förbrukade.

  Man kan bara hoppas att alla de som demonstrerat, twittrat och lajkat då verkligen ställer upp och slipper in dessa människor i sina hem oavsett den egna situationen. Inga undanflykter.

  SvaraRadera
 24. Ja alla som tävlar i godhetsracet ska upplåta sin sommarstuga eller ett rum i sitt boende för en eller ett par flyktingar annars är det bara tomma ord för att anpassa sig till PK maffian.

  Finlands Statsminister gjorde det med ett av sina 2 hus, den Svenska regeringen tycker jag ska följa det exemplet och visa att det verkligen står för sina ord och lever som de lär.

  SvaraRadera
 25. ...Under tiden dör ett barn i minuten pga brist på rent vatten...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det debatteras färgen på plåster...

   Radera
 26. Förre landsfadern Fredrik Reinfeldt har sagt ”Ursvensk är bara barbariet. All utveckling har kommit utifrån”. Den enda logiska slutsats man kan dra till varför Riksdagens DÖ-skallar och svensk MSM nu trappar upp den destruktiva massinvandringspolitiken*, är att dessa vill vara utvecklingsvänliga, ty DÖ-skallarna tolkar destruktiv massinvandring som utveckling. Var det något som alla Riksdagens DÖ-skallar, inklusive Jonas Sjöstedt, hyllade Reinfeldt för, var hans engagerade försvar för den destruktiva massinvandringspolitiken (=utveckling) med näbbar och klor, när den hotades av SD:are anfrätta av en sådan där äckligt unken kärlek till svenska traditioner, sin hembygd, fosterland och till tidigare generationers vedermödor. Och han höll ju ett sån’t fint tal i somras i Almedalen där vi alla skulle öppna upp våra hjärtan för ”utvecklingen”.

  Men utvecklingsresultatet innebär dock att en världens äldsta nationalstater tillika konungariket Sverige kommer att förintas. Med tanke på karaktären på ”flyktingströmmarna” och att Sverige, främst med Alliansens utrikespolitik, har haft sunnitiska och salafi-wahabbitiska böjelser, får man förmoda att en sunnimuslimsk stat varifrån salafi-wahabbistisk mission kan ha sin bas, kommer att byggas på ruinerna av Sverige**.

  *) The Economist beskriver Sverige i termer av ”mass immigration”. Hög brottsfrekvens (=antalet polisanmälda brott per 100000 invånare) i ett rättssamhälle är destruktivt. Enligt en sammanställd rangordning bland Europas länder för olika brottstyper med underlag från UNODC, har Sverige högst brottsfrekvens i Europa, med en kraftig ökning på senare tid.

  **) Spår av ironi kan förekomma i ovanstående textmassa.

  SvaraRadera
 27. Sänk lönerna för alla offentliganställda med 20% – bli en solidarisk offentliganställd

  De gemensamt inbetalda skatterna ska nu, i och med den “Nationella samlingen” utropad av Löfven samt “Den humanitära Stormakten Sverige” utropad av Carl Bildt, räcka till allt mer och allt fler.
  Det behövs nu ordentliga krafttag för att få ordning på hjälpverksamheten för asylsökanden, ensamkommande flyktingbarn och de som redan fått uppehållstillstånd.

  Gör som Grekland, sänk ALLA offentliganställdas löner. I Sverige borde nivån kunna sättas till med 20%.
  Den som sänker sina lönekostynader med 20% får utmärkelsen “Solidarisk Offentliganställd”.
  Den individ vill får sänka sina egna lönekostnader ännu mer (vara “extra solidarisk”) och det inbesparade skattebeloppet avsätts då för asylsökande.
  Den som för sig begär lönesänkning med 30% eller mer får kalla sig “Mycket Solidarisk Offentliganställd”. Riksdagsmän kan här bli offentliga föredömen, liksom hela Regeringskansliet (bara detta kansli omfattar ca 0,1% av Sveriges sysselsatta befolkning).

  Gör detta rakt av, snabbt och effektivt. Detta är enkelt att tillämpa från och med nästa månad.

  Då behövs inga skattehöjningar för allmänheten (de som finansierar de offentliganställda) eller avgiftshöjningar för offentliga tjänster.
  Inflationen i Sverige är dessutom negativ, vilket dämpar effekten av lönesänkningen.

  Eventuellt överskott efter de offentliga lönesänkningarna går till att finansiera nybyggen för nyanlända.
  Modellen har flera fördelar. Det är mest offentliganställda som vi ser i media som anser att “vi ska ta större ansvar”, så nu får de vara med att ta notan. Bara Löfvens och Bildts partier står för över 50% av antalet avgivna röster i landet. Mindre partier som (FP), (MP), (V), (C), (KD) tillkommer och stödjer de både stora (S) och (M).
  Modellen med solidarisk lönesänkning (dvs ta ansvar) för att finansiera det offentliga Sveriges åtaganden bör alltså ha mycket stort stöd i landet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rör du min lön kraschar jag din ekonomi.

   Radera
  2. (Sedan behöver man inte sänka lönen, däremot kanske man ska be kommuner/landsting att fokusera på sin kärnverksamhet, mer än så behövs inte).

   Radera
  3. Bra idé, sänk även för privat anställda med, eller rättare sagt, tvångsbeskatta dom högre. Inför en "solidaritetsskatt" och dessutom tvinga dom att "öppna" sina hem. Det blir en "win-win", du är tvungen att jobba mer och betala mer skatt, denna skatt tas till at emot ännu mera människor, som MÅSTE som hemma hos dig, som du måste försörja. Om du opponerar dig är du RASIST!

   Radera
  4. Precis, Morgan Johansson sa på EU-mötet att ibland måste man göra saker man inte vill. Detta då för att andra tvingar dig och det är helt i sin ordning. Så när staten tvingar av dig än mer lön i form av skatt, när ditt fritidshus exproprieras mot en ytterst låg ersättning och du påtvingas en invandrarfamilj i ditt eget hem så tänk då på vad Morgan Johansson sa. Ibland måste man göra saker man inte vill.

   Jag mår så vidrigt dåligt av hela situationen. Det är hemskt att människor dör och jag önskar innerligt att det inte behövde vara så. Men det är inte Europas problem att lösa eller hantera. Jag vill inte att Sverige ska bli ett nytt konfliktområde där olika etniciteter slåss med varandra pga gamla oförrätter.

   Radera
  5. Som tur är har jag utländskt påbrå och jobbar i nuläget stenhårt på att skaffa medborgarskap i det landet för att själv ha en tillflyktsort i framtiden i ett land som inte är så havererat som Sverige.

   Radera
 28. Läste I SVD ett reportage från serbien. På en fråga om Sverige skulle klara 500 000 flyktingar på ett år. så svarade en centerpolitisk politiker på plats:
  "kommunalpolitiker för Centerpartiet i Sverige vad han tror kommer att hända om det skulle komma 500 000 flyktingar till Sverige bara i år. "Ingenting, absolut ingenting, vi är ett av världens rikaste länder och skulle klara av det".

  Det är väl inte helt bra att sådana rykten sprids...

  SvaraRadera
 29. Grundproblemet är att ideologiskt vill de flesta politiker hjäpa flyktingar - alla som man bara kan. För då är man humanist och får röster av alla som också vill vara humanister. Men rent praktiskt agerar alla politiker som SD säger redan nu. Man stänger gränsen när några 10-tusental har kommit in över gränsen och de praktiska problemen blir för stora. Så var är egentligen skillnaden här ? Slutresultaten blir detsamma - stängd gräns om man testar systemets kapacitet ?

  SvaraRadera
 30. Undantagen finns med i Schengen, så det är knappast så att Schengenavtalet är sätt ur spel.

  SvaraRadera
 31. Största problemet är svenskarnas brist på kreativitet och kunskap.

  Många verkar på allvar tro att flyktingarna bara är en köttmassa som inte klarar av att bygga bostäder, hantera administrativa uppgifter, arbeta i handeln och annat som behövs för att de ska kunna leva i Sverige.

  Det akuta mottagande är förstås något annat, och kommer hur som helst att innebära problem. Dessa är dock av övergående karaktär (jfr akut).

  SvaraRadera
 32. Tåget bromsar in i den sammetssvarta regnvåta natten trots att det är i mitten av Juli ...
  En hårt upplyst station syns av strålkastarnas spelande sken.
  På perrongen står AK-47 beväpnad militärpolis med schäferhundar i munkorg. Tågets vagnsdörrar öppnas bryskt och den militära gränspolisen marscherar in med tunga kängor. Dörrarna till kupeerna öppnas hårt och man hör de kommenderade orden..

  GRENZKONTROLLE !! GRANICA !! PÄSSE u AUSWEIS BITTE !!

  Gränsen Ungern - Rumänien på tågluff 1988...

  SvaraRadera