Cornucopia?

2015-09-11 07:46

Osäkerheten fortsätter på börserna

Ute ska det återigen bli fint väder och den definitionsmässiga sommaren ser ut att bita sig fast här på Sveriges framsida, men börshösten fortsätter. Även om de amerikanska börserna stärktes igår efter europeisk stängning kan vi räkna med fortsatt osäkerhet i Sverige och Europa.

Läget på börserna är mestadels positivt i de asiatiska tidszonerna under morgonen. I skrivande stund är Nikkei +0.11%, Hang Seng +1.01%, SSE Composite +0.28% och All Ordinaries -0.16%.
Guldets utveckling sedan årsskiftet
mätt i SEK per gram.
Copyright (c) 2015 Bullionstar.
Återpublicerad med tillstånd.

S&P-500 slutade på plus relativt europeisk stängningstid, men terminen faller tillbaka något och den enda möjliga slutsatsen är att börsernas europeiska öppnande blir osäkert. Någonstans mellan All Ordinaries och Nikkei kan vi kanske vänta oss.

Dramatiken på börserna har annars för stunden lagt sig, men så är det inte heller de snabba krascherna som kostar mest, utan de långsamma utdragna nedgångarna. Har man dock följt dödskorsteorin så är man vid det här laget ute från börsen och pillar sig ändå bara i naveln.

Börstrenden är tydligt nedåt och olika tillgångsslag följer nu varandra nedåt, vilket sällan är ett positivt tecken. Även guldet faller tillbaka för stunden och är nu endast marginellt plus sedan årsskiftet och går därmed sämre än OMXS30 med sina +2.03%, oräknat utdelningar, sedan årsskiftet.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

3 kommentarer:

 1. Motmedlet mot att folk säljer är ju att lämna över listor med "kort"-säljare till polisen. Här har vår och andra regimer i väst mycket att lära av Kina.

  http://www.nytimes.com/2015/09/10/world/asia/in-china-a-forceful-crackdown-in-response-to-stock-market-crisis.html?_r=0

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att de ens försöker hindra att arbitaget raderas. När samma aktie handlas till olika pris på olika börser så borde man inse att det är något fel och att denna skilnad måste utplånas.

   Radera
  2. Det skulle förklara en del om det kom fram att vår civilisation var kapad av ett gäng fulla reptiler från yttre rymden. Dock tror jag det är interventionalismens natur att allt är så upp och ner och bak och fram.

   Radera