Cornucopia?

2015-09-28 07:35

Osäker öppning på börsveckan

Börsveckan öppnar osäkert efter den kraftiga uppgången här i Norden och Europa i fredags. Trenderna får dock sägas vara nedåt och det finns få tecken på att de ska vända i närtid.

I de asiatiska tidszonerna går Nikkei -1.24%, Hang Seng +0.34%, SSE Composite -0.32% och All Ordinaries +1.17%.

Min gissning är dock att de europeiska börserna öppnar nedåt, då de amerikanska börserna föll efter europeisk stängning. Indexet S&P 500 stängde i princip oförändrat på -0.05% i fredags, där hela nedgången tillbaka till nollstrecket kom efter europeisk stängning. 
Tyska DAX steg i fredags, men
den fallande trenden ligger tydligt kvar.

S&P 500-terminen pekar nu fortsatt nedåt, vilket alltså talar för ytterligare nedgångar.

Därtill kan marknaderna vara spända på vad den rysk diktatorn Putin hittar på i FN idag, vilket antagligen kan ge upphov till oroliga marknader.

Guldet fortsätter sin resa uppåt och medan OMXS30 gått -3.15% i år har guldet nu stigit +4.46% sedan årsskiftet och kostar nu 310:38 SEK per gram. S&P 500 har fallit 6.20%.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

2 kommentarer:

 1. S&P ner i USD men inte i SEK. Handelsbanken MSCI USA Index är upp 16% i år. Det är ju bara kronförsvagningen som gjort att guldet gått upp en aning i SEK?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och?

   Lever man i Sverige har har sina utgifter i SEK så är det SEK som är relevant.

   Du har förstås rätt om USA dock.

   Radera