Cornucopia?

2015-09-07 07:51

Osäker men lugn börsöppning idag

Med en dryg timme kvar till börserna öppnar i Europa är riktningen osäker. Börserna går svagt i Asien, men S&P 500-terminen talar för öppning marginellt uppåt i Europa.

S&P-500 stängde i fredags på nästan exakt på samma nivå som vid europeisk stängning 17:30. Sedan dess har dock S&P 500-terminen gått upp något, vilket talar för en positiv öppning på de europeiska börserna.
Dagschart S&P-500.

I de asiatiska tidszonerna är det dock generellt negativt men ingen panik.

I skrivande stund är Nikkei +0.02%, Hang Seng -0.36%, SSE Composite -0.66% och All Ordinaries -0.42%.

Svenska storbolagsindexet OMXS30 har nu backat 0.21% sedan årsskiftet, i kontrast mot t ex guldpriset som gått +2.7%. OMXS30 ger dock även utdelningar, vilket förstås guld inte gör.

Överlag finns det dock få ljusglimtar att fokusera på. Det är inte "för sent" att sälja av än för de som överväger detta. Dödskorsen ligger kvar och börsen är volatil.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

4 kommentarer:

 1. OT: Bug Out Bags IRL: http://qz.com/496220/photos-what-syrian-refugees-carry-in-their-bags-as-they-leave-their-lives-behind/

  SvaraRadera
 2. Det blir en riktigt intressant börsvecka. Apple släpper nya iPhone och vi får se vad det kan innebära för teknikaktierna. Det finns ju flera svenska bolag som är involverade i Apples produkter.

  SvaraRadera
 3. Skrev fel kanalmotstånd tidigare. Inte 1300-nivån utan 1276.

  SvaraRadera
 4. Lite OT.

  Vi som tror på peak oil har sedan 2008 sett att världen är inne i den period av starkt fluktuerande oljepriser, precis som vi kunde förvänta oss. Under de senaste månaderna har priset sjunkit kraftigt på grund av tidigare stora investeringar och efterfrågekollaps. Vår teori säger oss att priset kommer gå upp igen ganska snart (månader eller några år). Det skulle vara intressant att läsa en genomgång på hur man kan tjäna på detta.

  Warranter i olja eller warranter i oljebolag som Lundin Petroleum kan tänkas gå upp 20 ggr sitt värde om oljepriset går upp till över 100 $/fat någon gång inom de kommande åren. Är det en (hög risk) satsning som är någorlunda vettig?

  SvaraRadera