Cornucopia?

2015-09-02 07:49

Osäker börsöppning väntas

Börserna föll som bekant hårt under gårdagen, men det finns lite ljusglimtar nu på morgonen. Sammantaget är därför läget osäkert.

OMXS30 föll 2.08% igår och S&P-500 2.96%. Raset i USA fortsatte efter europeisk stängning.

Nästan hela upprekylen nu utplånad
i S&P-500.
Börserna i de asiatiska tidszonerna kompenserar för nedgången i USA någorlunda. I skrivande stund Nikkei +0.00%, Hang Seng -0.45%, SSE Composite -0.36% och All Ordinaries -0.16%.

Dock är S&P 500-terminen positiv relativt de amerikanska börsernas stängning, vilket också antagligen är vad som gör att nedgångarna i Asien är måttliga.

Det går därför inte med säkerhet säga hur börserna kommer gå i Sverige och övriga Europa idag, utan läget är osäkert.

Rätt agerande än så länge för den som inte sålde innan börskraschen, var att sälja på upprekylen. Det är inte orimligt att nedgången nu kommer fortsätta, men bollen är oval i amerikansk fotboll och kan förstås studsa hur som helst...

För övrigt upptäckte Schibsted/SvD det sk dödskorset och nämnde det i en artikel igår.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

5 kommentarer:

 1. P/e ligger nu på 15,7% i snitt beräknat på p/e2016.
  1/15,7 ger en avkastningsförväntan på 6,4% (Fedräntan).
  Med noll i låneränta så är detta vad som vi vill ha betalt för risken att äga aktier, riskräntan.
  I en värld utan tillväxt så..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni sanger man inte pe i procent, men på de nivåerna så är det inte längrre så självklart att betrakta marknaden som övervärderad.

   Radera
 2. Jag är tyvärr kass på aktier och fonder. Någon som vet en bra källa till information för att veta hur jag ska lägga om mina fördömda PPM-fonder inför den period som vi antagligen har framför oss? Vore skönt att slippa förlora allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Morningstar har en masssa information om fonder...

   Radera
 3. Spiltan Räntefond Sverige

  SvaraRadera