Cornucopia?

2015-09-13 17:49

... och där dog Schengenavtalet

"Papieren, bitte!"
Och där upphävdes Schengenavtalet om öppna gränser och fri rörlighet inom EU. Tyskland stänger nu gränsen mot Österrike, vilket bekräftas av inrikesministern.

Därmed hamnar alla asylsökande som Ungern i strid med Dublinförordningen släpper vidare till Österrike, i just Österrike. Österrike har därmed inget annat alternativ än att ... upphäva Schengenavtalet och stänga gränsen. Då kommer de asylsökande kanske söka sig norrut mot Slovakien och vidare till Tjeckien eller Polen, för i Ungern lär de inte vilja stanna, även om det är lönlöst, då Tyskland kommer stänga gränsen mot Tjeckien i så fall. Därmed behöver också Ungern stänga gränsen och så var det klart. Ett alternativ är förstås att Slovakien släpper igenom alla till Polen, som sätter samtliga på färjor till Sverige.

För Tyskland lär stänga gränsen mot Polen om de asylsökande tar sig dit, vilket lämnar Sverige som möjligt alternativ.

Och då pratar vi om samtliga asylsökande, dvs inklusive de som tidigare ville till Tyskland har därmed bara Sverige kvar som alternativ. Då pratar vi inte längre om tusentals asylsökande som kommer hit. Enbart till München anlände enligt AFP 20 000 asylsökande förra helgen och igår lördag kom ytterligare 12 200 till, detta oräknat de som kom måndag - fredag. 

Tyskland klarade av att ha öppna hjärtan i elva dagar, sedan nådde man sin kapacitet. Sverige har inte kapacitet att kanske ta emot 50 000 i veckan. Vi har knappt kapacitet att klara 50 000 om året, än mindre ordna bostäder, vård, tandläkare, psykologer, tolkar, skolor, vatten, avlopp och mobiltäckning på småorterna dit de skickas, för att inte tala om arbetstillfällen och integration.

De stängda gränserna ska förstås bara vara tillfälliga, men vi kan nog snarare räkna med att gränskontroller inom EU blir regeln, snarare än undantaget och att dessa institutioner kommer permanentas.

Alla som de senaste dagarna hyllat Merkel, vad säger ni nu om den tyska regeringen? Hyllar ni Merkel fortfarande?

Se även bloggrannen Statsmannen, som var först på bollen.

Tillägg: Gränsen Tjeckien - Österrike är också stängd och konspirations- och putinistsajten Zero Hedge hävdar nu att Italien upphäver Schengenavtalet och stänger gränsen mot Österrike. Dock ska man inte ta ZH på allvar, men vi låtsas att de inte fantiserar i sedvanlig ordning. Därmed kommer samtliga flyktingar landa i Österrike, om inte Österrike i sin tur deporterar dessa tillbaka till Ungern och stänger gränsen mot Ungern. Det kommer inte bli vackert. Därefter återstår vägen norrut till Sverige via Slovakien och Polen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

66 kommentarer:

 1. Ganska väntad utveckling, vad mer finns det att säga om detta.

  SvaraRadera
 2. Får hoppas de förblir stängda! Då kanske vi slipper få en massa vapen, droger och annat insmugglat in i EU från bla Balkan. Kanske slipper vi invasionen från tiggarna också...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du tycker att tiggarna är en invasion så vet jag inte vad du kallar det om hela flyktingströmmen via Ungern landar i Sverige.

   Jag lade i våras fram hypotesen att tiggarna skulle leda till att Schengenavtalet upphävdes, men det blev de asylsökande och att man inte följer Dublinförordningen som ordnade detta.

   Radera
  2. Tiggarna har tack vare Schengen en laglig rätt att vistas här, vilket flyktingarna inte har.

   För Sverige är flyktingarna inte ett större problem egentligen. Räcker att stänga Öresundsbron och inte släppa av flyktingar från färjor. Men tyvärr så är våra "ledare" ynkryggar, så det jag nämnde kommer aldrig att hända oavsett hur svår situationen blir...

   Radera
  3. Nja, det är inte alls så enkelt som att konstatera att "tiggarna har rätt att vara här". Den fria rörligheten inom EU förutsätter att man kan försörja sig själv.

   Radera
  4. Då jag bidragit till tiggarna varje gång jag kommit till affären, i syfte att visa våra rigida sociala regelverk för medborgarna, dessa tiggare som så uppenbart utmanat allt som "Folkhemmet" stod för, så konstaterar jag att nu är denna byråkrtaiska förnedring av svenska folket äntligen på väg att upphöra, med tidens ofrånkomliga rörelser...

   Radera
  5. Fast Grekland och Italien ska ha fuskat med registrering och Dublinförordningen jättelänge. Men nu blev det mer av samma, för uppenbart kanske..

   Radera
  6. Det är ju givet att dublinreglerna inte kan funka. Då skulle ju alla bli asylanter i grekland - och det skulle inte grekland orka dra runt.

   Däri kan man nog hylla Merkel för att hon insåg detta nu (grekland och italien har ju insett detta tidigare).

   Radera
 3. Men de svenska politikerna håller ännu stånd. Hur kan man egentligen förklara en sådan sak?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är väl kåta, helt enkelt.

   Radera
  2. Jag gissar att Löfven inte har varit så här glad sedan han "vann" valet. Detta är en schenk från ovan.

   Radera
  3. @Somebody

   +1
   Men den varar inte länge. Ungefär som att kissa i byxorna i minusgrader.

   Radera
 4. Läs vad Joakim Ruist skriver på SvD: http://www.pressreader.com/sweden/svenska-dagbladet/20150909/281586649372472/TextView . Han har bra argument för att överge Flyktingkonventionen från 1951 och införa ett tak för antalet som släpps in till EU.

  SvaraRadera
 5. Danmark stängde ju sin gräns mot tyskland för några dagar sedan

  SvaraRadera
 6. Får man bara bort Tyskland ur ekvationen återstår mest östeuropeiska länder och dessa är av lite annan kaliber är mesarna i väst. Polens regering kommer aldrig någonsin acceptera en situation likt den i Ungern. De östeuropeiska politikerna pratar unisont i termer av europas framtid som vitt, kristet territorium. De tar striden för inte bara sina egna länder utan även för förvirrade och sinnessjuka länder som Sverige.

  SvaraRadera
 7. Ska bli ett nöje att höra förklaringen om Löhven och Romson skulle stänga vår gräns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer inte ske. Då samarbetar man med rasister.

   Radera
  2. Dessutom finns det inte personal nog att stänga svensk gräns med.

   Radera
  3. Jag kan hjälpa till att vakta gränsen gratis!
   Ge mig bara befogenheter och de tillbehör som kan behövas, tex tårgas hundar, elpistol och kollegor

   Radera
  4. Det land som försöker stänga sin gräns för flyktingströmmen mer än några dagar kommer att se spontana, oorganiserade läger typ Calais upprättade vid sina gränser med en - åtminstone för svenskar - outhärdlig humanitär katastrof som följd. Därför kommer strömmen att släppas vidare norrut och ta sig till vårt land. Norge och Finland kommer inte att ta emot något större antal flyktingar. De kommer därför att i huvudsak fastna i Sverige, rutinmässigt få permanenta uppehållstillstånd och bli vårt problem. För att bereda "godtagbara" bostäder för dem kommer Boverkets förslag från i vintras att lagstifta om obligatorisk offentlig förmedling av lediga hyresrätter, med förut för flyktingar, att bli verklighet. Räcker inte detta finns en färdig utredning från ca 1992 om tvångsvis disposition av fritidsbostäder för att inhysa flyktingar. Den kommer att bli lag om så erfordras. Sedan kan man bara spekulera i att lagförslagen kommer att stoppas av en ohelig allians (m+fp+c+kd)+ (sd), som leder till att decemberöverenskommelsen spricker och ett extra riksdagsval. Men hur det än går så har vi resultatet av den nya folkvandringen i vårt land.

   Radera
  5. Kalle7, En kulspruta kanske?

   Radera
  6. Nej det behövs inte, vi konfiskerar några idrottshallar att hysa de nytillkommande svenskarna istället.
   Som denna tex.

   Radera
 8. Om europeiska länders agerande får till följd att antalet "flyktingar" till Sverige minskar kommer följande ske:

  1. Transportörsansvaret avskaffas och flyktingarna kan flyga in till Arlanda.
  2. Sverige kommer flyga in flyktingar direkt från Mellanöstern.

  SvaraRadera
 9. Vänta bara... snart går det direktflyg från de populära flyktingländerna, 20 flyg om dan borde väl mätta våra behov? Gratis ska det vara också. Så att folk kan åka hem på semester till det land dom flytt från, är ju onödigt att låta flygplanen flyga tomma.

  SvaraRadera
 10. För att travestera stridshingst Fredriks Ronnatal från 2006:

  Utländskt är bara barbariet. All skit har kommit utifrån.

  Därför kommer jag å konungariket Sveriges vägnar hälsa ett svenskt utträde ur EU och Schengen med 100 % oförställd glädje.

  SvaraRadera
 11. Hej allihopa!

  Jag är en 19-årig feminist som bor i Bagarmossen och jag frågar nu åt en kompis: är Merkel bra eller dålig typ? Hon var jättebra igår, det vet jag, men är hon det fortfarande? Vad tycker ni?

  Hälsningar

  Saskia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Saskia,

   Jag är ett 46-årigt fyllo som bor i Hammarby Sjöstad och precis har svept 1.5 flaska vin. Vad jag tycker är att Merkel är ett gammalt DDR-troll som helt tappat förståndet. Till skillnad från Sverige så är Tyskland en riktig federation vilket innebär att varje delstat till stor del måste klara sig själv samt har en hel del självstyre. Om Merkel tror att hon kan ta beslut om att ta emot miljoner med ekonomiska immigranter så kommer delstaterna tala om för henne att det minsann inte finns något ekonomiskt utrymme för sådana galenskaper.
   Vid nästa val är hon historia.

   Hälsningar,

   Max Power

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 12. "konspirations- och putinistsajten Zero Hedge" Hahaha :-) Jag tror jag dör av skratt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag delar inte Cornus rysskräck men om ZH så har han nog rätt faktiskt, han är inte den enda av den åsikten. Tro mig.

   Radera
  2. ZH publicerar ju massor av artiklar från alla möjliga skribenter. De är ju inte kopplade till ZH just. Du kan ju läsa dem på helt andra ställen också. Vad har danska Saxo-bank med ZH att göra tex? Eller Martin Armstrong, Chris Martenson, Charles Hugh Smith osv..

   Radera
  3. ZH kan ju knappast sitta och kolla riktigheten i det material de idisslar, så de är helt beroende av sina källors sanningsenlighet. Vilket ibland känns sådär.

   Sen är dom ju rätt glada för att själva dra väldans långtgående slutsatser utifrån material som skräpar på nätet och som, som sagt, är av tveksam trovärdighet fårn början.

   Ungefär som en fikabordsdiskussion med andra ord. Inget fel i det men nåt sanningsvittne är det inte.

   Radera
  4. ZH är en bra alternativmediasajt. Självklart ska man inte ta allt som skrivs där som en sanning utan man ska vara källkritisk och ta det med en skopa salt. Precis som när man ser på SVT eller läser DN.

   Radera
  5. Du får nog ta en hel djävla saltgruva till det. När de ger källor för sina påståenden betyder det ju inte alls att källan säger det zh påstår. Det liksom tar en random källa och drar en random (det zh tycker skall vara sant) söutsats av det.

   Radera
 13. Kan bara konstatera att Martin Armstrong var först på bollen här med. Han förutsåg slitningar i schengen skulle börja uppstå runt 2014, och att det antagligen helt är dött 2016.

  SvaraRadera
  Svar
  1. EU kommer snart att stänga sina gränser helt och inför ett system liknande det som Australien har, dvs man kan söka asyl utanför EU och få sin sak prövad och sedan via kvoter så tar EU det man anser sig klara av, vilket är betydligt mindre än dagens nivåer.

   Radera
  2. När förutsåg Armstrong det? Vill minnas att Guillaume Faye förutspår precis detta i Archeofuturism-boken, alltså typ 1998. Kom Armstrong efter det är han således inte alls först.

   Radera
  3. Thatcher var väl ute redan 1992 typ. Ivf ansåg hon att en euro inte skulle fungera utan en riktig federation(som England aldrig skulle gå med på), dvs med en konsoliderad skuld och budget. Klart att hon får rätt.

   Radera
  4. Minns inte när jag läste just detta första gången, men att EU är en felaktig konstruktion och inte kommer överleva har Armstrong sagt sen första början, men det är han förvisso inte ensam om, då det är många som förutspått det.

   Men schengen är grundbulten i EU samarbetet, utan en fungerande schengen är det bara en tidsfråga innan resten faller samman.

   Radera
  5. Kol- och stålunionen grundades 1951, så du menar att Armstrong kritiserade den när han fyllde två och började på dagis typ?

   Radera
 14. Så var det med den manifestationen!! Inget om s.k SD-hjälp på plats i flyktinglägren fanns i manifestet. När kommer Sverige stänga? Efter 100.000 varav huvuddelen utgörs av ekonomiska flyktingar(vilket är bäst sett ur en krass ekonomisk perspektiv förutsett kompetens). Kan bli om några dagar eller imorgon! Polen låter som ett transitland. Ystad, Karlskrona och Nynäshamn, get ready.

  Moralpsykosen släppte och verkligheten infann sig. Var manifestationen mest ett uttryck mot det man kallar främlingsfientlighet och SD? Och var den initierad av Merkel och inte en spontan svensk aktivitet?  SvaraRadera
 15. Europe’s Migrant Crisis

  länk: http://www.armstrongeconomics.com/archives/37045

  SvaraRadera
  Svar
  1. en annan bloggpost från februari.

   http://www.armstrongeconomics.com/archives/27131

   Radera
 16. Migrationsströmmen upphör inte förrän det står klart för potentielle migranten att han inte släpps in. Sveriges sjuklöver är tillsammans med Tysklands dito de som skapat situation genom ofattbart generösa villkor för i princip ingen spärr för hur många som får komma. Allt är helt förutsägbart och snart är det väl på väg 60 miljoner egyptier och människor från ett otal andra fattiga länder. Så går det när kulturmarxister tar över och bekämpar patriotismen.
  Ju fler som kommer desto fortare kommer bubblan att spricka. Det är precis som en börsbubbla med den skillnaden att problemen inte försvinner med kraschen.

  SvaraRadera
 17. Ja Merkel har problem: http://www.liveleak.com/view?i=82e_1441931933

  SvaraRadera
 18. Förväntat, både Bayerns Minister-President och Munchens borgmästare måste vara rörande eniga i att sätta stopp. Det är inte realistiskt det som händer. De kommer inte att blir omvalda om det fortsätter. Och de stackars flyktingar som som anländer hamnar i läger liknande de i Jordanien, Turkiet och Libanon. De kommer vara där om 10 år och metoden att ta sig därifrån blir att muta sig ut. Vilket har hänt förut. Varför skickar inte Sverige ner några fältsjukhus till Tyskland, Österrike och Turkiet....visst ja...vi lade nu ner alla för de inte behövdes. Denna flyktingström kunde man inte förutse i riskanalysen för 6-7 år sedan.

  SvaraRadera
 19. Vi hoppas NATO kommer försvara våra gränser om den dagen kommer.
  Vi hoppas få köpa el av Danmark och Norge om det blir kallt.
  Och nu låter vi Tyskland ta hand om våra migrationsproblem.
  Finns det något område där Sverige uppträder som ett ansvarstagande land?

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Finns det något område där Sverige uppträder som ett ansvarstagande land?"
   Ja.

   Radera
 20. Lyssna och lär! Finns det något argument som är felaktigt i hans anförande? Nej!

  https://www.youtube.com/watch?t=31&v=-BDqzmG-rH8

  Dags att vakna upp ur eran drömsömn!

  SvaraRadera
 21. Men Schengen har INGENTING med fri rörlighet att göra!!! Fri rörlighet är fri rörlighet av arbetskraft, dvs jag som EU-medborgare kan jobba i vilket EU-land som helst. Detta regleras INTE i Schengen-avtalet. Schengen-avtalet är borttagandet av de fysiska hindren för att röra sig mellan EU-länderna dvs borttagandet av tull- och passkontroller. Det är en grundbult till att utplåna de nationella gränserna i ett Förenade Europeiska Staterna vilket är de europeiska politikernas våta dröm/pensionsförsäkring/väg till mera makt än vad en enskild stat kan erbjuda.

  Om EU, Schengen och EMU ska överleva så måste de enskilda Europeiska nationerna kraftigt försvagas till förmån för en federal regering och inte ens ett idiot-land som Sverige går med på alla tre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes Max och därför har EU blivit ett korthus färdig att falla. Pga av ekonomin. EU är inte demokratiskt i verklig mening och så länge vi alla pratar olika språk(=kulturskillnad)kommer den våta drömmen inte att bli av. Det gäller att se till att avgångsersättningarna sätts ner till A-kassa :).

   Radera
 22. Detta var väntat, likaså att SD kommer bli största partiet..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är ifall det kommer dyka upp något alternativ innan nästa val...

   Radera
 23. Tycker att dagens politik förstör så mycket. Det är så synd att vi inte kan hjälpa flyktingar på plats istället för att ta in alla dessa ekonomiska migranter.
  Trots att jag är invandringsmotståndare (dagens invandring) så tycker jag självklart synd om folk i krigsdrabbade länder och vill hjälpa dom, speciellt då jag anser att det är västvärlden som ställt till det, om än inte vi i första hand. UNHCR går på knäna och vi slår oss för bröstet om hur duktiga och godhjärtade vi är, samtidigt som vi tar av biståndsbudgeten.

  En gammal vän till mig, som för övrigt är miljöpartiröstare, sa en gång att när vi skänker pengar så gör vi det till största del av egoistiska skäl, för att vi själva ska må bättre. Trodde inte han skulle ha så rätt. Detta var snart 10 år sedan, innan invandringshysterin började...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ingen altruism. Allting är i grunden egoism.

   Radera
  2. En miljöpartist som följer Ayn Rands lära?

   Radera
 24. "De är ju så få som kommer-relativt dem som bor i grannländernas läger.
  Klart vi måste ställa upp för dem och underlätta deras resa hit."
  En aningslös Rosling försöker öppna sitt hjärta.
  Kanske bör SD ges en eloge för sin humanism!
  Hjälp i närområdet ger fler hjälp och skapar ingen död på Medelhavet.

  SvaraRadera
 25. Welcome to Arstotzka, have a nice day...

  För den som vill leka gud, eller i alla fall passkontrollant rekommenderas spelet "Papers Please".

  GLORY TO ARSTOTZKA!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev bara stressad när jag testade det. Press är bra men när det övergår till stress så är det inget för mig. Hakuna Matata gäller i mitt liv.

   Radera
  2. Att vara gud (passkontrollant) passar inte alla... :-)
   Du får köra lugna, relaxande spel som Kerbal Space Program istället.. Gör en resa i realtid till Jool så har du att göra ett tag..

   Radera
 26. Jag trodde inte att det skulle bli så här. Jag trodde att det var troligare att vi skulle överge välfärdsstaten än att hindra globaliseringen. Fjordman skrev på Gates of Vienna för några veckor sedan: "Fourth, in the highly unlikely event that the Sweden Democrats should get a majority of seats in the Swedish Parliament, even that might not be enough. In order to stop Sweden’s slide into the abyss, they would have to withdraw from the Schengen Agreement and possibly the outdated United Nations Refugee Convention from 1951. Finally, they would have to leave the European Union (EU) entirely in order to reestablish effective control over their own national borders and laws. The leadership of the SD have so far not demonstrated any willingness to do all of this." Fast varför man skulle behöva lämna EU fattar inte jag (om man överger Schengen behövs väl inte det? Frågan är väl snarare om man kan vara kvar i EU om man överger Schengen). Men nu, tre veckor efter att den yttersta extremhögern skriver, så har Tyskland övergett Schengen - och debattartiklar i SvD ifrågasätter FN's flyktingkonvention.
  Och Tyskland har återöppnat Buchenwald. Ja, varför inte? Läger är EN lösning. Dagens situation är inte som den efter WW2, utan snarare som INNAN WW1 - när massor av öst-judar flyttade till Tyskland. Som en kompis till mig - vars hela släkt utom mamman gick opp i rök i Auschwitz (Berlinjudar) - sa: "Nä, England hade inget judeproblem, eftersom de kastade ut judarna redan på 1880-talet". Vilket är ju ganska exakt som dagens situation: Tyskland tar emot massor med människor, medan England inte gör det. UKs immigration består till största delen av EU-migranter (inte tiggare! Utan migranter. Som jobbar.) som flyttar hem till sina respektive länder om arbetsmarknaden i UK sviker.

  SvaraRadera
 27. Man hoppas att alla de som predikar för öppna gränser och i synnerhet de kriminella vollentärer som smugglar in flyktingar i landet även är beredda att ta konsekvenserna, dvs ställa sin bostad till förfogande och se till att avsätta sin lön till flyktingarna mm mm... Jasså inte?
  Är det så att man tycker att det är statens ansvar?

  SvaraRadera