Cornucopia?

2015-09-23 07:44

Mörkt på börserna idag

Det ser ut att bli mörkt på börserna idag. Alla indikatorer, både i Asien och i USA talar för fortsatt nedgång.

Amerikanska S&P-500 stängde visserligen i princip oförändrat jämfört med gårdagens europeiska stängning och gick 1.23% igår. Svenska OMXS30 föll dock hela 2.55% under gårdagen.

Dagschart S&P-500
Nu pekar S&P 500-terminen på fortsatt nedgång med 1.53% och i de asiatiska tidszonerna faller börserna hårt. Nikkei går -1.96%, Hang Seng -3.39%, SSE Composite -1.96% och All Ordinaries -1.96% i skrivande stund.

Ser alltså inte muntert ut.

Det är dock inte ett problem för den majoritet av bloggläsarna som gått ur eller åtminstone minskat sin börsexponering, varav en del gjort det på grund av dödskorset på börserna.

Istället har guldet återhämtat sig den senaste veckan och kostar nu 306:11 SEK per gram, upp 3.02% sedan årsskiftet i jämförelse med OMXS30, som gått -2.97% och S&P-500 som gått -5.64%.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

7 kommentarer:

 1. Börsen stiger 158% under 2015!Så det är ju klart att man är kvar. /s

  SvaraRadera
 2. Skönt , jag trodde det skulle gå ner idag oxå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk vad trevligt det måste vara att vara pessimist.
   Går det åt H vete så kan man säga-Vad vad det jag sade.
   Går det bättre än förväntat kan man alltid säga-nu ja!

   Radera
  2. Jo, en fördel med att vara pessimist är att man alltid blir positivt överraskad!

   Radera
 3. Det ser även mörkt ut på bostadsmarknaden. I alla fall om man saknar bostad, pengar och ködagar. Sedan ser det naturligtvis även mörkt ut för sverige då jag befarar att bostadsministerns kompetens är högst representativ för sveriges regering. Beskåda spektaklet :

  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/bostadsministern-vi-tar-hojd-for-att-bygga-mer

  SvaraRadera
 4. Har inte det där oraklet Armstrong förutspått att det ska gå åt helvete med ekonomin i början av oktober i år? Får han rätt månntro?

  SvaraRadera