Cornucopia?

Aktuellt

Valueguard: Näst sämsta januari någonsin för lägenhetspriserna

Lägenhetspriserna i Sverige steg med +1.78% i januari enligt Valueguard. Januari är normalt årets bästa månad, och siffran för januari 2020 ...

2015-09-21 10:04

Mediakrisen: Liberala Neo läggs ner

Mediakrisen fortsätter att skörda offer. Det liberala samhällsmagasinet Neo, med sina långa utförliga reportage och riktiga journalistik läggs nu ner meddelas på hemsidan.

Passa alltså på att läsa de reportage jag uppmärksammat här via bloggen genom åren. Det är långt ifrån säkert att ens hemsidan tillåts överleva, utan den försvinner sannolikt. Kan man gissa att LO köper upp domänen och ersätter innehållet med socialistpropaganda, finansierat med borgerligt röstande LO-medlemmars medlemsavgifter? Medlemsavgifter där för övrigt 30 MSEK går till Socialdemokraterna varje år.

Neo skriver:
"Magasinet Neo har hittat sina läsare och sin plats i medielandskapet, men vi har inte i tillräcklig utsträckning lyckats hitta prenumeranter och annonsörer. Till slut har kalkylen blivit ohållbar. 2015 är Neos tionde år, men det kommer att få bli tidningens sista. Alternativen, som vi har vänt och vridit på det senaste året, hade inneburit en så kraftigt nedskalad produkt att det inte skulle vara Magasinet Neo längre."
Skattefinansierad socialistisk
Public Service i form av
Sveriges Radio överlever förstås
genom den sk TV-avgiften.
Jag har bland annat uppmärksammat det Neo skrivit om den ständiga vård (icke)krisen, där alltså svensk sjukvård i själva verket blir bättre och bättre. Har ni noterat att Aftonbladet nästan helt slutat med sina snyfthistorier om enskilda felbemötanden i vården sedan regeringsskiftet förra hösten? Anekdoter som handlat om att driva opinion och inte avspeglar den faktiska verkligheten.Nu är det alltså slut på denna typ av riktig granskande journalistik och socialismen vinner ytterligare en seger.

Man får hoppas att något seriöst liberalt samhällsmagasin motsvarande Neo återuppstår på nätet. Riktig och god journalistik måste få kosta, annars finns snart bara Aftonbladets och Sveriges Radios hårdvinklade trams kvar.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

12 kommentarer:

 1. Svenska folket föredrar (tyvärr) copy/paste journalistik från tidningar som ägs av Schibstedt/Bonnier. För få personer är intresserade av seriös journalistik i Sverige. Vill man läsa seriös journalistik så får man söka sig till utländsk media.

  SvaraRadera
 2. "Riktig och god journalistik måste få kosta..."

  Hur menar du nu? Det är ju tydligen så att ingen är intresserad av att läsa den typen av extremt ideologiskt färgad journalistik som Neo står för. Helt normal marknadsutslagning och jag hoppas att de som står bakom Neo tar detta med ro och gör något vettigare som folk är villiga att betala för.

  Sen undrar jag också vad du tycker om Fokus som jag anser står för riktig och god journalistik som jag tycker håller sig väl till det journalistiska uppdraget, att granska makten oavsett färg (och som jag gladeligen betalar 1000kr/år får).

  SvaraRadera
 3. Utländsk media krisar också i många fall, tyvärr. Det är det gamla vanliga problemet som ständigt återkommer i nya skepnader trots alla nya affärsmodeller, crowdfunding etc, hur ta betalt för information i en digital miljö.

  SvaraRadera
 4. Varför NEO när Cornucopia finns!

  SvaraRadera
 5. Vadå, DN, SVD Sydsvenskan mfl är ju tydligt liberala.

  Aftonbladet är inte seriösa, dessutom röstar Aftonbladets läsare på SD.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Du behöver inte oroa dig för Bonnier och SVT, de flesta ungdomer nöjer sig med Avpixlat, Fria Tider och Flashback som nyhetsförmedlare.

  SvaraRadera
 8. Tråkigt. Riktiga reportage behövs, dvs inte bara åsiktsförmedling/påprackning.

  SvaraRadera
 9. Trist när en riktig tidning försvinner.
  Annars blir jag lite kluven av tidningar; jag saknar tidningarna som de en gång var, men mindre det de har blivit nu.
  Läste SvD på papper med alla bilagor och en hel del trvliga artiklar, och tänkte att det är ju synd att den här är borta inom tre år. Samtidigt, när man läser det som deras stjärnekonomireporter har skrivit om Volkswagen idag, en lång artikel som inte ens på ett klart sätt lyckas förklara vad som hänt utan bara spekulerar löst i vem som ska avgå, tror man att den ges ut av något slags gruppboende. Det blir inte bättre av att den talangfulle skribenten radar upp siffror, som att "110 är nästan dubbelt så mycket som 70" eller att 70 000 VW Jetta är värda 140 miljarder kronor.
  Det är liksom särskolenivå på skiten.

  SvaraRadera
 10. Trist. Får gå tillbaka till Axess Magasin och hoppas på att Johan Lundberg blir chefredaktör igen.

  SvaraRadera
 11. Men så köp neos hemsida själv då ... anställ en riktig journalist ...

  SvaraRadera
 12. Låt mig slå ett slag för Radio Bubbla och sajten bubbl.la. Dom har frihetligt vinklade nyheter och är en bra motvikt mot SR/SVT samt av Friendly Frank nämnda alternativmedia.

  SvaraRadera