Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2015-09-01 15:56

Infografik: Massinvandringen till Sverige 2014

Nedan bifogas en enkel infografik över den sk "massinvandringen till Sverige". Den visar de 22 största bidragande ländernas nettobidrag till Sveriges befolkning 2014.

Siffrorna som visas är hur mycket Sveriges befolkning ökat med personer födda i respektive land under år 2014. Som bekant flyttar en del även från Sverige, eftersom vårt avlånga land inte är så trevligt och fantastiskt som en del gärna vill hävda. Och alla får ju inte heller stanna.

De 22 till nettoinvandringen mest bidragande länderna är med i grafen. Av utrymmesskäl är inte övriga länder med ca 500 eller färre nettoinvandrare med, vilka bidrar ungefär lika mycket som de 22 största födselländerna. Längst till höger finns en stapel märkt "Befolkning Sverige". För den som inte förstår det så är det Sveriges totala befolkning och inte en siffra på invandringen under 2014.

Uträkningen för t ex Syrien är "antalet personer i Sverige 2014 födda i Syrien" minus "antalet personer i Sverige 2013 födda i Syrien" vilket blir ett netto på 25 923.
Den som vill se procentsatserna kan hålla till godo med grafen nedan.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

156 kommentarer:

 1. Förra timmen kom inte ens 1000 personer till Sverige. Vad är 1000 personer av knappt 10 000 000.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen på en timme vore jobbigt! Men din siffra är lyckligtvis inte korrekt. Tio i timmen är mer i rätt storleksordning.

   Radera
  2. Jag skrev inte ens. Min poäng är att Cornu tittat på för korta tidsperioder. Demografiska förändringar sker över decennier inte dagar, veckor eller ens år.

   Radera
  3. Det är samma tidshorisont som integration sker på.

   Personer som kom hit för decennier sedan är det bara rasbiologer som inte betraktar som svenskar.

   Radera
  4. oj, vilken korkad kommentar. Det är den typen av idioti som hållit debatten i Sverige så långt från verkligheten de senaste decennierna. Etniska grupper är och kommer under överskådlig tid vara en mycket viktig parameter för hur vårt samhälle utformas.


   Är samerna "rasbiologer" när de definjerar sig själva som ett folk?

   Radera
  5. Tillhör du den gruppen som inte kategoriserar samer som svenskar?

   Radera
  6. @iblandekonomi: Du tycks ha missat upplösningen av same/svensk-debatten, Läs den! Här i SVT:s tappning:
   Mattias Åhrén: Samer är inte svenskar

   Radera
  7. Är Åhrén en så kallad husneg.r?

   Radera
  8. @Börjesson: Att kalla detta för upplösning är som att lämna bion när Anna Scott kommer tillbaka till London för att filma, och kläcker ur sig följande när en skådespelarkollega undrar vem William Thacker är:

   "Oh... no one... no one. Just some...
   guy from the past. I don't know what
   he's doing here. Bit of an awkward
   situation.."

   Radera
  9. Notting Hill? :)

   Radera
 2. Stämmer det där verkligen? 2014 var det enligt Migrationsverket 110 000 beviljade uppehållstillstånd. Ser man på din graf verkar det vara nånstans i storleksordningen 40 000.

  http://www.dagensjuridik.se/2015/01/110-000-uppehallstillstand-under-2014-har-ar-migrationsverkets-farska-statistik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillägg: Jag förstår att du redovisar netto, men intrycket du ger är att det är för varje befolkningsgrupp. De som flyttar ut ifrån Sverige är ju knappast syriska flyktingar.

   Radera
  2. P aom läs det Cornucopia? skrev. Givetvis stämmer det.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  3. Men jag förstår inte informationen. 110 000 fick uppehållstillstånd och x antal flyttade ut ifrån Sverige. De som flyttade ut är ju inte från samma folkgrupp som de som flyttade in. Så vad grafiken visar är alltså, exempelvis,

   inflyttade syrier - procentuellt antal utflyttade personer (i huvudsak svenskar).

   Jag tycker det är missvisande och snuddar vid försök till försköning. Invandringen har fört med sig många positiva saker men den 'försköningstrend' som blir allt mer populär tror jag inte för något gott med sig.

   Radera
  4. Men jag förstår inte informationen. 110 000 fick uppehållstillstånd och x antal flyttade ut ifrån Sverige. De som flyttade ut är ju inte från samma folkgrupp som de som flyttade in. Så vad grafiken visar är alltså, exempelvis,

   inflyttade syrier - procentuellt antal utflyttade personer (i huvudsak svenskar).

   Jag tycker det är missvisande och snuddar vid försök till försköning. Invandringen har fört med sig många positiva saker men den 'försköningstrend' som blir allt mer populär tror jag inte för något gott med sig.

   Radera
  5. Förstår du inte informationen så kan jag inte hjälpa dig. Det är in- och utflyttade för respektive folkgrupp. Inte antalet inflyttade minus antalet utflyttade svenskar.

   Radera
  6. Man kan också se det så här:
   Det föds ungefär lika många barn av föräldrar födda Sverige som det kommer människor från MENA länder. Assimileras inte de människorna frågar åtminstone jag mig hur Sverige kommer se ut om 50 år.

   Radera
  7. Källa på det påståendet?

   Radera
  8. Jag såg förklaringen ovanför första grafen nu. Ber om ursäkt för att jag inte tittade ordentligt.

   Jag tycker ändå det verkar väldigt lågt. Summan av x-axeln är ju runt 40k medan totala uppehållstillstånd var runt 110k. Jag har svårt att se att så många från skyddsbehövande grupper flyttar tillbaka. Men vad vet jag.

   Radera
  9. 115 tusen födda totalt i Sverige.
   4 procent med utrikes födda föräldrar 2008, (lär inte ha minskat).
   Ca 35 -40 000 flyktingar från MENA
   Ungefär är i detta fall idag lika med en faktor två fel med denna överslagsräkning.

   http://www.dn.se/nyheter/sverige/antalet-fodda-fortsatte-stiga/
   http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Statistik-efter-amne/Befolkning/Befolkningsframskrivningar/Demografisk-analys/55349/55356/Befolkningens-sammansattning/Fodda-i-Sverige--anda-olika/Fodda-i-Sverige-med-utrikes-fodda-foraldrar/

   Radera
  10. Kan det vara så att en mycket stor andel flyktingar har Sverige som transitland f.v.r till t.ex Norge, UK etc? Kan bero på hur de kommer till "väst". Över Baltikum? I flera fall kanske de fått info att släktingar finns i t.ex Tyskland varvid de söker sig vidare dit. I andra fall har EU-länder kvoter som fördelas varvid omdirigering sker.

   Kanske vore det bra att även visa en graf över flera år samt ackum!

   Personlig har jag inget mot invandring oavsett härkomst om de får chans att bidra. Däremot är jag orolig över hur ekonomiska konsekvenser påverkar de sociala spänningarna. Det är inom de marginaliserade grupperna hatet och våldet sprider sig samt vidare till nya grupper. Det är en realitet och inte minst en förväntad faktor att ta på allvar. Det går inte att sitta på höga stolar långt från verkligheten och inte ta intryck av riskerna för framtida konsekvenser. Man har mao ett ansvar som måste vägas mellan solidaritet och hjälp till utsatta människor och hur detta ansvar på olika sätt hanteras ekonomiskt/socialt på sikt. Att migration är av godo för framtiden(linjärt sett) är väl ingen nyhet som olika snabb-utredningar visar(värderingspanik). Likaså att migrationen på lång sikt är lönsam för landet(linjärt sett). Frågan handlar om tempot och hur hjälpen ser ut ekonomiskt och socialt mht till den övriga ekonomin på kort och medellång sikt. All politik handlar om val!

   Radera
  11. Invandringsöverskottet uppgick till 75 729 personer fördelat på 33 946 kvinnor och 41 783 män år 2014, enligt SCB.
   http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Statistik-efter-amne/Befolkning/Befolkningens-sammansattning/Befolkningsstatistik/25788/25795/Behallare-for-Press/385509/

   Radera
  12. Låt oss gå till Affes statistikblogg för att se vem som har rätt. Ooops, cornucopia påkommen med att förvränga verkligheten ännu en gång.

   Citat Affe:

   Om utvecklingen fortsätter i samma takt som mellan 2013-2014, en ökning med 0,79 procentenheter, kommer personer med utländsk bakgrund att vara i majoritet i Sverige cirka 2041.

   Tittar man på den yngre halvan av befolkningen ser det ut så här

   2013 utgjorde personer med utländsk bakgrund i åldersgruppen 0-44 år 33,3 procent av befolkningen. 2014 har det ökat till 34,26 procent. En ökning med 0,95 procentenheter på bara ett år. Om folkutbytet fortsätter i den takten kommer personer med utländsk bakgrund i åldersgruppen 0-44 år att vara i majoritet i Sverige redan om 16 år, cirka 2031."   Sedan tror dumsvensken att det räcker med att rösta på SD. Knappast. Det enda som kan rädda svenskarna nu är någon slags kombination av Åsa-Nisse och Hitler.

   Radera
  13. "Utländsk bakgrund".......terminologi är farliga saker.

   Mina föräldrar har inte svensk bakgrund. Ändå gifte de sig här, har fött barn, jobbat här "hela livet" och har utländskt medborgarskap vars språk de knappt kan.
   Men de utbildade sig utomlands.

   Innebär det att jag också har utländsk bakgrund?

   Radera
  14. I Affes kalkyler räknas svenskfödda med en utlandsfödd förälder som "utländsk bakgrund". För de allra flesta av oss (inklusive de flesta SD:are) är det etnicitet (eller vad man nu skall kalla det: assimilationsgrad?) snarare än ras som är intressant, och då är det där en så snäv definition av svenskhet att den blir meningslös. Men Affe har naturligtvis en agenda, han som alla andra, och väljer sina definitioner därefter.

   Radera
  15. @Börjesson; Ok tack!
   För att Affes statistik ska vara intressant så måste den malas ner på social nivå, dvs urskiljning ifråga om assimilering i skolan, jobb och kultur. Men särskilt gäller att underlaget används på hur det gått från t.ex uppväxten till idag men med en bortre tidsgräns. T.ex 1990 då vi började "fösa ihop" nysvenskarna i ytterområden etc. De flesta från 90-talet har det väl gått hyfsat för, hoppas jag?

   Radera
  16. Nu kanske utländsk bakgrund är en farlig definition för dig men det är den officiella definitionen som används av SCB och den representerar gruppen 1a och 2a generationsinvandrare. Det kanske är otrevligt för er men kollar ni runt i SCBs databas så kommer ni få fram att idag bor det runt 2.5miljoner människor i Sverige med utländsk bakgrund. Det här är inte SD eller hittepå utan det är den råa statistiken. Ska man bara räkna de som är födda utomlands så faller siffran från 2.5 till runt 1.6 miljoner personer.

   Bland de 1.6 miljonerna så är Finländare den största gruppen på strax under 160 000 sen kommer Irakier in på 130 000 sen Polen på 80 000 sen kommer Iran fd Jugoslaviska staterna och Syrien in på övre 60 000/land. Bosnien Herzegovina och Somalien kommer in på runt 55 000/land.

   Så visst vi kanske inte är ett massinvandringsland i era ögon men andelen med Svensk bakgrund (Då definierat som född i Sverige till föräldrar som ochså är födda i Sverige) ligger på runt 6.9 miljoner och den sjunker just nu men kommer börja öka allt eftersom utrikes födda flyttar över i den kategorin (Då definitionen inte har med etnicitet att göra utan helt enkelt bygger på vilken invandrar generation du tillhör).

   Här är lite länkar till SCB så ni kan leka runt bäst ni vill och undersöka vad statistiken faktiskt säger:

   http://www.statistikdatabasen.scb.se/pxweb/sv/ssd/START__BE__BE0101__BE0101E/UtrikesFoddaR/table/tableViewLayout1/?rxid=e9c044fe-da0e-4e10-a4f1-18054ba04dc6

   http://www.statistikdatabasen.scb.se/pxweb/sv/ssd/START__BE__BE0101__BE0101Q/UtlSvBakgTot/?rxid=7ce5bd2c-b004-4ef5-8834-3b64daecd456

   Viel spaß!

   Radera
  17. När någon skriver en självklar uppgift som går emot Cornus kulturmarxistiska antisvenska propaganda så svarar han - källa på det? Typisk antisvensk kulturmarxistisk retorik där man inte har någon moral eller ära - bara sin egen fullkomlighet som ledstjärna. Inte förrän anständiga människor förstår kulturmarxistens tankesätt kan kulturmarxismen och kulturmarxisten bekämpas. Nu känner sig den ärlige germanen nedtryckt och på defensiven - men man skall passa sig för att vara på fel sida när germanen inser att han är lurad och kejsaren är naken, Då ställer de ansvariga till svars.

   Radera
  18. Börjesson: Snackar man om etnicitet är man rasist då etnicitet handlar både om härkomst och kultur.

   SD är inte ett etnosvenskt parti. SDarnas definition på en svensk är en person som talar svenska och som är insatt i svensk kultur. En svensktalade somalier som dansar runt midsommarstången är därmed lika svensk som en blond ursvensk enligt SD. Denna krystade marxistiska tolkning av äkta nationalism kallar SD för "kulturnationalism". Om man tror att SD ska innebära någon skillnad när det gäller färden utför mot stupet så är man själv en del av problemet.

   Radera
  19. Det är kulturmarxism att kräva källor för olika påståenden? :-D

   Radera
 3. År 2000 var jag normalviktig på 80kg.
  2001 gick jag upp 1.5kg, vad är det jämfört med 80kg. pff
  2002 +1.5kg.
  2003 +1kg
  2004 +2.5kg
  2005 +1.5kg
  2006 +3kg
  2007 +2kg

  Nu är det 2015 och jag lider av fettma, har diabetes och en kropp i snabbt förfall.

  SvaraRadera
 4. Medborgarlön testas i Finland http://tidningensyre.se/finland-tanker-nytt-provar-basinkomst/ (ursäkta off topic)

  SvaraRadera
 5. Jättelika stapeln längst till höger borde såklart istället visa tillskottet av urinvånare, antalet födda Svenskar 2014, riktiga svenskar då, dvs de med 2 föräldrar födda i Sverige.

  De som är födda 2014 med en eller båda föräldrar födda utomlands kan med fördel få en egen stapel.

  Antar att de staplarna inte kommer visa "rätt" saker och därför inte kommer att visas alls.

  Malmös befolkning bestod redan 2013 till mer än 50% av personer med utländsk bakgrund, men det bekymrar inte Cornu det minsta, han bor ju i ett reservat..

  https://affes.wordpress.com/2014/07/01/utlandsk-bakgrund-i-majoritet-i-malmo/

  Även denna länk är intressant
  https://affes.wordpress.com/2011/04/04/utlandsk-bakgrund-i-80-kommuner/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns bra att få höra att jag som är född och uppvuxen i Sverige med en helsvensk förälder och en född i Tyskland inte är en "riktig svensk".

   Radera
  2. Tillskottet av samer är väl väldigt lågt?

   Radera
  3. Jag tycker inte det är nåt "fel" på dig för det, Börjesson.
   Gränsen måste ju gå någonstans, trösta dig med att du nästan är helt Svensk istället om det nu är något eftersträvansvärt att vara det.

   Felet ligger till 100% hos våra politiker som bla låter sig styras av media, det är deras fel att man kastar handgranater och skjuter varandra i Malmö, och hade de gjort sitt jobb så hade vi inte legat högst i världen i våldtäktsstatistiken.

   Utan att tveka så låter man resten av världen ta plats i vårt land, i stort sett inga krav alls, alla får bo på allinclusive hotell för våra skattepengar, det räcker att de lyckas ta sig hit.

   Vill man veta hur det kommer att se ut i vårt land inom en inte alltför avlägsen framtid så behöver man bara titta på hur det ser ut i våra förorter och i hemländerna var de flesta kommer ifrån.

   Radera
  4. Kallle7,
   Vi pratar om människor som flyr från krig.
   är det trångt i sverige kan du ju flytta till syrien, där är det ju så himla bra.
   /Daniel
   Var ligger allinclusive hotellet du pratar om? trött skitsnack är vad det är.

   Radera
  5. Hur långt är det från Syrien och hit?

   Hur många länder ligger mellan Syrien och Sverige och varför lämnas inte enbart tillfälliga uppehållstillstånd?

   Det är t.o.m bättre än Allinclusive-hotell, förutom mat och husrum, så delas även pengar ut direkt i handen till alla som kommer hit och påstår sig vara från tex Syrien. Många som kommer hit har inte alls här att göra men pressen hos migrationsverket gör att inga kontroller görs och precis vem fan som helst kan få åka räkmacka i vårt land.

   Sen ska vi ställa upp med bostäder och skola sjukvård och allt annat som fortfarande finns kvar av vår välfärd, skapad och betald av våra skattepengar.

   Vårt land risker att förvandlas till ännu en krigszon och du förstår inte det ens, antagligen för att du befinner dig i Aftonbladets verklighet, jag beklagar detta djup och du är inte ensam om att vara där.

   Läs gärna lite här, från en som jobbat på migverket och postar anonyma röster därifrån
   https://meritwager.wordpress.com

   Och detta är mitt land, mina förfäder sen mer än 400 år tillbaka, har byggt upp det här landet, jobbat och betalt skatt här. Så har även jag i mer än 30 år nu.
   Det som pågår är fel, ett grovt övergrepp och förräderi av de styrande.

   Och oroa dig inte jag ska flytta innan det här landet kraschar ner på stenåldern igen

   Radera
  6. Ligger Sverige högst i världen i våldtäktsstatistiken?

   Radera
  7. Enligt FN ligger Sverige på andra plats. I Europa tar vi dock guld

   Radera
  8. Snaskonbladet påstår Sverige ligger i botten.
   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12417039.ab

   "i Sverige anmäls 53,2 våldtäkter per 100 000 invånare. Det är skyhögt över våra nordiska grannar.
   Den höga siffran behöver inte betyda att svenskar faktiskt löper större risk att våldtas än andra. Anledningen är att benägenheten att anmäla en våldtäkt kan vara högre här än i andra länder, enligt Niklas Långström, professor och sexualbrottsforskare vid Karolinska Institutet."

   Också ändrad definition av våldtäkt 2005 sägs ligga bakom del av ökningen.

   Men oavsett, detta är en siffra på anmälda våldtäkter, och definitionen kan variera, och antalet genomförda kan skilja sig, och även så klart anmälningsbenägenheten. När man rett ut de tre parametrarna kan man sen gå vidare och se om det finns nåt sånt samband att det är våra politiker som är ute på dagarna och anmäler våldtäkter till polisen istället för att göra sitt jobb.

   Radera
  9. @Börjesson
   Det är där vi kommer till kärnan av svenskheten. Den är svensk som av andra svenskar ses som svensk. Det innebär att den som ser ut som en svensk och uppför sig som en svensk är svensk. Kulturmarxister försöker få debatten till något teknokratiskt för att det går alltid att hitta retorik för att det inte finns några svenskar. Kommer man i den debatten skall man direkt gå till motanfall och fråga om det finns etniska kurder, zigenare, norrrmän, danskar, ryssar, masajer, e.t.c. Det hela kokar ner till en del basala ting som ras, språk, kunskap, kultur. Kulturmarxisten hatar detta och som det verkar hatar han mest av allt germanen och näst mest vita europeer, även om han själv är en. Kulturmarxismen växte fram ur Frankfurtskolan som dominerades av marxister med ickekristen bakgrund.

   Radera
  10. "och hade de gjort sitt jobb så hade vi inte legat högst i världen i våldtäktsstatistiken"

   De här problemen måste vi tyvärr skylla på svenskarna. Sverige är det land i världen där det bor allra flest svenskar. Och svenskarna är i överväldigande majoritet i Sverige. Kanske har svenskarna en underlägsen kultur?

   OBS satir!

   Radera
  11. RB: Kristendomen är en osund religion. Ingen som är sund följer semitiska religioner eller ideologier.

   De som uppfann marxismen och kulturmarxismen tillhörde alla Guds Utvalda Folk, hela gamla testamentet handlar om dem. Det går inte att bli mer "kristen" än så. Dagens kristna dyrkar ju dem som Guds Förstvalda. Kommunismen är bara kristendomen 2.0 uppdaterad för världen efter upplysningen. Varför tror du den svenska kyrkan ruttnade ihop så fort? Den var murken redan från början. Bränn din bibel och bli frisk.

   Radera
  12. @Baronen
   Visst men en kultur går under utan religion och innan något annat moraliskt kitt håller oss starka får vi se till att den svenska kyrkan räddas ur det träsk där den nu befinner sig.

   Radera
 6. Gör om gör rätt:

  "Uträkningen för t ex Syrien är "antalet personer i Sverige 2014 födda i Syrien" minus "antalet personer i Sverige 2013 födda i Syrien" vilket blir ett netto på 25 923."
  Hur ser den ut i den högra kolumnen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, för du är inte rasist, men det enda som spelar roll är inflyttningen och man ska ignorera att en stor del också flyttar?

   Radera
  2. Det är väl lite konstigt att jämföra 25 staplar med förändring 2014 med en 26e som visar en total? Rätt hade väl varit att i högraste kolumnen visa samma y-axel, dvs. "antalet personer i Sverige 2014 födda i Sverige" minus "antalet personer i Sverige 2013 födda i Sverige".

   Då hade alla staplarna visat samma sak. Då hade den stapeln längst till höger varit minst.

   Tycker det är URBOTA korkat att alla "antirasister" börjat ljuga för att få fram sin poäng. Brukar läsa här ibland och tycka det kan vara vettiga saker. Men jag hatar när man tar till dåliga lögner för en god sak. Då faller ju hela resonemanget! Måste du ljuga för att få fram en förljugen bild har du ju inget att komma med! Det solkar ner allt annat också!

   Den här grafiken är tyvärr helt förkastlig eftersom den visar olika saker. När då en rasist tokenkelt kan visa att du ljuger då blir det ju rasisten som vinner!

   Dumt!

   Radera
 7. Medborgarlön testas i Finland http://tidningensyre.se/finland-tanker-nytt-provar-basinkomst/ (ursäkta off topic)

  SvaraRadera
 8. Borde inte länder som Norge, Finland eller Danmark vara de som står för de flesta av våra invandrare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grafen visar förändring 2014 i förhållande till total befolkning.

   Radera
  2. Men du slår ihop den totala befolkningen till en klump. Det är naturligtvis så att ett enskilt års ändring av befolkningssammansättningen inte rimligen kan vara ett problem. Hade inströmningen varit på den nivån hade det nog varit uppenbart för alla.
   Du väljer naturligtvis själv vad du lägger ut. Men med den grafen som den sanning du vill vi ska ta till oss, så känns det ganska vinklat. Plotta sammansättningen i landet mot tiden och då gärna mon stad som är Malmö hur förändringen där har varit de senaste åren.
   Men jag gissar att de graferna inte riktigt skulle föra med sig det budskap du vill att läsarna ska ta till sig.

   Radera
  3. Av hela gruppen invånare med utländsk bakgrund (1a och 2a generations invandrare) så står Danmark och Norge för runt 40 000 vardera. Finland ligger i topp med strax under 160 000 därefter kommer Irak med 130 000 och sen Polen med 80 000. Varken Norge eller Danmark finns dock med bland de grupper som vi tog emot mest folk ifrån under 2014 dock var Finland med på 9e plats med 2500 invandrare dock finns de inte med i Cornucopias graf då han räkna netto invandring (alltså fler Finnar flytade hem än som flyttade hit).

   Radera
  4. Många finnar kom till Sverige på 50- -60, 70- och 80-talet (också långt tidigare) Gissar mycket stora delar av det etniskt svenskar folket har finskt blod i ådrorna. Eftersom jag känner flera finnar som sedan flyttat tillbaka tror jag det kan vara en stor rörelse som än mer spär ut det svenska i Sverige. Gissar att många finnar inte blev svenska medborgare. Men enligt kulturmarxister som Cornu finns väl inte etniska finnar heller - eller?

   Radera
 9. Kulturmarxister drar sig inte för någonting när det gäller att vilseleda svenskarna om massinvandringens följder. De senaste dagarna har jag varje dag sett intervjuer med invandrare eller flyktingar i Grekland som alla påstås vara ingenjörer eller läkare. Allt i en samordnad propaganda som skall få de oinformerade svenskarna att inte förstå föjlderna av att de etniska svenskarna trängs ut ur sitt eget land.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I nuvarande takt kommer det ta 400 år innan 50% av Sverige består av folk från Syrien. Givet att dessa lever i 400 år. På tal om att vara oinformerad.

   Radera
  2. Fast varför skulle invandrare ljuga om sin utbildning? Däremot kallade SVT all eftergymnasial utbildning för högskoleutbildning.
   Jag tror invandrarna är betydligt mer sanningsenliga än media och politiker i det här landet vad gäller utbildningar.

   Radera
  3. Uhuuuu, stackars oss "etniska svenskar" i "vårt land"
   Sluta säg massinvandring när det inte ens rör sig om 1 ynka procent.
   gammaldags rasism och snålhet är vad det är.
   tröttsamt.

   Radera
  4. Cornu raljerar grovt. Naturligtvis skaffarcsyrierna barn och importerar flera fruar. Detvger en exponentiell tillväxt för deras del. Och sedan finns det andra länder.

   Du verkar ha tappat något.

   Radera
  5. Och hur humant är det av Sverige att ta emot högutbildade människor som bättre behövs i de krigsdrabbade länderna? Stefan borde skämmas när han berättar hur många läkare och ingenjörer som kommer från Syrien till Sverige.

   Radera
  6. Cornu bevisar sina 400 år att han är en antisvensk. Märkligt att han skriver så att en tioåring fattar att han försöker lura folk.

   Radera
 10. http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Artiklar/Kriget-i-Syrien-medforde-rekordstor-invandring/

  Du glömde gruppen övriga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag glömde ingenting. Jag redovisade de 22 största bidragande länderna. Det står uttryckligen.

   Radera
  2. De bittra har svårt att ta till sig sanningen.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  3. Fast jag får det inte att gå ihop. De som du redovisar summerar till kanske 40k. Vad är de resterande 40k som saknas (se scb.se länk ovan).

   Ursäkta att jag är petig men jag tycker det är viktigt att presentera korrekt information i immigrationsfrågor. Det är en vattendelare i vårt samhälle och polariserar nästan alla samhällsklasser varav det är viktigt att vara saklig.

   Tack för en bra blogg!

   Radera
 11. Ja, men 50,000 pers i nettoinvandring är ju mycket. Nyfödda är väl drygt 100,000. (Eller antal 18-åringar som tar studenten). Och alla dessa människor ska ha någonstans att bo. Ha tillgång till doktor, tandläkare, polis. En del ska ha jobb, andra ska ha utbildning (på svenska skattebetalares bekostnad). Skillnad mellan invandrare och barn är ju att barn har föräldrar som betalar - och har betalt.
  Teodoresco (och Milton Friedman) har rätt: fri rörlighet ELLER välfärdsstat. (Inkl välfärdsstat i form av gratis utbildning. Som ju MUF har flaggat för.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja "fri rörlighet ELLER välfärdsstat." Den fråga ingen verkar vilja diskutera? Antagligen är den "SD-smittad" och därmed tabu att prata om?

   För att spinna vidare på din fundering om hur allting ska finansieras så kan man hitta intressanta data utomlands (lär inte visas i svensk MSM) .
   Emedan Tyskland tar ett emot ett stort absolut antal flyktingar OCH invandrare så tar Sverige emot >3x fler asylsökande (exklusive invandrare och "EU-medborgare"! ) per capita. = 5700/ per miljon svenska innevånare jrf. tysklands1337 st.

   Ganska häpnadsväckande....

   Just denna tabell finns på sidan 29. (OECD (2014), International Migration Outlook 2014)
   http://ekke.gr/ocd/wp-content/uploads/2014/12/SOPEMI-2014-E.pdf

   Radera
 12. Det sorgliga med inlägg som detta är att det inte försöker ge en representativ bild av verkligheten utan försöker ”balansera läsarnas uppfattning”, på precis samma sätt som när media beräknar kostnaderna och glömmer en del av kostnaderna. Eller när hatsidorna (använder medias benämning för fan vet om inte det är det som passa bäst) försöker få oss att tro att vi blir invaderade av våldtäcktmän från mellanöstern.
  Ännu en som försöker uppfostra sina läsare känns ju inte speciellt intressant. Kan förstå Cornucopia i hans önskan att balansera en del av de vansinnigheter som skrivs, speciellt eftersom det enda resultatet tycks vara att SD växer och det känns inte som om det kommer att komma någonting positivt ur det. Men när det går ut på att jämföra äpplen med päron för att få fram en sanning som inte riktigt finns, då tappar i alla fall jag orken.

  SvaraRadera
 13. Vad är det man brukar tillskriva Mark Twain: "Det finns tre sorters lögner: Lögn, förbannad lögn och statistik"
  Man kan göra staplar på mycket men det säger mycket lite till inget om verkligheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och? Tycker illustrationen av antalet flyktingar från Syrien i förhållande till Sveriges befolkning säger en del. Bland annat om de som viftar med armarna över dessa.

   Radera
  2. Men Sveriges befolkning bestod redan av en del syrier. Det föds en hel del barn med syriska föräldrar i Sverige idag. Menar inte att detta skulle vara ett problem. Men om man nu vill visa hur samhället förändras så känns inte ett enskilt år så relevant. Förutsatt att syftet inte är att förmedla budskapet.
   Allt är lugnt, oroa er inte, här finns inget att se!

   Radera
  3. Varför skulle det vara ett problem att barn föds av syriska föräldrar i Sverige?

   Radera
  4. @Neo

   För att de borde fötts i Syrien eftersom det är deras hemland, de hör hemma där och befinner sig alltså i fel land när de föder sina barn.

   Det är ett problem om alla som vill kan komma till Sverige och föda barn!


   Radera
  5. Kalle7
   Hur kan du leva med dig själv? Hur kan du sitta och skriva det gör?
   Jag antar att du har fina ariska föräldrar iaf. lyllos dig.
   Btw, syrien är sönderbombat, själv hade jag inte velat uppfostra några barn där.

   Radera
  6. Vem har bombat sönder Syrien, Jag?

   Är jag ansvarig för det som tyvärr händer där?

   Om det varit Danmark, Norge, Finland så hade jag känt ett stort ansvar och skyldighet att hjälp dem till varje pris. De är våra grannar och brodersfolk, de hjälper man (och kan förvänta sig hjälp av)

   Men inte i Syriens fall, det landet ligger för långt bort, andra länder runtomkring ska ta det ansvaret, det är deras skyldighet (enl mig)

   Och förresten har du aldrig funderat på varför det aldrig är fred i den delen av världen, vad skiljer den från vår del?

   Radera
  7. Självklart ska vi som har mycket resurser bistå de närmaste länderna dit flyktingarna finns, ja de allra flesta miljontals flyktringarna finns faktiskt där i grannländerna, det lilla relativa fåtal som lyckas ta sig hit, kostar i jämförelse väldigt mycket hantera i vårt land. De pengarna skulle kunnat hjälpa åtskilliga fler i de närmaste länderna i form av mat, tält, sjukvårdsmaterial.

   Vad tror du tex Migrationsverket kostar att driva i löner och annat?

   Dessutom så hade den hjälpen nått de som behövde den mest, de som inte klarar av att ta sig därifrån!

   Men det tycker inte du, du tycker att vi ska bränna otroliga resurser på att göda såna som Bert Karlsson med våra skattepengar istället..Hur kan du leva med dig själv?

   Radera
  8. Det ligger en blodig stackare på gatan. Inte var det jag som slog honom blodig. Jag känner honom inte, kanske bor han inte ens här. Varför ska jag hjälpa honom? Varför?

   Radera
  9. Det ligger tio blodiga stackare på gatan. Men här på trottoaren där vi står kommer en lite luggsliten filur fram till oss och vill ha pengar till en ny kavaj och ett par finare skor. Varför skall vi hjälpa honom istället för stackarna på gatan? Varför?

   Radera
 14. Man kan fråga sig varför politikerna och folken i Finland, Norge, Danmark, Ungern, USA, Tjeckien, Schweiz, Österrike, Storbritannien, Estland, Lettland, Litauen, Spanien, Portugal, Polen, Rumänien, Grekland, Italien, Irland, Australien, Japan, Korea, mfl mfl i motsats till Sverige inte anser det vara gynnsamt för landet att ta emot hundratusentals araber och afrikaner på några få år och därför vidtar åtgärder för att minska invandringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Önskar att fler borde sluta diskutera om det kommer för många eller hanterbart många, om det är ett problem eller inte, och istället la lite energin på vad konkret samhället bör göra för att situationen ska bli så bra som möjligt.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Gustav:
   Dagens bästa kommentar!
   Är det fel på våra politiker eller politikerna i alla andra länder?

   Radera
 15. Lars.

  Har du lust att göra samma graf över åren 2000 - 2015 samt en från åren 1990 - 2015.
  Där man ser uppbyggnaden av migranter över tid.

  Skulle vara ganska intressant

  SvaraRadera
 16. Lars.

  Har du lust att göra samma graf över åren 2000 - 2015 samt en från åren 1990 - 2015.
  Där man ser uppbyggnaden av migranter över tid.

  Skulle vara ganska intressant

  SvaraRadera
  Svar
  1. Syrier
   http://www.scb.se/Statistik/BE/BE0101/2014A01J/DI_02_SV.png

   http://www.scb.se/Statistik/BE/BE0101/2014A01J/DI_03_SV.png

   från sidan
   http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Statistik-efter-amne/Befolkning/Befolkningens-sammansattning/Befolkningsstatistik/25788/25795/Behallare-for-Press/385509/

   Radera
 17. Så få, och ändå krisar det i asylmottagningen och Migrationsverkets kostnader skenar.

  SvaraRadera
 18. Idag är du i form Cornu, Hans Rosling-klass på den grafen!

  SvaraRadera
 19. Idag är du i form Cornu, Hans Rosling-klass på den grafen!

  SvaraRadera
 20. Nej, man får inte stoppa in "Befolkning, Sverige" i ett diagram över nettoförändring i olika grupper baserat på födelseland. Ska man ha med "Befolkning, Sverige" ska det vara i ett diagram med totalt antal personer födda i respektive land.

  (Födelseöverskottet 2014 var för övrigt 25931 - nästan exakt lika mycket som nettomigrationsöverskottet från Syrien. Totala nettoinvandringen var 75729.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer. Fult att blanda ändringar och absoluta tal. Minskar bara värdet på diagrammet.

   Radera
 21. Suck invandring enskilda år är irrelevant om man bortser från bostadsbrist, lärarbrist, tandläkarbrist etc etc. Det som är intressant är den ackumulerade utvecklingen och svenssvensk nativitet kontra olika invandrargruppers nativitet.
  Och om nu Cornu vill ha 100 miljoner invånare i Sverige och en levnadsstandard på Bangladesh nivå så säg det då istället för att komma dragandes med intetsägande staplar.

  SvaraRadera
 22. Dina siffror visar ingenting av intresse, Cornu, och inte bemöter de något vanligt förekommande påstående heller. Vad är du egentligen ute efter? Precis vilken halmgubbe är det du försöker bygga upp och riva ner? Ingen har väl påstått att bara invandrare från Syrien skall översvämma landet på ett enda år?

  Här är ett axplock av aningen mer relevanta siffror, även om utrikes födda i sig själv förstås är långtifrån hela sanningen. Men det är nog det enda som låter sig kvantifieras på ett rimligt sätt. (Hur skall man kunna veta om någon med en eller två utrikesfödda föräldrar är helt assimilerad, delvis eller inte alls?)
  Källa: SCB - Utrikes födda i riket efter födelseland, ålder och kön

  Nedan räknar jag upp antal per ursprungsland för alla utrikes födda i Sverige vars grupp år 2014 var större än 10 000 personer. Dvs detta är de största invandrargrupperna i nuläget. Första siffran visar antalet år 2000, andra antalet år 2014. Siffran inom parentes är förändringen. Alla siffror är avrundade till jämnt tusental.

  Totalen längst ner omfattar samtliga ursprungsländer, inte bara de största, och här tar jag med fyra årtal: 2000, 2005, 2010 och 2014. Antalet utrikes födda har alltså ökat med 600 000 på dessa 14 år. Om detta skall räknas som "massinvandring" eller inte är en ointressant semantisk fråga. Klart är i alla fall att det knappast är hållbart - i synnerhet eftersom takten som synes har ökat markant de senaste åren.

  Några observationer: Finnar är fortfarande den största ínvandrargruppen, men den har minskat kraftigt. (Dött av, kanske?) Som god tvåa numera kommer irakierna, som också har ökat mest under perioden. Övriga som ökat mest är syrier, somalier, polacker och thailändare.

  Afghanistan: 4000 -> 28000 (+24000)
  Bosnien & H: 51000 -> 57000 (+6000)
  Chile: 27000 -> 28000 (+1000)
  Colombia: 7000 -> 12000 (+5000)
  Danmark: 38000 -> 42000 (+4000)
  Eritrea: 3000 -> 22000 (+19000)
  Estland: 10000 -> 10000 (+-0)
  Etiopien: 12000 -> 16000 (+4000)
  Filippinerna: 5000 -> 12000 (+7000)
  Finland: 195000 -> 158000 (-37000)
  Grekland: 11000 -> 15000 (+4000)
  Indien: 11000 -> 22000 (+11000)
  Irak: 49000 -> 130000 (+81000)
  Iran: 51000 -> 68000 (+17000)
  Italien: 6000 -> 10000 (+4000)
  Jugoslavien: 72000 -> 68000 (-4000)
  Kina: 8000 -> 29000 (+21000)
  Libanon: 20000 -> 26000 (+6000)
  Litauen: 1000 -> 10000 (+9000)
  Nederländerna: 5000 -> 10000 (+5000)
  Norge: 42000 -> 42000 (+-0)
  Pakistan: 3000 -> 11000 (+8000)
  Polen: 40000 -> 82000 (+42000)
  Rumänien: 12000 -> 25000 (+13000)
  Ryssland: 7000 -> 19000 (+12000)
  Somalia: 13000 -> 58000 (+45000)
  Storbritannien: 15000 -> 24000 (+9000)
  Sydkorea: 9000 -> 11000 (+2000)
  Syrien: 14000 -> 68000 (+54000)
  Thailand: 10000 -> 38000 (+28000)
  Turkiet: 32000 -> 46000 (+14000)
  Tyskland: 38000 -> 49000 (+11000)
  Ungern: 14000 -> 16000 (+2000)
  USA: 14000 -> 19000 (+5000)
  Vietnam: 11000 -> 17000 (+6000)
  -------------------------
  Totalt: 1004000 -> 1126000 -> 1385000 -> 1604000

  SvaraRadera
  Svar
  1. En halmgubbe är när man hittar på att någon sagt något de inte sagt och argumenterar mot detta.

   Jag har ovan inte fört fram några angrepp på någon eller påstått något om någon. Jag har ovan skrivit följande, samt lagt ut två grafer. Visa gärna var halmgubben är.

   "Nedan bifogas en enkel infografik över den sk "massinvandringen till Sverige". Den visar de 22 största bidragande ländernas nettobidrag till Sveriges befolkning 2014.

   Siffrorna som visas är hur mycket Sveriges befolkning ökat med personer födda i respektive land under år 2014. Som bekant flyttar en del även från Sverige, eftersom vårt avlånga land inte är så trevligt och fantastiskt som en del gärna vill hävda. Och alla får ju inte heller stanna.

   Uträkningen för t ex Syrien är "antalet personer i Sverige 2014 födda i Syrien" minus "antalet personer i Sverige 2013 födda i Syrien" vilket blir ett netto på 25 923."

   Radera
  2. Utmärkt. Hur stort var emigrationen under perioden och vart gick den och hur fördelade den sig på olika utrikes/inrikes födda? Skulle var mycket intressant.

   Undrar var de är bosatta och hur det går för deras barn när det gäller assimilerings-processen. 90-talet var det stora misslyckandet men inget tyder väl på motsatsen sedan dess? Gissningsvis kan jag tänka mig att mellan 175-200 tusen av dessa är passiva flyktingar och arbetslösa. Då har jag först räknat bort ca hälften som går i skola(barn o fortbildning exkl svenskundervisning).

   + 600 tusen personer sedan 2000.....det var på pricken vad jag hade fått för mig.
   Bostadsbyggandet? Bostadspriser?

   Radera
  3. Tack Börjesson.
   Betydligt mer klargörande än Cornus försök att leka DN statistiker

   Radera
  4. Kanske också värt att notera i siffrorna är att cirka en fjärdedel av de utrikes födda stammar från västvärlden och ytterligare cirka en femtedel från Östeuropa (inklusive gamla Jugoslavien, men förstås exklusive Turkiet). Invandrarna från "tredje världen" (om det nu är en vettig benämning för hela den spretiga gruppen) utgör alltså lite drygt hälften.

   Radera
 23. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 24. Det är intressant att se att invandringen tas upp i media dagligen. Om jag inte missminner mig så var det redan förra året tal om att mängden flyktingar skulle öka markant, så det borde ju inte vara några nyheter att detta nu sker. Det som däremot är relativt nytt är att regeringen ska tvinga rika "svenska" kommuner som ännu inte tagit sitt ansvar att nu göra det. Min slutsats är att svenska journalister, som oftast bor i dessa homogent svenska kommuner, börjar känna sig lite oroliga.

  SvaraRadera
 25. 85000 flyktingar kom till Bosnien förra året. Endast 900 sökte asyl. Resten ville vidare till paradiset i främst Sverige och Tyskland . Välfärden är snart ett minne blott och det kanske är lika bra det.

  SvaraRadera
 26. Kriserna inom ekologi, ekonomi och energi kommer att skapa stora förändringar i världen så som vi känner den. Det finns inget vi kan göra för att behålla det Sverige vi känner idag. Även om vi byggde stora murar utmed gränserna så skulle Sverige kunna förbli som det är. Människor som är rädda för förändring kommer därför dras till traditionalister som SD och IS, men det enda resultatet kommer att bli ökade motsättningar i kristider då vi skulle behöva hålla samman.

  SvaraRadera
 27. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 28. I den undre grafen ska nettoöverskottet födda i Sverige läggas in strax efter Syrien då nettoöverskottet på födda i sverige är runt 0,29% o man kan anta att återvändande svenskar nån gång var utflyttade svenskar.
  Så nettot svenskar i antalet borde bli lägre än nettot INTE svenskar.
  Så Syrierna kommer ALDRIG att kunna bli fler än svenskarna såvida inte dom lever längre eller att födda i Sverige av Syrier, räknas som Syrier.

  SvaraRadera
 29. Att invandringen varit mest till fördel under den tid av ekonomisk utveckling och expanderande arbetsmarknad vi haft sedan 1600-talet är väl de flesta ense om. Men vad få verkar bry sig om är att utvecklingen vänder med peak olja och kol. När vi skall anpassa oss efter minskande resurser kommer främlingsfientligheten öka som vi ser i fler länder, vilket är en naturlig reaktion då fler skall dela på mindre.

  SvaraRadera
 30. Hade dessvärre fått för mig att den här bloggen skulle vara någorlunda seriös. Med ack vad jag bedrog mig. Dagens ämne i hur man ljuger och förvanskar verkligheten med statistik var nog det värsta lågmärke jag någonsin sett i ämnet. Fy fan vilken strunt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I år kommer CO2-halten att öka med 3 ppm men ni kan vara lunga 3 ppm CO2 kan aldrig ge några kraftiga temperaturökningar.

   Radera
 31. Hur fan räknar du? Nästa år har ju samtliga staplar adderats till den högra och om invandringen är exakt lika hög nästa år så har invandringen minskat. Är det vad du försöker säga, att invandringen minskar?

  SvaraRadera
 32. Hoppas Tino Sanandaji ser detta och replikerar.

  SvaraRadera
 33. Saknar stapeln för "papperslösa". De lär ju vara runt 30.000-50.000 i Sverige (källa Fackligt Center För Papperslösa www.fcfp.se)

  SvaraRadera
 34. Lite folkförflyttningshistoria
  http://www.so-rummet.se/fakta-artiklar/svensk-invandring-och-utvandring-i-ett-historiskt-perspektiv

  Och i lördags gick en film i statsteven, Casablanca. Förutom en vacker kärlekshistoria kan man se att européer flydde kriget för fred och frihet i annat land. Vilka flydde? Tjecker, britter, fransoser, tyskar, österrikare, ungrare och minst en norska (svenska) m.fl. Det är inte så länge sedan, typ 1942-43. Men det så klart, de flesta här var ju inte födda då och har kanske glömt att fråga sina föräldrar hur det var under kriget. Faktiskt skulle jag tro något bättre än dagens krig i Syrien, Irak med flera ställen.

  Och bostäder finns. Men, politiker har sett till att styra eller inte reglera så att företag och arbetstillfällen finns kvar där bostäder finns. Typ Flen som ett exempel.
  Ja, så kan vi se att ursvenskar är det inte många av. Eller det beror kanske hur långt tillbaka i tiden man ska räkna. 100, 200, 500, 1000 år?

  SvaraRadera
 35. Mycket bra inlägg! Trodde själv att det var mkt högre siffror och att Reinfeldt gått bananas. Toppenbra att få proportion och fakta.
  Apropå ingenting. Historiskt sett har de flesta framgångsrika ekonomier baserats på att attrahera folk att bosätta sig i ekonomin, från Rom, till medeltidens kunga och hertigdömen till USA (som väl fortfarande får ses som vår tids stora sagoframgång ekonomiskt).
  Den som oroar sig för att välfärdsstaten skulle vara i fara pga invandring är inte insatt i ämnet "socialdemokratisk välfärdsstat". Läs lite böcker om hur den välfärdsstaten var uppbyggd och planerad så ser ni att den förutspådde och lätt kunde hantera stora invandrartal (inkomstbortfallsprincipen, livsloppsutjämning mf) enda undantaget var ATP, men det fixade de ju till senare.
  Välfärdsstaten har många fiender och hot mot sig, men invandringen är inte av dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, lite fakta:

   Malmö och Södertälje, de två städer som har mest invandring och som övriga kommuner i landet gör allt för att undvika att bli, behöver 20-25% i kommunalt utjämningsstöd för att få budgetarna att gå ihop.

   Läs t ex vad Paul Collier, som är en auktoritet på området, har att säga i fråga.

   Enligt Joakim Ruist så kostar invandringen till Sverige idag dryga 2% av BNP.

   Sverige har ca 17% utrikes födda, har något EU-land större andel?

   Åtminstone 62% av de försämrade Pisa-resultaten i naturvetenskap mellan 2009-2012 beror på invandringen.

   Av de som invandrar från Syrien så är den genomsnittliga skolgången ca 7 år. Har du köpt något Made in Syria? Made in Somalia? Made in Afghanistan?

   Slutsats: Välfärdsstaten är inte hotad. Eh?

   Radera
  2. Och den genomsnittliga skolgången på e nyfödd "svensk" är exakt 0 år :-)
   Och nej, det mesta jag köper står det "made in china", ett land som har liite större befolkning än lilla Sverige. Eller made in USA, ett invandrarland (från hela världen, Mexiko stor nettoexportör) eller made in germany (med miljontals turkar, sägs vara 8 miljoner).
   Robin Hood skatten verkar du inte ha koll på heller, 25% av vad då? Du verkar mest blanda och ge bland siffror och ämnen du inte vet något om.

   Radera
  3. Jo men nu pratar jag ju om de fullvuxna syrier som kommer hit med avslutad skolgång, jag trodde detta var uppenbart.

   Det är uppenbart att du inte på en enda punkt kan bemöta med fakta det som jag påstår och att föra en debatt med dig blir ju då tämligen meningslöst.

   Men du kan ju fundera på vilka som ska täcka upp 20-25% av Sveriges budget om hela Sverige på sikt utvecklas så som Malmö, Botkyrka och Södertälje.

   Radera
  4. Klart USA skulle komma upp som exempel på "lyckad invandring".
   1) Om man nu tycker det nästan fullständiga utrotandet av ursprungsbefolkning är lyckat, ja då är kanske USA ett bra exempel.
   2) Om man också tycker att det för slavägarna extremt ekonomiskt lönsamma slaveriet i sydstaterna är ett mått på framgångsrik "invandring", ja då är kanske USA ett bra exempel.
   3) Om man måhända även tycker att den rättslösa status många lågbetalda "latinos" har idag i USA är en framgångssaga, ja då är kanske USA ett bra exempel.
   Och så vidare
   Nu väntar jag bara på att de cirka 2000 vallonerna som kom mellan främst 1615-35 ska dras fram som nästa exempel på "lyckad massinvandring"

   Radera
  5. Errata corrige
   Ursäkta föll bort lite där. Ska vara ...att de cirka 2500 valloner som kom till Sverige mellan 1580-1640, varav flertalet, 2000, mellan åren 1615-35...

   Radera
  6. Men, Rom gick väl under pga folkvandringarna?

   Radera
  7. Folkvandringar i kombination med politisk kollaps--känns kanske igen? Förloppet var dock mycket långsamt och germaner mfl tog i mångt och mycket över delar av den romerska förvaltningsapparaten. Så Nordamerika Sydamerika och Australien är mer jämförbara exempel där en snabb inflyttning av europeiska migranter orsakade kollaps av lokalsamhällena. Graden av kollaps varierade men inga av ursprungsfolken är längre i dominerande ställning i de fall de inte är utrotade.

   Radera
  8. Roms undergång berodde förmodligen på många faktorer. En viktig var att silvergruvorna sinade och därmed blev det svårt att betala de romerska soldaterna och sakta gav de upp sitt soldatjobb (utan att ha blivit besegrade) och blev tex bönder i England. En annan orsak var att när en effektiv vattenkvarn för mjöl uppfunnits blev kejsaren bekymrad för att så många slavar som malde mjöl skulle bli arbetslösa så han förbjöd spridning av den arbetsslukande uppfinningen. (Kommer just nu inte på vad kejsaren hette)

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  9. Nja, Rom gick under p.g.a för tung byråkrati, korruption samt obefintlig kontroll över vilka de släppte in i samhället. Konsekvensen av det sistnämnda var att barbarerna hade fritt spelrum inifrån landet och inte behövde oroa sig för speciellt mycket soldater eller försvarsverk (de flesta soldater var stationerade längs gränserna). Romarriket utplånade sin egen kultur så redan där ser vi hur pass viktig nationalstaten är för ett folkslag. Riket växte och imploderade i takt med sin egen utbredning. Hmm...detta påminner mig om ett visst land...

   Radera
 36. Snyggt siffertrollande.

  Såhär ser det ut om man tar en lite längre tidsserie:
  Andel utrikes födda av Sveriges befolkning, 1960 - 2014
  1960: 4%
  2000: 11,3%
  2005: 12,4%
  2014: 16,5%
  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1_0jQxpdqZxbCbFB1aw5wNmh847fBEBJ-DFZJSfZkiJA/pubchart?oid=7

  Saxat från Migrationsinfo.se

  Sen o det är massinvandring eller inte är upp till var och en att avgöra. Men historiskt sett så har vi sedan 1960 inte haft en så hög andels utrikes födda i landet som vi hade 2014. 2014 var andelen utrikes födda knappt dubbelt så stor som det varit i genomsnitt för perioden 1960-2010.

  En dubblering (eller nära dubblering) är iaf tillräckligt för att jag ska kunna godkänna epitetet "massinvandring". Sen om det är rätt eller fel känns som en annan diskussion som jag inte bryr mig om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Saknar källa, men vill minnas att USA aldrig har haft lika stor invandring som vi har nu och att de aldrig har haft lika många utrikes födda som vi har nu. Motbevisa gärna om ni orkar leta källor.

   Radera
  2. http://www.migrationpolicy.org/programs/data-hub/charts/immigrant-population-over-time?width=1000&height=850&iframe=true

   Radera
 37. Somebody....
  Ehhh, USA aldrig haft så stor invandring som Sverige, du hade nog lite otur i tänket där va? Nästan 100% av USA s invånare härrör från invandrare, varav över 500 000 från Sverige.

  Och ditt svar på mitt inlägg visar ju perfekt att du inte har en aning om vad "välfärdsstaten" var/är.
  Åter till mitt tips, läs en bok om den socialdemokratiska välfärdsstaten innan du beslutar dig för att låtsas försvara den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vänligen titta på länken från Phatcuru, USA har sedan 1850 maximalt haft dryga 14% immigranter som andel av befolkningen, och på den tiden fanns ingen välfärdsstat att vända sig till och stora obebyggda områden vilken underlättade invandring.

   Det är väl underförstått att det är ointressant att diskutera hur det såg ut när inlandsisen drog sig tillbaka, det borde även de med tur i tänket förstå. Eller? Nästan 100% av världens länder har ju befolkningar som härrör från 100% invandring.

   Radera
  2. Vi är alla invandrare om man tittar tillräckligt långt bak i tiden. Det betyder inte att vårt samhälle mår bättre av för stor invandring på för kort tid.

   Radera
  3. Det där med USA måste man se i tidsperspektiv. Välståndet har sjunkit i USA sedan 70-talet(ja det har det sett till reala medianlöner). Välfärden är satt under press i väst och vissa länder som Sverige försöker nu medvetet "klara biffen" genom invandring. I USA stänger man gränserna. Invandring kräver numera jobb eller jobb-kontakter. Det är på väg utför.........

   Radera
  4. Verkligen inte om ett land som byggt upp ett väl fungerande samhälle plötsligt fyller på med folk från länder som inte fungerar alls. Till en viss gräns går det ju, men när det blir många nykomlingar så börjar ju det fungerande landet att (inte) fungera precis som i de länder den nya befolkningen kommer ifrån.
   Ren logik för alla, utom för vissa..

   Radera
  5. Inte för att vara taskig mot våra nytillkomna, men i IT-världen finns begreppet skit in skit ut. Och halvanalfabeta obildade bybor från MENA lör ju inte direkt bidra i exportindustrin...

   Radera
  6. Unga välutbildade individer är ju lönsamt naturligtvis, stor andelar äldre och lågutbildad leder ju till kostnader i stället, vilket Ruist och Ekberg har räknat fram till ca 2% av BNP.

   Sedan finns det ju en humanitär dimension också, men Sverige har massinvandring om man jämför med andra länder i västvärlden och även i ett historiskt perspektiv.

   Radera
 38. jävla dumheter

  "För att räknas som invandrad i SCB:s statistik krävs att man

  har för avsikt att stanna i Sverige i minst tolv månader
  har uppehållstillstånd/uppehållsrätt (gäller inte nordiska medborgare)
  folkbokför sig i landet."

  Dvs. De flesta asylsökande som kom under 2014 räknas antagligen inte in i scbs statisik över befolkningen eftersom deras asylärenden inte är avslutade än.

  Så helt irrelevanta grafer. Sorry cornu. Gör om gör rätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ska vi lägga till 100.000 eller?

   Radera
  2. En inte helt orimlig siffra att lägga till. Många "försvinner" efter att ha nekats asyl eller uppehållstillstånd.

   Radera
  3. Nej det tror jag är en överdrift. Men klart är ju att Cornus siffror är skönmålade för att driva tesen "det sker ingen massinvandring" trots att vi skådar den största "flyktingströmmen" sedan andra världskriget och det just nu kommer ca 3000 asylsökande per vecka till Sverige.

   Det fick iofs migrationsverket att sänka prognosen... man undrar vad de bygger prognoserna på. Inte verkligheten iaf.

   Radera
  4. Jag menar, tyskland räknar med att gå från ~200k asylsökande 2014 till ~800k asylsökande 2015 men Sverige skulle gå från 80k 2014 till 75k 2015. hur jävla troligt är det.

   Räknar vi istället med 4ggr ökning som tyskarna så hamnar vi på 320k. Riktigt så illa får vi hoppas att det inte blir men...

   Radera
  5. Nja. Nu är du nästan på djupt brunt vatten och fiskar grumlig gädda. Tror du inte att propagandamaskineriet ändå har rätt i sina siffror? ;)

   Radera
  6. Thomas

   Jag tror att MV ligger hyfsat rätt kring 75 000 asylsökande, ryktet går om att mottagandet i Sverige inte funkar särskilt bra och då söker sig migranterna till Tyskland istället. Till detta kommer anhöriginvandring på kanske 60 000.

   Däremot är vi välkända bland 15-25 åringarna och därför söker sig de hit och där har prognoserna sprängt alla gränser.

   Radera
  7. Lägg till 10'000 tyska bögar

   Radera
 39. Så när jag åker tunnelbana och bara ser negrer och araber omkring mig så är det en synvilla. Aha, tack cornu för att du bevisade med statistik att det jag ser inte är det jag ser. **** *** ***. Jag har hört de här lögnerna i över tio år nu. Det enda cornu lyckas med är att kategorisera sig själv som det ***************** svenskfientliga ***** **** han är.
  /m2

  SvaraRadera
 40. Lågvattenmärke.

  Du kan väl inte blanda antalet liter i badkaret med flödet från kranen?

  Det ena mäts i liter, det andra i liter per minut.

  Nu får du faktiskt både kamma och raka dig.

  SvaraRadera
 41. Problemet är inte mängden utan kvalitén.

  Unga män som inte kan läsa eller tala svenska utgör en majoritet. Många saknar utbildning och är socialt trubbade efter våld och övergrepp. Deras enda direkta tillgång är ett uppdämt konsumtionsbehov. Någonstans i en fjärran framtid kan de bli en tillgång för mer än kapitalet men jag ser ingenting som pekar i den riktningen just nu.

  När Europa ballar ur brukar Engelsmännen välja sin egen väg, de Nordiska länderna borde titta mer i den riktningen. Sverige behöver ingen Jimmy Åkesson, vi behöver en David Cameron.

  SvaraRadera
 42. Väldigt olustiga kommentarer från diverse personer.

  Vet ni vad problemet är? Girighet och kanske även rädsla! Tror jag inte behöver vidareutveckla det, men de flesta krigen och hemskheter vi ser i världen beror på just den instinktiva driften att "samla samla samla så vi överlever" som inte har anpassat sig till dagens Sverige när vi redan lever i överflöd och just den driften kan ofta inte bli nöjd trots att vi har det så sjukt bra. Tror även att många vill ha en enkel lösning och är överdrivet rädda för en möjlig förändring till en mer internationell värld, vilket för övrigt är oundvikligt.

  Tror iofs ingen menar något illa, men tror att de flesta är frustrerade av rädsla vilket föder otroligt icke empatiska tankar och ord.

  En enkel fråga om moral: Har en person som är född i Sverige en större rätt till att få leva ett bra liv än en som är född i Danmark, Ryssland eller Syrien?
  En annan enkel fråga: Om du nu tror det är enklast att lösa problemen där de är, varför gör du inget åt saken?
  En tredje enkel fråga: Är det onödigt att hjälpa 1000 individer även om det finns många många fler som aldrig kommer kunna få hjälp innan det är för sent?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1.Nej
   2.Jag röstar för att så ska ske.
   3. UNCHR uppger att Sverige använder samma summa pengar på en flykting som UNHCR skulle kunna använda på 700. DET är onödigt.

   Radera
  2. 1: En person född i Sverige har större rätt att leva och bo i Sverige än en person född i något annat land
   2. Jag röstar också på SD, för de vill på riktigt just hjälpa dem på plats i närområdet
   3. Det är onödigt att kasta bort skattepengar på system som ska hantera flyktingar i Sverige, Migrationsverket, Bert Karlsson mfl. Bättre då att köpa tält, mat, kläder sjukvårdsmateriel för alla slantarna istället och skicka dit de faktiskt behövs.
   Till de som inte har resurser att kunna ta sig hit.
   De som klarar av att ta sig hit behöver sällan just den hjälpen, de behöver bara märkeskläder och en ny telefon. ja jag kan ge dig källor på de påståendena

   Hur vet du att de inte kommer att få hjälp innan det är för sent?

   Jag vet att vårt land kommer att säcka ihop om det här fortsätter och då finns det ingen kvar som kan hjälpa någon. Tycker du det är en bra idé?

   Radera
  3. Ändra till i punkt 1 : "En Svensk född i Sverige har..."

   Radera
  4. 747
   2014 genom att det vart fler flyktingar än vanligt så plockade Alliansen bort 2-miljarder från FN till deras BARNvaccinering för att kunna slanta 120-tusen på årsbasis för att hålla en flykting anländ till Sverige vid liv.
   Då kommer moralfrågan tillbaka till dej: vad gjorde att den flykting som anlände Sverige hade större rätt till dessa 2-miljarder än barnen som nu går i reklam på TV där FN tigger ?

   Radera
  5. Ja precis, ni är tyvärr giriga och rädda över att Sverige ska "förfalla" och skyller det naturligtvis på invandringen. Jag tror inte man röstar på SD av någon sorts humanitär ideologi om att man vill hjälpa så många som möjligt, för då har man blivit rejält lurad av de enkelspåriga mupparna till politiker som försöker manipulera sveriges befolkning med mycket enkla metoder.

   Anledningen till att vi har stor invandring nu är att folk flyr för sina liv. Herregud.

   Om ni nu är så smarta, varför gör ni inte något åt saken förutom att sura med era åsikter? Åk till länderna själva och prata med deras korrupta ledare, jag lovar, det kommer gå jättebra. ;-)

   Hur jag vet att de inte kommer få hjälp innan det är för sent? Det finns på bilder överallt, du kan även öppna en historiebok och läsa lite så finns det exempel överallt.

   Klart man ska hjälpa på plats också, men det är inte möjligt i vissa fall.

   Radera
  6. Demokrati och frihet har kostat blod för många idag fungerande stater. Det hjälper inte att vuxna män flyr och lämnar kvinnor och barn efter sig. Poseidon räddade drygt 5000 människor under sitt uppdrag varav drygt 4000 var vuxna män. Stanna och slåss!

   Radera
 43. Fullständigt korrekt och fullständigt intetsägande.

  SvaraRadera
 44. Jezuz vad kommentarer om en graf. Här är en till. Kommentar alltså.

  SvaraRadera
 45. Clickbait-varning på detta inlägg alltså. Samt uselt användande av statistik. Trist.

  SvaraRadera
 46. Invandring ca 50 000 per år
  Födslar: ca 100 000 per år

  33% av sveriges befolkningsökning är alltså invandring, det är mycket i mångas ögon. Men på din lilla gård upplever du inga problem av detta så det behöver ju inte du bekymra dig om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. nej 75% är invandring o 25 är födelseöverskottet i Sverige, det dör några i Sverige också

   Radera
 47. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 48. "Om utvecklingen fortsätter i samma takt som mellan 2013-2014, en ökning med 0,79 procentenheter, kommer personer med utländsk bakgrund att vara i majoritet i Sverige cirka 2041."

  Jag är ganska säker på att vi redan idag ligger väldigt nära 100% med utländsk bakgrund. Det är ytterst tveksamt om ens en enda en av oss helt saknar utländskt påbrå.

  En logisk följd av det är att det blir totalt irrelevant hur många som har utländskt påbrå. Personligen skiter jag totalt i varifrån jag eller andra har sitt påbrå, så länge jag kan leva ett bra liv.

  SvaraRadera
 49. Är det ingen som frågar sig varför vi har dessa strömmar upp genom Europa nu, vad som ligger bakom? Ett visst land har med hjälp av en militärallians de senaste 14 åren slagit sönder ett antal fungerande länders infrastruktur och skapat detta kaos där invånare inte har annat val än flykt.

  Även Sverige var med att skapa det kaos i Libyens t ex som ger de flyktingströmmar vi ser. Så vi skördar vad vi sått....

  SvaraRadera