Cornucopia?

Aktuellt

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source...

2015-09-04 19:40

Fredagsmys: "Tonight we eat like the lower middle class to which we aspire!"

Dags för lite härligt fredagsmys, så härligt att det rent av blir en popkulturell referens direkt i rubriken!

Stjärnfall finns på lite topplistor. Lite riktiga topplistor.
Då ser det ut så här
hos exempelvis
Akademibokhandeln i Täby.

Till exempel kvalar Stjärnfall sig in på tredje plats på Akademibokhandelns topplista för skönlitteratur september 2015. Det är enormt. Bara The GW och The Grey sålde mer (bland nya fullprisromaner bör tilläggas - pocket är en annan sak) under mätperioden.

Det gör också att boken hamnar på diverse topplisteplaceringar ute i Akademibokhandelns alla butiker. Får väl klä ut mig till författare, ta mig förbi en Ackis och ta en selfie.

Inte bara hittar man Stjärnfall på tredje plats för augustiförsäljningen över disk hos Sveriges största bokhandelskedja, utan Stjärnfall ligger rent av kvar på tidningen Svensk Bokhandels (SvB) topplista för hela Sverige (betalvägg). Denna lista baserar sig på försäljningen i 200+ bokhandlare, varuhus och onlinehandeln.

Stjärnfall ligger på plats nummer sju för mest sålda skönlitteratur i SvB:s sammanställning, och klamrar sig alltså fast efter att även hittats på listan förra månaden.

Dessutom lyckas jag att placera in inte bara Stjärnfall, utan även Stjärnklart på SvB:s E-bokstopplista, på plats nummer tio respektive nummer sexton.

E-boksförsäljningen är intressant. Mina kära läsare köper väldigt mycket E-böcker. Dessa har nu med råge passerat 10% av aktuell försäljning av mina böcker, vilket kan ställas i kontrast med att E-böcker står för ungefär 2% av bokförsäljningen i Sverige enligt Förläggareföreningen. Ni verkar alltså i en för Sverige väldigt hög grad börjat köpa E-böcker.

Av denna anledning ska jag försöka återkomma med test av lite olika riktiga E-bokläsare (E-ink, inte LCD) längre fram i höst.

"Att Lars Wilderäng har skapat en trovärdig värld med de förutsättningar som finns är det ingen tvekan om. Hur fungerar det med en riktig SF-roman i ett svenskt kontext? Förvånansvärt bra blir slutomdömet. [...] Inte nog med att det är en av Sveriges mest välmeriterade thrillerförfattare som skriver boken, att han även har valt att skriva en renodlad SF-roman är inte bara roligt och även rätt förvånande. Det kräver en hel del mod från författare ännu idag, paradoxalt nog, att våga skriva en SF-roman."
Så riktigt härligt fredagsmys på er! Författaren kommer med illa dold förtjusning (förlåt - ordinarie sändningar återkommer i morgon) fira och fredagsmysa som Keith Mars själv! Kanske till och med äta kött!

Stort tack till alla som läser mina böcker och även ni kära bloggläsare!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

20 kommentarer:

 1. Köpte två läsare, en kindle och en PocketBook som var lite större, men knappt större än min mobil. Uselt. Läste början på boken med PocketBook men ledsnade efter ett tag och läste resten på MacBook pro. Tyvärr var delar av boken inte riktigt i min smak. Alldeles för mycket stridsscener med "zombies". Däremot gillade jag kapitlen med utomjordlingarnas vy skarpt. Nåja, det går ju att skumma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis förresten! Önskar dig allt gott då du faktiskt själv gör gott.

   Radera
  2. Tack och det samma (allt gott etc - något grattis finns det säkert att slänga in för något också - grattis!)

   Radera
 2. Grattis, givetvis!
  Jasså, Täby!?
  Ja, inte såg jag dig där själv för en vecka sedan...
  Lika gott.
  Jag hade inte vågat mig fram i alla fall.
  För blyg...
  Dessutom hade jag nog fått ett receptblock kastat efter mig!
  Kanske jag inte är värd annan behandling.
  Du tror inte rentav att du sänker garden något efter kvällens fest med
  Château M. Och publicerar " Oskar " en kort stund?
  Ja, jag vet!
  Jag är tjatig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oskar kommer i en kommande SF-antologi.

   Närmast kommer "Berget" i antologin "I skuldens skugga" senare i september.

   Radera
 3. Jag kan Engelska Wilderäng och det är lät som skit, nästan klassistiskt (Nytt ord)..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ta det inte så personligt... Allt handlar inte om dig...

   Radera
  2. "Narcissistisk personlighetsstörning är en personlighetsstörning som kännetecknas av narcissistens extrema känsla av självhävdelse, bristande självkännedom, överdriven självkänsla, överskattade självbild, sitt stora behov av att befinna sig i centrum, och brist på empati." - Wikipedia.

   Radera
 4. Grattis Cornu det är du värd!

  Mvh

  SvaraRadera
 5. Grattis Cornu det är du värd!

  Mvh

  SvaraRadera
 6. Kul för dig, Bra jobbat och väl förtjänt!
  Och senaste boken blev helt klart bättre f.r.o.m kapitel 12

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, kul att höra. Finns de som har en annan åsikt.

   Radera
 7. Heja heja. Dags att skörda hem. :-)

  SvaraRadera
 8. Trevligt med välförtjänt framgång. Kapitel 12 är mycket bra. Stephen Hawking varnar för kontakt. Vi kan betraktas som bakterier.

  Lite förvånad att SF fortfarande ses ned på. Skrev i 6:e klass en uppsats som SF och gick fram för att klaga på att affären Starköp fått fel och rättats till Storköp. Fick rätt men till min förvåning kommentaren "Jag gillar inte SF så därför fick du bara Ba. En annan lärare hade gett dig ett betydligt högre betyg." Tidskriften Kulturs " Det kräver en hel del mod från författare ännu idag, paradoxalt nog, att våga skriva en SF-roman." Tycker personligen bloggen får en del egendomliga reaktioner som mer förtjänar omdömet mod att du fortsätter med.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kvalitets-SF tar tänkandet till en ny nivå.

   Radera
  2. Precis, i min ungdom läste jag "alla" SF böcker på biblioteket, det sätter fart på fantasin och tänkandet.
   Nu som vuxen så har jag förstått att verkligheten egentligen är så mycket mer och den förklaring som behövs för att faktiskt förklara allting...Den är fantastisk

   Radera
 9. Grattis till dina välförtjänta framgångar. Jag uppskattar verkligen din blogg och kanske kommer jag också läsa dina böcker en dag.

  SvaraRadera
 10. Varför köpa fler pappersböcker-de tar sån plats i bokhyllorna.
  Men kan tipsa om läsecirkeln-där även din bok finns med-ett ex är upptaget dock.
  Börjar rörigt med många trådar i tid och rum-får väl anteckna-på papper!

  SvaraRadera
 11. Tycker e-boksläsning på min mobil är överlägset. Kräver inte någon tänd nattlampa så frun kan sova lugnt medan jag läser vit text på svart bakgrund på minsta ljusstyrkan. Eftersom det är en mobil jag alltid har med mig kan jag också när som helst fortsätta läsningen när jag får en stund över (bussen, tåget, ofrivillig paus).

  SvaraRadera