Cornucopia?

2015-09-15 08:02

Det bästa ni kommer läsa idag: Bonde på riktigt om subversion

Dags för en liten läsrekommendation. För er som inte följer Lands bloggare Martin Moraeus och bloggen Bonde på riktigt, så får ni här ett lästips på en text från bloggen. Nämligen om nyttiga idioter, subversion och främmande makt.

Det handlar alltså om hur främmande makt kan destabilisera ett land genom att smyga in inflytande i t ex skolsystemet, media och till slut även politiken. 
"Snart har det gått så långt att landet är så dåligt skött att befolkningen kommer att välkomna vem som helst som erbjuder dem en ledning och styre som kan få landet på fötter igen. Tanken är – givetvis – att den ledningen ska komma från precis det land som för många år sedan startade det subversiva anfallet."
Vad gäller skolan så fick ju som bekant DDR (och därmed Sovjetunionen = Ryssland) stort inflytande över svenska skolan. För att inte tala om vänsterideologiernas inflytande över media och journalistutbildningarna, ivrigt påhejade av Sovjetunionen på sin tid. Det var så effektivt att det fortsätter än idag, trots att Sovjetunionen föll för 23 år sedan.

Och vilken situation har vi nu? Jo, Sveriges antagligen största parti, Sverigedemokraterna, har gott om väljare (och även ledande partimedlemmar, eller iaf fd dito som från SDU) som välkomnar Putin som styrande över Sverige och menar att det vore bättre om Putins korrumperade nationalfascistiska diktatur härskade även i vårt land. Plus att vänstern fortfarande tror att Ryssland är Sovjetunionens frälsande godhjärtade kommunister (lite ironi där) och inte nationalfascister. Så nog har subversionen fungerat. Förvånandsvärt bra.

Blogginlägget från Moraeus hittar ni här. Filmen från 1983 med KGB-avhopparen Yuri Bezmenov finner ni nedan.


Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

96 kommentarer:

 1. Äh, det är ingen subversion, bara hederlig gammeldags inkompetens, girighet och maktlystenhet,

  Men det innebär ju inte att man inte ska ta till sig av budskapet - att en bra skola och ett starkt försvar båda är viktiga för landets fortlevnad och stabilitet. Att experimentera kortsiktigt med någon av dem, eller som i vårt fall, bäggedera är att spela med hela landets framtid. Det om något är en läxa vi bör lära våra barn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att förtydliga mig lite, ja det har och förekommer naturligtvis påverkansoperationer mot vårt land på olika nivåer från olika intressenter, varav Ryssland givetvis är en stor aktör. Men vi kan inte skylla vår situation på en yttre fiende. Vi har själva medvetet placerat oss själva i rävsaxen för att vi inte varit smarta nog.

   Radera
  2. Ingen av "journalisterna" i MSM beskriver ju verkligheten korrekt nuförtiden, varför gör de inte det?

   Vad driver dem, är det en inbyggd lust att förstöra samhället, eller sitter de bara i knäet på de styrande?

   Eller styrs de av Putin eller någon annan?

   Är det Islamister som tagit deras familjer till gisslan och tvingar dem att manipulera oss och de styrande så att man fortsätter släppa in alla som dyker upp vid landets gränser?

   Eller är det kanske SD som mutat dem för att vinna nästa val?

   Oavsett så är alla "journalister" överens, de har en agenda de kör efter och det har vi sett i årtionde nu, det är samordnat.

   Radera
  3. För att verkligheten inte säljer lösnummer, för att de är människor, dvs korkade, giriga eller karriärsugna eller all above. Om du är journalist, vad är karriärsfrämjande just nu, tror du? Att skriva ett snyftreportage om FLYKTINGKATASTROFEN eller att ifrågasätta om det är en katastrof eller vad roten är och vilka lösningar som finns? Det behövs inte tas gisslan elle rmutas, som journalist levererar man de artiklar som tidningen vill ha, annars får man leta upp en annan tidning. Eftersom MSM är just MSM så vill ju ingen vara allt för avvikande, där av rundgången där alla drar åt samma håll och skriker med samma röst. Att de som arbetar inom media generellt sett har samma politiska färg gör ju inte chansen större att någon försöker vara avvikande.

   Inkompentens, girighet, status/makt/karriär.. always..

   Radera
  4. Eller har det blivit en slags religion att vara "självuppoffrande" och "god" där den som är det mest, är den som är godast och mer värd än de andra?

   Och de med de godaste åsikterna är de som har mest rätt och de känner sig utvalda att bestämma vilka som inte är goda och rätt. Kanske har de alla radikaliserats precis som IS-anhängarna, ok att de inte bokstavligen skär halsen av sina meningsmotståndare..

   Där hela målet med att offentligt låtsas vilja hjälpa lidande människor handlar om att nå en oantastlig position högt upp på den stegen så att man ostraffat kan trycka ner de andra (för att det känns så jävla bra).

   Radera
  5. "Godhet" ifråga om att dela med sig till andra år ju en paradgren i de flesta (kanske alla?) världsreligioner.

   Radera
  6. "Godhet" kan också vara att inte ta de svåra besluten, att skjuta eventuella problem framför sig. Exempelvis är det lättare att vara "god" och säga att vi ska ta emot alla flyktingar, och blunda för de problem som kommer att komma senare, eller hoppas att saker löser sig. Det är svårare att vara den som tar obekväma beslut och bestämma vem som ska få komma in, och vem som får stå kvar.

   Ett enklare exempel men som kanske inte är så självklart i verkligheten är ju föräldern som vill vara "god" och säger ja till alla barnets önskningar "Ja, det är ok med en kaka innan middagen, ja det är klart du får spela lite till istället för att göra läxan." Ingen förälder vill ju vara den som säger nej och bråkar med sitt barn, men för att barnet ska bli en bra människa måste det lära sig att prioritera - mat framför godis, läxor, arbete och andra "måsten" framför nöje etc. Framför allt lära sig hantera ordet nej.

   Att vara en bra ledare är sällan att ta de populära besluten, utan tvärt om, att våga ta de svåra besluten. Men detta behöver ju inte media bry sig om, de har makten att förändra men aldrig ansvaret, och då kan man alltid tävla om att vara mest populär.

   Radera
  7. Diskutabelt. Ska man nu debattera vad godhet är kan man ju gå tillbaka till bibeln etc som jag var inne på och då är det ju goda gärningar som diskuteras. Inte icke-gärningar.

   Det är knappast någon unikt svensk företeelse att vilja vara god, liksom. Frågar man muslimer så vill de nästan alltid vara goda muslimer och tjäna Gud och vara goda på sitt sätt. Säkert likadant med muslimer etc.

   Sen tar sig säkert godheten olika uttryck beroende på kultur och tekniska/ekonomiska förutsättningar, men som sagt, det är inte alls unikt svenskt att vilja vara subjektivt sett "god".

   Radera
  8. Jag menar att det är lättare att vara "god" (inom citattecken) och "snäll" (också inom citattecken) om det inte kostar något.
   Att göra genuint goda gärningar, som att verkligen åka ner till flyktinglägren och göra en insats, är ju genuint gott. Det är ett arbete man lägger ner för att man vill bidra med något positivt för någon annan. Sen mår man ju också bättre själv av att ha gjort något bra för någon annan, men då har man ju förtjänat den känslan.
   Det som jag tycker mig förstå att Kalle7 är inne på är ju den unisona godhetsröst som basuneras ut från media där media, kändisar och politiker tävlar i godhet genom att propagera för fri invandring etc. Där handlar det ju mer om att någon annan får betala för och utföra det goda arbetet medan de själva bara tar åt sig av den goda känslan och den fromma framtoningen. Det tycker inte jag är en speciellt god handling. Snarare ansvarslöst.

   Sen håller jag med om det du skriver BD, men det är ju en annan parallell diskussion så att säga.

   Radera
 2. 68 vänstern vurmade för allt från diktaturer som Sovjet, DDR, Kuba eller Kina.
  Nu har dessa vuxit upp och gått igenom ett arbetsliv och blivit omvända. Nu är det Putins Ryssland som hotar och USA som lockar.
  Själv var jag varken vänster då eller höger idag. Det känns svårt att stå fast när det blåser extremt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som uppvuxen i en etta i en förort på 1960-talet så betraktar jag mig som vänster, trots att jag varit företagare sedan 1970- talet. (En usel företagare).
   Rödvinsvänstern har jag följt under dessa år...
   Jävlit vänster när lönen var liten och sedan sossehöger när plånboken blev välfylld.
   Nu är väl många av dem klara moderater...
   Vad jag kan uppfatta.
   Anpasslingar bara....

   Radera
 3. "Det känns svårt att stå fast när det blåser extremt."
  Det är precis det Yuri förklarar så väl i slutet på föreläsningen, ingen tro ingen fasthet.

  SvaraRadera
 4. Du återkommer förhoppningsvis med kommentar till senaste Pisa undersökningen!
  Strålande svenska resultat...
  Som vanligt,således.

  SvaraRadera
 5. En av mina bästa historier är om ett ex. pappa. Han var läkare och aktiv inom KPMLr. När muren föll skiljde han sig och träffade en rysk kvinnlig läkare och fd kommunistisk parlamentsledamot för kommunistiska partiet och aktiv inom FN. Bara några år av relation insåg han att kvinnan var expert på att fixa mutor, korrumpera saker, gå utanför regler och policy - allt i syfte att tjäna mer pengar, få som hon vill och ha ett bra liv. Eller manövrera ut andra. Hon var ur-kapitalist i ordets alla dåliga bemärkelser. Karln blev halvt deprimerad, gjorde slut och slutade helt tala politik annat än ur ett högst teoretiskt perspektiv. Ett uppvaknande inte olikt de stackars "Kirunasvenskarna" som flyttade till Karelen på 20-och 30-talet. Stackars karl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det där är lite allmänt Homo Sovieticus. I ett land där ingenting bra fanns att tillgå via vanliga kanaler (dåligt mat, kassa bilar och kläder som föll sönder som dasspapper) så var det ganska självklart att allting som var bra fanns under disk eller ute på lagret.

   Att vara lite "om sig och kring sig" var således nästan alla på den tiden.

   En Rysslandskännare summerade det som att "En ryss är inte riktigt lycklig om han får nåt, han måste stjäla eller fuska till sig det för att vara nöjd".

   Just därför att allt som fanns tillgängligt via vanliga kanaler förutsattes vara skit.

   Radera
  2. Revolutionsromantiker -"Kirunasvenskar" är ett inte helt ovanligt fenomen idag också...
   De som drev iväg österut insåg efter några år att det inte fiåunkade som de trodde.
   De som hade förståndet kvar sökte sig hemåt igen...
   En liknande rörelse var nog hippierörelsen på sin tid, men då motkraften inte var totalitär så kunde folk hoppa av bara genom att gå sin väg... Att röka på fortsatte man nog med, vad jag kan förstå av amerikansk livsstil.
   Idag sprids revolutionsromantiken av rörelser som IS, falatister, miljöfantaster eller djurrättsrörelsen.. Ja, det finns säkert fler revolutionsromantiker...
   Det gäller bara att analysera deras uppfattning såpass mycket att det blir uppenbart att inga sakargument inom politik, ekonomi och praktiskt leverne biter på deras revolutionsromantik.

   Radera
 6. Attsingen, jag som grävde ett både snabbt och djupt värn i våras eftersom ryssen skulle anfalla lagom till sillen. Nu säger du att de redan har invaderat! Och här står jag och fryser i min djupa grop :(

  SvaraRadera
 7. Tja, fast som Johan Westerholm (och Karin Pettersson på Aftonbladet) skriver idag om hur dåligt landet sköts, så kanske Putin inte är så illa i jämförelse. Dessutom har vi ju ingen opposition (AKB i Aganda MÅSTE bara vara en space invader med Body snatcher, för MÄNNISKA kan det inte ha varit), så rent politik-praktik är det tveksamt om en rysk invasion skulle vara så dålig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu finns det ju grader i helvetet.. Trots att pajasarna leker cirkus på högsta nivå så funkar ju landet fortfarande, därför att vi har en hyfsat fungerande byrokrati och delegering av beslutsrätt. I Putin-ryssland måste du kontakta presidenten direkt för att få den där vägen fixad, för att få en skola till din by etc. Så ja, en Rysk invasion är skitdålig. Till och med nu, när vi "har det så hemskt"..

   Radera
  2. Jo, fast det är ändå lustigt att landet (precis som du säger) faktiskt fungerar - TROTS att vi inte har en regering. Kan vi inte avskaffa regeringen rakt av? (Sparar pengar och vi kan göra om Sagerska till asylboende). Kungen kan bli självhärskare (Obskyr finkulturell referens till Mumintrollen) med enda funktion att presidera på kalasen (främst Nobelfesten).

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Belgien var utan regering i ett och ett halvt år eller så...
   Enligt alla belgare vi talade med märktes inget negativt av den situationen...

   Radera
  5. Det är ju precis så det SKA vara i ett väl fungerande land. Regeringens uppgift blir då att finjustera och optimera. Nu kanske vi egentligen behöver mer än finjustering på sina platser, och ska man vara positiv så har det ju trots allt skruvats åt rätt håll i t.ec försvarsfrågan. Men till skillnad från Ryssland som bara går på fyra av åtta cylindrar i sin mullrande V8 så går våran lilla raka fyra ganska så bra, trots att våra hemmapulande mekaniker inte riktigt vet vad de håller på med.

   Radera
  6. Hörru Skepparn, Nja, det stämmer relativt bra. Inrikespolitiskt fungerae Belgien alldeles utmörkt och dessutom utan en massa politiskt taktiskt tjabbel. Där det inte fungerade var på utrikesidan. Där stod Belgien utan roder och hade ingen politik åt något håll.

   Spirito Militare

   Radera
  7. @ErikG: Alltså precis som en Trabant? Som man kunde reparera med toapappersrullar.

   @skepparen: Fast i så fall så hade Belgien det bättre, för i Sverige så måste Kungen ÄNDÅ gå in och rädda situationen efter att utrikesministern har uttalat sig. Här får vi iaf någon utdelning av apanaget. Kanske t.o.m. är värt Madeleines lägenhetsexcesser (Madde reparerade en 4:a i hovstallet för drygt 7 mille) - trots att hennes karl säger att det är han som drar in stålarna till hushållet. Snacka går ju!

   Jeez! Rent logiskt måste man bli rojalist. :-S

   Radera
  8. Lustigt nog anses kungen i Belgien vara en enande figur i det annars inte helt enade landet.
   Kul för grabben som igår för 206 år sedan sårades vid Oravais men trots läkarbehandlingen överlevde och kunde enlevera Bernadotte till Sverige.
   Ja, det belgiska kungahuset har ju genom Astrid dylik härstamning!

   Radera
 8. @Cornu

  Har du lust att ge källa till ditt påstående att SD "har gott om väljare" som välkomnar Putin?

  Vi har haft den här diskussionen ett antal gånger nu, det finns såklart enstaka förvirrade personer, men SD är självklart inte Putinvänligt bara för att man vill undvika konflikt med Ryssland.

  Ska jag behöva länka till avståndstagandet och förklaringarna till varför SD inte röstade med krigshetsarna mot Ryssland? Ok, du kanske läser dem denna gången..

  https://sd.se/sds-nej-till-eu-utvidgning-innebar-inte-stod-putin
  https://sd.se/sd-ar-inte-putinvanliga/
  https://sd.se/helt-fel-av-lars-adaktusson/
  https://sd.se/behovet-av-en-svensk-finsk-forsvarsallians/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och hur får du ihop det faktum att alla journalister hatar SD och dess anhängare och gör precis allt de kan för att sänka dem, om de nu är i nån slags maskopi för att få oss övertagna av Ryssland?

   Radera
  2. Man kan till SD:s fördel faktiskt framhålla att de röstade för resolutionen avseende Eston Kohver, Oleg Sentsov m fl i EU-parlamentet förra veckan.

   http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=MOTION&reference=P8-RC-2015-0845&language=EN

   Detta krävde dock att de gick emot sin partigrupp. Farage&co ville att man skulle rösta mot denna resolution som i princip bara gick ut på att kritisera den dåliga rättssäkerheten i Ryssland, vilken som fenomen är ganska ostridig.

   Det är alltså fortfarande så i grunden att SD sitter i en partigrupp som går SD:s ärenden. Att de sedan ibland går emot partigruppen och röstar "rätt" är en mindre del i sammanhanget.

   Radera
  3. ...som går Putins ärenden...

   Radera
  4. SD vill ju att vi ska få folkomrösta om EU i syfte att få ut landet ur den unionen.
   Och fram tills dess som kommer man att motarbeta allt jävelskap som kläcks där

   Vilket passar mig utmärkt och jag litar på att de fattar rätt beslut i viktiga frågor, särskilt då de inte drivs av samma sjuka motiv som de andra svenska partierna..

   "Fram tills dess kan vi lova att Sverigedemokraterna kommer att vara en garant för att begränsa EU:s inflytande, motarbeta överstatlighet, hålla Sverige utanför EMU och arbeta för svenska intressen i en EU-apparat som handlar om allt annat än vad som är bäst för Sverige."

   Radera
  5. "vad som är bäst för Sverige"
   Ja det är den vinkeln vi måste ha i fortsättningen, den andra vägen har vi väl gått färdigt nu.

   Radera
  6. Jag ser inte riktigt hur kritik av att Magnitsky torterades ihjäl i fängelset kan karaktäriseras som "jävelskap" faktiskt, eller passar in på din beskrivning. Hur tänker du då?

   Radera
  7. Menar du förresten att Lundgren sitter i Europaparlamentet för att stoppa allting vad det än vara månde?

   Senast man försökte kritisera Ryssland stod ju Lundgren&co och buade i parlamentet och höll på och betedde sig allmänt svinaktigt (bilder finns). Är du inte besviken på honom nu när han röstade för då? Eller är dom bra oavsett hur dom röstar, bara för att? Du verkar liksom inte ha tänkt färdigt dina argument riktigt.

   Radera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  9. Jag har tyvärr annat för mig om dagarna än att sitt och leta fel på SD´s EU representanter och är därför inte särskilt insatt i detaljerna, MEN jag litar mer på dem och deras omdöme än vad jag gör på dig och det du skriver, eller på din bedömning av läget!

   Länkar till filmer eller andra bevis som stöder dina påståenden?

   Oavsett vad du än kommer dragandes med så är jag rätt säker på att det som representanterna gör eller inte gör, sker av en god anledning, och sannolikt har ett stöd "hemifrån", annars hade de inte varit därnere.

   Radera
  10. Men det är ju så mycket lättare att svepa ut en massa ogrundad dynga om de man inte gillar även om det inte ens stämmer så har det åtminstone påverkat någon, innan det uppdagas i den sjunkande tråden och de verkliga, sanna beskrivningen kommer bara läsas av ett litet fåtal....Bra jobbat..

   Vad jag inte fattar med dig Ben är ju varför du inte vill Sverige väl?
   Var snäll och förklara fördelarna med att dra på oss Rysslands vrede ihop med en otroligt överdriven invandring av diverse terrorister och andra våldsverkare.

   På vilket vis gynnar det vårt land?

   Radera
  11. Herrejesusjävlar.

   DU är övertygad om att SD gör ett bra jobb, är "inte så insatt i detaljerna" och om nån kritiserar dem så är det antagligen för att de hatar Sverige och ljuger. Har man en annan åsikt än dig om SD och deras ledamöters agerande så "vill man inte Sverige väl".

   Bra där, samma resonemang hittar man nog i typ Knutby och sånt.

   Radera
  12. "Var snäll och förklara fördelarna med att dra på oss Rysslands vrede"
   Så vi ska inte vara en självständig nation, utan bara göra som Ryssland vill, eftersom det kan vara farligt att göra Putin lite arg? Trodde du var för Sverige och patriot å allt sånt. Någon som vill att vi ska vika ner oss av rädsla för vad ett land som inte delar våra värderingar vill kan ju knappast kalla sig patriot.

   Radera
  13. @ErikG
   Det har ju precis med just det att göra, vi ska vara en egen nation, det är ju inte i Sveriges namn något sker i EU, vi blir ju bara insyltade i den soppa som de andra (NATO)-länderna håller på med, varför ska vi stödja dem oavsett vad de föreslår?
   Det är helt onödigt och farligt att reta upp Putin, särskilt när man fått sitt försvar helt nedmonterat..
   Vissa tycker kanske det är en bra idé att reta Putin så att vi alla känner oss hotade nog att gå med i NATO och i förlängningen få användning för alla kärnvapen man lagt så mycket pengar på.

   Från länkarna i mitt inlägg ovan:
   "Makthavarna i Kreml, med Putin i spetsen, drivs av paranoia och imperialism. Skulle de misstänka att vi är på väg att göra Gotland till en Nato-ö kan deras reaktion mycket väl bli en aggression i någon form."


   @Ben
   Så de bara ljuger här då?: "Julia Kronlid är nyss hemkommen från årets första session i Europarådets parlamentariska församling. Där röstade en enig svensk delegation för en resolution med sanktioner mot ryska delegationen där suspenderingen av dess rösträtt förlängs och tydlig kritik och uppmaningar riktas mot Ryssland."

   Och förresten, vilka röstade du på i förra valet?
   Jag röstade på det enda parti som vill ut ur EU och begränsa invandringen, dessutom det enda parti som budgeterar för högre försvarsanslag.

   Radera
  14. Själv undrar jag om det skulle vara möjligt med lite mer detaljer om vad som syftas med jävelskap som kläcks i EU? Känns lite vagt och och faktiskt en aning ogrundat. Svepande liksom.

   Spirito militaris

   Radera
  15. "Det är helt onödigt och farligt att reta upp Putin, särskilt när man fått sitt försvar helt nedmonterat.."
   Nu är du där igen.. Om det nu är så farligt att reta upp Putin när vi gör det när vi såtr för våra värderingar i slällskap med EU, varför skulle det vara MINDRE farligt att reta upp Putin ensamma? Hur ska vi dessutom undgå att reta upp Putin när vår kultur och våra värderingar räcker för att reta upp honom?
   Det enda sättet att inte reta upp Putin är att göra som han vill, bli som han vill, och varför skulle vi vilja det? Ska vi offra vår svenskhet bara för att behaga Putin? Det var ju fint tänkt. Vems sida är du på egentligen? Inte fan är du på min/Sveriges sida i alla fall.

   Radera
  16. @ErikG

   Åh Erik.. EU är skit, inse det, vi behöver det inte, det behöver oss som en fästing behöver blod.

   Om vi går ur EU, skaffar oss ett eget försvar värt namnet, ev går ihop med Finland i en försvarsunion. Och bevakar våra egna gränser med vårt eget förvar, så lär vi inte reta upp Ryssen.

   Men om vi är i union med en massa NATO-länder och röstar för deras förslag i allt och mot Ryssland i allt annat så lär vi reta upp dem..

   Tänker du på Pride-parader och barnprogram av typ "Biss och Kajs" när du nämner "vår kultur och våra värderingar räcker för att reta upp honom" Så förstår jag honom, Pride är ju bara ännu en rörelse kapad av vänstern, groteskt förvriden till en osmaklig föreställning och använd som ännu ett slag mot kärnfamiljen, heteronormen och vårt samhälle. Ungefär som barnprogrammen nuförtiden, och inte en del av min kultur åtminstone utan snarare ett symptom på att vi behöver byta regering ASAP!

   Radera
  17. Så du tycker att Putin ska bestämma vilka folkrörelser, barnprogram etc vi ska ha i det här landet?
   Så du tycker att Sverige inte ska stå för lika rättigheter och skyldigheter för män, kvinnor, homosexuella, heterosexuella och för de som inte riktigt kan bestämma sig? - FÖR ATT INTE RETA PUTIN?
   Du, jag vill att vi ska ha polare och ett försvar som är starkt nog att vi kan skita fullständigt i om Biss och Kajs retar Moskva. För våra polare i EU och NATO verkar totalt skita i våra barnprogram och vår förkärlek för melodifestivaler. Ska vi anpassa oss för att inte reta Putin kan vi ju hala vår blågula flagga omedelbart och ge upp. Men jag är ingen opatriotisk loser som darrar inför förtryckarregimer. Jag är beredd att med vapen i hand slåss för vår rätt att ha prideparader, för valfriheten att ha eller inte ha en kärnfamilj, att vi har en jäkligt stor grad av personlig frihet i det här landet, Förr friheten att välja vilken religion eller ingen religion, för rätten att rita karikatyrteckningar på Putin, Kungen, Löfvén, Jesus eller Muhammed. För den här bloggen, för Aftonbladets vänstervridna journalister, för upproriska böcker som Pippi Långstrump.
   Kort sagt, av alla alternativ som finns där ute är den konservativa fasciststaten Ryssland ett av de värsta alternativen jag kan tänka mig att leva i. Vill du ha deras sätt att leva hit kommer vi få problem du och jag.

   Radera
  18. @Erik

   Läste du vad jag skrev? Förstod du verkligen det ...eller du söker bara bråk för att du tror att jag är Pro-Putin på nåt sätt

   Ok jag vänder på det istället då..

   JAG tycker inte om Pride i sin nuvarande form när den används för att förstöra kärnfamiljen, heteronormen och är samhällsnedbrytande, JAG tycker inte om skit-barnprogram av typen "Biss och Kajs" och det är absolut inte en del av min kultur som jag vill försvara.

   INGENSTANS skriver jag att jag inte tycker "att Sverige inte ska stå för lika rättigheter och skyldigheter för män, kvinnor, homosexuella, heterosexuella och för de som inte riktigt kan bestämma sig"

   Det är verkligen inte samma sak!

   Och du verkar ju förresten vara en likadan stridspitt som Cornu och hans polare, beredd att lösa alla problem med vapen och våld på nåt sätt, har du inte sett hur det ser ut i de länder där den metoden är den förhärskande?

   Men vad menar du då med att "när vår kultur och våra värderingar räcker för att reta upp honom"?
   Om du nu inte tänkte Pride och barnprogram..

   Radera
  19. Kass familj du har ifall det räcker med några lättklädda bögar för att den ska falla sönder.

   Radera
  20. Trots stort engagemang, inte minst från blogginnehavaren själv, Cornu Know-it-all, har ingen här lyckats ge ett sammanhängande förslag på vilket sätt det skulle gynna Sverige att inte vara med i EU. Det räcker inte med att svamla om Norge och alldeles bizarra fantasier om en nordisk union (som om Norge och Danmark skulle vilja ge upp NATO och gå ihop med fniss Sverige). Kalle7 här som säger sig vara en stor patriot och avskyr EU tror att finnarna av någon anledning skulle vilja ha en försvarsunion med oss. Tjena Kalle7. Har du testat den teorin i Finland? Tror inte det va. Du kan ju passa på att fråga sannfinländarna vad dom tycker om svenskar och svenskspråkiga finnar.

   Nej min gode man, det duger inte som argument. Det är för tunnt. Du vill att Sverige skall överge EU som bygger på rättstatliga principer och köra ett eget race utan tillgång till den inre marknaden (eller skall vi ha kvar den utan inflytande?), förhandla egna handelsavtal (lycka till att försöka få WTO plus villkor på egen hand med kineserna, amerikanarna, indierna och varför inte ryssarna) och mellanstatligt hantera alla de problem som ignorerar dina patetska gränskontroller - klimat, migration, ekonomi, energi, miljökollaps i Östersjön osv.

   Ett hållbart resonemnag. Det är allt.

   Nulli secundus

   Radera
  21. Tiotusen tyska bögar. Där har du ett argument som håller.

   Radera
  22. "Men vad menar du då med att "när vår kultur och våra värderingar räcker för att reta upp honom"?
   Om du nu inte tänkte Pride och barnprogram.."

   Ja, vad menade du själv när du menade att vi inte skulle reta upp Putin? Om vi ska vinnlägga oss med att inte reta upp Putin hela tiden kommer vi ju inte kunna göra någonting. För när Putin vill, kan han ju tala om för oss att om vi inte gör si eller så, så kommer han minsann bli arg på oss. Är det den sortens självständighet du vill ha? NATO och EU kan vi gå med i eller ut beroende på om vi som nation anser att det är oss till gagn. Men har man väl börjat agera vasallstat till Ryssland är det inte bara att sluta. Fråga Ukraina.

   Jag är en värre stridspitt än Cornu. Cornu är ett dagisbarn i jämförelse.. oh gosse.. du skulle se mitt vardagsrum. Herre jösses.. Men nej, jag tror inte på att lösa alla problem med våld, men jag tycker att vi som land måste vara beredda att försvara oss med våld om något annat land försöker tvinga på oss sin vilja med våld. Så nej, vi ska inte vara rädda för Putin. Antingen skaffar vi oss de militära muskler som behövs för att säkerställa att vi inte behöver vara rädd för honom eller så skaffar vi oss kompisar med de musklerna. Nu har vi ju redan kompisarna, så det är ju bara en formalitet att skriva på ett papper oss polare emellan.

   "JAG tycker inte om Pride i sin nuvarande form när den används för att förstöra kärnfamiljen, heteronormen och är samhällsnedbrytande, JAG tycker inte om skit-barnprogram av typen "Biss och Kajs" och det är absolut inte en del av min kultur som jag vill försvara. "

   Det spelar ingen roll vad du eller jag tycker om Pride, eller Biss och Kajs.. Poängen, som du missat, är att vi inte kan välja. Antingen så ska vi tillåta alla att uttrycka sig, organisera sig och skapa konst, hur konstig den än må vara, eller så tummar vi på det och låter någon representant för staten bestämma vad som är god smak, godkänd kultur, tillåten sexualförbindelse etc. Ett sådant samhälle vill jag inte ha. Då tar jag hellre Biss och Kajs och Pride varje dag i veckan, eftersom jag kan låta bli att titta på teve och Prideparader stör ändå inte mig när jag spelar krigsspel eller bygger stridsvagnar i plast. Valfrihet. Inte statlig kontroll.

   Radera
  23. @anonymous

   Jag klarar inte av att ge ett sammanhängande svar men..

   Bara en sån sak att vi hade sluppit alla tiggare duger som anledning för mig.
   Även jordbruket hade kunnat må bättre om vi fick sätta lite tullar mot undermåligt producerade varor och istället gynnat inhemsk produktion. Vi skulle kunnat bli självförsörjande på mat.
   Vi skulle även kunna driva våra gruvor i egen regi istället för att i stort sett skänka bort de resurserna till andra länders industrier. Vi skulle kunnat ha en balanserad arbetskrafts-invandring och en världsledande inhemsk industri. Vi skulle klara av att vara ett på viktiga områden självförsörjande land som sålde eftertraktade kvalitetsprodukter och råvaror. Olja och skulle vi endast importerat från Norge

   Självklart ska vi söka samarbete om miljö, klimat och annat, men inte för den skull oåterkalleligt koppla ihop oss med andra, dysfunktionella länder. Eller öppna våra gränser på vid gavel..

   Men det är ju inte bara EU´s fel att vi är på fel spår, det är ju även det som artikeln handlar om, en subversiv verksamhet som under lång tid försämrat landet. Skolan producerar inte längre välutbildade människor, industrin flyttar utomlands, kärnkraften och vattenkraft läggs ner. Försvaret har lagts ned. Medborgarna förvillas av MSM till att rösta på fullständiga galningar istället för ansvarstagande politiker.

   Radera
  24. @ErikG

   Vad jag menade med att inte reta Putin är tex att vi inte ska rösta för att Ukraina ska kunna närma sig att bli medlem i EU

   Jag tror även att..

   De där barnprogrammen, Pride, genusvetenskap, överdriven invandring, FI, MP, nedmontering av försvar och polis, förvandlingen av gärningsmän till att vara offer, vänstervridna extremister till lärare och journalister och en hel del annat, är allt en del av, eller en produkt av, den där subversiva verksamheten som pågår. Viktiga positioner har redan infiltrerats under lång tid.. Och hela skiten drivs egentligen bara av ett relativt sett lite antal extremister på rätt ställen inom media och diverse myndigheter.

   Håller på att se filmen i artikeln, riktigt sevärd och aktuell faktiskt, se den om du inte gjort det

   Men att vi är med i EU är nog en produkt av "industrin" och M, och inte egentligen en del av de andra destruktiva företeelserna. Även om det också råkade bli dåligt för oss.

   Radera
  25. Upplys oss gärna om vem som ligger bakom denna subversive verksamhet. Låter skitspännande.

   Radera
  26. Är det helt säkert att EU är dåligt för oss då? Från din horisont kanske det ser ut att vara dåligt för oss, men hur ser den stora bilden ut? Vad säger exportföretagen?

   Till syvende og sisdt så är det ju inte EU eller Sverige som väljer om Ukraina ska vara med EU, det gör ju Ukraina. Men om vi har diskussioner med Ukraina så är det ju en ensak mellan oss och Ukraina. Jag tror att Sverige som nation, och Ukraina som nation, och de folk som bor i de bägge länderna har allt att vinna på en nära relation. På kort sikt skulle Ukraina vinna på det, på lång sikt även Sverige. Självklart är detta en nagel i ögat på Ryssland som då naturligtvis ser sitt inflytande och sina exportintäkter minska samtidigt som Ryssland blir en mindre viktig marknad för Ukraina när den svenska marknaden blir större. Ska Ryssland då ha rätt att lägga sig i våra handelsförbindelser och med vapenskrammel hindra oss från att nå vår fulla potential? Knappast. Som jag sagt innan. Vi måste få ingå de partnerskap vi känner gagnar oss utan att vi ska vara rädda för Ryssland.
   Att propagera för uttåg ur EU och icke-medlemskap i NATO för att man vill blidka Putin är absolut helt fel skäl. Putin har inte vårt lands bästa för ögonen, tvärt om. Vill Putin hålla oss ute ur NATO är det ett jättebra skäl att gå med.

   Radera
  27. Är det helt säkert att EU är dåligt för oss då? Från din horisont kanske det ser ut att vara dåligt för oss, men hur ser den stora bilden ut? Vad säger exportföretagen?

   Till syvende og sisdt så är det ju inte EU eller Sverige som väljer om Ukraina ska vara med EU, det gör ju Ukraina. Men om vi har diskussioner med Ukraina så är det ju en ensak mellan oss och Ukraina. Jag tror att Sverige som nation, och Ukraina som nation, och de folk som bor i de bägge länderna har allt att vinna på en nära relation. På kort sikt skulle Ukraina vinna på det, på lång sikt även Sverige. Självklart är detta en nagel i ögat på Ryssland som då naturligtvis ser sitt inflytande och sina exportintäkter minska samtidigt som Ryssland blir en mindre viktig marknad för Ukraina när den svenska marknaden blir större. Ska Ryssland då ha rätt att lägga sig i våra handelsförbindelser och med vapenskrammel hindra oss från att nå vår fulla potential? Knappast. Som jag sagt innan. Vi måste få ingå de partnerskap vi känner gagnar oss utan att vi ska vara rädda för Ryssland.
   Att propagera för uttåg ur EU och icke-medlemskap i NATO för att man vill blidka Putin är absolut helt fel skäl. Putin har inte vårt lands bästa för ögonen, tvärt om. Vill Putin hålla oss ute ur NATO är det ett jättebra skäl att gå med.

   Radera
  28. Lösningen på problemet i detta stadiet av processen är åtminstone att släppa fram och gynna konservativa högerkrafter.Till vilket pris som helst annars är vi förlorade, kolla i filmen kl 48:22 till 49:ca

   Exakt vem som ligger bakom nuförtiden är väl svårt att avgöra men med tanke på att Sovjet upphört att existera så har väl processen kapats av USA och vi väntar bara på antingen inbördes-krig eller få äran att gå med i NATO, som då kommer att Normalisera landet åt oss?

   (Jag skrev bara det för att retas med dig, Ben)

   Vilka är det som skickar hit alla Islamister, och har du hört talas om nåt kalifat av nåt slag?

   En annan blogg

   Radera
  29. Aha, det är alltså det slemma Al-Qaida som ligger bakom Prideparaderna och Omvärderingen av alla värden? Det är de som planterar sjuka barnprogram för att utarma våra barn?

   Jättespännande teori, verkligen.

   Sen är den där bloggens beskrivning av händelseutvecklingen ganska festlig. Tydligen kan man "rasera Israels och västvärldens inflytande" bara genom att utropa ett kalifat. Gör man bara det så blir alla amerikanska bomber hux flux blindgångare, dollarn förlorar sin köpkraft etc.

   Nä, bättre kan du. Hoppas jag.

   Radera
  30. Det förment konservativa Ryssland är ju förresten rena mardrömmen för nån med din idealbild, Kallle7.

   Hela landet nedlusat av gästarbetare och tiggare från centralasien. Bara ca 30% av Moskvas befolkning är rysk på riktigt. Moskéer och en stor inhemsk muslimsk befolkning med bättre demografi än ryssarnas. Medvedev själv har ju sagt att Ryssland är en del av den muslimska världen.

   Låt vara att den lilla exportindustri som finns är rysk - och koncentrerad till ett par jätteföretag. Nästan ingenting tillverkas ändå i Ryssland. Alla produkter med mervärde tillverkas utomlands och importeras.

   Kärnfamiljen ska vi bara inte tala om. Farsorna super ihjäl sig eller begår självmord, folk skjuter heroin hejvilt och HIV har snart varannan ryss. Barnhemmen är överfulla.

   Någon direkt överstatlighet är ju Ryssland inte heller emot - han ogillade bara att Ukraina ville gå med i vår tullunion istället för hans egen.

   Radera
  31. @Ben

   Där är vi helt överens, Ryssland är rena mardrömmen.

   Men jag fattar inte varför du verkar tro att jag inte inser det?
   Men de har ju faktiskt lyckats med sin plan där t.o.m jag, dock ironiskt, kan få för mig att skriva saker som "Ryssland skulle fan kommit hit och erövrat oss, så det blev lite ordning på torpet igen"
   Bara för att då ge ett slags mått på hur jävla dåligt skött det här landet är.
   Inte för att jag faktiskt tycker eller tror att något skulle bli bättre.

   Och vi är riktigt illa ute, precis som resten av Europa.

   Och vad röstade du på förra valet, Ben, du svarade aldrig på den frågan.
   Är du medskyldig till utvecklingen eller röstade du på SD?

   Radera
  32. Det där med Ryssland var bara en sidopassus. Jag skulle gärna vilja att du redogjorde för dina konspirationsteorier - vem var det som låg bakom Pride, Biss och Kajs och luddet i torktumlaren? Menar du på allvar att det är Al-Qaeda? Eller vem menar du det är som har "infiltrerat viktiga positioner under lång tid"? Och kan du ge några exempel på agenter för denna mystiska kraft? Är Reinfeldt en av "dem"? Löfvén?

   Nu handlar ju diskussionen om partiernas kvaliteter, inte dess väljares. Vad jag röstat på (eller om jag röstat) är irrelevant i det sammanhanget.

   Radera
  33. "Men de har ju faktiskt lyckats med sin plan där t.o.m jag, dock ironiskt, kan få för mig att skriva saker som "Ryssland skulle fan kommit hit och erövrat oss, så det blev lite ordning på torpet igen""

   Så det är ryssens fel att du är ignorant? Men bra, då var det utrett.När vi vet orsaken kan vi också lösa problemet. Om du istället öppnar ögonen och tittar på den riktiga världen istället för den som Aftonbladet vill att du ska se så ser du att vi bor i ett välmående land där de allra flesta får bra vård, mat för dagen, har någonstans att bo och rent av någon form av vuxendagis att tillbringa sina dagar på. Alla barn ges (av samhället) samma möjlighet till skolgång mm.
   Ja, det finns elände, orättvisor, fattigdom, folk som hamnar i kläm etc. Ja, saker kan bli bättre. Men se hur Putin lyckats med sitt eget land. Det kan knappast vara Sveriges eller EU's fel att landet är så genomkorrupt och dysfunktionellt?

   Radera
  34. Spelar ingen roll att vi kan leva till 80+ eller kan bo och leva vettigt när onda skuggkrafter krämar ut bögpropaganda i 76 TV-kanaler samtidigt och delar ut kondomer till fyraåringar på dagis.

   Radera
  35. # Kalle7
   Det var ett försök och förtjänar ett svar. Dock fortfarande inte ett hållbart resonemnag eftersom:

   För det första, tiggarna på gatorna har inget med EU att göra. Måhända kommer de flesta av dom från Rumänien men det finns inget i Fördraget som säger att ett medlemsland måste acceptera tiggeri. Det är helt möjligt för varje EU medlemsland att förbjuda tiggeri.

   Egna tullar på livsmedel. En knepig fråga. Jordbruksprodukter är en del av den inre marknaden och där finns WTO regler. Att ensidigt säga upp dom skulle bli svårt. Anta att Sverige lämnar EU och vill utesluta mat och matråvaror från import skulle då vara möjligt att fortfarande ha tillgång till den övriga inre marknaden? Kanske. Det skulle dock bli en tuff förhandling där Sverige skulle ligga i extremt underläge. Vad skulle vi vara villiga att ge upp? Bil export? En annan fråga är hur mycket det skulle kosta att subventionera svenskt jordbruk. Och varifrån dom pengarna skulle tas. Vem förlorar?

   Hur Sverige reglerar sin gruvlagstiftning är en svensk fråga. Har inget med EU att göra förutom att vi inte kan diskrimenar mot EU företag eller medborgare. Har den fördelen att svenska gruvföretag kan driva gruva i övriga EU. Förbjuder du utlänningar kan du ju fundera på hur villkoren blir för svenska företag i dessa länder.

   Arbetskraftsinvandring - den fria rörligheten inom EU gäller just arbetskraft. Om inte ett jobb efter tre månader skall man åka hem Om myndigheter orkar följa upp vilket är en svensk fråga.

   Självförsörjning har testats av bla Albanien. Rekommenderas inte om man vill vara en "världsledande industrination". Globaliserade produktionskedjor sätter stopp för dylikt.

   Samarbete över gränserna är ok säger du men inte hur det skall gå till. Inom FN kanske? Eller bilateralt med vännerna i Ryssland? Hur stort inflytande tror du verkligen att Sverige med ca 9 miljoner invånare i ett litet kallt hörn av den Euroasiatiska landmassan egentligen har? Lite reality check verkar behövas.

   Håller för övrigt med om den problembild du ställer upp på slutet men tror inte på konspiraitonen eller din lösning.

   Nulli secundus

   Radera
  36. @Ben

   Jag inser ju också nu att processen sannolikt har startats av Sovjet och att den pågår fortfarande, och det har jag fattat för många år sedan, inte direkt att just Sovjet startade den, men att den pågått länge och att det finns en plan bakom. Det har du nog sett i andra kommentarer jag skrivit.

   Jag har ju mest skyllt (tex Pride och de sjuka barnprogrammen) på svensk "Vänster-kultumarxister" och sett det som en process för att störta samhället för att sedan på något vänster-sätt ta över rodret när allt slutat fungera. Och på kuppen tvinga in oss i ett övervakningssamhälle där storebror har full kontroll på alla medborgarna.

   Men även andra ser ju vad som håller på att ske i vårt land och verkar försöka lägga sig i processen.
   Och om jag får jag välja så hade det varit att föredra om USA lade sig i och rensade ut alla kulturmarxisterna och normaliserade konsekvenserna av det de haft för sig.

   Hellre det än att Ryssland rycker in och "räddar" oss, eller att Islam utropar ett Kalifat i Sverige..

   Skäms du för att du är en del av problemet, Ben, om du inte röstade på SD eller inte ens röstade alls? Eller du förstår inte ens frågan?

   @ErikG

   Va fan håller du på med?
   Läs det jag skrivit och försäkra dig om att du förstått, innan du attackerar mig för saker jag inte ens står för, tack!

   Radera
  37. Det dunkelt sagda är som bekant det dunkelt tänkta.

   Du går emot all grundläggande logik när du å ena sidan erkänner att du inte riktigt vet vad eller hur saker och ting händer, men ändå kommer med klämkäcka bergsäkra lösningar på problemet. Hur kan du påstå att du har lösningen ("Släpp framhögerkrafterna") när du inte ens vet vem eller vad som ligger bakom?

   Du saknar trovärdighet, dina argument hänger inte ihop och din verklighetsbeskrivning är ofullständig för att uttrycka sig milt. Du har ingen aning om vad en förbränningsmotor är eller hur en bil fungerar, ändå presenterar du dig som bilmekaniker.

   Du är uppenbarligen fångad i nåt slags medeltida magiskt tänkande där du med hjälp av politisk voodoo ska lösa samhällsproblemen. Vet du vad? Jag tror att orsak och verkan är betydligt bättre än regndanser och voodoo.

   Jag har redan förklarat varför jag inte tänker besvara den frågan. Den har inte med diskussionen att göra.

   Det är iofs jätte-signifikativt för Sverigedemokrater eftersom hela attityden till EU verkar präglas av primitivt magiskt tänkande - om vi buar och protesterar i Europaparlamentet så kommer det säkert magiskt att upplösa en grundlagsstadgad förändring om vilken vi dessutom haft en folkomröstning.

   Sverigedemokraterna har i sanning de väljare de förtjänar.

   Radera
  38. @Ben

   Har jag presenterat mig som "allvetare" av något slag?

   Jag följer nästan alltid alla kommentasrregler här och det är det enda jag behöver vara för att få skriva inlägg här. Att jag inte är fullständigt insatt i precis alla detaljer om SD´agerande i EU diskvalificerar mig inte från att få kommentera

   Om du inte vill eller klarar av att diskutera med mig ..så slipper du

   Du kan ju börja med att logiskt förklara varför (vänstermedia) angriper och gör allt för att förstöra för SD, (precis som Cornu gör), när samma jävla vänstermedia i årtionden har mörkat de negativa konsekvenserna av tex invandring och samtidigt uppmuntrat och underblåst annat samhällsnedbrytande skit. Och därmed är en del av subversionen. Om nu SD och vänstermedia egentligen är kontrollerade av Ryssen båda 2.

   Eller vänstermedia är inte kontrollerad av Ryssen, utan det är bara SD som är det, då massinvandring och sjuka barnprogram är bra saker som är utvecklande för samhället?

   Hur vill du ha det nu vad är egentligen "bra" och "dåligt" enligt dig?

   Och vad är ditt förslag på en lösning för Sverige?

   Din fegis, som inte vågar säga vad du rösta de på, jag tror du skäms eftersom du låtit dig luras av kulturmarxisterna..

   Radera
 9. Det finns en gammal, men väldigt intressant, historia kring en Roy Andersson-produktion som heter "någonting har hänt". Läs den gärna.

  Annars kan man framhålla följande fakta bara sådär för att:

  Ayman Al-Zawahiri satt i förvar hos ryssen i sex månader eller så. När egyptiska polisen hade honom knäckte de honom på en vecka och fick honom att samarbeta...

  Under Nagorno-Karabach-konflikten utbildade man en massa jihadister i Ryssland. Basyaev bl a.

  Det har, enligt ryktet, rest ett par-tre tusen tjetjener till Syrien. En del av dem befinner sig i en väldigt ledande ställning.

  I ljuset av det ter det sig ganska troligt att Ryssland har mycket mer inflytande än man vill låta påskina på IS och relaterade rörelser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite bakgrundshistoria om Roy Anderssons film:

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=451&artikel=465393

   Det finfina i sammanhanget var att STASI et al fick sina myter spridda på Socialstyrelsens bekostnad.

   Radera
  2. Som av en händelse dyker det upp en annan käck artikel på samma tema:

   http://www.neweasterneurope.eu/articles-and-commentary/1713-russia-s-nudge-propaganda

   But nowadays anti-Americanism is probably a bigger motivating factor for the European left towards taking a pro-Russian stand, to the point that the well-known film director Oliver Stone is convinced that the CIA was involved in the EuroMaidan protests. The Russian media can also be the first to say that this year's Charlie Hebdo murders were an American plot. Russia can free ride on conspiracy theories and on "what-about-ism" (Russia cannot be condemned for its actions in Ukraine because of America's actions in Iraq and elsewhere).

   Det är liksom ingen slump att Globalresearch och andra Kremlin-outlets lallar om skuldkriser, Bilderberg och chemtrails. Det är en koordinerad kampanj där man exploaterar foliehattar och "alternativmedia" för att angripa sina politiska fiender. På Roy Anderssons tid var det HIV, idag är det andra grejer.

   Radera
 10. Ja, vi är verkligen där idag, folket kan vare sig räkna eller tänka kritiskt, försvaret är nedlagt och det lilla försvar vi har kvar ska inte försvara de funktionella och viktiga delarna där produktion finns utan istället ska kroppens cancertumör försvaras, Stockholm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där har du fel din bonnlurk. Försvaret skall naturligtvis fokusera på att försvara Operakällaren alternativt Döbelns grav (enli en utmärkt taktisk analys av Hakelius i Aftonbladet för några år sedan). Allt annat vore idiotiskt. Båda platserna skulle med lätthet klara av att husera hela armen. Operakällaren har den fördelen att även flottan skulle få plats strax utanför och är det ngt våra vänner i blått kan så är det att uppskatta bättre dryck och kost vilket också borde tala för just den försvarspositionen.

   Spirito militare

   Radera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. 14.30 Har vi Svenska skolan.

  SvaraRadera
 13. Cornu och Ben är själva sinnebilden för antisvensk kulturmarxism. Det finns gissar jag ingen moralisk gräns för vad de kan yttra i sitt arbete att förstöra den etniskt svenska/nordiska/nordeuropeiska/germanska kulturen. I bästa fall är Cornu bara egoistisk och har funnit sin nisch och födkrok i den linje och retorik han för. Att han är antisvenskhetens och USA;s/Sions hantlangare är utom allt tvivel även om jag inte vet om han ser på det sättet eller om han förstår det själv. När man ser hur PK-Sverige handlar politiskt och medialt så är ju inte Cornu och Ben ensamma på något sett. Tvärt om är det fortsatt så att Sverige generellt kör med full fart framåt i utrotandet av den svenska kulturen till förmån för multikulturen, alltmedan man häpnar över hur politiker och gammelmedia gör en kejsarens nya kläder i kubik. Talar dagligen med frustrerade moderater (och ibland ickemoderater) som ännu inte kommit ut ur garderoben. Ja, det är nog att likna vid det tabu som homosexuella kände innan det blev lättare att vara öppen bög. Ett enormt socialt tryck som fick människor att hellre ta sina liv än att komma ut. Det kommer förstås att bli ok att vara etnisk patriot i Sverige - men det innebär ju tyvärr inte att problemen försvinner. Det apokalyptiska politk som för svenskarna mot förintelse har genom massinvandringen av främlingar har satt svenskarna i en situation där existentiella frågor är på tapeten. Jag har personligen kontakt med flera personer som på allvar talar om sina tankar att flytta från Sverige och eller på andra sätt skydda sig mot den multietniska, kulturmarxistiska demokratur som Sverige blivit. Man fruktar för sina barns väl och ve och ser inte hur utvecklingen skall kunna vändas utan att samhället först brakar samman med oanade konsekvenser. Sen kan Cornu och Ben hålla på värst de vill. När jag först började läsa denna bloggen var Cornu intressant (kanske nyhetens behag) men jag uppfattar det som att han nu grottar ner sig allt mer i ämnen kopplade till kulturmarxism/USA/Israel på ett sätt som inte falller mig på läppen. Ja, jag vet att det är frivilligt att läsa bloggen och jag hoppar allt oftare över de ämnen där cornu är ointressant och sedan länge förbisprungen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, näe. Jag är inte marxist eller kulturmarxist nånstans. Men för den som har dille på att slå ihjäl jättar kan även en väderkvarn gälla för fiende.

   Ge ett enda exempel på ett "kulturmarxistiskt" resonemang jag fört nånstans. Gärna med goa källhänvisningar till piprökande akademiker av mosaisk tro typ Adorno och gänget.

   Radera
  2. "Sions hantlangare" förresten, jo jag tackar jag.

   Radera
  3. Lysande hur Sverigedemokraten RB lyckas få in Israel i detta på något vis. Inte alls nazist, inte alls haverist, inte alls konspirationsnöt. Man måste som vanligt fråga sig om RB är en normal SD-väljare. Verkar så.

   Radera
  4. Ta nu och knyt ihop tinninglockarna i nyllet så att det blir tyst på dig, du den internationella sionismens spädbarnsblodsdrickande hantlangare. Sätila? Pfft. Jag vet nog att du jobbpendlar mellan Washington, Tel Aviv och Karachi, din smutsiga Mossadagent.

   Radera
  5. Plutokrat! Metropolit! Sabbatai Zevi! Parasit på samhällskroppen!

   Radera
  6. Du din Blut und Bodenförnekare, Reichsbauernleiter Walter Diarré hade bara haft en iskall Luger över för såna som dig.

   Varmt härinne, inte sant? Och tänka sig, så sent som igår varvade jag GWAR:s gamla USA-kritiska slagdänga "Americanized" på repeat och idag har jag blivit en Washington-hantlangare med ledig fredagssabbat. Hur gick det till?

   Radera
  7. Och dessutom mycket otrevlig. Får inte ihop att det här med att det på något sätt skulle vara etniskt svenskt att sakna hyfs. Antar att det blir så när man gått i EUs sämsta skola. Ta nu av dig kepsen RB och skaffa dig ett jobb.

   Spirito militare


   Spirito militare

   Radera
  8. Shitt, här har jag firat påsk, jul och midsommar, handlat på Ikea, käkat köttbullar och förespråkat demokrati, höga skatter, starkt försvar och pappaledighet utan att skämmas, utan att veta att det på något vis skulle vara skämmigt och förbjudet. Antingen har jag helt fel om vad som är "svenskhet" eller så finns jag med på en dödslista någonstans..
   Men min mormors mor var ju tyska, så jag är väl inte svensk på riktigt antar jag.

   Radera
  9. Jepp ErikG, du kan räkna med ett besök av Antonio Gramscis spöke för dina förbrytelser mot kulturmarxismens grundteser. Han kommer att svamla om den dialektiska materialismen tills du förblöder ur öronen, fatta vilken plågsam död. Nu är det du som lägger av med sillen och firar Kwanzaa istället för att blidka piprökarpsykoanalytikerns onda spöke.

   Radera
  10. Ah.. skulle jag välja en alternativ kultur skulle jag nog välja sionismen, för Israel har så fräcka pansartanks.. men då får man ju inte fira jul..
   https://www.youtube.com/watch?v=EP1gNYU27Tk

   Radera
  11. För att inte tala om den utmärkta stranden i Tel Aviv! Och vilket nattliv sedan. Harrejavvlar vilket ös! Det är annat än korvmojjen hemma byn det.

   Spirito militare

   Radera
 14. Intressant att se hur RB är ett skolexempel på filmklippet där det förklarades hur subversion nyttjas som kampsport där målgruppen projicerar sina tillkortakommanden på de sina/alt, allierade.

  Då alla känner till att 68-vänstern vars kommunistiska ursprung främst bekämpades av USA lyckas han få det till västerlänningarnas fel.

  SvaraRadera
 15. Haha! Är ju komiskt hur Cornu kan tänka så bakvänt. Eller är det ett "Hjälp mig! Stoppa mig!" som vi hör från cornu? Ungefär som blicken i den där tavlan av Goya "Saturnus äter sin son"?

  Mångkulturen som raserar det svenska samhälet är en ideologi utarbetad i USA. Mycket av retoriken återanvänds direkt ifrån USA. Feminismen är en ideologi som också utarbetats i främst USA och tagits hit av akademiker som inspirerats och utbildats där.
  Flyktingarna kommer från länder som destabiliserats av USA.
  Det är dessutom amerikanska pengar som äger exempelvis Schiebstedt.
  Och det är nu till USA regeringen springer för att få hjälp mot den situation de har skapat genom att gå med i NATO.
  Cui Bono av avvecklingen av försvaret, till exempel? USA.

  Att sedan cornu blandar ihop USSR med Ryska Federationen gör ju det hela ännu mer komiskt. Bolsjevikernas jihadistiska kommunism är ju motsatsen till RFs religiösa konservatism. Cornu har helt förlorat verklighetsförankringen.
  /m2

  SvaraRadera
 16. Sen är det ju också litet komiskt hur Cornu tidigare har förbjudit användandet av ordet K***** M****** men nu skriver ett helt inlägg om det :p
  /m2

  SvaraRadera
 17. Orkade inte läsa alla inlägg, men EU's påverkan är väl gigantisk på många områden, och säg vårdens gigantiska påverkan från NPM är väl knappast från Ryssland kommet?

  SvaraRadera
 18. Det här var fan det mest korkade jag läst under dagen. Det är inte illa pinkat, jag har varit online sen 11 i förmiddags.

  Så argumentet är alltså att Sovjet har infiltrerat det svenska skolsystemet för att på lång sikt kunna komma som räddare i nöden när skiten kollapsat?

  Skärp dig för fan. Du är förblindad i din 80tals good guy vs bad guy retorik.

  SvaraRadera
 19. Grymt bra föreläsning av KGB killen, matchat med skön logik i kommentarsfältet.

  Det verkar som om alla sov under en sten på historielektionerna och under uppväxten.

  Sverige utvecklades ganska stadigt i faser fram till -90 tal. Därefter gick allting helt åt skogen. Jag kan inte helt få ihop det med DDR propaganda och vår skolapparat? Sverige har stått i fullständigt dekadent förfall sedan -90 talet, och detta under en tid då sovjetpropagandan knappast varit den som låtit förleda oss. Frågan är vilka krafter som styrde sverige ner i skiten. Var det kanske ren och skär ignorans från vår egen sida?

  SvaraRadera
 20. Hade jag varit ansvarig för att knäcka västvärlden inom Sovjetunionen så hade jag ympat in miljörörelsen och genusrörelsen i västvärlden. Efter tag skulle de bli självspelande. Bara och sitta och titta på medans västvärlden förgör sig själva.

  SvaraRadera
 21. Cornu, en sak som är väldigt viktigt att notera om Yuri Bezmenov är att han jobbade åt RIA Novosti.. och vilka är de då? Jo, de är den organisation som ligger bakom tv-kanaler som t.ex Russia Today idag. Inget har förändrats.

  Detta ger en väldigt bra inblick i hur äkta psyops fungerar i realtid. Allt man behöver göra är att studera Russia Today. (T.ex knappt nyheter om Ukraina men massvis om Usa:s kommande kollaps.)

  Sen kan man undra vilka som egentligen ligger bakom eller har inflytande över vår svenska media. Sug på den du!
  /Lemonride

  SvaraRadera
 22. Och.. väldigt viktigt att poängtera.. "active measures" läggs till stor del (85% enligt honom) på den INHEMSKA befolkningen och ingen yttre fiende. Av kommentarerna att döma verkar det som om många inte ens tittat på hans videor. (Det finns ca 5 st olika uppe på youtube.)

  Det betyder alltså att 85% av anslagen till våra säkerhetstjänster läggs på att vilseleda oss. Det som händer nu i Sverige är ingen slump.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För SÄPO och KGB har exakt samma uppdrag och verkar/verkade i exakt samma typ av politiska system menar du?

   Radera
  2. Var inte så elak. Frihet har gjort en statistisk bedömning på underlaget av en säkerhetstjänst. Sannolikheten ökar att han har rätt om han hittar uppgifter för en till (men den är fortfarande låg).

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera