Cornucopia?

Aktuellt

Läsarna inte oroliga över coronaviruset - dags att media tappar intresset?

Läsarenkätens 1773 respondenter visar att bloggläsarna inte är oroliga över coronavirusutbrottet, utan som det ofta är handlar det om att de...

2015-08-11 13:33

Uppsamling Stjärnklart/Stjärnfall - TV-serie och recensioner

Dags för en liten uppsamling kring Stjärnklart och Stjärnfall. Jag har varit på TV-seriemöte i Stockholm, blivit intervjuad av en bokblogg och fått några recensioner på Stjärnfall. I P1 Sommar idag pratas det om nanoteknologins potential.

Till en början har jag varit på möte hos BOB Film på Tegeluddsvägen 80, dvs samma adress som Försvarsmaktens T-80, och gått igenom hur det går med utvecklingen av TV-serieversionen av Stjärnklart. BOB Film samarbetar med en stor TV-kanal kring utvecklingen, som ser ut att bli en toppenproduktion. Omarbetningen till TV-serie är också en möjlighet att rätta till en del brister i romanförlagan och naturligtvis sker en del anpassningar till TV-mediet.

T-80.
Så ja, ni som stirrat lite extra på mig i Stockholmsområdet det senaste dryga dygnet: Ja, det var jag. Ibland lämnar Cornu skogen och går på gatorna som en vanlig man.

Sedan har det kommit ytterligare två recensioner av Stjärnfall.

"Ett språk som är rappt och säkert och som levererar, action, action och action. Underhållning för hela slanten. [...] Jag ger Stjärnfall 4 av 5 skinande foliehattar. Det är snabbt, snyggt och det är dystopiskt."
Även Åsa C på bloggen Bokhyllan gillar Stjärnfall, även om det finns marginella spoilers i själva recensionen. Spoilerfritt citat nedan:
"Thrillers har det blivit några fler än vanligt för mig under det gångna året tack vare deltagandet i Spänningsutmaningen (se nedan) och det här kan jag ärligt säga är den mest spännande roman som jag läst i den utmaningen hittills. [...] Stjärnfall lyser som en strålande stjärnklar uppföljare, och en trogen läsare väntar här nu hängivet på fortsättningen! "
Pocketshop T-Centralen.
Nina på Pocketshops mest säljande butik på T-Centralen i Stockholm uppskattar Stjärnklart, som får en personlig rekommendation i butiken.
"Väldigt spännande dystopi som får en att tänka på hur bräckligt vårt samhälle är."
Bokbloggen Boktugg har gjort en intervju med mig, som ni kan läsa här, där jag bland annat avslöjar mitt motto.

Missa för övrigt inte dagens sommarpratare i P1 Sommar, professor Maria Strømme, som pratar om nanoteknologins potential. P1 Sommar beskriver programmet som följande:
"Vi befinner oss just nu i början av en teknikrevolution som kommer att ändra vårt sätt att leva totalt, och ge oss verktyg för att effektivt bota cancer, få... förlamade att gå, göra det möjligt att själva ta reda på vilka risker vi har att få vissa sjukdomar i framtiden. Det tänker jag prata om. Och om hur Sverige kan dra nytta av nanotekniken."
Stjärnklart kan ni bland annat köpa hos Bokus eller Adlibris, eller för den delen på Pocketshop på T-Centralen (böckerna var dock slut på Pocketshop på Göteborgs Central) eller SF-Bokhandeln och Akademibokhandeln eller din välsorterade lokala bokhandel, och Stjärnfall hittar ni också såväl Bokus som Adlibris liksom hos din välsorterade lokala bokhandel.


Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

6 kommentarer:

 1. Såg i somras i Jakobstad, Finland, att Masolit annonserade
  för sina kvinnliga ( tre stycken) författarinnor.
  Kul .
  Men av dig inte ett spår!
  Kanske du uppträdde i nanoformat?

  SvaraRadera
 2. Gött! Hoppas det står något om förbud mot CG:age mynningsflammor i kontraktet!

  SvaraRadera
 3. Intressant. Vi får hoppas att det skrivs mer information om projektet senare här på bloggen. Gärna bilder och enstaka videosekvenser. Jag hoppas på att man väljer att också fokusera på dom scenarion som i Stjärnklart (boken) visar på vikten av egen beredskap och att även Stenvik är med på något hörn, där man inte framställer honom som varken Rambo eller en "doomsday prepper" aka. galning.

  Viktigt är också att man i största mån försöker hålla det på en seriös nivå och använda sig av realistiska kläder och annan utrustning. Inga svarta polisbilar och laddade tjänstevapen i skrivbordslådan som Tre vänner och Camilla Läckberg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr skulle ju säsong 2, dvs "Stjärnfall" flippa ur någonstans i mitten och bli... något vi sett förr.

   Radera
 4. Tack för påminnelsen om årets sommarprogram. Hade glömt det för byggandet av ett grovkök hemma medför vissa extra ansträngningar förutom att hinna med en del jobb i övrigt. Ska lyssna ikväll när reprisen går.

  Ser fram mot tvserien när den nu kommer och hoppas på påminnelse då också. Röken ligger tät när husen brinner okontrollerat på ...

  Stockholm kan väl inte helt försvinna i redigeringen?

  Hoppas rök och dammet får lite växlande färger i viss belysning (möjligen förstoring) och inte alltid är grått. Ser fram mot branden på utsidan av boken och den enastående stjärnhimlen.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 5. Kul att den ska bli TV-serie. Tänkt faktiskt att den skulle passa som det, även om det skulle krävas en rätt dyr produktion för att det ska bli bra. Fast förhoppningen är ändå att detta går mycket väl så att de överväger att även göra Midvintermörker och Midsommargryning. Svensk icke sann Band of Brothers ftw, och skulle kanske höja medvetenheten i försvarsfrågor.

  SvaraRadera