Cornucopia?

2015-08-08 12:43

Ubåten hittades redan 2002

Bloggrannen Niklas Wiklund/Skipper skriver hos SvD att den ryska ubåten Som hittades redan 2002. Det hela talar ytterligare för att "fyndet" handlar om en rysk informationsoperation riktad mot Sverige.

Fyndet ska rapporterats till svenska myndigheter redan 2002, och svenska myndigheter ska rent av bekräftat fyndet med egna dykningar. Varför Ocean X Team gick ut och pratade om en "ny" ubåt kan man fundera på, när de mycket väl visste att det var Som.

Exakt varför Ryssland valde att betala Ocean X Team för att offentliggöra fyndet medialt nu, i en operation som verkar initierats i samband med förra höstens ubåtsjakt kan man förstås bara spekulera kring, men gissningsvis handlar det om att förnedra svensk media och Sveriges ubåtshysteri, och förlöjliga genom 100-åriga vrak.

Det finns även mer information kring hela historien, som gissningsvis kan leta sig ut i media framöver, men allt är inte lämpat för dagens ljus på grund av t ex källskydd eller känsliga uppgifter.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

21 kommentarer:

 1. Expressen nyttig idiot alt klickmaxare

  SvaraRadera
 2. Jag har hela tiden trott att denna historia har varit ett nolleskämt.

  SvaraRadera
 3. Svensk massmedia är självförnedrande. Psykologiskt försvar borde införas genom att lägga ned SVT och presstödet. De är en mycket värre fiende än vad ryssen är. Bara psykopatiska stockkonservativa hysteriker som larmar på för fullt när ett hundraårigt ubåtsvrak hittas. Det är de som är "psyops", nyttiga idioter. Hur mer tar de helt miste och har fel? Kan vi lita på omdömet hos de som har fel när det gäller vår militära säkerhet? Är mer av samma patetiska misslyckande verkligen lösningen och vägen framåt? Hur kommer Putler att göra sig lustig över klant-pajaserna nästa gång?

  SvaraRadera
 4. Kul, förresten, att förre utrikesministern försöker förolämpa näste president. Förhoppningsvis ser Trumpen direkt att Bildten är en större pajas än han själv är och bara ignorerar honom. Det bästa en svensk utrikesminister kan hoppas på är att bli ignorerad. Tyrannen Al Saud ignorerade tyvärr inte Wallström och hennes rasistiskt intoleranta islamisthatande groda. (Hon har åtminstone inte använt Z-ordet ännu, som både svets- och låtstatsministrarna har gjort live i statens radio/TV).

  Vad menar Bildten egentligen med "bunker"? Har tydligen svenskt ursprung och betyder nånting som har att göra med att sitta ned, eller brädor på en båt. Eller golf. Spontant skulle jag tro att det var lagrat fartygsbränsle på öde öar som han syftade på, men gåtan förblir ett mysterium för vår förre utrikesministers hot mot supermakterna.
  Jag använder alltid den här sajten för att slå upp vad engelska ord betyder:
  http://www.etymonline.com/index.php?term=bunker&allowed_in_frame=0
  http://www.svd.se/bildts-oro-for-trump-bast-vi-ror-oss-mot-bunkrarna/om/usa-valet-2016

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det inte riktigt allvarligt, på riktigt allvar menar jag, att svenska staten nu definierar USA som huvudfiende nummer ett?

   Radera
  2. Naturligtvis släpper de fram Trump och liknande lallande galenpannor först så att den som introduceras lite senare som egentligen är kandidat skall verka klok och pålitlig. Bara att han lägger så stor betydelse vid sitt hår, med en överkamning i veritabel världsklass, tyder på att han fokuserar på helt fel saker om han skall vara ledarfigur. Dessutom tycker jag att han är för gammal (69). Skulle då närma sig 80 vid slutet av sin potentiella ledarperiod. Det är få personer som inte då är affekterade av mental degeneration.

   Radera
  3. Neo,
   Trump är ett fenomen. Den arge vite mannen i egen hög person. Och det är inte en roll han tagit till sig bara för att plötsligt bli politiker, han har ju varit sån hela sitt liv. Och väldigt framgångsrikt. Jag kan inte föreställa mig att han blir president utan att många människor dör. Men politik är sjuk i huvet så vi får väl se.

   Bara säg inte att det blir Jeb igen! Lillebrorn till förre presidenten som var son till förre presidenten. Avskaffade inte amerikanerna den ärftliga monarkin redan på 1700:talet? Bra sammanfattning av, ja vad man nu ska kalla det, här:
   http://www.smbc-comics.com/index.php?id=3817

   Radera
  4. Det kanske behövs en Trump för att matcha Tsar Putin, så att de kan snacka på samma nivå av galenskap.

   Radera
  5. @Kapitalist: Avskaffad monarki i USA? Nej, men konkurrerande klaner. "Chelsea Clinton was, like William and Harry, born into royalty." Från wemeantwell.com

   Radera
 5. Ni kapitalister brukar ju inte vara mkt för historia men kanske såg du ngt om att det var Hiroshimaåminnelse häromdgn. Det var the land of the free som släppte en...nej, två bomber.
  99%civila offer, collateral damage är ingen modern term.

  Förresten, bör man ha en fiende nummer ett?
  Ett antagande om att man behöver ha en sådan skvallrar om rädsla och ständig konflikt, "finns ingen fiende så uppfinner vi en". Kom in i matchen slantsugarn.

  SvaraRadera
 6. Att ubåten rapporterats till svenska myndigheter betyder inte att svenska myndigheter nödvändigtvis känner till ubåten. Personen som arkiverade uppgiften kanske har gått i pension eller så, och då finns visserligen uppgiften någonstans, men ingen vet att det finns där.

  Och vad är det för myndighet? Har den offentligt sökbara databaser?

  För att OceanX-personerna skulle kunna kontrollera om det var en känd ubåt måste de ju ha tillgång till den informationen också.

  SvaraRadera
 7. Med vad som framkommit så framstår OceanX som helt oseriösa - Eller i händerna på ryssar som bedriver någon kampanj mot Sverige för att få oss att framstå som löjliga.

  /Lars A.

  SvaraRadera
 8. Hur det än står till med saken så är det de svenska psykopsen, som vanligt som gör sig löjliga. Om det nu var en planerad rysk operation så räcker det att den är av enklaste slag. Svenska högerelitens inre liv är av endimensionellaste slag. Den nu påbörjade urskuldningsmaskinen är underhållande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja högerns tankar rör sig vanligtvis i en rät linje med ett klart mål i sikte medan vänsterns rör sig i två dimensioner, i en cirkel av cirkelresonemang, som midgårdsormen som ligger på havets botten, biter sig själv i svansen och undrar varför det gör så ont.

   Radera
  2. Ja käre Neo Cortexmålet med tokhögerns rätlinjiga tankar är att bekräfta att sina förutfattade meningar och bortse från allt som talar emot men gasta psyops psyops om något stör deras inbillningar. Att vänstern är alltid ifrågasättande av sig själv och andra är för dig frånstötande. men det är ju tokhögerns problem.

   Radera
  3. Inte alls frånstötande. Det är faktiskt en tilltalande egenskap för tokvänstern eftersom de aldrig klarar av att få någon av sina mer befängda idéer realiserade. Man kan lugnt betrakta dem på avstånd utan att bekymra sig. Lite som en sån där såpa på TV.

   "Det går hit det går dit det går runt en liten.... det är en makalös manick.. Det är en evighetsmaskin.... en evighetsmaskin"

   Radera
  4. Visst är man höger så lever man i den bästa världar men lever i oro för att den inte ska bestå. Är man vänster så tycker man att den ska förbättras men lever missnöjd med att den i nuet inte existerar och det leder ju till frustration, annat vore väl underligt. Så visst önskar men kunna betrakta dem på avstånd och hoppas att det är en såpa. Det avleder oron.

   Radera
 9. Jag tycker nog vi duckade ryssarnas fälla rätt snyggt. Det tog ju bara några timmar på kvällen där så var U-båten identifierad t.om. av privatpersoner.

  Hade detta skett i Ryssland så hade tidningarna inte ens fått skriva om sanningen. Då hade man pumpat på i veckor om att Svensken ville ha revansch för slaget vid Poltava. Ett slag som väldigt få Svenskar ens känner till idag. ;)

  SvaraRadera
 10. Att Ubåten rapporterades men inte ritades in verkar bekant på något vis.
  1977 går den Sovjetiska tankern Tsessis på grund, Kartografen Anders Ahlmark på Sjöfartsverket hävdade att verket var ansvarigt för olyckan genom att man missat att föra in grundet på aktuella sjökort som hade kartlagts redan 1969. Sjöfartsverket hävdade genom processen att sjökortet inte var felaktigt.
  Generaldirektören kallade då in justitiekanslern för att få en opartisk utredning.
  Justitiekansler Gullnäs friade verket tog dock inte ställning i själva sjökortsfrågan och vad Sjöfartsverket har för ansvar för att dokumentera utförda djupmätningar på ett korrekt sätt men friade verket från anklagelsen om systematisk mörkläggning.

  Kartografen Anders Ahlmark blev riksbekante "fången på fyren" för sitt tilltag att peka ut Sjöfartsverkets fadäs.
  Saxat ur Wiki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Parerade ryssarnas fälla? Tokhögern och en stor del av etablissemanget tappade byxorna på scen men försvarar sig att de åtminstone hade kalsonger under brallorna.

   Radera
 11. Ryssland - Svensk psyk-mops:
  1 - 0.

  SvaraRadera