Cornucopia?

2015-08-24 21:33

"The market is dark and full of terrors"

Dags för en liten tråd med kvällsterapi för er som förlorat pengar idag1.. Vilket förstås inte är just du, kära läsare, som redan hade gått ur och dessutom låg positionerat negativt mot börsen. Utan för alla de andra.

OMXS30 slutade på -4.50% idag och i skrivande stund är S&P-500 -3.67% efter att först rasat, sedan återhämtat sig och sedan förnyat nedgången. Dock är det än så länge inte lika svart som vid öppningen.

I skrivande stund har S&P-500 kraschat 10.1% under fem handelsdagars raka nedgång, vilket gör att jag kallar det hela för en börskrasch. Min definition är minst 10% ner ett antal dagar utan att någon dag slutar på plus.
Dagschart S&P-500.

Vi låter väl en av HBO:s marknadsföringskonton stå för kvällskommentarerna?1. Ja, även om du inte sålt har du förlorat. Det är bara alibisering och dålig money management att tro att man inte har gjort en förlust för att man inte har sålt. Har du den inställningen att endast en faktisk affär är en förlust föreslår jag att du slutar med både börs och aktier.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

21 kommentarer:

 1. Så en vinst är inte en vinst förens man plockar hem den, men en förlust är en förlust helt oavsett vad man gör?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Kan du utveckla varför alternativt länka till något äldre inlägg där du förklarar detta?

   Radera
  2. Om man ställer det i relation till hur det hade sett ut om man hade sålt innan fallet så är det givetvis en förlust. Man skulle kunna sålt innan fallet och sedan köpt igen så hade man ju haft mer aktier än om man bara gled med nedåt... Alltså har man realiserat en förlust.

   Radera
 2. Jag låg defensivt sedan länge, och min enda post på stockholmsbörsen är en liten post Black Pearl Resources, bara för att hålla koll på Cornus rekommendationer. Det tycks som att ett ännu bättre köpläge just inträffat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha is i magen och vänta en månad eller 2.

   Radera
 3. Intressant läge nu på börsen...vänta in morgondagen. Köpläge efter i morgon med Stopp på dagens lägsta eller om morgondagen bjuder lägre.

  SvaraRadera
 4. "All your base are belong to us"


  SvaraRadera
 5. Jepp, ingen vet om nedgången fortsätter en vecka, en månad, eller tre år. Vi får se, förra gången det var många börskraschsinlägg (2011) på bloggen så var det ju en god köpsignal.

  Men som sagt, 2015 års uppgång utraderad. Ta ner oss till 2014 ingångsvärden så blir det intressant att köpa igen.

  SvaraRadera
 6. Tycker det är sjukt att folk anser att aktierna är prisvärda. PE talen är helt åt skogen och tillväxtutsikterna är allt förutom goda. Själv tror jag omx kommer bottna på 750-800 baserat på 2000-2001 samt 2008-2009 krascherna. Frågan är som vanligt inte om utan när.

  SvaraRadera
 7. Jag gick ur i våras. Är alltid riskrädd (snabb ur) och alltid sen in igen. Men är noga med att håva in till förstärkning till min fattigpension.

  SvaraRadera
 8. Jag gick ur i våras. Är alltid riskrädd (snabb ur) och alltid sen in igen. Men är noga med att håva in till förstärkning till min fattigpension.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här. När det började hacka i våras klev jag av. Det gäller att inte vara för girig och ligga kvar för länge.

   Radera
 9. Jag fortsätter med "min" taktik.

  Köper Avanza Zero och en annan blandfond för x kronor varje månad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt taktik, det är bara idiotiskt att förlita sig på att man ska ha sådan tur att man lyckas köpa och sälja vid exakt rätt tid. Visst kan man ha tur och lyckas, men de allra flesta har inte det, inte ens bland de proffessionella aktiehandlarna. Börssparande ska vara långsiktigt, och med månadssparande i några billiga indexfonder så får man den genomsnittliga tillväxten på börsen varje år utan att behöva bry sig om tillfälliga upp- och nedgångar.

   Radera
  2. Unknown: De som är mer nerviga brukar dock ha rätt selektivt minne, eller iaf vara selektiva i vad de pratar om. De pratar aldrig om den totala avkastningen över många års tid liksom :)

   Radera
 10. Det var en bra dag igår! Min portfölj gick 40% plus. :)

  SvaraRadera
 11. Det var en bra dag igår! Min portfölj gick 40% plus. :)

  SvaraRadera
 12. BÖRS REA!!! KÖÖÖÖööööö.....P!

  SvaraRadera
 13. Varenda spänn jag torskat på börsnedgången i tjänstepension (som jag misstänker är något som kommer hårdbeskattas alt. konfiskeras av staten innan jag får ta del av den) är värt för möjligheten att fallet framkallar en cygne noir.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad förväntar du dig för positivt av en svar svan?

   Radera