Cornucopia?

2015-08-15 15:51

Stort ryskt angrepp nedkämpat utanför Mariupol

Ryska Gazeta rapporterar från den ukrainska sidan av fronten. Ett stort ryskt angrepp mot området runt byn Starognatovka utanför Mariupol ska ha avvärjts av den ukrainska 72:a brigaden tidigare i veckan

Den ryska offensiven föregicks av omfattande beskjutning med raketartilleri, 122 mm haubitsar och 120 mm granatkastare, alla brott mot Minsköverenskommelsen. Den ukrainska 72:a brigaden tvingades retirera från sina positioner, men kontaktade regeringen i Kiev och fick order på att själva sätta in enligt Minskavtalet förbjudna tunga vapen. Motanfallet från 72:a brigaden återerövrade flera nyckelpositioner i området.
Ukrainas flagga.

Just nu råder en spänd väntan på nästa stora ryska anfall. Det pratas om en ny offensiv idag, den 15:e augusti, eller möjligen den 19:e augusti, men det kan rimligtvis avfärdas som de rykten som alltid surrar i en krigszon.

Det pågår ett ryskt anfallskrig mot en suverän stat i Europa 2015. Tidigare i veckan hade 24 ukrainska soldater och officerare dödats i striderna under augusti, och flera hundra militär ska ha sårats. Till detta kommer alla civila offer.

Artikeln hos ryska Gazeta hittar ni här.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

18 kommentarer:

 1. Putte smyger sig långsamt fram som en jagular.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaguar? Putin är snarare en returbock.

   Radera
 2. https://www.youtube.com/user/crimeanfront/videos
  Det finns oändligt mycket mer tillförlitliga källor än Cornus fantasier.
  Har följt dessa rapporter ganska länge och finner dem jämförelsevis mycket tillförlitliga om än ur ett proseparatististiskt perspektiv.

  SvaraRadera
 3. Vi vet ju alla vad som hände 1939 på Westerplatte. Aggressiva polska tulltjänstemän gick till attack mot den tyska armén.

  SvaraRadera
 4. Varför bara kör inte Ukrajnska staten med stöd av NBATO å Sverige å oss alla "god" in till sin östra gräns och driver ut de där aliens som invaderat dem? Vad är förklaringen, utan att lägga några åsikter i det hela, vad är förklaringen? Är de lika inkompetenta som impotenta? Är det hela bara en propagandacharad för dem? Eller kanske invånarna i östukrajna faktiskt VILL tillhöra Putlers imperium.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det så här invasionen av Sverige kommer att se ut också. Att det är ett segt mångårigt politiskt förhandlingsspel på obegriplig nivå där bl.a. kineserna har inflytande. Med Palestina-eländet som ideal. Blir ju ingen bra krigsroman av att skriva om det.

   Radera
  2. Först och främst vill väl inget land säga att det är krig på allvar, för då måste man göra precis det som du föreslår. Och gör man det kommer Putin inte spara på kärnvapnen... eller åtminstone inte på gaskranar och allt helvete du kan tänka dig. Många länder vill nog slippa få Ryssen på sig, bättre "offra" Ukraina som ändå inte är med i varken EU eller NATO.

   Strutstaktiken, hur länge funkar den?

   Nu får andra ge fler vinklar o svar på din fråga.

   Radera
 5. Cornus desinformerar medvetet, det finns ingen annan förklaring. Han har under över ett års tid rapporterat Kievs propagandaministerium som om det var objektiv fakta. Och han skäms uppenbarligen inte ens. Samtidigt som han likt Bagdad Bob spinner siffror för att bevisa att massinvandringen är bra när alla människor redan kan se att det är en katastrof. Cornu ränner Washingtons ärenden. Svenskarnas intressen tycks inte ens komma in i ekvationen, enbart Washingtons.

  Här är ett av Cornus gamla lögnaktiga alster om Ukrainakonflikten, det visade sig några veckor senare ha varit precis tvärtom.
  http://cornucopia.cornubot.se/2014/12/massiva-ryska-forluster-200-ryska.html

  /m2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jojo Lars ljuger sig blå, men du då, herr ärkeputinist, vart är dina källor bortsett från en dutubelänk?

   Radera
  2. Min lojalitet är till svenskarna och ingen annan. Till skillnad från NATO-Quislingar som du.
   /m2

   Radera
 6. Cornu har ett ekonomiskt incitament att skrämma upp allmogen för de aggressiva ryssarna...har tom sett någonstans att folk torkar bananer i sina skrivbordslådor...

  SvaraRadera
 7. Varför sitter Putinisterna här o gnäller? Ut på parad med putin banderolller och härliga slagord som Putin vår ära och glädje, Putin behöver livsutrymme, Putin ger dig frihet genom arbete, Vi är den svenska Putinkåren, herrens egna trupp. Finns ju hur mycket som helst.

  SvaraRadera
 8. Saudiarabien ska ha terrorbombat ihjäl uppåt 2000 civila i sitt krig mot Jemen. Oj vad mycket det skrivs i massmedia om det! Men deras liv kanske är mindre värda än ryssarnas som bor i Ukrajna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, muslimer är bara värda något om de dödats av USA eller Israel, då det ger de antisemitiska och USA-hatande journalisterna en chans att kritisera sina hatobjekt. Om muslimer dödas av t.ex. andra muslimer är det ingen i media som bryr sig.

   Radera
 9. Tja, det blir allt tydligare hur Cornu kommer allt längre från sanningen när det gäller Ryssland. Fast kanske SVD också består av "putinister"....

  http://www.svd.se/putins-nya-supervapen-skrammer-nato/om/varlden

  "De ryskstödda rebellstyrkorna i östra Ukraina slår systematiskt ut den ukrainska arméns kommunikationssystem. Mobiltelefoner och system som använder gps är så gott som oanvändbara när de ukrainska soldater strider. Kommando- och kontrollsystem vid fronten blir obrukbara och gör det svårt att ange mål och uppge positioner."

  Sanningen verkar alltså vara precis tvärtom, Ukrainas regeringsstyrkor famlar i blindo och de törs inte använda sina gamla ryska stridsflyg längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske för att Putin har stationerat ut BUK batterier i rysktockuperat område?

   Radera
 10. "Det pågår ett ryskt anfallskrig mot en suverän stat i Europa 2015."

  Baserat på det avlyssnade telefonsamtalet mellan Victoria "Fuck the EU" Nuland och Geoffrey Pyatt samt på Der Spiegels faktagranskares analys, så föregicks det "ryska anfallskriget" uppenbarligen av en USA-ledd statskupp i den suveräna staten Ukraina i februari 2014.

  SvaraRadera