Cornucopia?

2015-08-20 13:14

Står vi inför en stundande bearmarket i OMXS30?

Dags att ta börstemperaturen i en snabb enkät. Står vi inför en stundande bearmarket i det svenska storbolagsindexet OMXS30?

Ett svar ja nedan innebär alltså att du tror på ett trendskifte och en lite längre nergång i OMXS30, ett nej att du inte tror på detta.

Det kommer ett uppföljande blogginlägg kring detta. Så länge har ni en veckochart över OMXS30 nedan.
Veckochart OMXS30

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

9 kommentarer:

 1. Inom vilket tidsperspektiv?

  SvaraRadera
 2. Är macd 10/40 på veckocharten nån indikator eller? Men nej jag tror allt brakar samtidigt mer ordentligt, sakta nedåt över lång tid tror jag inte kommer ske.

  SvaraRadera
 3. Oljepriset fortsätter neråt. Det borde påverka något.

  SvaraRadera
 4. Om ställföreträdarna för avkastning som hus, lägenhet osv går ner så finns nästan bara aktier kvar.
  Börsen kommer säker rasa någon gång men aktier med stabilt kassaflöde och reella tillgångar bör över tid vara
  en god investering.

  SvaraRadera
 5. "Majoriteten har alltid fel"........våg 4 är en korrigering av våg 1-3, därefter följer våg 5 eller en ny 3 - 4-våg, s.k "förlängning". Tror man på Martin Armstrong´s scenario kan vi stå för en s.k "inversion" eller en "transition-phase" där djia index går bäst(stora placerare typ p-fonder och utlänningar) av de stora och lyfter till en ny nivå ÖVER nuvarande kanal. Det skulle isf innebära en mycket stark börs med slutkurser kring 30.000 eller mer på ett par tre år. Och detta under stigande långräntor som följd av att institutionerna lämnar statspapper(defaultrisker etc).

  Aktier och andra privata placeringar med yield sökes av kapitalägarna!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu blev det fel igen på kommentaren, jag orkar inte, men min poäng var att fråga om det inte är givet det du säger då vi inte har en marknad numer? Med det menar jag att Centralbankerna numer kan köpa på den långa sidan, QE kan man ju genomföra på den korta, men hur göra det klokt på den långa? Det ger att vi har en ny ekonomi. Och en socialism som helt spårat ur, jag är inte anti-socialist tvärtemot de flesta som skriver här men socialismen måste man vara försiktig med, just som man måste vara det med kapitalismen efter det att varubytesprincipen, guldet, försvunnit som bas.

   Radera
 6. Bearmarknaden började för några månader sedan, över hela världen. Trendlinjerna i logskala som går från botten 2009 är bruta i de flesta index. That's it. Här har ni lite av min tekniska analys:
  https://www.tradingview.com/chart/DOWI/UeM7slqe-Dow-Industrials-in-a-100-year-perspective/
  2 månader gammal: https://www.tradingview.com/chart/SPX/i5csMb9c-S-P-500-close-to-a-crash/

  SvaraRadera
 7. Ska tillägga att högre nivåer KAN nås trots att vi är i en bearmarknad nu. Återtest av trendlinjerna underifrån, det kommer misslyckas, sedan bär det av nedåt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ps. Vi studsar nog här i S&P 500 i natt/imorgon: https://www.tradingview.com/chart/SPX500/bgUFIXSF-Bounce-here/
   ds.

   Radera