Cornucopia?

2015-08-02 21:26

Söndagssvar: Vilken stor svensk mediakanal har du störst respektive minst förtroende för?

Dags för lite söndagssvar igen. Denna gång handlar det om ditt förtroende för svensk större media.

Svara nedan vilken större svensk kanal du har mest respektive minst förtroende för. Det är alltså relativt i listan som gäller. Även om du inte har förtroende för någon av dem, så ska du ange vilken du har störst respektive minst förtroende för. Svara alltså på frågan, som inte implicerar att respektive kanal är den du totalt sett har störst eller minst förtroende för.

Och så en bild som illustration till förstasidan. Notera "skum".

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

30 kommentarer:

 1. För svårt att välja ett enda alternativ bland dem jag har minst förtroende för, röstar därför bara om vilket jag har störst förtroende för.

  SvaraRadera
 2. Anses det självklart att men konsumerar allt detta!?
  Ens någonsin?
  En ytterst förolämpande antydande!
  Vad tror du om dina läsare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett förolämpande antydande, inte ett....

   Radera
  2. Haha, bästa tillfället att skriva fel. "Inte en..." menar jag givetvis.

   Radera
  3. Joru, Stefan H!
   Det var säkert därför jag inte fick A på svenskan...
   Bara a.
   Fast det räckte ju till att komma in där jag ville.

   Radera
 3. Kvalitativt levererar SVT /P3 bra, dock väldigt röda och mp vänliga trots hävdat oberoende, bland tidningar föredrar jag svd eller i nödfall DN , verkar vara de enda aktörerna utan "sensationstubriker".
  Kvällstidningar verkar vända sig mer till en obildad samhällsfrånvänd samhällsgrupp, där platta magar och kräftrecensioner upptar större delen av utrymmet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vägde in vad tidningen utger sig för att vara i bedömningen. Kvällspress är kvällspress, dagstidning är dagstidning och statlig media statlig media. I detta avseende tycker jag SR/SVT/DI är de jag har minst förtroende för, de är längst från vad de utger sig att vara.

   Att Aftonbladet kör dietartiklar och kändisar som visar trosan är inget som minskar mitt förtroende för tidningen, det är precis den nivån jag förväntar mig att de håller. Sälja lösnummer.

   Radera
  2. Kan hålla med till viss del, använder AB för en överblick, oftast är dom snabba med färska händelser, gärna saker som de större tidningarna inte tar med.

   Radera
 4. Skall naturligtvis stå SR och inte P3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja DET förklarar saken... jag skulle just skriva nåt elakt om att P3 förstör din hjärna om det är så att de råkar prata... musiken kan vissa kvällar vara OK, men nu under sommaren har jag nu slutat slå på kanalen.

   Radera
  2. Jag tänkte just skriva att P3 har helt andra nyhetsvinklingar än P1.
   P1 har riktiga nyheter medan P3 bara har flummiga PK nyheter för studenter.

   Radera
  3. Jo, programmet "tankesmedjan" lägger ofta ribban för deras omvärldsanalyser...

   Radera
 5. Jag sitter inte fast i någon "kanal" och paddlar i en av de enda tillåtna riktningarna. Den där typen av ordbruk kommer från Hitler-högtalarnas tid, eller hur? När alla lyssnade medan bara en talade. Inte undra på att tiotals miljoner grundlurade européer strax därefter massmördades av galningar som de lät sig naivt luras av var deras egen Jesus Gud Staten.

  SvaraRadera
 6. Hvorfor er ikke Avpixlat med i bedømningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stor. Kolla upp det ordet.

   Sist jag kontrollerade hade den här bloggen mer trafik än Avpixlat. Ni är lustiga, ni rasister. Men världen är större än era små tillhåll.

   Radera
  2. Ingenting som står att läsa på en dödsknarkarnazistfascisthomofobsida kan tas för sant. Det begriper väl även en norrman?

   Radera
  3. Da kunne du jo klikke for "MINST förtroende" da.

   Radera
  4. Det är oxå tråkigt att inte Flashback var med i enkäten.

   Radera
 7. Fria Tider och Exponerat är bättre än alla uppräknade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exponerat? De ligger ju på samma nivå som identitetsvänstern/kränkthetsvänstern. Exponerat: "allt är muslimernas fel". Identitetsvänstern: "allt är vita mäns fel".

   On topic: SvD har jag störst förtroende för. Minst för *trumvirvel* AftonB. Brukar ibland grubbla över hur många gånger Lars Johan Hierta vänt sig i graven. Stackar'n.

   Radera
 8. Att ta med Aftonbladet och Expressen var väl lite onödigt...

  SvaraRadera
 9. Det förvånar mig att DN ligger så lågt i förtroende men jag antar att det är kommunist delen som drar ned - förlåt kultur delen skall det vara. ;)

  SvaraRadera
 10. Varför har du bara PK-media med i undersökningen. Alla dom där mediakanalerna skulle lätt kunna ha samma redaktion....Förresten så har dom snart det.

  SvaraRadera
 11. Jag har mycket stort förtroende för Sveriges radio. Det är tur att studio 1 bara är två timmar långt, annars hade jag knappt gjort annat.
  Även om mycket av det som sänds mitt på dagarna på P3 håller låg nivå så finns det många tillräckligt bra och samhällsrelevanta program på kvällarna.

  SvaraRadera
 12. I själva verket går det inte att lita på någon av alternativen. De har samtliga prånglat ut diverse propaganda, både medvetet och omedvetet. Allt måste läsas med de rätta glasögonen, annars blir det fel oavsett källa.
  SVT t.ex. kan va bra om man räknar med och ser igenom värdegrunden alla nyheter marinerats i.

  Finns det någon av dem numera som inte säljer annonser som redaktionellt material för den delen?

  Nästan samtliga är sjunkande skepp som bara hålls efter av sina ägare så de får behålla en plattform att bedriva opinion på. Skit samma för dem om de går back, med dagens mediaklimat och den makt journalisterna besitter över politiker gör att det blir värt att fortsätta visa röda siffror för mediehusen - pengarna hämtas ändå in mångdubbelt i en annan del av koncernen.

  SvaraRadera
 13. Lol att SVT kommer trea i minst pålitlig. Tvekade länge om jag skulle sätta Aftonbladet eller SR.

  SvaraRadera
 14. Förut har jag alltid förordat SvD som trovärdig källa. Det gör jag inte längre. Tove Lifvendahl (pol. chefredaktör) är en nyliberal Bilderbergzombie. SvD är MSM och ägs av Raoul Grünthal på Shipsted. Tillsammans med Bonniers kontrollerar Shipsted TT, som därmed också blir MSM.

  Svensk MSM har skött sig klandervärt i rapporteringen om Libyenkriget och Ukrainakonflikten, och har haft en icke oväsentlig del i svensk demokraturuppbyggnad.

  Ska man få något trovärdigt om världen bör man hellre söka sig till tyskspråkiga Der Spiegel".

  SvaraRadera
 15. The Guardian är hyfsad. Sen gillar jag P1.

  SvaraRadera