Cornucopia?

2015-08-25 10:58

Regeringen inför gammal sverigedemokratisk arbetslöshetspolitik

I en artikel från 2012 målar Schibsted/Aftonbladet upp hur Sverigedemokraternas Sverige ser ut år 2024. Intressant är att Aftonbladet där presenterar att Sverigedemokraterna föreslog en ersättning för långtidsarbetslösas Fas 3, som ser exakt likadan ut som de Extratjänster som regeringen nu inför.

Arbetsförmedlingen har fått i uppdrag
att fasa ut Fas 3 och ersätta med
Extratjänster senast den 15:e november
"De som ändå utförsäkras sätts i samhällsnyttigt gratisarbete inom den offentliga sektorn, sedan Fas tre fått en ny inriktning. Sjukvårdsbiträden, personliga assistenter och vaktmästare får se sina jobb gå till de tvångskommenderade."
Detta är i princip exakt samma som Socialdemokraternas och Miljöpartiets regerings politik Extratjänster, där Fas 3 avskaffas och ersätts med att "extratjänster införs i välfärden"

Regeringen genomför nu alltså Sverigedemokratisk politik och gamla sverigedemokratiska förslag. Kort sagt måste regeringen, Socialdemokraterna och Miljöpartiet vara rasister, rent av fascister.

Extratjänster ska gälla från den 3:e augusti och senast i november helt ersatt Fas 3, även om arbetsmarknadsminister Ylva Johanssons pressekreterare förnekar att det finns en bortre tidsgräns för avvecklingen.

Med några års eftersläpning inför alltså regeringen sverigedemokratisk politik. Sverigedemokraterna själva vill numera istället att Fas 3 ska skickas till föreningslivet istället för till välfärden. Som att det ideella föreningslivet har den personal som krävs för att kunna hantera 10 000-tals gratisanställda?

Det är förstås på inget sätt överraskande att Socialdemokraterna för Sverigedemokraternas politik. De två partierna står mycket nära varandra och Sverigedemokraternas politik är gammal socialdemokratisk politik från DDR-Sverige, i egenskap av sk folkhemsfundamentalism och att allt alltid var bättre förr.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

43 kommentarer:

 1. De är sverigedemokraterna som för sossarnas politik, de skryter t.o,m. om det. SD är mer av samma som misslyckas. När den försupne vaktmästaren inte fixar säkringsskåpet så står kommunhuset nattmörkt och tyst mitt på dagen. Och vill du ha en motvillig tvångskommenderad sköterska ta hand om dig när du är sjuk gammal och svag? Han som tar med sina kompisar till jobbet för att fota och hånskratta åt dig är du har satts på pottan.

  Sossarnas, och SD:s, hatfulla förnedring av yrkesskicklighet är ett symptom av att ingen av dem någonsin haft ett riktigt jobb och inte har någon aaaning om hur ekonomin fungerar eller ens är för någonting. Stefan Löfvén verkar ha varit svetsare på riktigt, men han har å andra sidan aldrig varit politiker, aldrig varit s.k. "förtroende"vald. Men så är han ju också helt vilse i dessa nya korridorers labyrinter. Sossarnas VU valde en harmlös partiledare, precis som SD också kommer att göra när der Åkesson avgår en dag (fast det kan dröja ett halvsekel eller så).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Övergången mellan arbteslöshet och ett "riktigt" jobb är för svår i dagens Sverige!
   Det är problemet...
   Historiskt sett var det en medveten åtgärd som Sträng införde. Han justerade aldrig upp grundavdraget på 1970- talet, utan lät det stå still nominellt, medan inflationen rusade..
   Skattetrycket på låga inkomster ökade drastiskt på det viset och slog ut all låglöneindustri, som textil och skor....
   Det funkade något årtionde, fram till 1995, då svensk arbetsmarknad blev europeisk...
   Idag har övriga EU 17% av arbetstillfällena som låglönejobb, medan enligt samma uppgift i Sverige är 2%.....
   Skatten på låga inkomster är problemet, inte skatten på de höga inkomsterna!
   För kan man som högavlönad inte lösa sina problem så bör man betala skatt för då har man högre lön än man är värd....
   Om tanken går att förstå?

   Radera
  2. Jag håller helt med om att den mest angelägna skattereformen vore att höja grundavdraget. Åtminstone till över socialbidragsstandard, vi kan ju inte ha människor som jobbar och ändå går på soc. Sverige blir nu hastigt ett mellanösternland. Där är det låglönejobb som är grejen, det är det som alla flyr från. Självklart att AKB föreslår mer av samma som misslyckas. När har någon politiker någonsin föreslagit något annat?

   Radera

 2. Idiotisk idé oavsett vem som kommer med den.

  Klart att de ska göra något, typ sådant som ändå kostar kommunen pengar och oftast inte blir ordentligt gjort annars, tex plocka skräp längs gator, vägar och grönområden. Mark och grönyteskötsel, klottersanering, rengöring av sopkärl och annan offentlig skötsel.

  Men absolut inte hantera människor eller nycklar/larmkoder, mediciner eller annat ansvarsfullt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men Kalllesju, hur tänkte du där? Om du blir av med jobbet och inte är en vacker brud så ska du skura soptunnor?

   "Var lite smartare än Kristersson." Citerar oblygt mig själv.

   Radera
  2. Nä, absolut inget ansvarsfullt, för det är ju drägg och avskräde vi pratar om...

   Radera
  3. Green....
   Kom ihåg din egenhybris den dag du står där ......

   Radera
  4. @P.M.A

   Åtminstone inget ansvarsfullt eller särskilt kvalificerat var ju grundtanken.
   Har förresten själv haft just ett sådan jobb på min väg tillbaka från att vara hemlös Narkoman.
   Skrotade möbler på en återvinningscentral, bland annat..

   Radera
  5. Ja, det hoppas vi att du var!
   Fritt ur minnet:
   Hagaman
   Det finns ingen så bra att till allt han duger
   Ingen så usel att till inget han passar

   Radera
  6. Djävla i Pad!,,
   Havamal, givetvis...

   Radera
  7. Men det var ju helt frivillig och gav mig några kronor mer i bidrag / dag om jag gjorde det, men kunde även valt att skita i det och ändå fått SOC-normen.

   Får de som inte vill vara med i ovanstående åtgärd, slippa det och ändå få samma pengar?

   Radera
  8. Och självklart ska det ju endast vara i kommunal/statlig regi, det ska ju inte tillhandahållas skattepenga-avlönade slavar åt företagare..

   Radera
  9. Tror knappast det hjälper att vi pratar kommunal regi. Tvärtom blir det nog värre eftersom funkar inte kneget för dig, så har du ännu svårare än med Fas3 att framföra klagomål och byta arbetsplats.

   Radera
  10. Kalle och Green...
   Ni har fel inställning!
   Arbetsgivaren är ingen parasit!
   Han kan vara en lurig faen, men ingen parasit!
   Alla arbetstillfällen är en erfarenhet och med tillräckligt många sådana så kan man bli konsult.

   Radera
  11. Hm..det borde väl snarare vara lättare att byta om samma organisation håller igång en massa olika arbetsplatser, så var det åtminstone när jag var där. Kunde tex välja mellan flyttgubbe, möbelskrotare, elektroniksorterare inom samma byggnad. Men även sköta odlingar av grönsaker och andra växter på ett annat ställe och vi träffade chefen varenda dag, ville man byta jobb så var det inget problem alls.

   Jag menar, det borde ju gå att få till nåt bra av det.

   Radera
  12. Klart det går att göra bra saker. Som libertarian är jag dock ytterst allergisk mot statligt anvisade jobb, oavsett hur välmenande det är.

   Har tyvärr ingen bättre lösning att föreslå heller, soc-normen är väl ändå i paritet med a-kassan numera men soc vägrar väl hjälpa någon som inte gör som arbetsförmedlingen anvisar. dvs, ta anvisningen eller hamna på gatan.

   Radera
  13. Jag ser dagligen missbrukare som inte gör annat än att missbruka men de får soc-bidrag och bostad ändå. Det finns lagar som reglerar hjälpen och alla har rätt till normen, men man får inte äga något typ bil för 10-tusentals kronor eller liknade, man måste vara "tom" på tillgångar först.

   Och man får inte ha tjänat mer pengar än normen 3 månader tillbaka för då förväntas man ha sparat pengar.

   Men det finns undantag från det också..

   Radera
  14. Det är väl därför som 10% av Malmös bilar ägs av maffian och hyres ut till de som ej vill synas som bilägare kanske.

   Radera
  15. Varför vill du slå ut bla mitt företag som idag har anställda som sköter mark och grönytor? Och klottersanering är en kvalificerad tjänst som sysselsätter ett antal riktigt anställda idag.

   Radera
  16. Ja, det är väl det som här problemet. När staten/kommunen går in i en bransch slås privata företagare ut, det anställs omotoverade, oanställbara och inkompetenta så man måste anställa många fler för att göra samma jobb, och det blir ändå sämre resultat, och i längden dyrare. Kommunism i ett nötskal.

   Radera
  17. @Henrik

   Stat och kommun har ju tex ofta hand om sina egna grönytor och fastigheter, eller betalar företag för att sköta dem med våra skattepengar.Och jag vet hur de privata företagen sköter grönytorna (undermåligt) , åtminstone i min kommun, då kan man lika gärna sätta ett större antal straffarbetare på den uppgiften och få bättre resultat.

   Men det är ju klart lämpligare att okvalificerad, (i värsta fall ofrivillig) personal klipper gräset och sanerar klotter än att de tar hand om gamla och sjuka människor. Mest därför jag valde de sysslorna

   Radera
  18. Ultimata är ju om den sortens arbetare endast får utföra sysslor som _ingen_ hade gjort annars.
   Rensa ogräs och sköta sysslor på kommunens egna totalt ekologiska lantbruk (som då kunde funnits) där man bara odlar skolmat och mat till kommunens personal. Och vi hade sluppit importera en massa mat från andra länder.

   Radera
  19. @Kalle,
   Det var ett riktigt korkat förslag,
   Kommunerna har expropieringsrätt, den lär i så fall missbrukas för att tillskansa sig mark.
   De kommer direkt att konkurrera med lantbrukarna.
   Maten kommer att bli extemt dyr för skattebetalarna.
   Antingen får de ha mycket folk säsongsvis, eller satsa på dyra maskiner.
   Eventuell maskinpark kommer inte att skötas på ett optimalt sätt.
   Dessa idéer har testats i bland annat Nordkorea och Sovjetunionen, med känt resultat.
   Att låta politiker och tjänstemän lägga sig i vår matproduktion är nog bland det sämsta vi kan göra, empiri visar det.

   Radera
  20. @Anders

   Hm..Nordkorea, ja varför inte, vi är ju nästan där ändå på andra sätt

   Man ska ju bara producera den mängd som kommunen själv kan förbruka, och importen kan ju begränsas med tullar för att inte konkurrera ut de få bönder som finns kvar, sen finns det ju manuell snöskottning på vintern, gatsopning och en del andra sysslor som också kan återgå till att utföras manuellt

   Bara för att hålla folk igång.

   För det är ju det man vill egentligen, tvinga dem att göra något gratis och meningslöst så att de garanterat ger allt de har för att skaffa sig ett riktigt jobb.. BTDT (Been There Done That)

   Radera
 3. > Regeringen genomför nu alltså Sverigedemokratisk politik och gamla sverigedemokratiska förslag. Kort sagt måste regeringen, Socialdemokraterna och Miljöpartiet vara rasister, rent av fascister.

  Precis, och Hitler var vegetarian! Miljöpartisterna är vegetarianer! Alltså är miljöpartisterna Hitler! Eller var du ironisk?

  OK, så tveksamt grepp av sossarna. Och det hade varit ett tveksamt grepp av SD också. Man skulle nästan kunna säga att det hade varit korkat oavsett vem som gjort det. Faktum är att det hade varit korkat om så Gud själv hade kläckt planen. Så, korkat: ja. Rasistiskt och fascistiskt: på vilket sätt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den retoriken kör ju Cornu ständigt. Ta inte så allvarligt på det. Diskutera hellre om män är föregångare eller inte när det gäller SD. Över 25% av männen röstar SD och bara 14% av kvinnorna trots att det är kvinnor och sexuellt avvikande som förlorar sin frihet i det nya islaminspirerade Sverige.
   Jag tror att männen denna gång är föregångare och att en våg av kvinnor snart ansluter sig till SD. Om så kan vi förvänta oss över 30% inom ett år. Nästa val uppemot 40%. Där börjar det nog ta emot eftersom det innebär att ca 60% av de etniska svenskarna röstar SD.

   Radera
  2. Man kan på det och påstå att liberalerna inte förstod sin egen politik....
   Utan drev en ofullkomlig sossepolitik.
   Som nu återförs till huvudfåran av nysossar (SD) och gammelsossar....

   Radera
  3. Och RB...
   Det du nu anar är redan på gång....
   Efter IKEA så har mycket förändrats....
   (I det tysta...)

   Radera
  4. Om det bara kommit hit ensamkommande kvinnor i åldern 20-30..så hade jag nog också röstat på MP
   Därför kvinnorna tvekar, tror jag..

   Radera
  5. Hade det kommit ensamkommande kvinnor i åldern 20-30 så hade MP varit emot det.
   I synnerhet asiatiska kvinnor.

   Radera
  6. MP var nog att ta i, skulle skrivit "inte röstat på SD" istället
   MP hade nog varit emot sig själva, om de hade råkat vara bra för landet..

   Radera
 4. Oavsett vad man kallar det så är det förnedring det handlar om. De som är utförsäkrade idag mår inte bättre av vuxendagis, och med ett "jobb" att gå till så blir arbetssökandet lidande.

  Jag har ett par bekanta i Fas3, och systemet är beklämmande, många hamnar som gratisarbetskraft hos mindre nogräknade "arbetsgivare", de som har "tur" hamnar på vuxendagis.

  "Extratjänster", vilket jävla ord...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man har det inställningen att man är "utnyttjad" billig arbetskraft i fas tre, så blir man bara "billig" arbetskraft - i ordets svenska betydelse.
   Dåligt, lika med billigt....
   Då gäller det att tänka till....
   Är jag "dålig" arbetskraft....?

   Radera
  2. Har man gått arbetslös längre än ett år och blivit utförsäkrad så är garanterat inte självförtroendet på topp, blir man sen anvisad en plats som dessutom handlar om rent utnyttjande av gratis arbetskraft så hjälper det inte den personen tillbaka till arbetslivet.

   Det är rätt empatilöst att tro att en käck inställning är lösningen till allt.

   Jag säger dock inte att jag har lösningen på vad man ska göra för att hjälpa arbetslösa som utförsäkrats, men jag kan dock konstatera att Fas3 har funkat väldigt dåligt, och extratjänsterna inom vård och omsorg kommer funka lika dåligt. Visst har det hjälpt en del som hamnat på bra ställen, men det har också förekommit en stor andel människor som utnyttjats av mindre nogräknade fas3 anordnare. "extratjänsterna" inom vård och omsorg kommer leda till att timanställda vikarier ersätts.

   Radera
  3. Jag vet....
   Men då fanns der bara ett att göra...
   Jobba hårdare på det jobb man har....
   Även om man nästan jobbar gratis.
   Men det kan man inte göra i offentlig sektor...
   Där uppskattas inga överdrifter!

   Radera
 5. När vi ändå pratar fascism, så kanske historiens vingslag är upplysande...

  "Germany’s economy was in a mess when Hitler was elected Chancellor in January 1933."..."Unemployment peaked at 6 million during the final days of the Weimar Republic – near enough 33% of the nation’s working population. Now Hitler decreed that all should work in Nazi Germany..." ... "The unemployed were given a very simple choice: do whatever work is given to you by the government or be classed as “work-shy” and put in a concentration camp."

  http://www.historylearningsite.co.uk/nazi-germany/the-nazis-and-the-german-economy/

  SvaraRadera
 6. Kolla på
  Horace Greeley Hjalmar Schacht!
  En ganska dugli gosse...

  SvaraRadera
 7. Helvette vad det spårar ur pga ett citat ur en gammal tidningsartikel..

  SvaraRadera
 8. En New York ägd kommunistblaska är ingen särskilt trovärdig presentatör av SD politik. Varför inte presentera SD politik från SD dokument? Jag har ingen aning om ifall de har rätt eller fel om vad de där ny-sossarna har för politiska förslag. Men eftersom cornu använder en extremt tendentiös källa så vet jag fortfarande ingenting om vad ny-sossarna har för politik.
  /m2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Direkt från SD´s hemsida..ingen verkar kolla där, utan litar blint på det Aftonbladet påstår vara SD´s politik

   "Vi vill istället satsa på jobbskapande åtgärder så som utbildningssatsningarna kombinerat med lönebidragsanställningar för de som fastnat i långtidsarbetslöshet."

   "det är viktigt att höja taket i a-kassan"

   "Inte heller bör den arbetslöse få sin rätt till a-kassa inskränkt för att denne tar en deltidsanställning. Deltidsarbete är ofta en språngbräda till en heltidsanställning och det är därför olyckligt att dagens regler avskräcker människor från att söka deltidsarbeten. Vi vill också reformera a-kassan och göra den statlig, samt kostnadsfri, för att säkerställa tillgängligheten för alla arbetslösa människor."
   Radera
 9. Det är nog den svenska grundskolan som behöver mest "extratjänster" - typ en eller två personliga assistenter per analfabet.... ehh... jag menar lärare... nej, vad säger jag... jag menar förstås elev.

  Vad gäller att engagera föreningslivet så måste man komma ihåg två saker, 1) sossarna har i generationer sett föreningslivet som en väg till integration mellan samhällsklasser, 2) det handlar inte bara om idrottsföreningar som många kanske spontant tänker utan kommer (om det blir som på nittiotalet) att definieras tillräckligt löst för att även de politiska ungdomsförbunden (de med "rätt" demokratiska åsikter förstås) samt de tynande studieförbunden (sossarnas ABF, centerns Vuxenskolan och moderaternas Medborgarskolan) skall kunna få en massa extra studiecirkelledare betalda av staten.

  Den vanliga idrottsrörelsen kommer förstås också att få sin skärv, jag minns när jag själv var med på nittiotalet och skrev ihop en befattningsbeskrivning åt en ledare som blivit arbetslös; genom att räkna generöst och ta med förarbete, efterarbete, assistans på samtliga veckans träningspass samt deltagande på allt seriespel hemma och borta så lyckades vi få sju timmars tillgång till en idrottshall per vecka att bli trettiofem arbetstimmar per vecka för personen ifråga. Till detta lade vi på fem timmar per vecka för egna studier slash eget arbetssökande under eget ansvar hemifrån, kom då upp i fyrtio timmar per vecka och fick AF att godkänna upplägget rakt av. :-)

  Bloggförfattaren själv kan förmodligen redan nu börja skissa på att låta AF stå för en assistent som åker med, bär väskorna och sätter upp bord när han åker på signeringsturne - samt producerar en eller två bloggposter per dag. Kan inte kalla det för lärling förstås - men infoga femton timmars eget författande hemifrån där du står för proofreading och feedback så kommer de nog att köpa upplägget.

  SvaraRadera
 10. Jag håller med om att lite mer libertarianism skulle passa SD. Dock, även i brist på det är SD fortfarande utan tvekan det bästa valet i den svenska politiska ankdammen.

  SvaraRadera