Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2015-08-23 09:41

Oroande signaler - är vi på väg mot krig?

Den relativt sporadiska bloggaren Zynisk har gjort ett summerande blogginlägg, som målar upp en mycket oroväckande bild kring säkerhetsläget. Om du inte gjorde det i våras, se nu över ditt hushålls beredskap. Vi kan vara på väg mot krig i vårt närområde, krig som i så fall kommer dra in Sverige, då vi är allierad via Lissabonfördraget med samtliga grannar utom Ryssland och landet vi delar den längsta gränsen med - broderlandet Norge.

Zynisk uppmärksammar att det händer saker som inte når allmänhetens kännedom, men som cirkulerar runt inne hos berörda myndigheter hos statsapparaten:
"[V]issa saker som inte skrivits om men som har vandrat från mun till mun i olika myndigheter. Många statsanställda som sitter på information börjar känna sig olustiga vid att hemlighålla saker som påverkar egentligen hela Sveriges befolkning. Jag har tidigare sagt att jag inte står för "en svensk tiger" gentemot den egna befolkningen. Händelser som påverkar vår säkerhet, skall inte hemlighållas. Däremot egna åtgärder eller operationer skall vara hemliga.
Vissa av de saker jag idag beskriver är vad jag hört från tjänstemän inom olika myndigheter som alla säger samma saker."
Det kan i sammanhanget vara bra att läsa Omfall Edmund av bloggrannen Reservofficer, skrivet den 8:e maj. Zynisk summering nedan låter som att Omfall Edmund håller på att utspelas just nu.

Zynisk summering av det som händer i Sverige, där bland annat UAV-observationerna och den ryska underrättelseverksamheten, samt den hemligstämplade läckan av bensin kan förmodas vara bland det som cirkulerar internt på myndigheterna.
"Minst två dagar i sträck drabbades olika svenska banker av tekniskt fel som slog ut alla kunders betalningsförmåga under den period felet varade.
I Norrköping tömdes drivmedelscisternerna på 120.000L bensin i april. Ett läckage där orsaken verkar vara hemligstämplad enligt en tjänsteman.
Enligt flera tjänstemän har ett antal "UAV"er siktats över Sverige. De skall ha varit allt från 2-4 meter stora, men konstant är att de är större än ett vanligt modellplan, sett "militära" ut och siktats på områden som har varit viktiga för riket på ett eller annat sätt. Antalet ryska bilar har även de ökat dramatiskt. Från TIR lastbilar som parkerats på småvägar till större personbilar, ofta med takbox som parkerats nära viktiga installationer. Jag har själv sett två mörka ryska SUVar parkerats på E18 utanför Ledningsregementet.
Idag drabbades södersjukhuset av strömavbrott, orsak okänd. Enligt DN skall det ha föregåtts av en mindre brand. Reservkraften slogs till vilket drev bland annat IVA."
Krisberedskap är så
mycket mer än livsmedel.
Är du ensamstående förälder?
Hur klarar sig dina barn om
du är borta dygnet runt?
Till detta kommer en mycket oroväckande bild av den säkerhetspolitiska utvecklingen i omvärlden, där olika incidenter kan vara delar i ett hybridkrig med syfte att splittra fokus eller rikta media och allmänhetens blickar åt ett annat håll.

Det räcker med att se hur det ser ut i den ryska exklaven Königsberg, som enligt uppgift just nu ska påminna om södra England inför Dagen D 6:e juni 1944. Exklaven ska vara fullpackad med militära förband, utrustning och vapensystem, som omgrupperats till exklaven från Ryssland, dvs avsevärt mer än det som normalt är stationerat där.

Sverige inleder på måndag sin första brigadövning på mycket längre, Arméövning 2015. Enligt uppgifter passar rysk ambassadpersonal på att göra ett antal "andra studiebesök" i området, trots att övningen inte är av en storlek som kräver att man bjuder in andra länders inspektörer i enlighet med Wienkonventionen.

Vi upplever med inte låg sannolikhet ett hybridkrig riktat mot oss just nu. Exakt syfte och mål är förstås osäkert - vi kan vara en sekundär måltavla som behöver bindas upp resursmässigt och där man antagligen gärna underblåser interna konflikter och splittring inom landet mha toppen av avlönade inflytelseagenter och under det ett massivt isberg av nyttiga idioter.

Se över din personliga beredskap. Har du en tjänst i svenska totalförsvaret, inklusive sjukvård, räddningstjänst, krisledning och -hantering på kommunal-, landstings-, länsstyrelse-, myndighets- eller företagsnivå, eller förstås gröna kläder, se till att förbereda hur t ex barn och husdjur ska hanteras om du blir borta permanent och längre perioder med kort varsel. Kom ihåg att krisfunktionerna på myndigheter ofta är underbemannade utanför kärnkraftslänen och att du som myndighetsanställd med andra uppgifter kan omplaceras in i krisfunktioner. Misstänker du att du kan vara aktuell för detta, vidta motsvarande föreberedelser. Det samma gäller om du jobbar inom infrastruktur som vatten- och avlopp, telekommunikationer, elförsörjning eller för den delen brobyggande - det kan bli ... mycket övertid och många dygn i fält.

Även om risken för en eskalering till öppen kris bara skulle vara 10% så är det värt att vidta förberedelser. Ingen annan gör det åt dig.

Zynisks hela blogginlägg hittar ni här.

Ser ni ryska parkerade misstänkta fordon och/eller TIR-lastbilar, fotografera dessa och rapportera tid och plats till lämpliga myndigheter (lämpligen Säpo eller Försvarsmakten, alternativt direkt till berörd myndighet eller företag om det står en TIR-bil utanför en specifik anläggning), som sannolikt behöver all hjälp med kartläggning av förberedelserna och underrättelseoperationerna de kan få. 

Relaterat kommer nu rapporter om att kemiska stridsmedel satts in mot Ukraina, vilket förstås förnekas av "regeringen" i Dumbass.

Tillägg: Den mycket viktiga regementsstaden Boden drabbades i morse av ett strömavbrott i de centrala delarna av staden efter att en mycket kraftig smäll hördes. Orsaken till strömavbrott är än så länge okänt enligt Boden Energi, och felsökning pågår.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

80 kommentarer:

 1. Dessutom skapar migrantströmmarna från Mellanöstern goda möjligheter att skicka in ett stort antal operatörer. utöver den belastning strömmarna innebär på civila myndigheter och till viss del militära (jmf Makedonien och Ungern)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är vi inte redan mer eller mindre i krig mot IS? Hur vettigt är det att släppa in en massa människor som i hög grad delar världsbild med IS-krigarna? Det är nog dags att Sverige vägrar muslimer asyl med hänvisning till att vi har ett radikalt fientligt förhållande till IS ideologi och ambitioner. För det har vi förstås, även om våra politiker inte gärna uttalar detta.

   Jag tycker det förefaller som att Cornu sysselsätter sig med fel krig. Visst är Putin en skithög men han torde känna mer samhörighet med väst än med IS, så vi borde kanske identifiera den mer troliga fienden. Putin har just inte gjort någonting mot väst ännu, men islamisterna gör det titt som tätt och alldeles säkert i tilltagande takt. Vi massimporterar människor som kan vara eller snart bli IS-krigare. Att blunda för det förefaller milt sagt inte intelligent.

   Radera
  2. Man får inte glömma att 99,99% av muslimerna inte är extremister, men man får inte heller glömma att det är den där 0,01% som fått massvis att fly från sina länder. Likt nazismen så behöver inte jihadismen särskilt många ledare för att få stort genomslag.

   Radera
  3. Men IS har heller inte förmåga att bringa nationer i väst på knäna vilket RU har.
   Det gäller att prioritera.

   Radera
  4. IS kan nog få oss på knäna om de slår till mot vår mest kritiska infrastruktur, tex. Det kan de säkert tänka sig att göra. Problemet för deras del är att säkerhetstjänsterna tenderar att upptäcka större operationer som förbereds. Frågan är hur mycket skada en enda smart islamist kan orsaka? Väldigt stor skulle jag tro, om han bara väljer rätt strategi. Och så kan man snabbt ha en rad copycats som gör på samma sätt.

   Radera
  5. Inte ens om de drar 3 st 9/11 i rad sänker de en fullt fungerande nationalstat.
   Men om de gör sitt bästa blir det väldigt kladdigt och många tusen människor kommer dö men de sänker oss inte.

   Radera
  6. @Alex
   En stor del av de "99.99%" tar inte aktivt (eller passivt) avstånd från dåden som extremisterna utför, tvärtom de stödjer dessa.

   Jag hade två muslimska kollegor, de hade bott i Sverige i många år, som efter ett stort terrorattentat sa
   Kollega1 "Bra, jag hatar USA".
   Kollega2 "Mmmmm...jag gillar inte USA"

   Radera
  7. Jag vill inte gärna föreslå tillvägagångssätt eftersom någon kan inspireras. Du kanske bara har dålig fantasi?

   Radera
  8. Precis, vi har ju t.ex. terroristerna i Hamas, som har tillräckligt med stöd bland befolkningen för att vinna ett val. Hur många procent skulle Breivik få om han ställde upp i ett val? Visst finns det extemister och terrorister i alla samhällen, men när det gäller folkligt stöd går det inte att jämföra alls.

   Radera
  9. @Alex

   Har du några källor till ditt påstående?
   Jag har källor som påstår annat


   HÄR
   HÄR
   Och
   HÄR

   Och det kan väl knappast vara HMF att publicera de länkarna?

   Radera
  10. Källorna Kristeligt Dagblad och Russia Today är ju veritabla ursprungskällor för verklighetens beskaffenhet. De enda källorna med högre sanningshalt är väl bibeln eller koranen.

   Radera
  11. För Rysslands del är det inte intressant att muslimska terrorceller inte kan få västeuropeiska länder på knä. Det som är intressant är att belasta våra politiska system med tillräckligt inhemsk oro för att man inte ska orka stå emot ett ryskt anfall mot Baltikum. Att återta forna Warszawa-paktsländer torde vara mindre intressant. Däremot är det mera intressant att säkra en korridor till Ostpreussen, så Litauen ligger klart i riskzonen gör en ukrainsk situation. Krim säkrade tillgång till svarta havet och i förlängningen Medelhavet, bättre kontroll över Ostpreussen säkrar i sin tur bättre kontroll över Östersjön. EUs och USAs svaga reaktioner hittills torde uppmuntra Putin et alii till att öppna nya fronter. Det är också sannolikt att Ryssland diskret stöder Isis eftersom kaos i regionen drar uppmärksamhet till sig och som tidigare nämnt generera stora folkomflyttningar som kan utnyttjas.

   Radera
  12. Något som saknas i den offentliga debatten är vilka som har mest nytta av att destabilisera Syrien och kurdiska områden. Och vilka som finansierar Isis. Ryssland är en part oavsett om de aktivt deltar i kriget i Mellanöstern eller ej med anledning av strömmarna av migranter som söker sig till Europa. En annan part är givetvis Turkiet under ledning av Erdogan. Frågan här är vilket long game de har. Att ta kontroll över oljan i norra Irak östra Syrien torde vara ett mål på kort sikt, men sen? Och vilka är Irans och Saudiernas mål när Isis konsoliderat sig i området ?

   En annan aspekt som saknas än mer är en diskussion om den risk hundratusentals oidentifierade människor som väller iim i Europa innebär. Tramset i pressen handlar om hur synd det är om dessa, medan det omfattande säkerhetsproblem dessa kommer att innebära i flera 10-tale år framöver aldrig berörs.

   Den "ryska metoden" dvs stoppa dem oavsett om 10tusentals drunknar eller skjuts ihjäl är ju liksom inte comme il faut i väst även om den ur säkerhetspunkt torde vara att föredra. Budskapet skulle vara tydligt.

   "Spännande" tider väntar. Särskilt för Sverige i relation till sin befolkning

   Radera
  13. Kalle och Vanorton, det kanske är många fler procent som sympatiserar med terroristerna, men det var inte det jag skrev om, jag anser extremisterna vara de som faktiskt utför något.

   Radera
 2. Om man inte är säker på sin sak så håller man käften! Vi kan mycket väl befinna oss i inledningen av ett 3:e världskrig, men för att möta hoten i samband med detta måste man agera rationellt utifrån fakta, inte sprida obekräftade rykten och vanföreställningar.

  SvaraRadera
 3. Det finns goda skäl att höja sin personliga beredskap just nu även utan direkt krigshot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så strömmen gick på SöS = bevis för rysk hybrid-attack mot Sverige?

   Kanske dags att börja föra över medel till mentalvården igen?

   Radera
 4. Nån invasion av Europa blir det inte. Det vore självmord för botoxnyllet i Kreml.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem pratar om invasion? Däremot kan man sätta igång direkt destabilisering av delar t ex Estland eller Litauen, med syfte att tvinga fram separatism. För att få framgång i det behöver övriga länder distraheras och destabailiseras.

   Radera
  2. D-dagen nämns i inlägget. Såvitt jag vet var det en invasion?

   Radera
  3. Det är för att visa på hur mycket trupp och utrustning som samlats i Königsberg. Det är inte normalt. Betyder inte att man avser att utföra någon invasion, men kan innebära att man vill skicka signaler, t ex om det "råkar inträffa oroligheter" i Litauen och det pratas om att tillföra resurser utifrån.

   Radera
 5. Jag tror Zynisk är samma typ av person som de som tex inte tror att 11 september attacken i USA var iscensatt av CIA och USAs regering,, nivån på paranoid besatthet är detsamma.
  Att börja springa runt och fota ryska bilar och mail detta till säpo får mig att små le lite men kanske är lite spännande om man vill agera "hobby agent".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle stå att zynisk är samma typ av person som de som TROR att 11 november var iscensatt av CIA, alltså paranoid.

   Radera
  2. Om man känner minsta lilla impuls att börja följa Twitter för att få information om viktiga omvärldshädelser efter att ha läst Zynisk's blog-inlägg så är det oroande och jag föreslår ett besök hos en kompetent vårdgivare med specialitet på psykotiska tillstånd.

   Radera
 6. En terrorattack på svensk mark sen kan vi nog glömma Ryssland på agendan ett långt tag framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte ryssarna själva!!! Har du glömt den Sovjet-sponsrade röda terrorismen på främst 70talet...

   Radera
 7. Det här är det värsta svamlet jag läst på länge!

  "...ryska parkerade misstänkta fordon" !?

  Ryska spioner åker förstås med ryska bilar från Ryssland till Sverige och parkerar misstänkt för strategiskt spioneri.

  Misstänker att både Zynisk och Cornu villat bort sig i confirmation bias vad gäller "[V]issa saker".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske var lite kategorisk och tolkade inlägget utifrån fel kategori, ber om ursäkt för det.

   Helt klart en utmanare till stora foliehattpriset :-)

   Radera
  2. Eftersom att de använt TIR reggade bilar sedan 80-talet så är det ju inte så märkligt att man nämner det då det är en välkänd signal spaningsmetod av dem. De försöker inte ens dölja det de enda de vill är att få stå ostörda vid givet mål en stund.

   Radera
  3. Du Puddas, vet du var man köper bra foliehattar? Tror min har börjat läcka in signaler från UFOs.

   Radera
  4. Absolut följ länken bara.

   http://jagarchefen.blogspot.se/2015/08/bilhandlare-sommarstugor-och.html

   Radera
 8. Det är sannolikt inte de ryskskyltade fordonen som är det stora problemet med fientlig spaning och förberedelser. Fordon med skyltning från mindre iögonfallande länder används också, i synnerhet där man inte vill göra svenska säkerhetsfunktioner uppmärksamma på att det pågår en operation. Även om samarbetet inom EU underlättar på många sätt, så är det fortfarande mycket omständligare att kolla upp en tyskskyltad bil än en svensk dito.

  SvaraRadera
 9. Om det nu är Ryssland man menar är den makt som förbereder sig på ett angreppskrig, vilka är motparten? Är det då Sverige, EU, NATO eller kanske USA som är målet? Vad skulle man vinna på det? Är det inte i stället så att Ryssland känner sig oerhört trängd av alla NATO och USA- baser som omger dem och ser om sitt försvar på alla fronter? Jag kan för övrigt tänka mig att Ryssland inte har någon som helst respekt för det svenska förvaret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var står det något om angreppskrig? Kan du peka ut det eller är du en halmgubbe?

   Däremot kan man sätta igång direkt destabilisering av delar t ex Estland eller Litauen, med syfte att tvinga fram separatism. För att få framgång i det behöver övriga länder distraheras och destabailiseras.

   Radera
  2. Den gamle tjekisthoran i Kreml är främst trängd av det system han själv skapat och inte av NATO.

   Radera
  3. Precis. Och det system han skapat kräver i princip att han målar upp hot som inte finns och agerar mot dessa.

   Radera
  4. Skydda den ryska befolkningen i Baltikum från fascistiska regimer genom att stödja den inhemska motstånds-/befrielserörelsen. Fungerar i Ukraina så...

   Radera
  5. Corny, "att han målar upp hot som inte finns". Om Ryssland är omringat av NATO-länder och otaliga USA-baser så måste man vara både blind och corny om man inte ser detta som ett hot.

   Radera
  6. Du menar alltså att de baltiska länderna och norska gränsen längst upp i norr "omringar" Ryssland? Du kanske ska ta en titt på en karta nån gång.

   Radera
  7. När gick Kazakhstan med i NATO?

   Radera
  8. Att Ryssland är inringat av NATO är en direkt lögn skapad av rysk propaganda. NATO-länders gräns mot Ryssland utgör 1/16-del av av den ryska landgränsen.

   Radera
  9. 1) NATO är till skillnad från Ryssland en sammanslutning av fristående demokratier som verkar i ett försvarförbund för eget för svar, de har till skillnad från Ryssland inget annat än defensiv agenda för sina egna länders terriotorium.

   2) Att de många av de länder som blev fria demokratiska stater efter berlin murens fall sökt sig till NATO, är deras självklara rättighet att välja själva som demokratier, vilket lätt kan förstås om man har förståelse för den folkrättsliga våldtäckt de utsattes för under järnridån - dikterat av den Sovjetiska kommunistiska diktaturen.

   3) Wikström du far med direkt planterade myter som härrör direkt från rysk propaganda. Dessa myter har planterats i väst under än längre tid som en del i den maskirovska som putinisterna genomför. NATO har tagit upp, beskrivet och beslaget samtliga dessa myter som lögn, de 30 vanligaste av dem beskrivs tydligt på länken nedan ( islutet av inlägget). Den lögn som wikström far med - besvaras nedan:

   Claim: NATO is trying to encircle Russia

   Fact: This claim ignores the facts of geography. Russia's land border is just over 20,000 kilometres long. Of that, 1,215 kilometres, or less than one-sixteenth, face current NATO members.

   Russia shares land borders with 14 countries (Norway, Finland, Estonia, Latvia, Lithuania, Poland, Belarus, Ukraine, Georgia, Azerbaijan, Kazakhstan, Mongolia, China, North Korea). Only five of them are NATO members.

   Claims that NATO is building bases around Russia are similarly groundless. Outside the territory of NATO nations, NATO only maintains a significant military presence in three places: Kosovo, Afghanistan, and at sea off the Horn of Africa. All three operations are carried out under United Nations mandate, and thus carry the approval of Russia, along with all other Security Council members. Before Russia's aggressive actions in Ukraine began, Russia provided logistical support to the Afghan mission, and cooperated directly with the counter-piracy operation, showing clearly that Russia viewed them as a benefit, not a threat.

   With respect to the permanent stationing of U.S. and other Allied forces on the territory of other Allies in Europe, NATO has full abided by the commitments made in the NATO-Russia Founding Act. There has been no permanent stationing of additional combat forces on the territory of other allies; and total force levels have, in fact, been substantially reduced since the end of the Cold War

   NATO has partnership relationships with many countries in Europe and Asia, as can be seen from this interactive map. Such partnerships, which are requested by the partners in question, focus exclusively on issues agreed with them, such as disaster preparedness and relief, transparency, armed forces reform, and counter-terrorism. These partnerships cannot legitimately be considered a threat to Russia, or to any other country in the region, let alone an attempt at encirclement.

   http://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_111767.htm

   Radera
 10. Att dom inte tar i lite till då? Finns mycket agenter/operatörer på plats med relativt enkla medel och metoder kan göra för att skapa kaos på riktigt, i alla fall i större städer. Jag tänker inte sprängdåd och liknande här. Sen har man även en utmärkt syndabock att avleda uppmärksamheten mot.

  SvaraRadera
 11. Med våra syltryggar till politiker behövs det inte mycket för yttre makt att påverka och helt ändra kurs i landet. Svenska politiker kan välja valfri formulering:
  "Det är för sveriges bästa vi antar erbjudandet om strategiskt samarbete för att kunna försvara vår svenska samhällsmodell och demokrati mot mörka och främlingsfientliga krafter och strömningar inom landet"
  " Den svenska neutraliteten har alltid väckt respekt i omvärlden. Nu ansluter sig flera länder till denna linje och kommer bistå oss i att garantera sveriges framtida alliansfrihet. Natos allians baseras på ett föråldrat och farligt synsätt för en värld med konflikter. Vi visar att ömsesidig dialog och respekt är den rätta vägen för att säkra freden"
  " Detta är en unik chans för sverige att avveckla den farliga kärnkraften och visa välden hur man skapar en bättre framtid för barnen".

  SvaraRadera
 12. Någon verkar ha försökt spränga en bro i Stockholm i natt om man tror på https://www.flashback.org/sp54444243. Pojkstreck eller varning?

  SvaraRadera
 13. Om vi är påväg mot krig eller inte får du fråga Washington om. De är i full gång med att försöka destabilisera hela världen för tillfället.

  SvaraRadera
 14. Om vi är påväg mot krig eller inte får du fråga Washington om. De är i full gång med att försöka destabilisera hela världen för tillfället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt HMG, frågan skall naturligtvis ställas till rätt part. Ett utmärkt tillfälle fanns för några dagar sedan då en krigsgalen USA-senatorn var på besök men mig veterligen ställdes ingen sådan fråga ens av någon från journalistkåren. Alla stod med mössan i hand.

   Radera
  2. Ni låter som två nedrökta haschkoftor under Almstriden. Jävla proggmumier, kravla tillbaka till era mausoleer.

   Radera
  3. Förvånansvärt många ryss-troll det finns i det här landet!

   Radera
  4. Desillusionerade kommunister samt böghatare som gillar Putlers traditionella värderingar.

   Radera
  5. Som sagt, när argumenten tryter kommer dessa poetiska upprapningar. Jag vill upplysa dig Ben om att jag varken har varit haschrökare, proggare eller är böghatare. Många av mina vänner är homosexuella men kanske är det du som har problem med bögar, varför skulle du annars använda dem som slagträ?

   Radera
  6. Varför gillar du Putin då? Upplys oss.

   Radera
  7. Även om man inte gillar USA så är det för mig totalt obegripligt hur man kan föredra och försvara den facistiska kleptokratin och kvasi-diktaturen Ryssland.

   Radera
  8. Krigsgalen USA senator, jaja där kom foliehatten på - öppna fönstret wikström och andas lite frisk luft det kanske hjälper. Sverige har nu aktiverat den transatlantiska länken (eftersom NATO medlemskap har låst sig), vårt samarbete sedan andra världskriget har alltid varit intimt med USA, vilket vi bör tacka för nu - eftersom våra defaitistiska politiker trodde på en ändlös fred efter berlinmurens fall och raderade nästan raderade försvaret. Att vi har USA skall vi vara glada för, inte minst i dessa dagar

   Radera
 15. "Oroande signaler - är vi på väg mot krig?"

  Om vi nu skulle vara på väg mot ett krig, som det insinueras om, då finns det åtgärder att göras:

  * Inför militär kontroll och tull vid nationsgränsen. Avbryt Schengensamarbetet och gå ur EU. Stoppa införseln av antisvenska destruktiva element.
  * Ersätt den globalt verkande, natounderställda, engelskspråkiga, militära expeditionskåren IO-2014 med ett territorialförsvar värt namnet, precis som under kalla krigets glada dagar.
  * Inför värnplikt, vilken är en suverän personalförsörjningsorganisation för försvarsmaktens olika befattningar.
  * Slå vakt om alliansfriheten, vilket, i kombination med ett eget starkt försvar, är krigsavhållande.
  * Förbered en krisorganisation med buffertuppbyggnad av kritiska varor och öka svensk inhemsk livsmedelsproduktion.
  * Gynna svensk försvarsindustri.
  * Entlediga eller tysta antisvenska, krigshetsande politiker, natotroll och beslutsfattare.
  * Verka för nationell samling!

  SvaraRadera
 16. Mm,washington har ju massor av kryssningsmissiler riktade mot oss och har övat anfall med litet kärnvapen hur många gånger?

  En maskirovka iform av attacker på svenskt samhälle leder till några (tio) tusen döda pga fallerande infrastruktur, funktioner mm. Beroende på omfattningen av den ryska operationen kan vi kanske räkna med humanitärt bistånd från EU men räkna inte med det. Tyskarna skiter på sig så fort man säger "russisch" .

  Men jag tror antalet asylsökande kommer minska. Kraftigt. Däremot får vi nog räkna med en miljon balter...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vadan, balter kan ju inte laga falafel. Hur ska detta gå?

   Radera
 17. Fakta om Ryssland, Vi i Sverige importerar 42 % av all behövlig energi till diesel och bensin från Ryssland. Nato kan inte börja krig mot Ryssland i så fall räcker det att Ryssland stänger av energitillförseln till hela Europa. Det går inte att kriga utan stora mängder med energi.

  För närvarande har USA/ Nato ca 725 militärbaser runt hela Ryssland, dessutom har USA placerat ut kärnvapen här i Europa i 5 Natoländer.

  Det största problemet är egentligen inte politikerna här i Världen utan det är den ekonomiska eliten eller oligarkerna, det är dessa som till varje pris vill ha ett nytt världskrig. Det heter ju den nya världsordningen . De vill kriga sig till hela jordklotet samt långsiktigt ta död på huvudparten av människor antingen de bor i USA, Europa, Ryssland, Kina eller någon annanstans här på jorden. Rockefeller och Rootschild är några exempel på superrika personer. Egentligen pågår det redan nu ett världskrig, men det går i slow-motion. Exempel på det är massinvandringen till Europa som pågår. Användningen av GMO i den mesta maten en annan. Den orsakar bla. cancer och infertilitet hos dem som äter det även om det tar tid så konsumenten inte ska märka något. Ett Franskt försök har gjorts för att bekräfta det. För närvarande försöker USA få igenom ett handelsavtal med EU som heter TTIP. Det pågår 3 sådana avtal sförsök över hela världen . De andra heter TTP och TISA. Det är superhemliga avtal där de här oligarkerna tar över makten i hela världen och vanliga människor bara blir slavar.

  Det kan vara lätt att lura sig på att 2:a världskriget går i repris, men när allt går i slow-motion är det ingen som märker något förrän det är försent. Det blir en gradvis tillvänjning.

  Läs gärna boken "Hotet mot livet " av F William Engdahl. Då får man en helt annan syn på världen. Den finns på svenska och är en storsäljare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @kenneth Johansson 13:07
   "TTP"
   Du menar väl The Trans-Pacific Partnership (TPP), som är intressant då Kina inte ingår i det partnerskapet.

   Visst är det så att den demokratiska kontrollen blir satt på undantag när TTIP, TPP och TISA är ratificerade. Man får vibbar från 30-talet när de demokratiska krafterna gav bort den demokratiska kontrollen till en diktator som fick agera efter eget skön.

   Globalistiska, fosterlandsförrådande politiker i Sverige använder i stort sett samma argument för att införa TTIP som man motiverade EU-medlemskapet och Eurovalutan, nämligen att med ökad oreglerad handel, som nås med EU och euro och nu med TTIP, så fås ökad tillväxt och välstånd. Detta är inte sant för Sveriges EU-medlemskap. Värdet på svensk import från EU överstiger exportvärdet till EU, vilket ger ett negativt exportnetto gentemot EU. Svensk BNP dras således ned med motsvarande negativa värde på exportnettot.

   Den som från svensk sida under Alliansregimen har ansvarat för våra ståndpunkter i förhandlingarna om TTIP-medlemskapet, är Bilderbergzombien Ewa Björling. Hon har hävdat med en dåres envishet, när hon var handelsminister, att GMO inte omfattas av TTIP, vilket det gör om man studerar amerikanska källor.
   http://www.theguardian.com/environment/2014/sep/05/eu-gm-food-imports-us-canada

   Radera
  2. Om Putler inte får in sina dollar på oljeförsäljningen så lär han inte kunna muta sina vasaller. Då blir det tjetjenskt spa med blåslampa och lampsladdar i Lefortovo-källaren.

   Så det är inte som om han kan sluta sälja sin olja ändå.

   Radera
  3. Historiker som tittar tillbaka i framtiden kommer förmodligen att säga att det tredje världskriget startade i slutet på 1900-talet och i huvudsak utkämpades på ekonomiska fronter, med bara lite geografisk och militär inblandning i huvudsak i mellanöstern. Det var inte ett krig mellan nationer, utan ett krig mellan olika ekonomiska intressenter, varav en sammanföll med personen Putin.

   Radera
  4. 1. Det finns ett enormt överskott av olja på världsmarknaden; om Ryssland inte vill sälja så kommer andra säljare så i kö.
   2. Antalet militärbaser är långt under 100. Det är bara att Googla.
   3. USA kanske styrs av "the one percent" men Ryssland styrs av 110 personer. Lägg fokus där det hör hemma.
   4. Det finns inga vetenskapliga bevis på att GMO är skadligt. Den franska studien var ett falsarium som direkt blev debunkad. Har du för övrigt någon idé om hur växtförädling går till om det inte sker som genförädling? Man bestrålar t ex säd med kraftig radioaktivitet för att framkalla slumpvisa mutationer. Sedan sår man säden och utvärderar hur det växer. Rinse and repeat. Verkar det tryggt och säkert?

   Radera
 18. Krig har det förövrigt varit i flera år nu man kan ju börja med Syrien där de olika sidorna möts, Snowden affären, informationskriget som ingen som frekventerar den här bloggen kan undgått att notera. Vidare till det senaste OPM hacket och kidnappningen av Officeren Eston Kohver, uttalade militärdoktriner där väst utmålas som fienden som skall förgöras samt triljarder av andra händelser.
  Om man inte tolkar detta som krig är man ju efterbliven och bör ägna sig åt annat man har ju i alla fall noll och intet förståelse för den assymetrisk krigföring trots att det står svart på vitt i tidningarna.

  Men det är klart att det inte uppnått momentum nog för att tidningarna ska uppfatta omvärldsläget och det ska man nog inte förvänta sig heller.
  Det tog fram till 2014 innan någorlunda vettiga artiklar dök upp om Syrien, och fortfarande har inga vettiga dykt upp om IS. Det är samla gamla dynga om en terror grupp som poppat upp ur tomma inte bara för att mörda människor för att det är roligt.

  SvaraRadera
 19. Förebudet, inledningskapitel operation Garbo, eller inledning Midvintermörker känns det som!
  Blir nog inköp av lite extra ammunition till älgstudsaren imorgon.

  SvaraRadera
 20. Vid gränsen i Makedonien vägrar de att ta emot hjälp, för att det finns röda kors på lådorna.

  https://www.youtube.com/watch?v=M8xkYZNsKUY

  SvaraRadera
 21. Krig skapas når våra ekonomier inte fungerar.
  Pengar kan inte tillverkas som en skuld till banken för då ökar skulderna och det blir en kris till slut, krisen kan sen leda till krig.

  När folk bara kan skylla på invandrare sossar eller moderater så ser dom inte att felet är att alla pengar skapas när man tar en kredit.

  Med inflation på 2% så måste man trycka upp nya pengar motsvarande det inflationen förstörde.
  Nu måste bankerna ge ut mer bolån alltså trycka pengar som går till BLT.
  Att inte göra det ledet till vår undergång.
  En bil som ökar i pris pga inflationen kostar mer än alla pengar som finns om tusen år.
  Dra ett streck från dagens sysselsättning till noll. felet kommer direkt men syns inte så tydligt i början.

  2% inflation kräver att bankerna använder sedelpressen och ökar mängden pengar med minst 2%
  bara banker och haverister kan förneka det.

  Vi har två alternativ banken trycker pengarna och lånar ut dom till bostäder, skulderna bara stiger.
  Riksbanken trycker pengarna och ger dom till staten, inga skulder ökar och staten får pengar gratis.

  Trycker riksbanken upp pengar som motsvarar M3 så får staten ca 50 miljarder.
  Kriget kommer en dag bara för att bankerna skapar kriser men den påhittade modellen som vi är påtvingade.

  Bankerna vet detta men papperskorgar av guld, privatjet lyxbåtar är alt dom tänker på.
  Sen är dom antagligen avlidna av ålder när kriget kommer, så varför ska dom bry sig.

  Den neoklassiska skolan är skapad enbart för att bankerna ska få vara den som trycker pengarna och inte riksbanken eller staten.
  Teorin är döden för vår ekonomi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår du inget?
   Privata banker trycker upp pengarna som inflationen förstörde och lånar ut dom till ex BLT.
   Inflationsmålet finns för att förstöra just dina pengar så du måste låna nytryckta pengar av banken.

   Alternativet är att riksbanken trycker upp pengarna och bara ger staten pengarna.
   Det skulle ge över 50 miljarder till staten varje år.
   Du vill alltså betala in mycket skatt eller vara utan försvar, skola omsorg.

   "Radikal isländsk plan fråntar bankerna makten över pengarna

   En radikal plan framtagen på uppdrag av Islands statsminister föreslår att landets affärsbanker fråntas rätten att skapa pengar vid lån. Istället ska centralbanken, och ytterst parlamentet, ensamt sköta penningskapandet."
   http://www.va.se/nyheter/2015/04/02/radikal-islandsk-plan-frantar-bankerna-makten-over-pengarna/

   Det är inte ens laglig att låta privatbanker trycka pengar det är förbjudet i svensk lag.
   http://www.riksbank.se/sv/Riksbanken/Historia/Viktiga-artal/1900-talet/
   ”1904 Riksbanken får ensamrätt att ge ut sedlar (beslutet fattades
   1897). Först i och med detta beslut kunde Riksbanken få en
   penningpolitisk betydelse i modern mening, eftersom monopol på
   sedelutgivningsrätten är en förutsätten var en följd av det upprepade
   kravet på att privatbankerna skulle fråntas rättning för kontroll av de
   penningpolitiska medlen. Ensamrätten att ge ut sedlar.
   Man ansåg, att den vinst som privatbankerna fick från sina sedlar,
   likaväl kunde tillfalla staten.”

   Lagen kringgicks med digitala pengar nu är det privatbanker som tillverkar våra pengar.   Radera
  2. Det var det dummaste jag hört, det enda fungerande systemet i världen, som lyft nästan hela världen ur fattigdom är med alla sina fel ändå ett fungerande system. Och om du hade haft någon som helst historiskt reflekterande tes, så skulle du ser hur fel du har.

   Från andra världskriget fram till 2015 så har vi haft en global tillväxt som är större än under någon gång tidigare i historien, samtidigt har detta skett globalt så att även de fattigaste idag har det mycket bättre än vad de hade under mitten av 1900 talet. FN själv säger tydligt att hela Asien, Kina och SydAmerika är regioner som haft en exempelös utveckling i tillväxt som gjort det bättre för alla ekonomiskt, utbildningssystemen har utvecklats, hälsovården har implementerats till många fler och barnadödligheten har gått ner till den historiskt lägsta nivån någonsin.

   Samtidigt är detta 1945-2015 längsta period då vi besparats från världskrig och krig där länder på flera kontinenter varit inblandade - så du har GRUNDLIGT FEL. Kaptialism är bra, rätt hanterad.

   Det du pläderar för är ren marxism och förstatligande, dessa ideer är tack och lov döda och kommer aldrig att fungera någonstans.- fråga över en miljard kineser om dom tyckte dom gjorde rätt när dom övergav MAOs galna projekt - det har bara gått framåt sen dess :-)

   Radera
  3. Du måste jobba på en bank, eller så läser du inte vad jag sa.
   Jag har inte sagt att kapitalism är bra eller dåligt, jag sa att det inte fungerar att ha banker som skapar alla pengar som skuld.
   Du tar upp historia ww1 och ww2 då gjordes enorma skuldavskrivningar, därför fungerar det att banken trycker våra pengar och lånar ut dom ett tag till men sen kommer nästa skuldkris.

   Både kapitalismen och socialismen lider av samma fel alla pengar skapas som en skuld till banken.
   det är en omöjlighet i längden.

   Vi kan ha en kapitalism som du förespråkar men då måste vi även tillverka lite pengar som inte är en skuld till banken.
   Nuvarande sätt att skapa pengar på ökar skulderna och skulden växer med räntan tills det en dag bara finns skulder som aldrig kan betalas tillbaka.

   Pengar skapas när vi tar ett lån, betalar vi tillbaka lånet så försvinner pengarna.
   Vi skapar hela tiden nya pengar och vi betalar ränta på lånen, skulden växer med räntan och på sikt så kan vi inte betala skulderna för skulderna är större än pengarna som vi har.


   Skapar bankerna 100 miljarder per år och sen lånar ut dom så ökar skulderna till banken men pengar vi äger ökar inte, den monetära basen ökar inte.
   Våra pengar och den monetära basen försvinner med inflationen.

   100 miljarder per år och räntan gör att skulden bara ökar hela tiden, vi kan aldrig betala tillbaka skulden.

   Det behöver inte vara fel på kapitalismen det är fel på vårt banksystem och det har inget med kapitalism att göra.

   Ekonomi är inte bara höger vänster det är någon som skapar pengarna och hur pengar skapas kan vara ett fel.
   När jag var ca 25 år så insåg jag att höger vänster inte var lösningen för ingen hade lyckats så bra, då måste man söka felet någon annan stans och felet visade sig vara i vårt sätt att skapa pengar på.

   Radera
  4. Ulf vi bygger din kapitalistiska stat.
   vi behöver pengar och då skapar vi pengar.
   Säg att vi skapar 100 miljarder och lånar ut dom till staten, företag och privatpersoner.
   om några år så är skulden till bankerna 110miljarder för räntan har ökat skulden.
   Så håller det på år efter år och en dag är skulderna så stora att vi inte kan ta nya lån och då skapas inte längre pengar och ekonomin stannar upp.

   För att modellen där bankerna skapar pengarna ska fungera så måste vi ta nya lån för att betala räntan på dom gamla lånen, men det fungerar bara en tid sen tar det stopp.
   Historiskt så har vi gjort stora skuldavskrivningar med jämna mellanrum.
   ww2 var den sista stora avskrivningen, den låga räntan i USA och i Europa kan vara ett tecken på att vi nu måste göra en gigantisk skuldavskrivning.

   Cornus prat om undergången kan bli verklighet.
   Men den går att undvika om vi låter riksbanken tillverka lika mycket pengar som inflationen förstörde och sen ge pengarna till staten.
   2% inflation då ökar vi mängden pengar med 2%, 2% av M3 blir ca 50 miljarder som staten får.
   Radera
 22. Det går lika bra med krigsutbrottet som kraschen på bostadsmarknaden :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får väl hoppas att Cornu fortsätter vara den contraindikator han visat sig vara på de flesta områden hittills. Men det skadar kanske inte att köpa några kilo pasta extra på hemvägen imorgon..

   Radera
 23. Every man has got a breaking point. You and I have one. xxxxxxx has reached his, and very obviously, he has gone insane.

  ur Apocalypse Now....

  SvaraRadera
 24. Enda logiska förklaringen till rapporter om kemiska stridsmedel skulle vara att EU eller NATO tycker sig behöva en anledning att hänvisa till när man anfaller på Ukrainskt territorium.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur är vädret på din planet?

   Radera
  2. Han kanske behöver vädra ut hasch-röken?

   Radera
  3. Nej just det. Det är klart att det inte är så. Ryssarna måste förstås ta till kemiska stridsmedel för de har ju inte rullat in tanks och andra tunga vapen som kan göra jobbet åt dem.

   Ni ska inte gå på propagandan. Varken den som säger att Ryssland inte stöder separatisterna med tunga vapen eller den som säger att de använder kemiska stridsmedel (jfr Irak och Syrien).

   Radera