Cornucopia?

Aktuellt

Jämför dig inte med andra - om du inte vill vara bitter - sätt upp dina egna mål och jämför med dig själva!

"If you compare yourself with others, you may become vain or bitter, for always there will be greater and lesser persons than yoursel...

2015-08-24 09:58

Ordna det juridiska med JuridiskaDokument.nu

Detta inlägg är reklam.

Så här efter sommaren har många behov av privata juridiska överenskommelser. Istället för att vända dig till en dyr jurist eller advokat i de fall parterna ändå är överens, kan man till lågt pris köpa juridiska dokument, kompletta med instruktioner från JuridiskaDokument.nu.

Dokumenten är juridiskt korrekta och ständigt uppdaterade med aktuell lagstiftning, och det följer med instruktioner för hur de ska fyllas i. Dit räknas t ex bodelning inom äktenskapet eller vid skilsmässa, vilket också inkluderar lagfartsansökningar om fastighetsägande ska regleras.

Kanske har du flyttat ihop med din käresta över sommaren och vill upprätta samboavtal eller testamente, då sambos annars inte omfattas av arvsrätt. Det finns också skuldbrev (reverser) vid lån, hyreskontrakt för andrahand eller första hand (villa) och även gåvobrev. Inom kort kommer man också publicera dokument för köp av fast eller lös egendom, t ex fastighetsaffärer.

Dokumenten, som ibland är samlingar av flera relaterade dokument, kostar mellan 179:- SEK och 295:- SEK per paket, vilket bara motsvarar några minuters arvode hos en jurist eller advokat.

Dessutom ger JuridiskaDokument.nu svar på frågor kring dokumenten
"Vi på Juridiska Dokument har ett starkt kundfokus och vill hjälpa dig på alla sätt vi kan. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du undrar över något eller om det är något som du inte riktigt förstår."
Detta inlägg är gjort i samarbete med Thorlund Juristbyrå och JuridiskaDokument.nu.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. Och googlar man lite lär man sig hur man skall göra. Fast min tidnär också värdeful.

  SvaraRadera
 2. Min tydliga erfarenhet är att icke-jurister som försöker sig på att skriva avtal ofta går in med en inställning av "hur svårt kan det egentligen vara?", en inställning som de befrias från så fort det blir en konflikt mellan parterna. Tolkningar och värderingar är avsevärt mer invecklat än det framstår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en annan hake är ju att gemene man kanske inte är så insatt i vad som gäller när och vilka scenarion avtalet täcker upp och vilka de inte gör det. Det är ju lite sådana spörsmål man diskuterar när man anlitar jurist - nu vet jag inte hur omfattande instruktionerna som medföljer är och om de är tilllräckliga för att ersätta konsultation med jurist.

   Radera
 3. Intressant tjänst. Jag tillhör dem som inte är utbildad inom juridik, men ändå har jobbat en hel del med avtal genom mitt arbete. Att lägga ut ett par hundralappar istället för lita på Google skulle jag lätt göra.

  SvaraRadera
 4. Det finns ju mallar nästan i överflöd för olika typer av juridiska spörsmål, samtidigt som juristbyråerna tar 4000-5000 kronor för standarddokument som de i praktiken har liggande klara i byrålådan. Men ren självbetjäning via Google har sina begränsningar. Ofta behöver man ju diskutera med någon, samtidigt som ärendet kanske inte är så komplicerat att det motiverar över 2000 spänn i timmen till en familjejurist.

  Jag beställde inbördes testamente av JuridiskaDokument, hade några konkreta frågor om vad vi ville åstadkomma och blev uppringd av en trevlig dam som svarade på alla mina frågor. Lätt värt 245 kronor när det är så bra service.

  SvaraRadera