Cornucopia?

2015-08-08 18:58

Mycket fläng just nu

Nyss hemkommen från signeringsturné i Öresundsregionen kan jag konstatera att det är mycket resor just nu. I sedvanlig ordning försöker jag producera blogginlägg i förväg, men just idag blev det dåligt med det. Men ni får trösta er med att dels är inte resandet slut, och dels så kommer ordningen återställas.

Härnäst blir det en signering på Akademibokhandeln Kungsgatan i Göteborg på torsdag kväll, men den inkräktar inte allvarligt på min tid då det är relativt lokalt. Jag ska även upp till Stockholm igen, men inte för signeringar, utan för ett TV-seriemöte. Till skillnad mot Öresund så inkräktar dock inte Stockholmsresor på min produktivitet, då jag kan jobba ikapp på tåget. Värre är det med samordningen för Öresund, som kräver bil för att lyckas hoppa mellan Helsingborg, Lund, Malmö och Löddeköpinges Center Syd. Och tid i bil är bortkastad tid, eftersom jag inte kan jobba under tiden. Men det är förstås ändå värt tiden, för att träffa trevliga läsare.
Thomas Engström & Margit Richert

Sedan fick jag en vända ut i Banjosödern och träffade Banjohögern, i form av bland annat SvD:s kulturskribent, Kulturmannen och tillika författarkollegan Thomas Engström (Väster om friheten, Söder om helvetet, som ni absolut ska läsa) och Högerkvinnan tillika Riktig jävla mats matbloggare Margit Richert, (ö)känd från sin tid som värd för Sveriges officiella Twitter-konto @sweden. De två hittas annars på Twitter som @ThomasEngstr och @MargitRichert, och ni ska naturligtvis följa dem.

Nåja, det lugnar i sedvanlig ordning ner sig tids nog. Det blir alltid hektiskt runt boksläpp. 

Jag tackar för att ni har överseende med detta.
Solen går ner över Banjosödern.
Kan för övrigt upprepa det jag skrivit många gånger förut - att villor är prisvärda i Skåne, åtminstone om man letar sig några mil in från Öresund. Trots väl fungerande kollektivtrafik och obefintliga trafikproblem kan man än idag köpa en fin villa för långt under medelpriset för Sverige. Det svenska medelpriset för en villa var i juni 2 432:- kSEK, och i stora delar av Skåne kan man få tag på bra villor för under 2 MSEK. Nedsida kan finnas, men den är nog att betrakta som högst begränsad. Oavsett är t ex 30% förlust på 1 500:- kSEK endast 450:- kSEK, mot 30% i förlust på 6 MSEK, som är en förlust på 1 800:- kSEK. Tål att tänkas på. Då har man ändå bra kommunikationer och bekväma pendlingstider till såväl Lund som Malmö.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

5 kommentarer:

 1. Stjärnfall avklarad som ljudbok. Påbörjad igår, avslutad idag. Med andra ord nästan "sträcklyssning". Det är ju fan att man ska behöva ha abstinens till fortsättningen kommer! ;-).
  Btw, betyg VG+. Bra jobbat Lars!
  Nu påbörjat "Mona" av Dan T Sehlberg. Så här ca tre timmar in i lyssningen är den helt klar lovande!

  SvaraRadera
 2. Ja, "Väster om friheten" och "Söder om helvetet" är jättebra böcker, men Thomas Engströms tidigare, "Mörker som gör gott" och, framför allt, "Dirty dancer" är faktiskt ännu bättre. Läs, LÄS, LÄS!

  Stjärnfall får för min del vänta till bokmässan, ses där hoppas jag

  SvaraRadera
 3. Om du ska ut och resa mer och kör E4 förbi Jönköping så vill jag rekommendera dig att stanna på Uppgrenna naturhus i höjd med Brahe hus. De har ett litet fik som är värt ett stop. Det skulle nämlien vara kul att läsa dina tankar om naturhus, vilket i pricip är hus byggda inuti växthus. Kanske är det något för preppers?


  http://uppgrennanaturhus.se/

  SvaraRadera
 4. Ja, livskvaliteten är faktiskt bra i Skåne. Om man inte måste bo i nybyggt/centralt så kan man få stora villor inom pendlingsavstånd från Fina Jobbet, precis som du säger, för omkring 2 miljoner.

  Ta denna som exempel: Villa, Lunds kommun (utkant). Mindre än 30 min på ganska lågt trafikerade vägar till Lund eller Malmö för ett stort hus på knappt över 2 miljoner.

  SvaraRadera