Cornucopia?

2015-08-18 13:56

Lilla julafton: Fear the Walking Dead på HBO Nordic 24:e augusti

Spinoffserien till den omåttligt populära The Walking Dead, serien Fear the Walking Dead, har premiär i USA den 23:e augusti. Glädjande nog kommer den till Sverige den 24:e augusti via HBO Nordic. Lilla julafton helt enkelt.

Till skillnad mot The Walking Dead, så får man i Fear the Walking Dead uppleva själva undergången, själva utbrottet av zombieapokalypsen. Vilket förstås är mycket mer intressant än att vakna upp ur en koma efter några veckor eller månader när civilisationen redan gått under. Inte speciellt underligt att man gjort en spinoff.

Sedan kan man ju konstatera att man knappast kan mjölka själva undergången mer än 1-2 säsonger, sedan har man bara en annan variant av The Walking Dead. 

TWD är allmänt hyllad på många håll, och följer ju en amerikansk tradition att casta britter som huvudrollsamerikaner (House, Strike Back mfl - ok, Sir Shags-a-lot i Strike Back spelas Sullivan Stapleton som är en australiensare medan britten Sir Galahad spelas av amerikanen Philip Wincester - sista säsongen av Strike Back har för övrigt nyss haft premiär på HBO Nordic). Själv har jag bara sett seriens pilotavsnitt, som kanske är en av de bästa pilotavsnitten någonsin, samt andra avsnittet. Efter den enligt uppgift svaga andra säsongen ska serien dock tagit sig rejält. Eftersom jag läst den tecknade förlagan fram till man nått Washington D.C. och en huvudperson fått ögat bortskjutet, så har jag aldrig bemödat mig att följa TV-serien.

Däremot kan nog FtWD vara lockande. Spinnoffer är annars ett intressant fenomen, och är alltså en film eller TV-serie som är baserad på den värld eller de karaktärer som finns i en förlaga, men utan att följa förlagan alls. Ja, det finns med i mitt TV-kontrakt på Stjärnklart hur spinnoffer ska hanteras. Film- och TV-kontrakt är mycket detaljerade och tänker på en lång rad detaljer.

Trailer för FtWD nedan. Blir säkert en massa moraliserande amerikanska family values också, vilket förstås alltid är underhållande att betrakta rent antropologiskt.
Knappast en slump att HBO Nordic knep serien och sänder den "i realtid". Man vet hur många som följer TWD och hoppas nog få nya kunder den här vägen.

Ingen form av ersättning har utgått till mig eller till mig närstående för detta blogginlägg, utan jag publicerar för att jag vet att många läsare finner detta intressant. Om jag skriver reklaminlägg är de taggade med "reklam" och det kommer stå "sponsrat av" eller "i samarbete med" etc. Så ej i detta fallet.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

10 kommentarer:

 1. Det viktiga är ju huruvida vi kommer att få sen nån Zombie vs vithaj-scen.

  SvaraRadera
 2. Tycker det är synd att det finns så få spinoffer i bokvärlden (som jag känner till i alla fall). Dmitrij Gluchovskij och hans Metro-universum är det enda jag kommer på på rak arm där författaren skapar en värld som han sedan bjuder in andra för att skapa fler historier i. Nick Perumov har skrivit böcker som utspelar sig i Tolkiens Midgård.

  SvaraRadera
 3. Lewis Dartnell har en ny bok med titeln "How To Rebuild Civilization In The Aftermath Of A Cataclysm." Kanske det är av intresse för survivalisterna här? Kanske alla redan känner till honom. Jag stötte på honom angående någon kommentar om hur man ska kunna överleva på Mars, vilket verkligen vore en utmaning värre än dagen efter ett totalt kärnvapenkrig på Jorden.

  Själv har jag aldrig fattat zombie-febern. Jag gillade inte vampyrfebern men jag kan förstå hur en hona tycker det är skönt att bli kysst och biten i nacken.Men zombies, är det det tusenåriga mellanösternidealet som spökar å stapplar? Eller statlighetens blinda byråkraters "jag lydde bara order"-koncept?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zombies bör ses som en allegori om hur medelklassen och/eller eliten hotas av den breda, stora, tanklösa massan. Fungerar på många plan.

   Radera
  2. En äcklig moderat potentat ljuger i pressen om Vellinge kommun om 20 år. Linbana från toppengalleriet... Näe, Vellinge kommer om 20 år att se ut som en s.k. "bosättning" på Västbanken. Ett par illustrationer nedan. Jag uttrycker ingen åsikt om ämnet, jag bara konstaterar vad som verkligen kommer att hända.
   https://ollekatz.files.wordpress.com/2015/03/betlehem-mur2.jpg
   https://queersagainstpinkwashing.files.wordpress.com/2012/04/palestinian-woman-and-children-at-taybe-checkpoint.jpg

   Radera
  3. Vill bara påminna om förra USA-valkampanjens Obama-utmanare i debatten i New Hampshire. Angående "dangling brains before zombies to make them turn wheels to solve energy crises". I år är han svårt utmanad av Trump. Jag tror inte han kan överträffa honom. Även om Trumps lögn om att han är svensk nu verkar varavederlagd. (Ingen svensk skulle gå omkring och heta rumpa)
   https://www.youtube.com/watch?v=4d_FvgQ1csE

   Radera
 4. När en zombie biter Chuck Norris förvandlas den till Chuck Norris..
  För Chuck Norris är Zombieapokalypsen(tm) bara ännu ett träningspass.
  När Chuck Norris rundsparkar en zombie i huvudet är det som (insert valfri TWD karraktär , levande) skjuter dem med en bazooka.

  SvaraRadera
 5. När en zombie biter Chuck Norris förvandlas den till Chuck Norris..
  För Chuck Norris är Zombieapokalypsen(tm) bara ännu ett träningspass.
  När Chuck Norris rundsparkar en zombie i huvudet är det som (insert valfri TWD karraktär , levande) skjuter dem med en bazooka.

  SvaraRadera
 6. Neeeeeeeeeeej. Får tvångstankar!

  SvaraRadera