Cornucopia?

2015-08-18 20:02

I fablernas land: Varför är fd politiker arbetslösa?

Copyright (c) 2015 I fablernas land. Återpublicerad med tillstånd.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

14 kommentarer:

 1. Därför ska vi inte ha politiska broilers utan verklighetserfarenhet. Och definitivt inte (för)höga pensioner eller extraordinära trygghetsersättningar men visst hyfsat betalt. De kopierar och anpassar sig felaktigt till näringslivets och EU´s system. Vi ska ha politiker som drivs av samhällsintresse grundad på erfarenheter och lite mindre på ideologi. Jag vill ha tillbaka fler oberoende sakkunniga till Rosenbad och regeringskansliet som vet hur saker och ting fungerar.

  Ja det är ett problem att vi inte får tillräckligt med kompetens men höga ersättningar kommer inte nödvändigtvis förändra det. Vi måste få tillbaka förtroendet för våra folkvalda. Då måste det bli ett slut på karriär-politiken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Därför ska vi inte ha politiska broilers"
   Hur ska vi inte ha det? Hur ska du tillverka detta tillstånd där detta äckel inte existerar? Har du tänkt på det, eller bara bönar och ber du till dina fantasigudar med en löjlig papperslapp ner i sopurnan en gång vart fjärde år? Har din åtgärd funkat bra hittills, tycker du?
   "Men men det är jö demonkrati jö, demonkrati, så vad som än händer i Guds händer e ju bra per definition, det sa min statliga skolmagister till mig och teeveen åsså, så det måste vara sant."
   Eller också fattar man vad det handlar om.

   Radera
  2. Vadå...
   Även om man varit politiker kan man väl lära sig att lyfta ett platta eller dra åt en bult...?
   Nä, bara ren slapphet.
   Fast en del är smarta, som en här i kommunen...
   Efter två mandatperioder så blev han vd för familjens firma och har aldrig tagit ut någon lön sedan dess...
   Varför skulle han göra det?

   Radera
  3. Världen förändrar man inte själv. Det krävs engagement och mod för att väcka gemene man. För att inte tala om medias feghet när det gäller konfrontation för att väcka massorna. Faktum är att jag håller med Trump när han påpekar att den politiska korrektheten tagit över. Varför har den det tror ni? Jo pga att politik blivit ett yrke. Björklund(fp) t.ex har nu skaffat sig ett kommande liv i överflöd(jmf med förr) när han så småningom "slutar på jobbet" efter att i mer än 20 år lovat att han skulle var mannen som ska förändra och "rädda" vår skola. Det blev inget vågar man nästan säga(nu var han visserligen militär vilket är ännu mer märkligt mht till hur lite han åstadkommit). Vilken företagsledare skulle komma undan under så lång tid?

   Visst har många politiker ett samhällsintresse men i systemet har man visat att det lätt kommer bort. Man är mera sin egen slav eller rättare sagt slav under partiledningen och EU. Man får arbetsuppgifter eller ännu värre, ansvarsområde, istället för att driva viktiga frågor(inte ens under valet driver man knappt frågor numera). Bara att se hur antalet motioner minskat över tiden. För att inte prata om kvaliteten/innehållet på motionerna. Frihetsgraderna från partiledningens tyglar har även de minskat över tiden. Varför? Strategi&Taktik grundat på ideologi och marknadsföring är numera viktigare än praktiska resultat.

   (en tröst är kanske att det i vissa avseenden är värre i en del andra länder)

   Radera
  4. Var inte riksdagen förr något som bara sammankallades för kortare tidsperioder? Det vore kanske lämpligare med ett system där riksdagsarbetet varvades med "vanligt" arbete?

   Sen tycks det hyggligt irrationellt att ha närmare 349 personer där vars enda "arbetsuppgift" är att trycka på den knapp som partiledningen anvisat. Man borde kunna reducera det till folk som faktiskt fattar beslut.

   Radera
  5. Rttck: problemet ligger nog lite i hur ledamöterna utses. Idag skall de ju först vinna partistyrets gunst för att hamna på valsedeln och sedan mer eller mindre per automatik hamna på valsedeln. Därtill har man en fyraprocentspärr som gör att man kan hålla uppstickare och oliktänkande på mattan. Det man får med detta system är en hord med knapptryckare åt partistyret.

   Personvalen i sverige är ett stort skämt. Hade man haft ett system med riktiga personval utan partistyrets godgännande av kandidater och spärrar så hade kanske ledamöterna varit mer angelägna att representera sina väljare än att utgöra knapptryckarförband åt partistyret.

   Radera
  6. Statlighet betyder att broilers parasiterar på din rygg, du åsna. Jag fattar inte varför folkmajoriteten vill ha det så. Kollektivslavarna kanske inte har någon hjärna, utan istället bara gärna vill och borde och måste och använder andra modala hjälpverb ur sin glosbok?

   Den bästa förklaringen jag kan komma på är att de kanske bara drömmer medan de slavar åt sina Herrar som de trooor är sin Gud. Men om någon vet bättre så är vederbörande, eller på orwellskt nyspråk "hen", välkommen att tala om det för mig här eller där online. Jag söker aktivt efter ett sånt svar, utan att finna.

   Jag vill veta, jag är nyfiken. De flesta verkar inte vara det, de bara har sin heliga "åsikt" en gång för alla. Å de reagerar inte trots att det inte går så bra.

   Radera
  7. @Anonym; Ja om jag tar ett ex. Mp´s Fridolin stod högst upp på deras lista i valet 2010 efter Wetterstrand och Ericsson. MP gjorde succé men bäst gick det för Fridolin. Och vad hände strax efter valet. Jo karln tog tjänstledigt och åkte utomlands för att senare även jobba som lärare. Vilket svek efter att han under lång tid(med lön från oss) byggt upp enorma förväntningar hos sina väljare.

   Och idag är han som alla andra. Borta är hans tidigare starka reformvilja. Han är ett minne blott av sitt gamla jag. Han har blivit som "alla andra". Full av platta floskler och med ett "drömjobb" i Bryssel.

   Radera
 2. Gillar de här satirteckningarna skarpt. Vem är det som står bakom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar samma sak, de dyker upp här och där i sociala medier men det vore trevligt att få dem direkt från källan så att man inte missar några.

   Radera
  2. Källan är och förblir tills vidare anonym. I fablernas land finns numera på Twitter, se länk under teckningen ovan.

   Radera
  3. Gud inbildningen står bakom teckningen. Man kan och får vara anonym när man är online. Precis som man kan och får vara i den konkreta praktiska verkligheten, som film noir. Budskapet kanske är viktigare än avsändaren. Som en pil från en bågskytt. Som handling utan prat.

   Radera
  4. Det här skovet har varat vääääldigt länge nu. Hela sommaren. Minst!

   Radera