Cornucopia?

2015-08-15 18:01

I fablernas land: Välfärdsprioriteringar

Copyright (c) 2015 I fablernas land. Återpublicerad med tillstånd.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

46 kommentarer:

 1. Den här I fablernas land var genuint löjlig och baserad på en världsuppfattning som är helt vrång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hudfärgade plåster?
   Frånvaron av det är jäkligt kränkande.

   Radera
  2. LOOOOL!

   Tack Anders för den =)!

   Radera
 2. Ja vi borde skämmas för vårt välstånd och ge bort allt till de länder som har för hög befolkningstillväxt. Det är den enda rätta vägen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej nej, vi tar hit de ländernas befolkning istället, sätter dem på allinclusive-hotell och ger dem fria tyglar att göra precis vad som faller dem in utan konsekvenser.

   Alla som klagar på det dömmer vi till att vara rasister och stigmatiserar dem i pressen

   Radera
  2. Glöm inte att vi ska under förvaringen verkligen pränta in i dom en genuin vanmakt, och att de skall vara tacksamma för det.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Pressen är vår tids kyrka/moské/offerplats. Där lägger sig alla lurade slavar med ändhålet riktat mot himmelen och mumlar med ingen om hur Staten Gud ska å "borde" å "måste" göra. De lurade slavarna "efterlyser politiska styrmedel" (i dagens debattartikel). Den blodröda tråden i deras irrationella religion är att någon anonym byråkrat en dag skall nedstiga från himmelen och lösa deras probläm.

  I egenskap av profät vet jag att inget av det kommer att hända. Kanske bruna plåster på apoteket, men inte mer än så.
  (Raderad och rättad efter allt för många skrivfäl)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har för mig att det fanns genomskinliga plåster när jag var liten, men det kanske är en konstruktion.

   Radera
  2. Plåster, plåster och åter plåster!!

   Ingen verkar bry sig om gasbindorna; varför är alltid dessa, antingen vita eller gröna?? Jag vill ha gasbindor med Hello-Kitty motiv och rosa hjärtan.

   Radera
  3. Gasbindor kanske är en framtida storsäljare hos apoteken, I det borgarsossiga framtidssamhälle vi idag lever i. "Bindan" är en självklar attiralj i survivalistens källarförråd.

   Radera
  4. @lebba väntar ned spänning på din debattartikel i Aftondiket på hur rasistiskt det är med vita gasbindor :-)

   Radera
  5. Har alla glömt Clearasil instant cover stick?

   Radera
 5. Så länge inte de andras pengar tar slut så...

  SvaraRadera
 6. Svar
  1. Jag klickar ALDRIG på spammare som postar bara en länk helt utan kommentar om vad den handlar om. Om du försöker tjäna två spänn, varför säger du det inte rakt ut, skäms du?

   Radera
  2. Titel: Om Regeringen var din psykopat till pojkvän.

   Ge den ett försök kapitalist, du kanske kommer ut ur ditt rosa fluffiga dagdrömmande om hur regeringen ska lösa alla dina problem.

   Radera
  3. Nej, alag, jag och många med mig klickar aldrig på länkar utan åtminstone påstådd anledning. Du failade igen. Hoppas du lär dig.

   Radera
  4. Till skillnad från dig som i 11 fall av 9 inte formaterar till hyperlänk, som ingen som har mobiltelefon någonsin orkar klippa ut och klistra in....

   Radera
  5. Jag har försökt använda hyperlänkskod här, men inget verkar funka. Du själv har i detta inlägg som jag svarar på inte lyckats hyperlänka din länk. Eftersom du vägrar förklara vad den handlar om så utgår jag, och alla vettiga människor, ifrån att det är spam och helt enkelt bara inte klickar på sk!ten. Du vänder dig uppenbarligen uteslutande till de omdömeslösa.

   Radera
  6. @Kapitalist,
   Du kommer att gilla filmen, kanske du även lär dig att förmedla ditt budskap på ett mer subtilt sätt.
   Se det som en form av positiv kritik;-)

   Radera
  7. @Kapitalist

   Det finns andra som uppskattar länkar

   Om länder vill idka handel med USA måste de ha flexibla valutor, värdet på valutan skall alltså kunna manipuleras. Enorm makt för den som kontrollerar manipulerandet

   Radera
 7. Tramsbild--kunde vi och en massa andra länder fixa demokrati och välfärd, så är de "andra" välkomna att studera hur vi gjorde det och sedan ordna sina egna länder. Gör revolution f..r f..n !!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt, jag håller med.
   De har haft exakt lika lång tid på sig som Singapore har haft.
   Det Singapore har gjort har de gjort helt utan några naturresurser dessutom.

   Radera
 8. Men ärligt talat, tycker ni som kommenterar verkligen att ni haft en avgörande betydelse för att bygga vårt samhälle och då har en grundmurad rätt till alla de fördelar vi har? Inklusive att underminera vårt eget samhälle genom att tro att det ska stå på egna lokala ben i en global ekonomi? Vem tror på mindre flyktingströmmar och invandring de närmaste 40 åren? Grundvattnet sinar, fortsatta oroligheter i mellanöstern, gigantiska landmassor riskerar att hamna under vatten... Är det ingen som tänker övergripande trender och sätter en 10-50 års plan för Sverige?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi har en rätt, det är en gåva från våra förfäder.

   Radera
  2. Om inte Sverige lyckas återupprätta gränser mot omvärlden så har man ju plan B..
   Dvs flytta till ett land som har gränser..

   Eller sätter gränser, såg ett plakat från en demonstration i Estland eller Lettland att Svenskarna är välkomna dit när sverige hamnar i inbördeskrig med invandrarna

   Radera
  3. Flyttar man till Dagö eller Ösel lär man inte behöva lära sig ett nytt språk heller.
   Var inte Tallinn Sveriges största stad på Bellmans tid för övrigt?
   Hoppas de inte försöker övertala oss att åka tillbaka för att spionera, vilka skulle göra en sådan nedrig sak...

   Radera
  4. Bäste herr bonde!
   Bättre kan du din historia!
   Eller var det bara en elegant passning för att jag skulle få chansen att ingripa med mina historiekunskaper?
   Avstår denna gång!

   Radera
 9. Och lite mera seriöst. Kanske... Om pressen beter sig som Pravda slutar folk ha förtroende den och i förlängningen för de källor man tar upp. T.ex. Den urlöjliga LO-rapporten om lönsam invandring som totalt ignorerade befintlig statistik och internationell forskning på området. Så det är inte förvånande att misstron spiller över på statistik i allmänhet.

  Dessutom--riktat till dig Cornu--så är det bästa sättet att falsifiera SCBs data genom att jämföra med andra länder. T.ex. om välordnade länder med låg invandring har en bättre eller sämre trend. Respektive om välordnade länder med likartade invandring har samma trend.

  Utifrån en sådan jämförelsen skulle vi kunna bedöma om Sveriges minskning är sämst eller näst i klassen och därifrån dra relevanta slutsatser.

  Just nu kan vi bara säga att trenden med ökande brottslighet under de senaste 40 åren sammanfallit med ökad INTE arbetskraftsrelaterad invandring verkar ha brutits. Vi kan också konstatera att Sverige har en förvånansvärt hög brottslighet för vissa typer av brott jämfört med jämförbara länder.

  Vad vi däremot inte kan avgöra är om den total minskningen skulle blivit högre om man enbart tittade på gruppen etniska svenskar och välintegrerade arbetskraftsinvandrare från 50- och 60talet. Det skulle kunna vara så att brottsligheten ökar i invandrargruppen men att ökning döljs av en hederlighetspuls i den etniskt svenska gruppen...

  EFTERSOM INGEN VÅGAR TA I DENNA FRÅGA MED TÅNG KOMMER KONSPIRATIONSTEORIERNA ATT FRODAS. Den regimtrogna Pravda-pressen kommer att fortsätta fantisera och kalla alla med annan åsikt för radist-nazist-fobiker som ska brännas på bål medan alternativpressen kommer att fortsätta att kalla regimtrogen press och politiker för folkförrädare och quislingar.

  Och Cornu grälar med Tino medan vi andra stönar invärtes.

  Medan denna totalt meningslösa icke-debatt pågår så sjunker Sverige längre och längre ner i dyn. Tack för det.

  Orkar inte skriva mer dela har jag inte lika bra ordets gåva som Cornu m.fl. dels då är det lördag kväll och jag vill inte framstå som en människa utan ett liv ;-)

  Och så vill jag så klart bespara läsarna en ännu längre drapa än Cornus .... Fniss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skolresultaten är ju en annan het potatis där Cornu hävdade att invandringen inte spelade någon roll.

   Man hade kunnat jämföra med övriga nordiska länder, men nu har ju forskningen visat att t ex åtminstone 62% av försämringen i naturvetenskap år 2009-2012 beror på elevsammansättningen.

   Vem hade kunnat tro.

   Radera
  2. @Bw,
   Är du 40+ och "måste" ut i kväll är du lik förbaskat inte en människa med ett liv ;-)

   Jag tycker det är bra det som du ville säga.
   Vi har nog alla en släng av fundamentalism inom oss i vissa ämnen.
   Det är som om en slags "autopilot" går igång, inget kritiskt tänkande alls.
   Vi har bestämt att nu är det så och om någon kommer med motstridig fakta blir man bara irriterad.
   Får jag föreslå ett citat för oss över 40 som har ett liv?

   “Knowing the enemy enables you to take the offensive, knowing yourself enables you to stand on the defensive.”
   ― Sun Tzu, The Art of War

   Med tanke på inehållet i ditt inlägg.

   Radera
  3. "40+" haha hehe LOL (använder alla tre för att inte avslöja mitt kön och ålder) :-))

   Radera
 10. Bilden verkar mena att om våra förfäder lyckats bygga upp ett välstånd i landet så bör alla som så önskar ha rätt att komma och ta för sig av det på vår bekostnad.

  Innebär det också att alla som vill ska få ta för sig av en förmögenhet som en enskild individ byggt? Folk kanske till exempel kan komma och ta för sig av den privata förmögenhet cornu eventuellt byggt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk några varv till och du kommer att, till exempel, klura ut varför ingen människa med förnuftet i behåll vill hålla på med jordbruk längre.
   Att exploatera en lantbrukares kapital är kanske inte så smart.
   Kan, som sagt var, bli lite svårt att hitta någon som är beredd att ställa upp på de villkoren.

   Kanske det är så enkelt att en stor del av orsaken till att de flyr är på grund av att någon har berövat dessa människor all möjlighet att just bygga eget kapital?

   Poängen med krig är att just förstöra motståndarens kapital, helst på ett absolut effektivast möjliga sätt.
   Man kan till och med säga att det är hela poängen med krig, den som har mest kapital, uthållighet eller resurser vinner.
   För att förtydliga, jag pratar fortfarande om kapital, krig är enbart ett exempel på ett sätt att förhindra folket att bygga upp eget kapital.

   Det finns fler sätt att förstöra kapital, Wikipedia kan ge ett exempel?
   Jag googlar "den arabiska våren" och vad hittar jag:
   "Den arabiska våren hade sitt ursprung i en händelse som inträffade den 17 december 2010 i Tunisien då den arbetslöse akademikern Mohammed Bouazizi, tände eld på sig själv efter polisens beslag av hans grönsaksvagn i protest mot sina egna levnadsvillkor".

   Hm, ett klassiskt fall av just det där med att förhindra uppbyggnad av eget kapital.
   Inte ens en antydan om längtan till demokrati för Bouazizi där inte.
   Fortsätt att tänka, de grönsaker han planerade att sälja hade kanske hjälpt en bonde att kunna investera i en effektivare bevattningsanläggning?
   Min slutsats är att om vi utarmar vårt eget kapital på bekostnad av en "moralisk plikt" för de som "ligger i vattnet" slutar det med att vi själva hamnar jämte dessa.

   Vi kan slänga hur mycket pengar och kapital som helt efter de.
   Men det kommer aldrig att hjälpa.
   Vad de behöver är en möjlighet att bygga eget kapital.

   Radera
  2. För att förtydliga ytterligare, varför har regionens yngsta land, Israel, lyckats med något som alla andra i regionen har misslyckats med?

   Nej, det är inte ett massivt bistånd från USA som har gett de ett bättre välstånd.

   Det är saker som droppbevattning och att vara världsledande i att kunna bygga energieffektiva avsaltnindsanläggningar.

   Radera
  3. Okej kvällens sista.

   Ett frö till ett bra och kontroversiellt Cornu inlägg?

   Jag har försökt visa på några exempel här på att tänka liiite längre än vad näsan räcker angående kapital och dess betydelse.
   Det fick mig att fundera på om vissa inte har den kapaciteten i sig att se detta, för mig uppenbara, därför googlade jag: iq vänstern.
   Jag blev faktiskt förvånad av resultatet av mitt sökande.
   Jag är medveten att just ämnet IQ har ventileras här tidigare, men detta var en ny infallsvinkel.
   Själv vet jag inte vad jag skall tycka, så jag slänger bara ut en fråga.

   Tror ni att vänsterväljare i regel har lägre IQ än borgerliga väljare?

   https://politikbloggen.wordpress.com/2008/03/09/bevis-bla-valjare-ar-smarta-roda-korkade/

   Radera
  4. @Anders Rydén

   Det verkar på ditt svar som att jag misslyckades totalt med min kommunikation.

   Vad jag försöker säga är att den förmögenhet som välfärdssystemen bygger på har skapats av dagens etniska européers förfäder. Det innebär att denna förmögenhet (som socialiserats i form av välfärdssystem) tillhör oss - det är ett kapital som vi skulle ha som privat förmögenhet om det inte hade socialiserats genom skatter.

   Om man då, som bilden verkar mena, tycker att alla ska få komma hit och ta del av vår välfärd så menar jag att det är ungefär detsamma som att anse att alla ska få komma och roffa åt sig av vilken förmögenhet som helst - till exempel privata förmögenhet.

   Jag tycker alltså att bilden är väldigt dålig satir och att de som till exempel vill ha "gratis glasögon till barnen" har rätt till det önskemålet som rättmättiga delägare i välfärdssystemen. Jag hoppas att jag lyckades förtydliga min ståndpunkt.

   Sen skulle jag iofs hellre se att man delade ut denna socialiserade förmögenhet till oss och radikalt minskade statlig inblandning i folks liv. Men att dela ut våra tillgångar till lycksökare från andra länder är förkastligt.

   Radera
  5. @ Anders Rydén Israelerna ville uppenbarligen bygga ett västinfluerat land! De övriga länderna runtikring ville uppenbarligen inte det. Den Israeliska tekniken är ju ingen hemlighet! Att sedan så enkelt och kategoriskt avfärda att den Amerikanska ständigt flödande ekonomiska hjälpen inte har något med Israelerna framgångar i samhällsbyggande att göra, är väl väl magstarkt!

   Radera
 11. Tyvärr är sällan analysen helt på kornet i den här satirserien. Som Ocke skriver ovan är det inte många rätt denna gång, och det är nödvändigt för att framkalla det där skrattet som bra satir gör..

  SvaraRadera
 12. Det verkar inte gå så bra för sosseborgar-regeringens strategi att hoppas på att andra länder ska "ta sitt ansvar" (vilket de mäter i antal araber de tar emot). Storbritanniens ambassadör skriver en debattartikel om att nu stänger de gränsen. Undrar vart araberna söker sig istället? Jag vet att svenska staten inte kommer att reagera på något sätt överhuvudtaget. Den kan inte, det förekommer ingen statlig organisation som kan stoppa en miljon araber från att ta sig hit i år.
  http://www.svd.se/ambassador-vi-har-ett-ansvar-att-sakra-gransen

  Komiskt förresten, att Cornu som vurmar för undergång och kris, helt missat den när den väl kom hit. Det var inte oljan som tog slut och inte ryssen som invaderade.

  SvaraRadera
 13. Bilden kan väl sammanfattas med "something for nothing", dvs gratis är gott. En massa människor vill ha gratis kaka utan att betala för den.

  Välfärden är ett försäkringssystem, betalar man inte in något, ska man inte heller få något. Ingen gratis sjukvård (utöver akut), ingen gratis skola, ingen gratis barnomsorg, ingen socialhjälp, etc.

  När man betalt in en viss mängd skatt till staten (ett par hundratusen iallafall) har man uppfyllt sina skyldigheter mot staten och är man berättigad att ta del välfärden.

  SvaraRadera
 14. Man kan också tolka bilden såhär: Bakom muren finns massa folk som behöver ännu fler grejer från staten, dvs dom behöver ekonomisk tillväxt. Framför muren håller fullt arbetsföra människor som kan bidra till ekonomin på att drunkna. Ändå har man muren där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. kanske för om man tar ner muren så kommer samhällssystemet att kollapsa och ingen får någonting... Men det kanske du tycker är önskvärt?

   Radera
 15. "I fabler är antropomorfism ett utmärkande tema, det vill säga djur, växter eller föremål kan tala och uppföra sig som människor. Man använder djurs tillskrivna egenskaper, det vill säga ugglan är klok, räven smart och slug, tigern modig och så vidare."

  Bilden känns inte klockrent politiskt korrekt. Kudos.

  SvaraRadera