Cornucopia?

2015-08-19 15:41

I fablernas land: Den svenska skolan

Copyright (c) 2015 I fablernas land. Återpublicerad med tillstånd.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

13 kommentarer:

 1. Överhört på tåget idag, mamma med två söner, de äldsta gick förskola i England. Ålder, oklart, men förmodligen 6 år. Han hade lärt sig läsa, pratade engelska samt svenska, kunde addera 62 och 62, kunde dela 8 äpplen rättvist på 4 personer. De började vid 4,5 (?) års ålder. Svenska farmorn med sin teling kunde inte matcha nåt i battlet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där kunde mina barn också i den åldern. Men sen repeteras det i nio år till, så att "alla ska med".

   Radera
 2. Dataspelande har blivit ett ämne på vissa gymnasieskolor; hoppas flumskolan peakar snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En översyn över alla skitutbildningar som finns på gymnasienivå vore något. Tillsammans med upprivning av alla beslut sedan lgy 70.

   Radera
  2. Inklusive lgy 70 såklart.

   Radera
 3. Något som gör mig bestört då man ser till fastigheterna i skolorna är kortsiktigheten.
  Förr byggde man skolor med riktig isolering gjorda för att stå i 100år och som går att komplettera upp till modern energiteknik.
  Dagens skolor är ekande bygg-provisoriska anläggningar som blir "permasorium" provisoriskt akut anordnat på grund av bristande planering i snabba anbud som blir dubbelt så dyra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men nu blir det ändring på det! Malmö kommun rivstartar med att bygga en attraktiv skola för 200 miljoner. Kul att använda ordet "riva" som i rivstart i byggsammanhanget.
   http://www.sydsvenskan.se/malmo/rivstart-for-ny-skolsatsning/

   Radera
  2. Anders Rubin låter riktigt jävla korkad.

   Radera
 4. I den surrealistiska nyhetsmedian hyllar kulturministern sverigedemokraterna som på bl.a. avpixlat "ställt sig upp och sagt att det inte är okej" med det islamistiska förtrycket i dagens Sverige.
  http://www.sydsvenskan.se/sverige/bah-kuhnke-vaga-sta-upp-for-demokratin/
  Åtgärder uteblir helt och hållet, lika självklart som det inte behöver påpekas, men det är kul att höra aporna i den orwellska teatern börja prata motsatsen till allt vad de hittills har sagt.

  Det är verkligen inte det Sverige som hon föddes och fostrades i. Vad säger den islamistiska sedlighetspoliskåren, som redan är större än staten lilla snutkår, om det här:
  https://toklandet.wordpress.com/2014/10/03/alice-bah-kunke/

  SvaraRadera
  Svar
  1. "I maj kom sammanlagt 445 barn till Malmö, i juni kom 514 och i juli kom 658 barn."
   Och den där rivstartade nya skolbygget för 200 miljoner har bara plats för knappt 600 elever. Som sagt, gatubarnen kommer snart hit. Om bara några år har vi tusentals gatubarn i Malmö. Det är ändå inte så stor skillnad mellan att vara gatubarn eller gå i dagens skola.
   Förslaget till lösning är så klart att "sätta sig ned å prata".
   "Migrationsverket tillsammans med Sveriges kommuner och landsting, kommunerna, Socialstyrelsen, Skolverket, barnombudsmannen och länsstyrelserna ska komma med lösningar"
   Tryggt att höra, för det är ju ett recept som inte kan misslyckas, eller hur?

   Radera
  2. Följande formulering är också intressant.

   – För mig är det enkelt. Sverige är en sekulär demokrati. Vi har kämpat för kvinnors frigörelse. Det har kostat blod och tårar. Vi har en religionsfrihet som vi ska akta högt. Men den får aldrig gå utöver andra friheter. Med andra ord: Det är fullständigt oacceptabelt att vissa människor tar sig rätten att begränsa kvinnors frihet.

   Om vi ändrar fokuset från kvinnor till svenskar istället vilket är helt rimligt i sammanhanget så skulle kommentaren bli helt politiskt omöjlig. När det i själva verket är en självklarhet att de som är svenskar generellt inte ska få se sitt land, sina rättigheter osv kringskäras och minskas för att andra människor också ska få ta plats. Med det resonemang som förs idag kring invandring så får kvinnor helt enkelt leva med inskränkta rättigheter i mångkulturens namn, alla vi svenska får ju lever med de inskränkningarna i vår vardag.

   Radera
 5. Sverigedemokraterna är största parti i Yougovmätningen imorgon. Efter valet 2018 är det slut med intersektionalitet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg det. SD 25,2, S 23,4, M 21. Hoppas det stämmer.

   Radera