Cornucopia?

Aktuellt

CNN: Läckta verifierade dokument visar att Covid-19 var dubbelt så stort i Kina som officiellt

Läckta kinesiska dokument som CNN fått tag på och som verifierats, visar att smittan med sjukdomsfall av Covid-19 var minst  dubbelt så hög ...

2015-08-20 11:22

I fablernas land: AKB tar åtgärder mot SD

Copyright (c) 2015 I fablernas land (Twitter, Facebook). Återpublicerad med tillstånd.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

24 kommentarer:

 1. Alla som arbetat hela livet och betalt skatt ska få sänkt a-kassa samt mindre ersättning när de blir sjuka, så att invandrarna ska kunna inkassera sköna bidrag hela livet utan att behöva lämna soffan.

  Detta är alltså Moderaternas framtidspolitik???

  SvaraRadera
 2. Blir spännande att se om A vågar släppa fram en budget till nu när det inte längre är någon tvekan om konsekvenserna. För riksdagsledamöterna i småpartierna är det i det närmaste en avskedsansökan.

  SvaraRadera
 3. Fråga: när har AKB förolämpat SD:s väljare? Exempel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sd-väljare är dumma lantisar t.ex.

   Radera
  2. När sa hon det?

   Radera
  3. "Stockholmare är smartare än lantisar" sa hon väl?

   Radera
  4. Hon bojkottar deras väljare till vilket pris som helst och röstar hellre för sossarnas budget än sin egen bara just därför.

   Radera
  5. När AKB pratade om lantisar fanns inte SD på kartan.

   Radera
 4. Om man vill gå efter magkänslan kan man göra en liknelse med klassisk marknadsekonomi.
  1. Medborgare efterfrågar en mer återhållsam invandringspolitik och ett sansat förhållningssätt gentemot politisk extremism i form av religion (i slutändan är alla Religiösa åsikter en form av politisk ställningstagande).
  2. I dagsläget finns det endast aktören SD som tillfredsställer efterfrågan och partiet har därmed monopol på marknaden.
  3.De andra aktörerna (partierna) har av olika anledningar inte möjlighet att möta efterfrågan och har istället satsat på marknadsföring av deras egna produkter samt smutskastat SD's varumärke och anklagar konsumenterna för att efterfråga "fel" produkt.
  4. Problemet är att även om medborgarna är mycket intresserade av de övriga partiernas produkter, så är det ändå ca 50% som främst är intresserad av SD's produkt. Ungefär hälften av alla konsumenter är alltså endast intresserade av övriga partiers produkter -efter- att de fått ny invandringspolitik.
  5. Så länge andra partier inte kan erbjuda ny invandringspolitik kommer alltså SD att öka.

  Med andra ord: när köket brinner kvittar det hur bra erbjudanden du får på ny bil - det du prioriterar är en brandsläckare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som folkhemsfundamentalist (enligt Cornu) med erfarehet som såda sedan 40 år tror jag mig känna vart hän det lutar. Alla andra partier är fyllda till bredden av antisvenska, fega kulturmarxister som av rent egoistiska skäl ägnar sig åt politik. Så är det inte med Sd. Till skillnad från de andra partierna finns hos flesta Sd:are ett svenskt patriotiskt hjärta. Efter invandringsfrågan så närmar vi oss nu nästa förbjudna fråga som är om vi skall ha svensk kultur i Sverige eller om vi skall multikultur. Det finns alla möjligheter att landet kommer att splittras fullständigt med oanade följder. Pendeln är i full sving. först ingen främlingsinvandring, sedan mer främlingsinvandring, sedan ännu mer och nu snart toppen massinvandring. Sedan blir det mindre invandring, stopp för främlingsinvandring, och till sist repatriering av främlingar. Men det kan också bli att svenskarna lämnar skeppet att sjunka istället för att försöka rädda det.

   Radera
  2. Schack: jag ifrågasätter riktigheten i din punkt 4? Eller öht hur du verkar försöka få marknadsläget att se ut. Trots allt så verkar de flesta föredra en annan produkt än den SD tillhandahåller.

   Radera
 5. Text-TV visar istället för den historiska nyheten att Sd i en opionsmätning för förstå gången i världshistorien är Sveriges största parti, en notis om Svt:s policy om publicering av opinionsmätningar. På ekot kommer Fürtenbach med krystade kultumarxistiska förklaringar/lögner om varför vi inte skall tro på detta resultat. Idag visar Sentios mätning att SD har 23,4% och ligger en tiondels procent efter sossarna. Har man kanske lagat proppen som gått hos svenska folket som nu kommer massvandra till Sd. Media och andra kulturmarxister verkar ju tror att mer våld, hån och lögn som funkat bra att skrämmas med i 35 år är medicinen för fortsatt kulturmarxism. ha ha.
  Det glädjer mig förstås extra att skriva dessa rader på denna extremt Sd-hatande och vad gäller Sd oseriösa bloggen. Cornu - fortsätt skriv om ekonomi, miljö, energi m.m. men lägg av att förnedra dig själv med SD och Ukraina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så vad du säger är att du som SD-väljare stöder Putins anfallskrig mot Ukraina?

   Radera
  2. Du bara fortsätter med din retorik som inte så lite liknar den som fulmedia kört om invandring i många år.
   Agendaretorik utan att ange vad det är du vill egentligen.

   Radera
  3. Cornu, som SD-väljare är man totalt ointresserad av Putins anfallskrig mot Ukraina. Det viktiga är att stoppa massinvandringen till Sverige. Enkelt va!
   Du som liberal, vad säger du om 30-miljoner invandrare i Sverige?

   Radera
 6. Alternativ rubrik: "50 riksdagsmän och kvinnor varslade om uppsägning!"

  OK, siffran 50 är höftad, men det är väl grovt räknat så många nya riksdagsplatser SD skulle få om det var val i dag.

  Att se på opinionsundersökningar på det traditionella sättet, som "temperaturmätningar" där det går upp en grad ena dagen och ned en dag den nästa, det håller inte längre när förändringen för ett enskilt parti är tvåsiffriga procenttal på mindre än ett år.

  På samma sätt spelar det inte längre så stor roll vad AKB eller SL tycker om den senaste mätningen som det gjorde förr, vid en tidigare "normal" mätning har de oavsett vad de sagt till pressen kunnat möta sina riksdagsgrupper efteråt väl medvetna om att det sällan var mer än 2-3 personer där som var "varslade", fullt möjligt att vända via en bra skött valrörelse.

  Dock, nu är nästan en tredjedel av sossarnas riksdagsgrupp och nästan en fjärdedel av moderaternas dito varslade av väljarna. Partitopparnas positioner är låsta av prestige, och de personligen som toppnamn på valsedlar är inte varslade, men alla dessa andra, dessa 50 i botten på grupperna som ändå kommer att få gå för gott senast 2018 om inget händer - om vi hade ett gammelmedia i Sverige som gjorde sitt jobb skulle det vara dessa 50 som blev intervjuade om sina åsikter just nu...

  SvaraRadera
 7. Jag trodde det skulle gå trögt för SD att växa efter att ha nått 13%, att de flesta som var potentiella SD-väljare redan röstade på dem, från sofflocket också med högt valdeltagande. Men om Yougov håller så har de fördubblats på knappt ett år! Efter 0.1% i första valet 1988 så har de i snitt precis fördubblats i alla val, 7 fördubblingar från 0.1% ger exakt 12.8%. Det är exempellöst i Riksdagens historia (100 år bakåt minst, sossarna kanske kunde matcha SD på 1800:talet). Andra partier har fördubblats i några val, men det var kortvariga engångsföreteelser från låg nivå. Jimmie Åkesson är ett geni som fört SD från 1.4%. Han kanske är duktig på att regera också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Geni? Räcker ju med att hålla låg profil och hålla käft, resten sköter ju övriga partier alldeles utmärkt på egen hand.

   Radera
  2. Snarare en total genomklappning av nuvarande ledarskap på en till synes inavlad nivå efter generationer av maktinnehav. Alla vagt politiskt intresserade med några nyktra hjärnceller kvar förutsåg detta för länge sedan.

   Nu återstår bara fysikens lagar i den slowmotiontågolyckan som politiken är och man får bara hoppas att de flesta passagerare klarar sig oskadda.

   Radera
  3. Aldrig har jag varit så stolt över att vara folkhemsfundamentalist som idag. Alla mina förutsägelser slår in en efter en.

   Radera
  4. Vilken är din nästa förutsägelse?

   Radera
  5. Att jag åker till jobbet strax innan 19.30 ikväll.

   Radera
 8. Återigen en..sådär en. Robottanten har väl inte smädat SD särskilt mycket, hon har väl mest recyclat lite gamla FP-förslag, som ingen "borgare" haft en tanke på att på allvar genomföra under de 8 år de hade makten..

  Är fö "vidtar åtgärder" numera obsolet? Får erkänna att jag har svårt att hänga med i kvalitetsutvecklingen av det svenska språket..

  SvaraRadera
 9. Finland förbereder sig för massinvandringschock. Ja, med finska mått mätt. 15000 i år, dubbelt mot tidigare beräknat och 11000 fler än förra året.
  http://hbl.fi/nyheter/2015-08-20/767226/finland-bereder-sig-pa-15-000-asylsokande-i-ar

  SvaraRadera