Cornucopia?

2015-08-28 17:18

Fredagsmys: Otrohetssajten Ashley Madison är en bluff

Dags för lite härligt fredagsmys. Den hackade otrohetssajten Ashley Madison visar sig vara en bluff. I princip inga av dess 5.5 miljoner påstådda kvinnliga användare visar sig vara på riktigt och sajten har alltså använts för att mjölka upp till drygt 31 miljoner män på pengar utan möjligheter att träffa kvinnor att vara otrogna med.

För någon vecka sedan hackades Ahsley Madison och hela användardatabasen kopierades och publicerades på Internet.

Annalee Newitz på Gizmodo har gått igenom databasens 37 miljoner användare (med databehandling  och kunskaper i programmering, duh!).

Det visar sig att av sajtens 5.5 miljoner kvinnliga "användare" verkar endast 12 000 varit faktiska riktiga kvinnor, eller om man snällt vill avrunda till närmaste hela procenttal, 0%.
Suddig bild från det heta pulserande
utelivet på Södermalm får krystat
illustrera detta blogginlägg.

Så var det med den saken. I ärlighetens namn har man också massor med fejkade manliga konton, men antalet äkta manliga användare kan ändå räknas i miljontals, som alltså betalat för att försöka ragga upp fejkkonton.

Så var det med den otrohetsskandalen. Och förhållandet mellan antalet kvinnor och män som vill använda Internet för att vara otrogna är slående. Några tusen kvinnor, några miljoner män. Man kan också fundera på hur många av dessa 12 000 riktiga kvinnor som bara registrerat sig (gratis för kvinnor) för att kolla vad som finns bakom skandalrubrikerna, eller som reggat sig för att erbjuda "professionella tjänster".

Oavsett kan alltså sajten Ashley Madison betraktas som en bluff. Frågan blir hur många andra liknande dejtingsajter som också är bluffar och i själva verket bara mjölkar sexuellt desperata män?

Riktigt härligt fredagsmys på er där i soffan. Kramas ömsesidigt med varandra!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

28 kommentarer:

 1. Inte direkt förvånad :-))

  SvaraRadera
 2. Här ser vi evolutionen i aktion. Dagens män och kvinnor är avkomman till de män och kvinnor som genom historien varit mest framgångsrika när det gäller att sprida sina gener vidare, alltså de som fått flest barn som överlevt till vuxen ålder. När det gäller män var detta de män som inte var så kräsna, utan hade så mycket sex som möjligt med så många olika kvinnor som möjligt. Med hundratals potentiella möjligheter att blir pappa så spelade det mindre roll om vissa av dessa kvinnor var mindre lämpliga som mödrar. Även om överlevnadschanserna för varje enskilt barn därför var lägre så överlevde totalt ändå många fler av alla dessa barn än för en man som var mer kräsen och höll sig till en eller några få kvinnor.

  För kvinnorna var situationen annorlunda. Med mycket färre chanser att skaffa barn under livet blir varje enskilt barns överlevnadschans mycket viktigare när det gäller att föra kvinnans gener vidare. De mest framgångsrika kvinnorna var de kräsna, de som hellre väntade ett tag på en parter som gav barnen större överlevnadschans än att bara ha sex med första bästa.

  Effekten av detta ser vi här, med miljontals män som flockas på en sida där det utlovas sex med många olika partners, medan de mycket kräsnare kvinnorna inte alls är intresserade av sådant. De letar istället efter den perfekte mannen att gifta sig med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, kvinnor kan de med. Det är bara att kolla hur många barn som inte har de fäder som de " borde" ha. eller kolla undersökningar om otrohet, grovt räknat så har väl ca var tredje man varit otrogen och var femte kvinna.

   Radera
  2. ghb, fundera lite till över dina iakttagelser så inser du att de faller ganska väl in med unknowns evolutionsteorier. Ja, kvinnor är otrogna med andra sorters män än de vill stadga sig med. De är otrogna med den äventyrlige testosteronstinne mannen och sedan låter de den trygge trogne mannen hon lever med ta hand om och skydda avkomman i tron att det är hans eget barn.

   Radera
  3. Öhh, det är nog inte att skaffa barn som de virtuella männen är ute efter med de virtuella kvinnorna.

   Tycker dock synd om de reella hanarna som söker men aldrig får para sig på riktigt. Men i ett darwinistiskt perspektiv kanske det är det bästa ändå.

   Radera
  4. Nu har ju unknown alla trumf på hand iom. att detta (inte oväntat) bekräftar samtliga någorlunda förutsättningslösa vetenskapliga studier av manligt och kvinnligt beteende.
   Naturligtvis vet praktikerna allt om detta (dvs. tillhandahållarna av denna typ av tjänster) och är troligen oändligt mer kompetenta än universitets socialantropologer på området, då de är totalt ointresserade av teori och ideologi utan förlitar sig helt på rå empiri.
   Detta innebär inte att män är mer djur än kvinnor, vi är alla djur med olika strategier djupt begravna i våra gener som vi är ytterst ovilliga att medge.

   Radera
  5. I naturen förkommer något som kan betecknas som handikapprincipen, vilken vanligtvis drabbar hanarna. Påfågelhanen som överlever trots en enormt handikappande och iögonfallande stjärt borgar för riktigt bra gener som honan väljer.

   För människor vill jag påstå att det är tvärtom. Det är de kvinnor som pråligt visar upp att de kan klara sig med ett svårt handikapp som är de mest attraktiva för hanarna. De målar sig med iögonfallande färg i ansiktet, de klär sig i kläder som gör det svårt för dem att fungera i en normal miljö, och det frivilliga handikapp som männen finner mest upphetsande är tydligen s.k. högklackade skor. Stilettklackar speciellt. Endast en kvinna med riktigt bra gener klarar att balansera och navigera runt i dessa. Dock vet jag inte var kasslerstrumpor kvalar in, men troligen är de i samma kategori av handikappattiraljer som kvinnor anser sig nödgade att använda för att locka till sig en viril hane under brunstperioden.

   Radera
  6. Och för de som inte tror att detta samspel är genetiskt nedärvt kan man bara betrakta äldre kvinnor som passerat sin reproduktiva ålder, exempelvis Gudrun Schyman som alltid är bjärt målad i ansiktet, bär kläder som inte är praktiska, och dessutom vinglar runt i höga klackar, samt lockar mäns uppmärksamhet med bisarra uppträdanden. Däremot verkar det som att diskrepansen noterats på ett omedvetet plan och uttrycks genom manshat i största allmänhet. Här kan man även lista Åsa Romson som manhatare, men utan de manslockande attributen. Och det är väl ett enigma i sig som jag inte orkar analysera vidare i kväll.

   Radera
  7. Unknown har ju helt rätt:

   https://youtu.be/hL1-340ODCM

   Radera
 3. I ärlighetens namn var väl inte alla män ute efter att dejta kvinnor? Det var ju nån snyfthistoria om nån saudiska bög t ex.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va? Har de gjort en hel fusk-sajt för att trösta en saudisk bög?

   Radera
 4. Att dra slutsatsen att kvinnor inte vill vara otrogna i samma utsträckning som män är fel. Skillnaden är precis som med singelkvinnor att om de vill knulla så gör de det. De behöver inte regga sig på nån skum sida för det.

  SvaraRadera
 5. Hej allihopa, kika gärna in på min blogg, följ min väg till rikedom och ge mig råd & tips för att hjälpa mig att nå mitt första mål för detta året!💰💰💰

  Mvh,
  Morgondagens miljonär:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lycka till unge man!

   Dock tror jag att du behöver en unik idé för att nå miljardnivåerna.

   Själv nöjde jag mig för drygt 30 år sedan med det modesta målet att erhålla minst min ålder gånger tusen kronor månadslön, vilket jag lyckats med med råge hittills. Kanske borde jag ha satt målet högre, men jag är av naturen rätt lat så det var nog ett ganska lagom mål ändå.

   Radera
 6. Bluffen är synad ... korthuset faller ihop?

  http://www.marketwatch.com/story/ashley-madison-ceo-noel-biderman-steps-down-2015-08-28-10913635

  SvaraRadera
 7. Nemesis jobbar lite övertid ikväll - alla inblandade ser ut att få vad de förtjänar! De som satsat pengar i sajten borde dock förlora först de satsade pengarna och sedan lika mycket till.

  SvaraRadera
 8. Se där. Första sajten av detta slag jag hör talas om. Bra reklam.

  SvaraRadera
 9. Jag skäms för att erkänna det här, men jag var faktiskt medlem under en månads tid. Avslutade nästan omedelbart mitt konto eftersom de tog pengar för varje mail man skickade OCH tog emot. Det var dessutom ovanligt många 'tjejer' som mailade mig vilket gjorde mig ytterst misstänksam mot hela konceptet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prova att ragga på biblioteket. Det finns massor av bra ragg där mellan hyllorna.

   Radera
  2. Särskilt bland barnböckerna.

   Radera
  3. @ Ben

   Jag hoppas du menar p.g.a ensamstående mammor som får för lite...

   Radera
  4. Fast hela grejen med en site som AM är ju så att folk ska kunna ha affärer. Nu var det givetvis båg och bluff men ändå. Att ragga upp nån IRL samtidigt som man har en partner bäddar för problem.

   Radera
 10. Jönköping fungerar också. Bra ragg där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jönköping är väl bara fullt av kristna ökenmusslor till kvinnor?

   Radera
  2. "Säg mig, blir man sådär ful av att tro på gud eller tror man på gud för att man är ful? "

   Radera
  3. Någon borde faktiskt forska på det. Om det finns en koppling mellan utseende - yrkesval och om det kanske är genetiskt betingat vilket jobb folk har. Det är ju ofta lätt att plocka ut lärare, förskolepersonal, socialtjänstarbetare, bibliotekarier mfl. ur en grupp människor bara på hur de klär sig, rör sig osv. Det är inte alltid rätt, men det är oftare rätt än fel, så det kan finnas någon koppling.

   Radera
  4. @ Ben

   Det finns snygga kristna tjejer också - och i en patriarkal omgivning huvudsakligen utan bögars beteende att ta hänsyn till är de extremt medvetna om hur män ser på dem, kanske t.o.m skickligare än vanliga tjejer på att spela på det utan att spela över.

   Skillnaden mellan kristna tjejer och icke dito ligger i hur de fula tjejerna förhåller sig till de snygga. Vanliga tjejer på krogen går ju ofta två och två, en snygg och en mindre snygg, där den mindre snygga är fult medveten om vad hon gör när hon hoppas kunna använda den snyggare som bete för att själv få till det med en snygg karl som initialt siktade in sig på betet. Mindre snygga kristna tjejer kan oftast inte erkänna den symbiosen för sig själva, så de intalar sig istället att de går där med någon snyggare för att de båda två tror på Gud.

   Radera
  5. Ben, my love! Du gör min dag igen :)

   Radera