Aktuellt

Allt är inte en politisk handling

Allting här i livet är inte en politisk handling. Proffs kan faktiskt ha en personlig åsikt, som på inget sätt påverkar deras yrkesutövnin...

2015-08-14 20:41

Fredagsmys: Lite Stjärnfall

Nej, inte veckans stjärnfall med Perseiderna, utan lite recensioner och topplisteplaceringar för Stjärnfall. Alltså dags för lite äkta icke-ironiskt fredagsmys.

Till en början har Fredrik Antonsson på bloggrannen Den sjätte mannen spoilerfritt recenserat Stjärnfall. Boken är förstås inte Stjärnklart, då den ligger längre från den verklighet vi lever i idag och i morgon. Men likväl blir omdömet fyra sexor av sex. Ett citat:
"Har man läst Stjärnklart är det på gränsen till kriminellt att vägra köpa och läsa Stjärnfall. Det är en läsvärd bok, den är bra. Du kommer inte att kunna sluta läsa…"
Bokus topplista skönlitteratur.
Redigerat inlägg: Här fanns en länk och ett citat av en recension som en person inom den svenska sf-fandomen skrivit. Recensionen var analytisk och problematiserande. Jag gjorde efter en lång dag ett kardinalfel och diskuterade därmed de ämnen som recensionen berörde, vilket den svenska sf-fandomen informerat mig om att jag inte får göra. Jag får endast kommentera min egen litteratur eller de ämnen som mina böcker berör om jag blir inbjuden av sf-fandomen att göra detta. Jag får absolut inte diskutera den i samma blogginlägg som jag länkar till en recension och inte heller om jag nämner recensenten vid namn. Jag får ej heller berömma recensenten för vederbörandes kompetens, för då har jag dålig kvinnosyn. Det är också olämpligt att länka till analytiska och problematiserande recensioner, då det ger bloggtrafik åt recensenten vilket tydligen recensenten inte vill ha.

Jag är därmed en oprofessionell författare och dålig bloggare. Jag ber om ursäkt för detta. Förlåt! 

Jag tar till mig denna kritik, och den har naturligtvis helt rätt. Därför raderar jag hela diskussionen och tar den i ett separat blogginlägg som jag ej länkar härifrån, eftersom det finns recensioner i detta blogginlägg. Ny text följer i fetstil nedan:

En person har läst Stjärnklart och tyckte boken var bra och läsvärd, men den väckte känslor och tankar av en problematiserande natur.

Hos Bokus ligger Stjärnklarts uppföljare Stjärnfall nu på plats #4 för förra veckans mest sålda skönlitteratur, tredje titeln från toppen, som ger olika utgåvor separata platser. Man hittar även bokens olika utgåvor på #7 och #16. Sålde mer gjorde Jan Guillous nya och senaste boken i 50 nyanser-serien. Håkan Nessers senaste sålde mindre, åtminstone förra veckan, men å andra sidan är inte Bokus allt här i världen.

Nåväl, ha ett riktigt underbart icke-ironiskt fredagsmys på er alla!
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

7 kommentarer:

 1. Tyvärr är det svårt att recensera boken utan att spoila sönder alltihop.

  Jag nöjer mig med att säga: Den är tämligen overklig, då fienden har kvinnlig befälhavare.

  Dessutom borde den byta titel till 'Omslutning'

  SvaraRadera
  Svar
  1. Öh, det är ju en personlig dokumentärverklighet ju. Hur j-la dum kan man va, typ.

   Radera
 2. Menar du "fimosis"?
  Hoppas det blir fredagsmyset i alla fall...

  SvaraRadera
 3. Hoppas den slår. Väntar nog ett tag...

  SvaraRadera
 4. Jag håller med i delar av kritiken av Stjärnklart. När jag läste den tänkte jag att sambandet upptäckts långt tidigare innan all kommunikation är nere. Att någon på nåt tekniskt servicecenter inte kollat på massivt felande varor i mikroskåp köpte jag aldrig. Inte heller att MUST eller vänskapliga mer avancerade underrättelsetjänster inte kunnat koppla ihop infon. Detta var dock viktiga saker för att i sammanhanget få ihop en berättelse. Och det gjorde det OK. Det viktiga var inte varför allt höndr utan att det hände. Uppföljaren däremot går från att vara intressant (vilket första ändå var) till underhållande trams efter drygt halva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast MUST gör ju en koppling om att ett angrepp pågår. Finns i boken.

   Radera
 5. Författaren har en vurm för himlafenomen helt klart. Undrar bara hur illa det skulle gå i boken "Kometnedslag"?

  SvaraRadera