Cornucopia?

2015-08-01 09:42

FLASH/BREAKING/PRESSTOP: Jan Guillou - "Jag hade fel"

Sen på bollen på grund av orsaker. Jan Guillou ber om ursäkt för att ha målat ut Erik Lewins bok Almedalen har fallit, som felaktigt handlande om islamistiska terrorister när det var högextrema terrorister i boken berättar Resumé.

Guillou har bland annat kritiserats av SvD:s Per Gudmundsen och Kjell Häglund hos Expressen.

Jan Guillou skriver i en ursäktande krönika hos Aftonbladet (spoilervarning dock):
"I ett sådant läge finns bara en sak att göra, att utan konstrande förbehållslöst be läsarna och författaren Erik Lewin om ursäkt. Vilket härmed framföres."
Detta var den 29:e juli, som hädanefter kommer firas årligen som dagen då Jan Guillou erkände att han hade fel och dessutom bad om ursäkt. Och bättre marknadsföring än så här kan inte Erik Lewin knappast önska...

Bra av Jan Guillou att erkänna att han hade fel i ett av fallen. Synd dock att han inte medger att han även hade fel på i princip samtliga andra exempel som han listade. 

Att jag alls följer upp denna gammelhet från i onsdags beror på att jag själv skrev några kritiska rader angående Jan Guillous krönika. Guillous konstaterande att diverse liberaler kommer bli glada av medgivandet kan dock diskuteras. Det finns ingen glädje i att en krönikör på en av Sveriges största tidningar skriver felaktigheter, igen och igen, även om han i ett enda fall bett om ursäkt och korrigerat i efterhand. Reaktionen är snarare "bra" än "hurra!".
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

4 kommentarer:

 1. Stackars Guillou. Nu kan han inte härma gamle Uppsala professorn Erik Ask-Upmark och hålla ett tal med titeln "varför jag aldrig haft fel." Förresten, fel av mig. Naturligtivs kan JG det. Det här är glömt om några timmar och det är bara "diverse liberaler eller konservativa" som skulle vara så ofina att de kontrollerade på nätet vad Guillou har sagt och gjort.

  SvaraRadera
 2. Jan Guillou är en överklassnobb som argumenterar för att att det är manligt barnsligt att skjuta lejon med pilbåge. Men att skjuta dem med gevär är således inte det som han själv gör, utan ett sätt att delta i naturen. Hur j-la intelligensbefriad kan man bli. Guillou är uppenbarligen både senil och eventuellt alkoholskadad, men fortsätter att sprida sin mentala dynga via AB. G borde skämmas och lämna sina gevär för återvinning. Han är enligt min åsikt en beväpnad fara både för sig själv och allmänheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Neo Cortex

   Men har JG någonsin hävdat att han inte är barnslig? Ifall han inte gör/gjort det så kan han med gott samvete fortsätta med sin jaktverksamhet oavsett ifall det är med pilbåge eller gevär (även om han inte sagt att det är barnsligt med gevär - det kanske är det som är grejen: riktiga män använder gevär).

   Radera