Cornucopia?

2015-08-28 07:43

Börsrekylen fortsätter i Asien

Efter gårdagens tjurrusningar på börserna fortsätter uppgången i Asien nu på morgonen. Samtidigt indikerar S&P 500-terminen en osäker öppning i Europa.

S&P-500 stängde på +2.43% sent igår kväll, efter att svenska OMXS30 gått hela +3.06% och åter ligger på plus sedan årsskiftet.

I de asiatiska tidszonerna är börserna upp nu på morgonen. I skrivande stund är Nikkein upp +2.56%, Hang Seng måttliga +0.34%, SSE Composite +1.37% och All Ordinaries endast +0.03%. All Ordinaries indikerar rätt väl vad vi kan vänta oss initialt i Europa. S&P 500-terminen har fallit tillbaka till ungefär den nivå som gällde vid de europeiska börsernas stängning igår och de europeiska börserna bör alltså öppna runt oförändrat.
Dagschart S&P-500

Detta väcker frågan om rekylen är klar, eller om det handlar om sedvanliga vinsthemtagningar efter förra svarta måndagen, där de traders som gått plus säkrar sina vinster innan helgens osäkerhet och stängda marknader.

S&P-500 har fortfarande inte utlöst sitt dödskors, men det är nu väldigt nära. Antagligen får vi se dödskorset på måndag. Se bifogad dagschart.

Guldet stiger något och är nu +3.7% sedan årsskiftet i jämförelse med OMXS30 +2.62%.

Rekylerna i enskilda aktier är bitvis helt absurda. T ex gick det kanadensiska fuloljebolaget Canadian Oil Sands (TSX:COS) +16.5% igår.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

6 kommentarer:

 1. Det handlar ju bara om att COS är så extremt nedtryckt. Att den svänger med 1 CAD upp eller ner har ju hänt förr. Tycker du personligen att det är köpläge i COS eller pärlan idag? Det är kass råvarukonjunktur men på 10-20 års sikt kan ju detta vara intressanta kurser att gå in i.

  SvaraRadera
 2. En börskrasch föregås alltid av en stor volatilitet som vi ser nu.

  SvaraRadera
 3. Guldet har avkastat negativt (noll i utdelning + förvaringskostnader) sedan årsskiftet samtidigt som OMXS30 gett kursuppgång + utdelning på 3-4 procent. Som vanligt mycket märklig jämförelse!

  SvaraRadera
 4. Några rader om att Kina dumpar amerikanska statsobligationer en masse?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du någon källa på det?

   Radera
  2. http://www.zerohedge.com/news/2015-08-27/what-chinas-treasury-liquidation-means-1-trillion-qe-reverse

   Radera