Cornucopia?

2015-08-11 17:00

Boden(s) kommun nekar P-tillstånd till veteran med amputerade ben

Försvarskommunen Boden, där man hittar både I 19 Norrlands Regemente och Artilleriregementet, nekar P-tillstånd till en svensk utlandsveteran som miste bägge benen i en granatattack. Bodens kommun styrs av socialistisk majoritet med Socialdemokraterna som största parti och visar därmed på ett utmärkt sätt hur socialister ser på veteraner, som genomfört riksdagens beslut om utlandsinsatser.
Bodens kommunvapen.
Licens: Creative Commons Attribution-
Share Alike 2.5 Generic
Skapare: Lokal_Profil

NSD (betalvägg) skriver att det verkar som att kommunen tror att amputerade ben växer ut igen, då de förvägrar veteranen ett parkeringstillstånd som funktionshindrad sommartid. 

Man kan och bör fråga sig vad begreppet funktionshindrad innebär i Bodens kommun om två amputerade ben inte räcker?

Extra beklämmande i sammanhanget är förstås att Bodens kommun är en av Sveriges mest renodlade försvarskommuner och Försvarsmakten är antagligen kommunens största arbetsgivare.

Socialdemokraterna har stått bakom samtliga beslut om utlandsinsatser tagna i riksdagen, men är alltså inte villiga att backa upp och stödja de veteraner som skadats när de genomfört riksdagens beslut.

Ett P-tillstånd som funktionshindrad är därtill knappast att betrakta som en kostnad för kommunen och på de flesta platser i Sverige finns det i princip alltid lediga parkeringar för funktionshindrade.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

31 kommentarer:

 1. Det är till detta som skatten går, ser ni!
  Eller tydligen ej!
  Märkligt att man inte från kommunens sida fattar att det blir uppmärksammat...

  SvaraRadera
 2. En snabb googling verkar visa att många kommuner inte ger ut parkeringstillstånd sletrianmässigt när det gäller amputerade ben.

  I många fall bedöms rörelseförmågan som för bra. (kanske ett teknikproblem)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast man kan inte bära nåt med benproteser. Men det räcker alltså inte?

   Radera
  2. Bader klarade av nassar i alla fall...

   Radera
 3. Cool kille. Har bevistat ett föredrag som han höll. Det var en rpg som tog av benen när han åkte softskin.

  SvaraRadera
 4. Jag förstår inte varför somliga vill försvara staten. Kanske för att de drömmer om att staten "måste" och "borde" eller "ska". Men det var ju i sak helt fel alltihop. Undrar vad det krävs av en lurad idiot för att fatta att önskedrömmen om Staten Gud aldrig kommer att hända? Man har ju bara två ben liksom, jag kan knappt komma på någon svårare hemläxa som har lämnats ogjord.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket du inte förstår.

   Radera
  2. Oh, jag förstår att förklaringen är att de är helt dumma i huvet, de som offrade sina liv eller ben för att "försvara" Hitler eller försvara "Stalin" eller försvara dagens undergångspolitiker i Sverige. Jag ville inte bara låta som om jag förnedrade en sjuk man.

   Radera
 5. Boden är numera endast ett stort asylhaveri där urbodensarna flyr en efter en. Det var länge sedan de slutade bry sig om de gamla medborgarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Handikaptillstånd tilldelas numera bara den nya adeln.

   Radera
 6. Alla som känner sympati kan gå in på boden.se och lämna synpunkt.... :-) vem blir 2'a?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner hur det bubblar i blodet av ilska..skrev ett argt mail till dem..
   Prioriteringar, och det kostar dem antagligen inget mer än just själva kortet.
   Hur var det nu, står dom inte upp för "allas lika värde"?
   Eller det finns ytterligare undantag utöver Sverigedemokrater?

   Radera
  2. Kommer säkert att funka, Kalle7. Statens byråkrater bara inte kände till det här förut (mycket troligt iofs med tanke på den kaosorganisation de jobbar i). Men jag vet att din bön inte hjälpoer. Staten är inte Gud. Det spelar ingen roll hur mycket du bönar och kräver och röstar. Staten är ett gangstergäng som gör vad de vill ändå. De har våldsmonopol och har lurat en hel armé att lyda deras undergångsorder. Det kommer inte att funka, du behöver tänka om.

   Radera
  3. Jag skrev inte det mailet för att jag faktiskt trodde det skulle funka utan mest för att det kändes skönt!

   Men det finns visst en liten mikroskopisk chans att något händer, jag länkade till den här artikel och uppmuntrade dem att skriva till Cornu och förklara hur de ev tänkte

   Radera
  4. @Kalle7, Det är inte som att det inte är offentligt. De bara publicerar det inte online på ett lättillgängligt sätt. De har andelarna i % av diverse i en obegriplig röra. För ett par år sedan när jag frågade samma sak fick jag kvickt svar, fast de kanske har lång semester nu. SCB-anställda är ju inte lögnare av egen vilja, de har betalt för att ljuga. Det är som sagt ingen hemlighet, det är bara de lurade som gör allt vad de kan för att hålla för sina fyra ögon och öron samtidigt med sina båda händer. Som inte vet vad som kostar mer än summan av alla andra kostnader i sina liv. Men tror sig vara smarta genom att tajma en eller annan aktie.

   Radera
 7. Och förresten så kan jag informera om att det sällan finns några lediga handikapplatser i min hemstad, alla är upptagna av BMW och Audi vilket verkar vara alla invaliders favoritfordon..

  SvaraRadera
  Svar
  1. På förskolans handikapplats där jag bor har ett utbränt bilvrak stått i över en vecka. Jag tittade efter och det hade inte ens ett H-P-tillstånd synligt i vindrutan enligt kommunens förordnande. Ändå ingen böteslapp under vindrutetorkaren som låg på marken bredvid. Slarviga parkeringsbyråkrater som inte kan göra sitt jobb!
   (Cornu som är lantis känner säkert inte till nånting om hur det är att leva i inbördeskrigets Malmö)

   Radera
 8. "Be a good soldier and die where you fell" - Motörhead

  SvaraRadera
 9. Tänker mig att den Jihadist som skjuter en svensk soldat i långtbortistan då soldaten till exempel håller ordning inför ett val får jobb och lägenhet vid hemkomst medan den numer handikappade soldaten inte ens får ett handikappbevis.
  Fanns det ett barnbok eller TV-program om landet baklänges eller liknande?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja troligen är det så och det är det som är så tragiskt!

   Jag skäms över att bo i ett land som har blivit som Sverige är och detta tack vare politikerna vi haft de sista årtiondet.
   "Det var bättre förr"

   Radera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 11. På vilket sätt gynnades jag av att han krigade mot xyz åt USA i Afghanistan? Svaret är, inte alls. Så vad plikt har jag gentemot hans veteranstatus? Så vitt jag kan förstå, ingen alls. Vill en soldat ha min lojalitet får den vara så god att slåss för mina intressen. USAs cyniska maktspel i långtbortistan är INTE att värna mina och de minas intressen. Jag tycker veteraner från USAs krig bör söka kompensation och respekt från USAs skattebetalare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du tycker inte att en person utan ben ska få handikapptillstånd? Oavsett varför han saknar dom, eller varför annars detta inlägg?

   Radera
  2. @Martin Vilken rutten sy du har på funktionshindrade. Tycker du att vi skall resonera likadant ifall du skulle råka illa ut - för hur har JAG gynnats av det som fick dig att råka illa ut?

   Dessutom handlar det om att tillverka en liten plastlapp för att få parkera på en plats där han kan komma in och ut ur sin bil. Kan väl kosta på sin höjd en hundralapp att tillverka.

   Radera
  3. @Alex, @Anonym
   Jag kommenterar att personen presenteras som veteran. Gissningsvis i syfte att väcka sympati/respekt/tacksamhet eller dylikt.

   Min kommentar handlar överhuvudtaget inte om det ni kommenterar, det vill säga att han är funktionshindrad. Han skall naturligtvis ha precis samma rättigheter som alla andra funktionshindrade.
   /m2

   Radera
 12. Ni tycks ta för givet att killen sitter i rullstol. Men har han mist benen nedanför knäna så kan han nog gå hyggligt med proteser - utan käppstöd. Gör inte detta till en höger/vänsterfråga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så har vi läst artikeln?

   Det framgår bland annat att han i te kan ta sig in/ut ur bilen i en vanlig ruta (du kanske har noterat att handikapplatser är lite större - de är det av en anledning). Dessutom så framgår det att han har problem att bära kassar en längre sträcka.

   Dessutom är det inte alltid så att rullstolsbundna är speciellt hindrade att förflytta sig på plan mark, de kan i många fall vara mer mobila än folk som går med protes, eller till och med folk utan funktionshinder. Det behöver heller inte utgöra något problem med att bära kassar i en rulllstol.

   Radera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 14. Hm. Även om detta verkar jävligt snålt och byråkratiskt, så verkar det faktiskt som om samma sak gäller i övriga kommuner.

  Hishult
  Landskrona
  Ulricehamn

  ... och så vidare, verkar som om Transportstyrelsen har skärpt riktlinjerna och kommunens byråkrater följer bara direktiv.

  Det är nog faktiskt dock så att detta blogginlägg och lite mediadrev kan få till en förändring på denna front -- som du säger, kostnaden är rätt låg jämfört med andra tänkbara åtgärder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på att man inte är tillräckligt rörelsehindrad ifall man lyckas ta sig fram hundra meter med hjälp av två medhjälpare (på 30 minuter?) så börjar man undra vad som krävs för att man skall vara berättigad ett handikapptillstånd?

   Sen att det får till följd att de drabbade blir tvugna att ta färdtjänst (=taxi där staten betalar det mesta) istället gör det ju fullkomligt galet. Man kan ju lätt räkna hem handikapptillståndet på en enda färdtjänstresa.

   Radera
 15. Som några har påpekat är reglerna och rättspraxisen mycket hårda för att beviljas parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Principen är att man inte ska kunna gå med hjälpmedel 100m på slät mark. Proteser räknas som hjälpmedel.Ska man få tillstånd som passagerare krävs det dessutom att man är helt hjälplös dvs att man inte kan lämnas ensam fem minuter medans föraren parkerar bilen.

  SvaraRadera