Cornucopia?

2015-08-08 19:44

Bildt on Trump

Fd utrikesminister Carl Bildt twittrade igår om de amerikanska republikanernas Donald Trump, som tävlar om att vinna republikanernas primärval och bli partiets presidentkandidat för nästa års val.
Man kan konstatera att det räcker att ha en totalt galen knäppgök med kärnvapen, nämligen Vladimir Putin. Det är olämpligt att ha en galning till med kärnvapen med i spelet. Förvisso behövs en stark hand mot Ryssland, men den behöver vara fast och inte stortokig.

Det går att vara kritisk mot hur USA hanterat galningen Putin och hur medgörliga man varit angående Rysslands invasion av sydöstra Ukraina och annekteringen av Krim, men man kan ändå konstatera att man håller NATO-gränsen och blivit mer aktiv i försvaret av sina NATO-allierade i Europa, samtidigt som kärnvapnen ännu inte börjat flyga. NATO är inte skyldiga att försvara Ukraina, lika lite som de är skyldiga att försvara Sverige.

Det är bara att hålla med Carl Bildt. Se över skyddsrummet om Trump blir republikanernas presidentkandidat. Eller ja, gör det ändå.
Bergrum. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

38 kommentarer:

 1. The Donald Trumps egointresse med frisyr och allt kommer naturligtvis att få ett stort inflytande över Putin. Men så länge Putin lovar att inte atombomba den så är det nog ingen fara. Kan till och med bli så att Trumps inflytande gör att Putin börjar överkamma seriöst. Har för mig att Putin har lite hår strax ovanför örat som med rätt behandling kan räcka till hela huvudet.

  SvaraRadera
 2. Precis, Ukarina är inte med i NATO, så vad gör miljarder amerikanska dollar i NGOs i Ukraina och vad gjorde amerikanska höjdare på Maidan och vad gör amerikanska militära rådgivare i Ukraina och varför strömmar det in världsbankspengar i Ukraina? För NATO är väl en försvarsorganisation, eller hur? Som är till för att värna befintliga medlemmars säkerhet, eller hur? Det är väl inte en organisation som strävar efter att aggressivt expandera österut? Eller hur var det nu?

  Cornu är Washingtonetablissemangets knähund och USA lär knappast kunna bli aggressivare och mer krigshetsande än det redan är. Sen kan cornu babbla om Putin i tid och otid hur mycket han vill. Till exempel, vad sjutton hade Putin med Trump att göra? Cornus hemvist kan knappast bli tydligare än vad den är i den här artikeln.
  /m2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och vad är din poäng?

   Radera
  2. Att ge bistånd till länder är inget olagligt eller fel. Att däremot invadera och annektera grannländer är ett brott mot internationell lag.

   Är du på riktigt. Du ska fråga dig vad ryska militären har att göra i Ukraina och varför Ryssland i strid mot alla avtal och internationell rätt annekterade Krim.

   Det finns ett land i Europa som invaderat,krigar och annekterat ett annat lands territorium det senaste dryga året och det är Ryssland. Din hemvist kan knappast bli tydligare än vad den är i din kommentar.

   Radera
  3. Hans poäng är att eftersom USA existerar är det OK att invadera och annektera länder i Europa 2014 - 2015.

   Radera
  4. @Cornu
   Tack för förtydligandet. Vänsterns imbecilla cirkelresonemang går mig ofta helt förbi.

   Radera
  5. Haha, du är för rolig du cornu. Jag antar att i din konspirationsteoretiska värld så kan du skylla allt allt allt som händer på Putin.
   Miljonär som inte spelar efter ditt Washingtons-etablissemangs regler i primaries i usa? PUTINS FEL!
   Stolliga U-båtsdårar och NATO-Quislingar är så indoktrinerade att de blir själaglada över att någon kör en mediagimmick om en 100 år gammal ubåt och börjar vråla om rysk invasion av skärgården?
   PUTINS FEL!
   Nåja, du bjuder ju på ett gott skratt i alla fall :D
   /m2

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  7. "Vänsterns imbecilla cirkelresonemang går mig ofta helt förbi."
   Jag vänster? Haha, du visar bara hur hopplöst efter och hur hopplöst verklighetsfrämmande du är :D Tack för ett gott skratt! Men du har ju rätt i att mycket går dig förbi :D
   /m2

   Radera
  8. Cornu och hans kommentarsproselyter lever kvar i den gamla kalla kriget-dikotomin Väst - Öst, Kapitalism - Kommunism, frihet - förtryck. Dessvärre låter sig världen inte förklaras så enkelt längre.

   USA har blivit en övervakningsstat av en kaliber som Stasi-DDR inte ens kunde drömma om. Europaeliten är i full färd med att bygga EUSSR. Och tillsammans under NATO-flagg ägnar dom sig åt anfallskrig lite som andan faller på mot för dagen misshagliga regimer med hundratusentals döda, sårade och fördrivna som följd.

   Men alldeles oaktat det ovanstående så det är alltid, i sammanhanget, småhandlaren Putin som är den ikoniska hydran.

   Man tar sig för pannan inför sådan formidabel brist på insikt.

   Radera
  9. Just som jag började undra så smått var alla putinister tagit vägen, så dyker inte bara en, utan två första klassens whataboutister upp och slåss med Don Quijotes frenesi.

   Radera
  10. Det finns ingen Stormakt god, av vare sig Stormakt blå, Stormakt gul, Stormakt röd eller, i ett historiskt perspektiv, Stormakt brun. När Cornu et consortes likställer Stormakt blå med Stormakt god så blundar de för fakta.

   T.ex. vad gott har kommit av Stormakt blås invasion av Irak 2003, med ca 60000 civila dödsoffer, förstörda kulturskatter från civilisations vagga, sönderfallande stat och ISIS framväxt?

   De fosterlandsälskande krafterna i Sverige måste än mer propagera för ett eget starkt territorialförsvar, när Sveriges suveränitet hotas av en ytterligare parademokratisk smyganpassning till Nato. Det är ju nämligen så att Stormakt blå ska få tillgång, enligt ett lagförslag, till svenskt territorium 2016 i krigiska syften.

   Radera
 3. Han har en extremt märklig frisyr. Att ingen av hans rådgivare vågat nämna det, eller att de gjort det men att han inte bryr sig. Det tycker jag är oroväckande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodligen använder han tvåkomponentslim för att få överkamningen att sitta fast.

   Radera
  2. Tja, Hillary Clinton beskrev sig själv som "hair icon" som en av sina kvaliteter som presidentkandidat. Men om man jämför med Trump så ligger hon i lä. Men sånt kanske uppskattas over there? Själv hoppas jag bara att jänkarna tar sitt förnuft till fånga och inte röstar på någon av dem.

   Radera
  3. Att man varken kan använda in- eller utsidan av skallen är oroväckande. Men det är så klart ett avsiktligt intryck han vill göra. Vad som helst är en framgång om man vågar vara stolt över det. Hår är svårt eftersom det finns så många av dem. Biologi älskar förresten trådar så det kan finnas en djupare mening med frisyrer ändå, lite utanför vårt förstånd.

   Radera
 4. De sade samma sak om Ronald Reagan - den gamle krigshetsaren Carl Bildt, vars största merit är att han han varit instrumentell i att avskaffa sitt eget lands försvar samt att ruinera det med bidragsberoende tredje världen invandring, trodde jag vi skulle slippa höra talas om igen - men det är väl som med Bildt som med Sahlin & Schyman - man slipper dem aldrig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis.

   Jämfört med de till buds stående alternativen framstår Donald Trump som ett hopp för Amerika och världen.

   Vill ni se ett verkligt hot mot världens säkerhet så titta här:

   https://www.youtube.com/watch?v=FmIRYvJQeHM

   Radera
 5. Nä upp med en hög mur runt Stockholm. Skulle det vara mest klösmärken på utsidan eller insidan?

  SvaraRadera
 6. Visst är cornu kulturmarxistisk USA-knähund men som ändå producerar en del läsvärt på bloggen. Detta inlägg var dock ytterligare ett lågvattenmärke.

  SvaraRadera
 7. Jag fattar inte vad förre utrikesministern skriver om nästa presidenten, "head for the Bunkers"? Ska han gå till sängs med huvet före? Carl Bildt ledde EU:s förnedrande fiasko i Jugoslavien under kriget där på 1990:talet, tills Clanton gick in och löste uppgiften.

  Om det är någon presidentkandidat som är livsfarlig för dig så är det psykopater som Clinton eller Bush eller Clinton eller Bush eller Bush. Trump hånar och parodiserar psykopatpacket, det är vad USA behöver nu, någon som avslöjar pajasshowen och får folk att sluta ta statsbedrägeriet på allvar.Trump kommer ju liksom inte att sälja presidentskapet i utbyte mot några få hundratusen dollar för att hålla tal, som Clinton, Bush, Clinton, Bush och Bush gör. Jag ser fram mot hans memoarer med titeln : "How a bad hair day made me president" Någon verkar förresten ha friserat enbuskarna på den där bunkerentrén.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är glad att min favoritkandidat Vermin Supreme, han med stöveln på huvudet ifall du inte lagt märke till honom, kandiderar för demokraterna även i detta val. Pippi Lång-Trump kan mycket väl välja en debatt mot honom. Det är så viktigt att vi har en seriös regeringsduglig demokratisk stat som alla kan tycka måste och borde lösa alla problem. Hur skulle samhället annars se ut?
   https://en.wikipedia.org/wiki/Vermin_Supreme#2016

   Radera
  2. Problemet med trump är väl att han öppet gått ut och varit intresserad av förhandla med ryssland. Det kommer säkert som en chock för alla när han påstår att man till och med kan hålla sams med en ryss. Han ska till och med ha personlig erfarenhet av det genom att ha besökt ryssland. Det kan ju omöjligt vara bra för bokförsäljningen.

   Att Trump avslöjar pajasshowen är väl den egentliga anledningen till varför knäppgöken Calle B skriver som han gör. Trump kommer aldrig bli president, det fattar ju CB också.

   Radera
  3. De lurade borgaridioterna som lagt ned försvaret och nu vill starta världskrig mot Ryssland kan åtminstone trösta sig med att Trump ljuger. Varför skulle Trump, som ändå varit smart nog att göra sig själv till miljardär på statens fastighetsbubbla, vara sämre än flabbande dårar som Bush och Bildt som ju har besegrats förnedrande i krig mot analfabetiska galningar? Jag tror han visst kan bli president. Den dekadenta härskarklassen bara förnekar faktum som vanligt, de har ju ingen kompetens eller skicklighet eftersom de saknar användning för sådant. Trump är folkets hat mot PKlitikerna. Trump och Putin kommer att bli ett fint radarpar i den patetiska storpolitiken. Desto större desto värre.

   Radera
  4. Jag skulle sätta oddset till en på miljonen att han vinner. Visst han rider den populära högervågen, blåljuger och svarar saker som "alla älskar mig" och "jag kommer göra allt bättre" på alla frågor och den nivån är nog tillräckligt för att lura de röstande idisslarna. Men jag tror att det till sist att det kommer handla om att majoriteten kommer rösta på vad än media säger åt dem att rösta på, igen och som vanligt. Det är ju det sköna hacket med demokrati.

   Kanske är han bara en "red herring" för att ta fokus från Vermin Supreme som vill avrätta alla Amerikaner, ett förslag som säkert skulle tilltala många väljare. Vem vet?

   Radera
 8. Problemet är att Bildt och andra inkompetenta moderater har förstört de flesta skyddsrum vi har...

  SvaraRadera
 9. Trump tar bort intresset för de mindre kända GOP-kandidaterna nu under upptaktsfasen, vilket betyder att i det långa loppet förmodligen är Jeb Bush som tjänar mest på att Trump är med, det blir inte som 2008 när John McCain kom från ingenstans och helt överraskande vann det första primärvalet i januari (eller Obama på samma sätt kom från ingenstans och slog igenom i de första primärvalen för demokraterna).

  Med tanke på hur mycket han "spelar över" kan det t.o.m vara avsiktlig "intern psy-ops" just för att hålla småkandidaterna kort. Om han på andra sidan är på allvar så finns det de som tror att han verkligen kan vinna.

  http://blog.dilbert.com/post/125930283831/how-trump-becomes-president#disqus_thread

  http://uk.businessinsider.com/the-surprising-reason-donald-trump-is-so-persuasive-as-a-candidate-2015-8?r=US&IR=T

  SvaraRadera
  Svar
  1. Donald Trump ,som själv lyckats undgå inkallning till militärtjänst, har angripit John McCain för att denne blev nedskjuten och fånge i Vietnam 1967. Det har inte stött bort hans supportrar, trots att McCain blev fysiskt märkt för livet av tortyr.
   Trump är alltså inte helt ofarlig. Han attraherar folk som hyser förakt för politiker.

   Det finns en risk, att Trump tar så många röster, att republikanernas huvudkandidat förlorar mot demokraternas kandidat. 1992 tog Ross Perot tillräckligt med röster från George HW Bush, att det säkrade segern för Bill Clinton.

   Radera
 10. Bra om Bildt går ner i ett skyddsrum och stannar där...för evigt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog ingen risk att Bildt går i ide. Hans grej verkar vara att flänga världen runt och frottera sig med världens makthavare. Och emellanåt klistrar man på honom någon titel som utrikesminister, vilket inte verkar hindra honom det minsta att göra sin grej. Han är ur svenskt perspektiv ett unikt fenomen.

   Radera
  2. Gå ner i ett skyddsrum och stanna där för evigt? Tja, han är ju iofs tyskvän, men det vore inte särskilt orginellt att gömma sig för gott i ett skyddsrum när jänkarna president blir för jobbig, det var det visst en snubbe som gjorde redan 1945...

   Radera
 11. Jag har inte alls hängt med i rapporteringen om valet i USA. Vad jag förstår har Trump en märklig frisyr och att han gör ej PK-uttalande i parti och minut. Men vad är det som gör han farlig? Reagan sågs väl som en galning när han var på väg och blev president, under hans tid som president så var USA inblandat i väldigt få krig. I efterskott har det väl visat sig att han var en fredsduva?

  SvaraRadera
 12. Putin är ingen galning, han är en kallt kalkylerande ledare som inte skyr några medel för att ta, behålla och expandera makten i sitt land och sin intressesfär. Om han mäts mot en galning med kärnvapen så tror jag att Putin kommer ställas inför dilemmat att antingen sätta hårt mot hårt eller behöva leta efter en orsak att trappa ner på sin hybris.

  SvaraRadera
 13. Trump vs Bildt så är jag tio ggr mer rädd för den aggressiva imperialistiska Bildt än Trump.

  SvaraRadera
 14. Den verbalt men föga analytiskt begåvade Carl Bildt gör då bäst i att öka godstjockleken på sin skyddande foliehatt i ett förment framtida trumpskt kärnvapenbombregn.

  Om vi andra, som saknar foliehattar i Stockholmsområdet, ska rusa till bunkrarna och skyddsrummen, så bör Alliansens prestigefulla "Nya Slussen"-projektet i Stockholm skrotas, eftersom det kärnvapenklassade Katarinaberget är tänkt att användas som bussterminal. Med "Nya Slussen" kommer Katarinaberget inte kunna fungera som skyddsrum åt ca 20000 människor.

  SvaraRadera
 15. Riskaversiv är inte det första ord man tänker på samtidigt som Trumpen.

  SvaraRadera
 16. Bilden ser ut som en av ingångarna till Bonzos hundkoja...

  SvaraRadera
 17. Svensk hatmedia såsom aftonpladdret och övriga Hillary-fjäskare är extremt dåligt insatta angående hur USA's kärnvapensystem fungerar, dom tror att presidenten bara trycker på en knapp för att skicka iväg missiler vilket är fel, utan det krävs en så kallad "two-men rule" - i alla steg, från toppen ner till missilbaserna. Väskan som presidenten har med sej (bärs av en vakt) är ingenting annat än en ID-central för att bekräfta att orderna verkligen kommer från presidenten om denne skulle befinna sej tex utomlands, därefter är det pentagon som bedömer hotbilden och där leder USA's försvarsminister arbetet tillsammans med alla höjdare inom armen, flygvapnet & marinen samt CIA, rådgivare och experter och dessa samlas till ett krismöte om presidenten skulle ge order, och finns det ingen hotbild mot USA eller om dom inte ens är i ett krig öht så går man inte vidare med ordern, utan det mest troliga är att presidenten avsätts med omedelbar verkan om denne skulle försöka starta ett kärnvapenkrig för nöjes skull.

  SvaraRadera