Cornucopia?

2015-07-21 08:59

Zombie-sommar

För er som missat det så var författaren till boken Zombieöverlevnad, Herman Geijer, sommarpratare i Sveriges Radio förra veckan. Har ni inte lyssnat, så gör det. Ni missar något annars.

Geijer var lyssnarnas val, där lyssnarna får möjligheten att rösta in en person, medan programmets redaktion väljer resten. Programmet inleds med falska nyheter, som tydligen fick censureras och klippas ner, för att inte skrämma livet ur de som inte visste att de lyssnade på fiktion.

Oavsett om ni tänker ligga på stranden och njuta av solen, eller som här titta ut på regnet, så finner ni programmet nedan.

Sammantaget och på många sätt ett sommarpratarprogram som bör bli en klassiker. Åtminstone på sina håll. Min recension av Geijers bok hittar ni här, och han driver även bloggen Nej tack zombies.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

4 kommentarer:

 1. Hade varit läskigare om Löfven gått ut och sagt att Åsa Romson visst tar över ifall han insjuknar. Det om något hade varit grunden till en apokalyps av episka mått.

  SvaraRadera
 2. Hade varit intressant med lite mer konkret överlevnad och lite mindre vänster-dravel.
  "Den som kommer till toppen hör det på bekostnad av någon annan, för det ärså det funkar med kapitalism"
  "Det mest folkbildande jag vet är husockupationer"
  Etc, etc. Nej tack, Herman.

  (Men King Diamond var ett friskt inslag i p1!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du hann före men jag håller med. Lägg dessa 90 minuter på något vettigt i stället.
   SPOILER/sammanfattning : Lite om zombiers ursprung från haitisk folktro. Om man är en grupp och är lite skönt vänster så klarar man sig alltid, starta en fackförening när apokalypsen kommer så löser sig allt. Drick vatten. Klart! Bah!

   Radera
 3. Robin och dars lär er att lyssna. Herman har forskat mycket på ämnet. Hans kunskap om sammanbrott i andra länder är värd att höra.

  Citaten av dars är ganska oväsentliga i sammanhanget. Om jag skulle avfärda alla som inte har exakt samma uppfattning som mig om allt skulle jag inte lära mycket nytt. Tråkigt att många avskärmar sig så från ny kunskap.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera