Cornucopia?

2015-07-08 09:10

Uppdaterad bopriskarta visar på utplanande priser

Stefan Larsson har uppdaterat den interaktiva bopriskartan med lägenhetspriser för andra kvartalet. Priserna har generellt planat ut, vilket är normalt för säsongen.

Ni hittar som vanligt bopriskartan här, och Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping, Västerås och Örebro finns med.
Bopriskartan över centrala Stockholm. Grafen visar priser per m2 någonstans på Östermalm.
Utplanande priser ska inte i det här läget tas som en indikator på någonting alls. Även om bostadspriserna i teorin redan kan ha toppat, så har Riksbanken sänkt reporäntan ytterligare en gång sedan dess och bostadsmarknaden saktar normalt in över sommaren. Även tredje kvartalet kan eller bör därför vara relativt svagt, fast nu kanske mer positivt på grund av räntesänkningen.

När priserna väl vänder ner kommer det kännas och märkas tydligare än så här, likt exempelvis 2011.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

1 kommentar:

  1. Nu blir det bättre på bostadsmarknaden eftersom våra kloka folkvalda politiker äntligen gör något!
    https://www.youtube.com/watch?v=SsRr40UzyMg

    SvaraRadera