Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2015-07-06 11:41

Sverigedemokraterna fortsätter krama Ryssland och Putin

Sverigedemokraterna i egenskap av sk kremlins visar sig sin vana trogen fortsätta att krama Putin och Ryssland. I Almedalen hölls en panel på Försvarspolitiskt forum, där den "uteslutne" kremlinen Kasselstrand var en av de två "Sverigedemokraterna" som utfrågades.

Sveriges nya flagga om Sverigedemokraterna
fick sin säkerhetspolitiska vilja igenom.
Patrik Oksanen på Hela Hälsingland uppmärksammar hur Sverigedemokraterna alltså skickar fram en person utesluten ur partiet för att representera partiet i säkerhetspolitiska frågor. Nog för att partiet är populister, men det går alltså så långt att man formellt utesluter medlemmar, men sedan ändå låter dem delta som talespersoner. Uteslutningar handlar alltså om att tvätta partiet i opinionens ögon. Motsvarande sågs med Erik Almqvist, som lämnade sin riksdagsplats och gick ur partiet efter järnrörsskandalen (fastän det var stål- eller mer sannolikt aluminiumrör), men visade sig fortsätta vara de facto chefredaktör för partiets nättidning Samtiden. Tydligen finns det en karriär inom detta minst sagt unika parti, även efter man gått ur eller rent av blivit utesluten.

Oksanen skriver:
"Att Kasselstrands världsbild är den som Moskva har är ingen nyhet. Mellan Moskva och Sverigedemokraterna finns också en gemensam framtidsvision om en ny säkerhetsordning för Europa där EU och Nato har rullats tillbaka. I det ryska fallet handlar det om en återupprättad rysk inflytelsesfär där inget sker om Moskva är emot det."
Avslutningsvis:
"När nu Kasselstrand, sida vid sida med partiet, talar om SD:s säkerhetspolitik är det ytterligare en signal om Sverigedemokraternas opålitlighet när det gäller nationella ansvarsfrågor. Den värld som Putin vill se innebär osäkerhet för små stater, en ekonomisk tillbakagång när EU:s fria inre marknad avskaffas och ett brutet transatlantiskt band. Inget av detta ligger i Sveriges säkerhetspolitiska intresse, om man är Sverigevän för att använda partiets eget språkbruk."
Inte helt nytt ord för dagen - någon myntade detta på Twitter, minns dock ej vem - är alltså en kremlin, eller i plural kremlins. Ordet behöver nog inte några närmare förklaringar.

Ni hittar hela Oksanens krönika här.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

65 kommentarer:

 1. Vad sade de då? Det är väl det som är det intressanta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt klart intressant ja, men jag tycker nog att det är minst sagt märkligt och intressant att låta en person man uteslutit, föra ens talan i ett officiellt sammanhang.

   Radera
 2. SD, vilka jävla femtekolonnare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har åtminstone inte låtit oss invaderas och dessutom betalat invasionsstyrkorna med våra skattepengar..

   Radera
  2. Om jag inte missminner mig var det SD som ville höja försvar anslagen mest av alla partiner, och detta är knappast för att skydda oss mot Nato.

   Sen att det håller en låg profil gentemot Ryssland är bara bra.

   Vi behöver inte en "ny" Carl Bildt som likt en liten terrier stod och skällde mot en rottweiler med enda resultatet att relationerna blev försämrade.

   SD är ett unikt parti ur den synvinkeln att det inte är hycklare på samma sätt som de andra partierna och tack vara detta kommer de bli största parti tills nästa val.

   Radera
 3. Här kan ni se hela klippet med Sverigedemokraterna
  https://www.youtube.com/watch?v=9AWSqtJyPks&index=18&list=PLSW8irTb9iSXNoWZCQk2AkosYn5kiOTMK

  SvaraRadera
 4. SD är väl de som mest står upp för landets säkerhet. Dels genom att satsa på försvaret och polisen, och dels genom att stå upp emot IS och militant islamism, detta långt innan KD och övriga vågade ens yppa ett ord. Detta väger i mina ögon upp för ev tokiga uttalanden kring Ryssland. Eller vill SD förstärka gränsen mot Norge? Löjligt.

  Man kan även tillämpa Oksanens resonemang på USAs agerande i Mellanöstern och hur det påverkar stabiliteten i EU och gynnar partier långt ut på högerkanten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej.

   Försvarspolitiken är bara tomma ord för att locka till sig försvarsvänliga väljare från övriga partier.

   I praktiken, via handling, stöder man Ryssland i bland annat EU-parlamentet.

   Radera
  2. Hur vet du att det är tomma ord? Baserat på hur man agerar i EU-parlamentet? Känns ganska tunt.

   Med samma logik så kan man då dra slutsatsen att övriga partier i riksdagen stödjer IS eftersom 300 galningar har anslutit sig till dem utan att politikerna har stoppat dem? Handling väger tyngre än tomma ord, liksom!

   Lägg ner det där spåret om att SD skylla stödja Putin och att upprustning av försvaret bara är tomma ord. Det är foliehattsvarning på den.

   Radera
  3. Handling väger enormt mycket tyngre än ord. Det spelar ingen roll hur många gånger dom säger A om dom sedan, när det kommer till kritan, väljer B.

   Radera
  4. Håller med, men att säga att SD inte vill satsa på försvaret baserat på vad de gör i EU-parlamentet är långsökt och löjligt. Man kan kritisera dem för sina uttalanden där, men att sen påstå att de INTE vill satsa på försvaret är ett halmgubbeargument.

   Radera
  5. Det är väl onödigt att reta Putin när han bevisligen är galen. Kremlins..Hahaha! Nu är folien slut.

   Radera
 5. Vill man att fler i Sverige ska misshandlas, hotas och förnedras kan man alltid rösta på SD.

  Den våldsamma svansen växer i takt med partiet. Påminner om SA på det sättet. Sen rensades det ju internt i SA när de blev helt galna och hade fyllt sitt syfte av destabilisering. Så långt ska det inte behöva gå i Sverige hoppas jag. Det är smart annars, ställa till ett jävla liv, skylla på någon annan och påstå sig ha lösningen. Sedan vid makten drar man ner på djävulskapet för att lura folk att politiken har avsedd effekt. Hoppas svenskarna är smartare än så bara.

  Kvinnor är klokare än män

  SD: Sverige Destruerarna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Iblandekonomi, vad har du för data som stöder ditt påstående om att "vill man att fler i Sverige ska misshandlas, hotas och förnedras kan man alltid rösta på SD"?

   Det är väl snarare tvärt om?

   Radera
  2. Företrädare för SD är de som är mest utsatta för våld, Reinfeldt tyckte ju att de fick skylla sig själva.

   Radera
  3. "iblandekonomi" är en förvirrad figur, jag har försökt diskutera med honom men det går inte.
   Antagligen så befinner han sig på nåt typ "dagcenter", vissa ställen borde helt enkelt inte ha datorer tillgängliga för sina intagna.

   Radera
  4. @Eschaton Shiva

   Märks tydligt tycker jag, på Internet och folk i allmänhet verkar tro att det är OK att döma människor efter härkomst numera. Har du varit inne på Avpixlat någon gång, eller läst kommentarsfälten på DI? Senast var det en snubbe på tåget som gick på om apor och försökte få medresenärer att hålla med.


   @Somebody is wrong on the internet

   Ja, det är bara logiskt och ännu ett bevis för min tes. Jag menar inte att man får tåla leken om man ger sig in i den, men det finns de som tycker det. Våldet mot SD:s anhängare gör dock bara saken värre, helt i linje med deras strategi.


   @Kallle7

   ""iblandekonomi" är en förvirrad figur, jag har försökt diskutera med honom men det går inte"

   Kanske ett av de mest insiktsfulla inläggen idag :-). Ja minns inte vad vi diskuterat, men det skulle inte förvåna mig om du inte förstått det jag skrivit.

   Radera
 6. Kremlins var roligt. Kommer bli nya beteckningen på SD-sympatisörer. Givetvis finns två sorter av kremlins dvs den stora massan som inte förstått att den är kremlins och den lilla medvetna gruppen.

  Ord är mäktigare än svärd (järn- stål- eller aluminiumrör).

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 7. Wilderäng ljuger. Kasselstrand representerar naturligtvis inte Sverigedemokraterna i något som helst sammanhang. Wilderängs hat mot SD har nu gått så långt att han inte ens drar sig för uppenbara lögner. Cornucopia = Völkicher beobachter i sin syn på sanningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förklara gärna vad han då gjorde i en Sverigedemokratisk panel.

   Radera
  2. Jaså? Så här skriver "försvarspolitisk arena" som är arrangör:

   Varje morgon inleder vi med ett försvarspolitiskt morgonpass med en försvarspolitiker och en ungdomspolitiker från varje parti.

   Så nog var han enligt arrangören med som representant för SD. Om inte, så vilket parti? SDU är liksom inget parti.

   Och oavsett, kunde man från SD:s håll inte skakat framnån annan SDU:are än just Kasselstrand om man nu ansåg att hans åsikter inte låg i linje med partiets ? M och KD skickade t ex vice ordf.

   I SDU:s fall är förste vice, William Hahne, också utesluten. Andre vice är det kanske inte?

   I vilket fall som helst så känns det ju rätt märkligt att man släpper fram nån som är utesluten ur ett parti om man alls har nån annan att välja på.

   Radera
  3. Sverigedemokraterna styr inte över SDU.

   Radera
  4. Sen skriver man Völkischer Beobachter? Substantiv med stor bokstav och -sch? Dessutom inte det bästa exemplet när det gäller propaganda, Der Stürmer var betydligt mer vulgär och hetsande om jag inte minns fel. Fast Sebottendorf var ganska festlig, en turkofil nazist liksom.

   Radera
  5. @Gustav:

   Fast enligt arrangören så representerar ändå Kasselstrand SD.

   Radera
  6. Envar som röstar på Sverigedemokraterna, röstar för Moskva!

   Radera
  7. Bendover:

   Arrangören är alltså den som bestämmer vem som representerar vem, snarare än det parti som Wilderäng kritiserar? Intressant. Jag bestämmer nu att Ben Dover representerar satan själv. Varför representerar du satan, Ben Dover?

   Radera
  8. Ben Dover:

   Ja, du har naturligtvis en poäng i det att det inte är helt enkelt att bestämma exakt vilken nazistisk propagandaskrift Lars Wilderäng bäst efterliknar.

   Radera
  9. @ Ben

   "Enligt arrangören" är möjligen nyckelorden i hela detta.

   Jag menar, om du bjuder in Robert Aschberg och Åsa Romson till en debatt om miljönförstöringen runt Östersjön och sedan kablar ut att de var där som experter på giftig båtbottenfärg så är det knappast Mp som skall lastas för ditt försök att misskreditera dem genom guilt by association.

   Bara en tanke.

   Radera
  10. En annan tanke vore ju då att man från endera hållet reagerade. Kanske t ex Aschberg själv skulle kunna säga att han inte alls är expert på båtbottenfärg.

   Har något sådant skett avseende Kasselstrand?

   Radera
  11. Sen behöver jag inte guilt by association för att misskreditera ett parti där ordinarie och vice ordförande i ungdomsförbundet är uteslutna ur moderpartiet. Det liknar ju tomteverkstad alldeles oavsett guilt by association.

   Radera
 8. Läste och kände genast lust att fråga vad Kasselstrand sa, men alla utom Ben hade redan frågat. Cornu letar små felaktigheter i ryska utsagor istället för att se det stora spelet. Gissningsvis gör han så medvetet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag klickade istället på länken och läste ledaren, där ju Oksanen citerar valda delar av vad Kasselstrand sagt. Det borde alla andra jävla skedmatade svenska-flumskolan-skadade halvmongon också göra istället för att fråga.

   Radera
  2. Du gjorde min dag igen Ben :D

   Radera
  3. Kul Ben och jag håller med dig Snetmot och påminner att soltimmarna avtar så snart är det jul igen.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 9. Är det inte de 6 senaste regeringspartierna som är Putin-vänner? Det är ju de som har lagt ned försvaret och isolerat oss från säkerhetspolitiska allianser. Carl Bildt-doktrinen utgår från USA:s intresse av att använda Sverige som ett försvarslöst provokativt lockbete för att fresta Ryssland att invadera, varvid USA får en option att vidta dramatiska militära åtgärder på andra håll i världen. Med Georgien som ideal och förebild. Om SD är nationalistiskt så har de tvärtom Sveriges intresse för ögonen, och då kan det mycket väl vara motiverat att undvika den supermakt som avlyssnar våra politiker, rustar upp många gånger mer än någon annan och som invaderar länder huller om buller.

  SvaraRadera
 10. För er som fortfarande lever med myten att "politiska konspirationer" är något som k-nötter ägnar sig åt bör fundera på vad som pågått ett tag bakom draperierna. Nu när den grekiska regeringen vunnit på teknisk KO börjar Pentagon/NATO och alla neo-con-liberala t-tanks att på allvar planera(propagera) för en eventuell statskupp i Aten?
  Läs John Helmer´s kommentarer om vad som hänt och hur delar av spelplanen ser ut.

  Operation Nemesis:

  http://www.nakedcapitalism.com/2015/07/nulands-nemesis-will-greece-be-destroyed-to-save-her-from-russia-like-ukraine.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför skulle dom konspirera ihop en statskupp när allt dom behöver göra är att låta Grekland bubbla i sin egen skit? Grekiska regeringen har knappast vunnit på teknisk KO; om EU har is i magen och låter dom göra sin efterlängtade Grexit (ECB tar smällen med sina QE-pengar) så kommer det inte ta lång tid innan nödhjälpen till Grekland blir humanitär istället för finansiell.

   Sedan är det bara för dina kära Pentagon/NATO/neo-con-liberala t-tanks att se på när grekerna kommer krypande tillbaka.

   Radera
  2. Jag tror inte det går till så. Till att börja innebär en egen valuta att man ställer in sina skulder till IMF/ECB m.fl(dvs inga privata skulder finns). Som medlem i EU finns det gränser trots allt för hur en Trojka fortsätter gentemot Grekland efter ett EMU-utträde. Ett utträde innebär egen sedelpress. Här handlar det mest om att klara av ev. risker för hyperinflation. Humanitär hjälp bör inte ses som en möjlighet/skyldighet att komma tillbaka till euron, knappast. En skyldighet att bistå humanitärt gäller förstås.

   Geopolitiken däremot handlar om att varken Turkiet eller Grekland skulle haft dagens problem om det inte vore för att de båda staterna sitter i knät på NATO som väst säkerhetsflank i sydost. Oligarkin i Grekland är en del av problemet som ser till att vidmakthålla det korrumperade systemet. Det behöver man inte vara vänster för att förstå. En del av korruptionen hänger ihop med de militära
   bistånden om du förstår vad jag menar.

   Med TKO menar jag att deras begränsning tidigare låg i deras politiska mandat, dvs att vara kvar i euron. Efter valet står det tämligen klart att regeringen nu har ett mer öppet mandat att, om inte välja att själva gå ur så att låta motparten "kasta ut" dem ur EMU antingen bildligt(inget val) eller bokstavligt. Och det utan att få misstroende från övriga partier eller från en majoritet av väljarna.

   Du förutsätter mao att Grekerna inte kommer gå ur själva om jag uppfattar dig riktigt?

   Radera
  3. Att staten Grekland går i statsbankrutt betyder inte att grekiska företag och privatpersoner blir av med sina skulder. Det är klart att dom kan lagstifta att skulder där båda parter är greker omvandlas till Nya Drachmer men det påverkar inte lån tagna i utlandet. I många centraleuropeiska länder är det vanligt med lån tagna i mer stabila länder men jag vet inte hur vanligt det är i just Grekland. Större företag har lån tagna i utländska banker och obligationer som handlas internationellt. Dessa kommer inte konverteras till någon ny valuta.

   Något som kommer hända omedelbart vid Grexit är att i princip hela finanssektorn går i konkurs. Bankerna lever sedan länge på nödlån från ECB och när den livlinan försvinner så brakar bygget ihop. Utan ett fungerande banksysten så kommer inga företag att fungera, löner och pensioner kommer inte betalas ut, räkningar kan inte betalas, etc.

   Detta kaos kommer inte direkt locka turister och turism är den enda källan till hårdvaluta eftersom dom saknar naturresurser eller exportindustri. Hårdvalutan behövs till att importera mat, bränsle, medicin och maskiner och pengarna kommer inte räcka till allt.

   Grekland kommer bli tvingade att begära humanitär hjälp av FN för att undvika svält och ren nöd. Och det blir värre till vintern när det blir kallt.

   På 10 års sikt kan det säkert bli bra med en egen, flytande valuta. Men på kort sikt - 1,2, 3 år - kommer en Grexit bli förödande och skapa ett oerhört lidande.

   Radera
  4. Att gå ur Eurozonen är det enda vettiga som Grekland kan göra. Med en ny svag valuta i Grekland, blir det billigt för utlänningar att turista i Grekland. Det kommer dra in mycket inkomster till landet. Grekernas import blir å andra sidan dyrare, vilket är bra. De får ett riktigt incitament att spara å utgifter avstå från lyximport. Sammantaget ges därmed bättre förutsättningar för Grekland att förbättra sin sedan flera år negativa handelsbalans.

   Att länder har gått från en valuta till en annan är ingen ny företeelse. Så har fallet varit t.ex. för Östtyskland när de införde DDR-mark.

   Men sedan att EU-apparatjikarna tillåter att Grekland lämnar Eurozonen, är en helt annan femma. Det ligger otrooooligt mycket prestige i det hela.

   Radera
  5. @Kristian; Utlandslån av greker tagna i euro eller annan valuta omvandlas 1:1 vid utträdet eftersom lånen är tagna i en konkursad grekisk bank som nationaliseras och kapitaliseras upp med nya drachma när så bör ske. Lånen är mao redan omvandlade och ej påverkade av att man sätter en ny kurs mot euron på t.ex 2:1(flytande). I en hotande konkurs mister utländska fordringsägare sitt kapital till t.ex 50%-100% alternativt erbjuds aktier till viss nivå. Frågan är hur de s.k ELA-obligationerna är konstruerade. ECB har dessa som pant för tryckta ELA-euros. Såvitt jag förstår kan ett land överföra en statsskuld till den nya valutan och till gällande kurs(t.ex 50% mindre). Bankfordringar inom landet kan hanteras som ovan, dvs 1:1 där insättare får drachma motsvarande antal euro. Devalverings-förluster för insättare räknat som förlorad köpkraft utanför landet. Grekiska låntagarna vinner det fordringsägarna förlorar(förutom fortsatta valutakurs-ändringar i marknaden för utländska fordringsägare, t.ex ECB, dvs utländska skattebetalare).

   Hur ser då en förenklad ex. banks konkurs ut när Grekland hoppar av EMU och euron?

   Bankerna är i princip redan insolventa eftersom staten är insolvent. Låt oss göra en fiktiv balansomslutning:
   Cash 0
   Utlåning 100 efter 10 i kundförluster
   GGB 90 (pantsatta ECB/ELA)
   Inlåning 100
   Upplåning 100 inkl ELA 90
   EK -10

   : i drachma

   Utlåning 100
   GGB 90
   Inlåning 100
   Upplåning 100 varav ELA 90
   EK -10

   Hela balansräkningen har bara bytt valuta!
   Vi bortser i ex. från bankens innehav av övriga GGB(1:1) och att banken ev. lånat upp kapital i euro utanför landet liksom övriga centralbankslån i Grekland. Bankskulder i euro gör hålet i bankerna givetvis ännu större. ECB vill inte låna ut mer euro idag utan mer säkerhet genom att insättarna får en haircut. Men vid en Grexit får ECB sina ELA-obligationer värda säg hälften. Den grekiska staten stoppar in 10 i drachma + bankernas övriga innehav i GGB ./. sina fordringar och äger då 100%. Frågan är hur staten ska ha råd med räntan på obligationerna? Svaret är att man förstås ställer in betalningarna på alla statslån(IMF, ECB och EU-institutioner som äger hela skulden).

   Kristian, du har rätt i att bl.a hela finanssektorn imploderar utan nödfinansiering. Men vid Grexit blir det inte riktigt på det viset. Privatpersoner och mindre- och medelstora företag tar utlandslån via sina nationella konkursade banker. Större ftg som lånar på t.ex syndikatmarknaden drabbas dock. I regel är detta internationella företag med export vilken nu blir 50% billigare för deras kunder.

   Återstår att reda ut panträtterna i konkursade grekiska banker. Bortsett från den grekiska centralbanken som ev bara har pant i statens lån(GGB) återstår som du påpekar utländska lån skrivna i utländsk valuta, t.ex euro. Finns prioriterade fordringar(t.ex bostadslån) så kommer de först men den grekiska staten kan bestämma att bankernas alla tillgångar och skulder ska skrivas om till drachma. Därefter vill man antagligen ställa in alla betalningar på skulder i euro. Om du minns Ungern´s stora bankskulder i euro(bostadsskulder) där den ungerska staten gjorde likadant och krävde en halvering av dessa privata skulder. Alla fordringsägare gick med på detta om jag inte minns fel. Så frågan är vad som finns att hämta i de konkursade bankerna? Det är banken som är skyldig euro även om dess låntagare lånat i euro. Och tillgångar av värde i bankerna är ju omskrivna till drachma inkl GGB där betalningarna ställts in. Alltså bör det föreligga förutsättningar till förhandlingar som gynnar båda parterna.

   Grekland har tydligen bunkrat med energi och mat inför kommande kris(import-problem).

   Radera
 11. Den riktiga järnrörskandalen hände i Ljungsbro för nåt år sen när en kongones slog ihjäl en kvinna och en pojke med ett järnrör, men det pratades det givetvis inte lika mycket om i media.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej just det, kongoneserna är det faktiskt många som röstar på. Rimligt att det bevakas på samma sätt som SD. Hör av dig till ditt distrikts kongonesiska riksdagsman och framför en protest tycker jag.

   Radera
  2. De två som blev ihjälslagna tycker säkert att det är en viss skillnad på att bara runt på ett järnrör och att faktiskt slå ihjäl någon med det.

   Men jag antar att du är postmodernist...

   Radera
  3. Och vilken politik ska vi göra när två vita medelålders män utan partitillhörighet slår ihjäl varandra?

   Radera
  4. @Peter Andersson

   Det är nog inte många anhöriga (eller ihjälslagna för den delen) som tycker att lösningen på den typen av tragedi är medial uppmärksamhet. Tänk lite!

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 12. Synd att Wilderäng nu allt oftare ägnar sig åt sådana här inlägg som är helt kapsejsade i sin extrema vinkling. Det här saknar relevans och är helt ointressant. Varför inte använda sin vanligtvis skarpa analytiska förmåga för att skärskåda vad SD gör bra respektive dåligt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då skulle han anses "gå SD:s ärenden" vilket i förlängningen leder till stigmatisering och sjunkande försäljningssiffror. Då är det mer ekonomiskt att rapa i kör med övriga pk-eliten.

   Radera
  2. Kommer aldrig ske. Efter att (sd)-idioter förstört kommentarsfälten här i åratal med sitt tjat, så kommer jag alltid att totalsåga allting SD.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Synd tycker jag. Sympatiserar själv med SD. Just nu i alla fall. De är ju en ny politisk kraft som inte kommer försvinna på länge än. Dessutom är de ju nästan ensamma om att ha ett klart mål med sin politik och dessutom realistiska förslag om hur man ska nå fram till dem. Trots det saknas helt en seriös analys och diskussion om vad de vill ta sig för. Chansen att det skulle ske i dagspressen eller etermedia är obefintlig. Däremot hos samtidsbloggare såsom denna borde möjligheten finnas till att behandla SD på ett seriöst sätt.

   Radera
  5. Förbannat Sten Eriksson. Detta skulle jag skriva. Håller helt med dig. Är och förblir SD medlem och skulle gärna krama Putin tills han slutade andas. Det behövs något nytt i detta käbbelland.

   Radera
  6. C 18.15

   Då blir ju nivån på en del inlägg därefter. Det kallas agendajournalistik och den har vi gott om i det här landet.

   Radera
  7. @Sten Eriksson
   Håller helt med dig. Lite komiskt att cornucopia säger att han alltid ska totalsåga SD (oavsett innehåll?) som hämnd för SD-trollen (oliktänkande) skrivit saker som han inte gillar. Extremt infantilt beteende.

   Radera
 13. De skiter i bankirerna och deras mediadrev när det gäller invandringspolitiken.. så det är inte förvånande att den benägenheten smittar av sig till att gälla även övrig propaganda.

  SvaraRadera
 14. Här Cornu, har du äkta Putinkramare. Bättre du spyr din galla över dem http://www.dn.se/nyheter/almedalen/fi-det-finns-inget-militart-hot-fran-ryssland/

  SvaraRadera
 15. "Sverigedemokraterna fortsätter krama Ryssland och Putin"

  Med tanke på opinionssiffrorna, är det uppenbarligen något som de svenska väljarna också attraheras av, om man ska följa Wilderängs logik.

  Det kan inte vara annat än ett bakslag för de svenska natotrollen. Det eventuellt kommande värdlandsavtalet, som den krigiska falangen av DÖ-skallarna, å konungariket Sveriges vägnar, ska teckna med USA/Nato 2016, ter sig då mer och mer som ett splittrande av nationen.

  SvaraRadera
 16. Det jag inte förstår är varför SD visar förståelse för Putin.
  Var man ett rent populistiskt parti borde man väl välja den väg som ger mest röster - det gör knappast öppen sympati med Putin.
  Eller finns det någon sorts "follow the money" tråd här?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är bara enda partiet som har nån som helst förankring i verkligheten. Man är inte ägd av etablissemanget än. Något vi får hoppas består. Men det kan te sig märkligt kanske för alla som har hela sin världsbild skapad av elitbankirernas mediapropaganda.

   Radera
  2. Martin "förankring i verkligheten". Hur förklarar du då Heby avdelningens syn på halalkött?

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  3. SDs ledare i Heby kommun anser att halalkött är magiskt och förvandlar den som äter. Jag tycker inte det är förankring i verkligheten.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 17. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 18. Behöver du akut lån för att betala din skuld? Har du nekats av lån från Bank? Eller behöver du ett lån för att betala räkningar eller starta ditt företag? oroa dig inte mer, din hjälp kommer nu, är företaget ett företag Mr Larry Perez som erbjuder alla typer av lån till människor lån företag som är i behov av lån med låg ränta på 2% kontakt Email: [email protected]

  SvaraRadera