Cornucopia?

2015-07-18 15:49

Stark börsvecka

Börsveckan var stark, men slutade med veckans svagaste dag, antagligen baserat på vinsthemtagningar. Beskedet är att inget stoppar börsen när Greklandsproblemen nu upplevs som avklarade. Igen.
S&P-500.

Amerikanska S&P-500 är tillbaka mycket nära all time high. Tyska DAX kan sägas ha vänt den nedåtgående trend som gällt sedan i april, genom att ha nått en högre topp än den förra toppen från slutet juni.

Börserna ser alltså positiva ut och svenska OMXS30 hänger förstås på.

Guldpriset kostar nu drygt 315:- SEK per gram och är fortfarande stabilt. 

Svenska långa marknadsräntor har generellt fallit.

Allt är så bra, så bra. Återstår det där med konjunkturåterhämtningen...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

16 kommentarer:

 1. Ja, det visar sig gång på gång att bäst riskjusterad avkastning fås av att äga aktieindex hela tiden med en hävstång på 1,3-1,5.

  SvaraRadera
 2. Börsoron i ett avlägset land som Kina har givetvis ingen påverkan eller Irans avtal.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Björn

   Varför tycker du det ser så tråkigt ut (baserat på bilden)? Det ser ju ut som en stigande börs, sen kommer en liten uppåtspik där kursen snabbt återställs till normalt värde...

   Radera
  2. Därför att det har varit en högfrekvens kraftig rörelse vilket ökar det osäkerheten.

   I mina ögon ser det ut som en motreaktion nu (dead cat bounce som kidsen säger) och i så fall ska det ner mer.

   Radera
  3. @Björn

   Bilden visar för övrigt (ifall den genererats innan fallet) att det ser väldigt roligt ut i kina. Om du från bilden vill dra slutsatsen att det kommer krascha ner i källaren så borde ju slutsatsen för några veckor sedan var att det bara var upp, upp, UPP! som gälde där himlen inte utgjorde någon gräns (och definitivt inte något fall skulle inträffa).

   Eftersom det nu inte blev så så kan man väl inte dra andra slutsatser av grafen än vad som har hänt, här kan man notera att kursen för närvarande är åter på en nivå som rådde innan den skarpa uppgång man sett - slutsatser om framtiden däremot utifrån en graf är ju som att blunda för att börsen just har fallit (trots att grafen såg så positiv ut innan dess).

   Radera
  4. Guldfisken har minne till ett varv i skålen, människan till en börssykel.

   Radera
  5. @kgb35

   Tydligen bara en halv eller kvarts - när det är ljusa tider glöms de mörka och under mörka tider glöms de ljusa...

   Radera
  6. Bilden är aktuell. Staten lägger ju mycket krut för att skicka upp börsen igen. Vi får se...

   Radera
  7. Ah, Björn du missade poängen. Skall du göra ett försök till eller skall jag försöka förklara så att en femåring förstår?

   Radera
  8. Försök förklara gärna.

   Radera
  9. Jag är kanske int så förskolepedagogisk att jag kan förklara på femåringsnivå - du får faktiskt ta och försöka förstå vuxennivå. Poängen är att utvecklingen ju visat att man inte kan dra slutsatser om framtida utveckling från data om historisk utveckling.

   Grafen utgör ju exempel på detta, hade du skapat grafen innan fallet så hade det sett hur positivt ut som helst i kina, men vi såg hur grafen misslyckades att förutse utvecklingen. Varför skulle man då förvänta sig att grafen helt plötsligt skulle vara ett tillförlitligt prognosverktyg?

   Radera
  10. Jag har bara lagt upp en bild på kinabörserna och sagt att

   1. det ser tråkigt ut (ökad volatilitet - osäkerhet)
   2. det kan vara en motreaktion f.n. (kolla vilken kraftig rörelse som helst så ser du samma mönster)
   3. staten försöker lyfta börsen

   Tydligen tillräckligt för att bli kallad femåring av "mogna" personer. En misstag som enkelt kan undvikas nästa gång.

   Radera
  11. Din tes var ju att börsen var på väg (längre) ner och med en bild som enda argument - en bild som med all tydlighet visar att man inte kan dra dylika slutsatser av den.

   Att du blir liknad vid en femåring är för att du inte lyckades inse detta första gången jag påpekade detta.

   Att staten går in och försöker styra marknaden däremot är en varningssignal, men vad mer kan man förvänta sig av en kommunistdiktatur?

   Radera