Cornucopia?

2015-07-08 16:49

Skopan går - bredbandet avgrävt igen

2015 är tydligen grävskopans år. Nu har ytterligare en granne (lantlig bemärkelse) grävt av bredbandet, som inte går där Telia säger att det går enligt Ledningskollen.

Aprils avgrävda kabel.
Sist var det i april, men nu är det alltså dags igen.

Enligt Ledningskollen ska ledningarna gå längs vägen, men när man en gång lade ner dem valde tydligen Telia att istället dra dem raka vägen, rakt över gräsmattor och betesmarker.

Ska bli skönt att få fiber via den lokala fiberföreningen framöver och förhoppningsvis slippa bli avgrävd när ledningarna ligger där de ska ligga, istället för där Televerket en gång i tiden valde att lägga ledningarna.

Kanske var det någon form av del i totalförsvaret att gömma undan ledningarna där de inte ska gå, vad vet jag?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

8 kommentarer:

 1. Luftledningar har sina fördelar. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de går väl ändå av betydligt oftare? Orsaken är inte det intressanta när man faktiskt blir av med sina paket liksom!

   Radera
 2. Alla får väl ge sin egen förklaring:

  Kommunisterna kan säga att det är marknadens fel. Snåla entreprenörer la fibern där det var enklast, och skickade alla miljonerna som blev över till Guernsey eller Jersey.


  De som tror på marknadsekonomi kan säga att det beror på att gamla Telia fortfarande styrs som vore det statliga Televerket och att det är fan att man inte kan sparka alla gamla tröttskallar som borde lämnat för länge sedan. LAS och usch och fy.

  Osv.

  SvaraRadera
 3. Irriterande när det sker men jag tror åtminstone de står sitt kast.
  Granne skulle gräva ner markvärme på åkern. Kollade nog och fick veta var telefonledningen gick till nästa granne. Grävde såklart av den där den inte skulle ligga. Vad jag förstår fick de (vilka de nu är, Telia? Skanova?) stå själva för att laga det. Annars, i Sverige, hade man ju misstänkt att de skulle pressa den enskilde på att pynta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Annars, i Sverige, hade man ju misstänkt att de skulle pressa den enskilde på att pynta."

   Så är det. Har du inte begärt kabelvisning och sen gräver av en kabel så får du står för reparationen.

   Radera
 4. Brandkåren sprutade giftigt skum vi villabrand och kommunen kräver ägaren till den brandhärjade fastigheten på kostnaden för sanering. Sverige.

  SvaraRadera
 5. Lycka till med fibern, och se till att gräv ner den djupt.

  SvaraRadera