Cornucopia?

2015-07-21 12:28

Seriös journalist eftersöker preppers i Stockholm

En seriös journalist eftersöker någon prepper i Stockholmsområdet, som vill ställa upp för ett reportage till en dagstidning. Journalistens pitch följer nedan.

Preppers brukar sällan vara öppna med sin hobby och jag får då och då förfrågningar från media om jag vet någon som vill ställa upp. Dock brukar jag aldrig fråga läsare jag har kontakt med i ämnet var de bor, eller ens vad de heter. Så det får bli ett blogginlägg, så får den som är intresserad höra av sig, så förmedlar jag kontakten.

Journalistens pitch följer:
"Asså, alla dessa dysterkvistar som gräver skyddsrum och bunkrar konserver. Är de inte lite stolliga?Men samtidigt. Putin flexar musklerna, IS trissar konstant upp mardrömmarna, skuldkriserna avlöser varandra, årets juli månad är den varmaste globalt sedan 1880, Sveriges beredskap verkar inte alls lika god som på Per Albin Hanssons tid, peak oil passerade oss för sex år sedan och peak allt annat närmar sig.Kan det ligga nånting i survivalisternas dystopiska framtidstro? Borde vi kanske tänka lite mer på vad som kommer runt hörnet? De kanske inte alls är cyniker, de kanske är synska!"
Så bor du i Stockholmsområdet och vill bidra till ett reportage, hör av dig.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

21 kommentarer:

 1. Ständigt detta "Stockholmsområdet".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helst hade väl journalisten sett att han inte behövt ta sig utanför södermalm, men...

   Radera
  2. Man vågar sig inte längre ut, man vill nämligen tala med någon som talar samma språk som en själv... https://www.youtube.com/watch?v=1aNkX4ZZqNs

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Nu råkar den här journalisten bo i Stockholm. Såklart man vill hitta någon in närområdet om man ska göra en intervju face-to-face. Annars dyrt med flygbiljetter, taxiresor, hotellövernattningar för att inte tala om tidsslöseriet.

   Radera
  5. @skies "Nu råkar den här journalisten bo i Stockholm."
   Hehe, "råkar" var det ja...

   Men står inte bolaget för alla omkostnader kring att göra en artikel? Nej just det ja, allt som är dyrare än att kopiera, och eventuellt översätta, ett klickmonster är för dyrt numera.

   Radera
 2. Preppar man i Stockholm? Det finns ju 7-Eleven där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara för att man valt att bo i ett mer urbant område betyder det inte att man inte kan vara förberedd. Även om förberedandet i sig skiljer sig då förutsättningarna är annorlunda.

   Radera
  2. Är det så? Du menar att jag felaktigt drog stora kammen över staden?

   Radera
  3. Stockholms-prepparen köper en SL-kupong i reserv så "hen" kan åka därifrån i nödfall.

   Radera
  4. Det är precis här man ska preppa. Var tar mat och bränsle slut fortast i en kris situation då leveranserna upphör? där densiteten människor per kvadratkilometer är störst.

   Radera
 3. Jag undrar om journalisten är från Filter eller Fokus, troligtvis de två enda tidskrifterna som är seriösa nog för att sätta en seriös journalist på något sådant som Prepping.

  SvaraRadera
 4. "Eftersöker," förresten, är han ute med hund och bössa?

  SvaraRadera
 5. Jornalisten skriver - åtminstone vad det gäller det här jobbet - för tidningen dagens ETC.

  (Eller Arnstads dagblad).

  Om någon vill hjälpa honom är det givetvis upp till Er. Reportaget verkar vara vettigt planerat och med bra "vinklar" för seriösa diskussioner om personlig beredskap och samhällssyn, vilket jag själv tycker verkar lovande. Jornalisten skriver väldigt bra, det jag läst av honom.

  MEN - som sagt - han skriver för tidningen som okritiskt publicerar och sprider Arnstads texter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I ett fritt samhälle så låter man olika åsikter komma till tals, och bemöter dessa. Dagens ETC är en seriös tidning, som också välbehövligt utmanar de stora drakarna. Journalisten skriver väldigt bra, och ETC blandar högt och lågt.

   Radera
  2. Håller med. MEN - och det ska man vara medveten om - publicerar också (okritiskt) Arnstad. Så att man vet det i kontakten med journalisten i fråga.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Bra varning Jesper!

   ETC är en högeligen suspekt publikation, som jag misstänker mjölkar skattepengar maximalt. Jag fick för en tid sedan ett brev från ETC att jag hade satts upp som "prenumerant" och att jag nu skulle få prenumerera på si och så många nummer gratis, och att jag måste aktivt tacka nej om jag inte ville ha tidningen. Nu är detta ju negativ avtalsbindning, som jag lindrigt sagt ogillar. Men eftersom det skulle vara gratis, och min tid kostar, så åkte ETC:s suspekta prenumerationslapp i papperskorgen utan att jag orkade "avboka".

   Några tidningar behövde jag sen aldrig kasta i papperskorgen, då det aldrig kom några!

   Jag fick intrycket att det viktiga var att jag hade "prenumererat" på tidningen.

   ETC:s skattepengdiande borde kunna vara intressant att gräva i för den som har tid och lust.

   Radera
  6. @Jesper
   Cornu och Arnstad bygger antagligen SD-halmdockor ihop på helgerna, därför är det inget problem alls att ETC är en skittidning som publicerar såna vilseledda stackare som Arnstad.

   Radera
  7. Är ETC ens en tidning? Med betoning på EN. Tycker mig minnas att det finns en massa oliga regionala ETC-tidningar när jag tittade på vilka som fick presstöd. Avveckla presstödet nu, det är horribelt att hålla gamla mossmedia igång med skattepengar!

   Radera