Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2015-07-23 09:23

Sentio: SD nu större än Moderaterna

Det norska opinionsinstitutet Sentio publicerade idag sin nya opinionsundersökning i samarbete med den sk alternativa mediasajten Nyheter Idag. Uppseendeväckande är att Sverigedemokraterna nu får större stöd i opinionen än Moderaterna och därmed blir näst största parti.

Sentio är kända för att vara de som prickade valresultatet för Sverigedemokraterna bäst, även om partiet fick fler röster även än Sentios högsta opinionsstöd för partiet. Som tidigare utrett är Sverigedemokraterna alltid underrepresenterade i opinionsundersökningar medan Miljöpartiet är överrepresenterade. Förmodligen för att (sd):s väljare inte vågar svara på telefonbaserade opinionsundersökningar, medan miljöpartiets väljare vill basunera ut för hela världen hur goda och fina människor de är.  Miljöpartiets valresultat i höstas var sämre än den för partiet sämsta opinionsundersökningen och tvärt om gällde för ärkefienden Sverigedemokraterna.
Opinionsundersökningar Sentio
juni - jul 2015. Sorterat politiskt enligt
den sk cornuskalan.

Det stora tappet i opinionen står moderaterna för medan (s) och (sd) går framåt. Alla partier i alliansen utom moderaterna går framåt, vilket får förmodas beror på en flykt från Moderaterna och Anna Kinberg Batra. Socialdemokraterna är fortfarande största parti med 24.1%, följt av Sverigedemokraterna med 23.3% och Moderaterna på 20.8%. I botten hittar vi (kd) på 3.1% följt av (fp) på 4.4%. Miljöpartiet backar något.

Sentios undersökningar, trots att de prickade valet bäst, ignoreras generellt helt i svenska media, då man som norrmän inte är en del av den mysiga mediaeliten i Stockholm. Att Nyheter Idag, vars chefredaktör har en bakgrund inom Sverigedemokraterna, även om han lämnat partiet och numera klassar sig som liberalist, nu samarbetar med Sentio är symptomatiskt på detta. Räkna inte med att denna opinionsundersökning får någon större medial svensk spridning. Av den anledningen, och speciellt då Sentio prickade så rätt i valet, uppmärksammar jag opinionsundersökningen. Det finns helt enkelt ett nyhetsvärde man inte hittar i sk gammelmedia.

Det pågår ett skifte i svensk opinion, som politikerna helst vill ignorera. I nuvarande takt är det bara en tidsfråga innan Sverigedemokraterna blir största parti i Sentios opinionsundersökningar. Allt Sverigedemokraterna behöver göra är att fortsätta hålla käften, utom när det gäller att sparka ut oönskat folk ur partiet, så sköter övriga partier Sverigedemokraternas opinionsarbete åt dem.

(S)(v)a(mp)-blocket är fortfarande störst med 36.9% av opinionsstödet, mot 35.0% för alliansblocket.

Av intresse är också att denna opinionsundersökning inkluderar effekterna av Almedalsveckans publicitet, vilket också kan förklara varför Moderaterna tappar så stort, medan vänsterpartierna (s) och (sd) går framåt. Ja, (sd) är ett vänsterparti, deras politik är hämtad rakt av från gammal socialdemokratisk politik. Ändå lockar man till sig fd moderata väljare, som tydligen inte tycker att Moderaterna är tillräckligt mycket socialdemokrater...
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

73 kommentarer:

 1. Som alltid i svensk politik så sker förändringarna i det tysta...
  Tvärtemot grekernas reaktioner.
  Hur stark reaktionen är det får framtiden utvisa.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst Thomas, och med händerna knutna i byxfickan.

   Radera
  2. En svensk struts tiger.....

   Radera
  3. Om etablerade massmedia, politikerna och staten hade haft någon förmåga att reagera rationellt så hade de gjort det vid SD=10% . Därför är min gissning att reaktionen kommer att bli samma som alkoholistens, mera av samma. Mera propaganda, mera utrensningar , mera "antirasism", mera "nationell samordning" allt för att bevara staus quo.

   Radera
 2. Johan Westerholm citerade motvilligt Kent Ekeroth.
  " Nu tar vi Sverigedemokrater semester till 29 augusti medan Alliansen och regeringen arbetar vidare åt oss"

  Off Topic - har inte hört att nazisten med sprängmedel ska fä lägenhet och jobb i Stockholm än men det kommer väl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppenbarligen ett offer för radikalisering. Eller?

   Radera
 3. Inte det minsta konstigt. Det finns nog än gräns för de flesta när man ger upp sina tidigare partisympatier. Med förd politik, som leder mot stupet, och utan någon som helst opposition. De flesta märker förr eller senare av hur det påverkar och berör deras vardag.
  Då finns det bara ett parti kvar och rösta på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Då finns det bara ett parti kvar och rösta på!"

   Helt fel. Det finns många andra partier att rösta på. Problemet är att tack vare gammelmedia, som älskar att ge SD fler röster (alternativt är otroligt inkompetent), så får inga andra alternativa partier någon exponering alls.

   Radera
  2. https://sv.wikipedia.org/wiki/Svenska_sm%C3%A5partier_som_st%C3%A4llde_upp_i_riksdagsvalet_2014

   Radera
 4. Rätt dramatisk utveckling.
  Om man bortser från enstaka procentenheter hit eller dit, som ändå ofta hamnar fel, så kan man säga att det nu finns tre ungefär lika stora partier. Det har onekligen gått lite fortare än beräknat, kanske på grund av DÖ och regeringens och oppositionens monumentala oduglighet, men riktningen har ju varit densamma i ett par år nu.

  Sentio var bäst på att förutsäga (SD):s siffror i valet, men det institut som hade lägst standardavvikkelse på samtliga partier i genomsnitt var United Minds.

  SvaraRadera
 5. Det roliga är att politikerpacket inte klarar av att göra någonting åt det! Ja, inte annat än att när de redan ligger i underläge göra överraskande självmål som DÖ och att (låtsas?) samregera med (MP). Vår inavlade obildade livstidsarbetslösa politiska adel är inte ens tillräckligt kompetent att skydda sin egen födkrok. Efter för många generationer av korrupta principlösa apatiska mellanhands-PKlitiker så har deras art förlorat överlevnadsförmågan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dock, för (sd) är det väldigt viktigt att hålla käften. De kommer få problem efter nästa val, när de dels kommer bli tillfrågade om allting, och dels måste rekrytera ännu fler "begåvningar" till valda positioner. Man kan inte direkt säga att (sd) har speciellt många lysande stjärnor i partileden.

   Radera
  2. Det är ju synd om en ung broiler som KD-ledaren vad-heter-hon-nu-igen, att hon inte kommer att bli mångmiljonär på politik som hon har planerat ända sen barndomen.

   Radera
  3. Jag är inte säker på det längre. Hur skulle de kunna framstå i sämre dager än dagens politiker? Hur skulle de kunna fatta mer samhällsödeläggande beslut? Och det är i vart fall roligt att de sparkar ut andra pampar.

   Radera
  4. Det är möjligt att det är en medveten PR-strategi från (sd) att tillåta en andel riktiga idioter i partiet, så man kan sparka ut dem och få pluspoäng i media. Problemet för dem blir när de framöver behöver dubbla, igen, antalet folkvalda.

   Radera
  5. SD har väl samma andel idioter som samhället i övrigt? Folklig förankring!

   Radera
  6. Frågan är om det verkligen spelar någon roll om de syns och öppnar käften. Folk verkar rösta på dom ändå. Och det trots alla stolligheter dom gör och trots den massiva hatkampanj som bedrivs av media, övriga partier och diverse löst folk på sociala medier.

   Det rör sig helt enkelt bara om en motreaktion mot den extrema invandringspolitik som bedrivs. Vill man ha minskad invandring så måste man idag rösta på SD samtidigt som det i nästan alla övriga frågor är, i praktiken, marginell skillnad mellan partierna.

   Hade S eller M på allvar förespråkat en invandring på t.ex. snittnivån av OECD så hade dom plockat de flesta av de här rösterna.

   Radera
  7. Det är nog risk för att den transformeringen kommer att gå utmärkt.

   De som har engagerat sig i (SD) fram till nu har tagit en enorm personlig risk och betalat ett högt pris. Partiet har setts som ett extremistparti, och man kapar förtöjningarna när man går med i ett sådant parti.

   Det här har gjort att partiet har haft medlemmar som har haft väldigt lite att förlora; inga direkta kontakter i makten eller media, inga näringslivspositioner på hög nivå etc. När partiet nu blir stort och framgångsrikt kommer några fler framstående personer att söka sig dit. Så förmodligen kommer det bli lättare och lättare att hitta kvalificerade kandidater framöver.

   Radera
  8. Däremot helt enig om att succékonceptet för (SD) fram till nu och förmodligen något år till eller två är att hålla käften så mycket det bara är möjligt.

   Med en lätt funktionshindrad (s) och (mp)-regering och en obefintlig opposition är det bara att vänta på nästa mongoloida utsaga från ett statsråd och se sina opinionssifffror stiga.

   Radera
  9. Det finns lika mycket idioter i de övrigas partier också. De är bara idioter på ett annat sätt.

   Radera
  10. Absolut Nils, säger inte emot det.
   Men för mig är det stor skillnad att ha idioter som diskuterar om det ska vara söndagsöppet på Systembolaget och idioter som diskuterar vad som ska göras med en miljard människor med fel religion.

   Radera
  11. "Jag tycker om kvotering till exempelvis politiska uppdrag. I vårt parti har vi en sådan regel när det gäller kvinnor och politiska uppdrag. På arbetsmarknaden är det svårare eftersom det krävs viss kompetens för ett visst jobb."
   Margareta Winberg i Socialdemokraternas webbchat, 23 augusti 1998.

   Radera
  12. Håller med Cornu, SD måste bredda sig och attrahera fler begåvade människor. Men vem vill bli social paria genom att gå med i SD och synas i offentliga sammanhang?

   Radera
  13. Nä, Cornu, inget parti kan bedriva någon medveten strategi. hur skulle de ljushuvudena klara av en sådan konspiration?? Det är i vart fall min förklaring till faktumet till varför inget parti gör det.

   Radera
  14. Kingedward24 kan nog få rätt. Det är knappast någon slump att man kunnat hitta så många rent ofattbara politiker inom SD, där vissa rentav framstått som psykiskt labila foliehattar. Inför nästa val kan det vara så att SD blivit så stora att begåvade karriärister från andra höga positioner vågar ta plats i partiet, och detta gynnar SD på två viktiga sätt:
   1. De får mer förtroendeingivande politiker, och
   2. Blotta faktumet att SD lyckats byta ut en massa losers och knäppgökar mot något bättre kan uppfattas som att SD är "seriöst" och "handlingskraftigt" av väljarna.

   Radera
 6. Visst blir Sd snart största parti om inget oväntat inträffar. Det stärker antagligen DÖ på kort sikt men man kan fråga sig om det inte blir ett uppror mot den multikulturella kulturmarxisten Batra när Moderaterna fortsätter utför pga en antisvensk politik få moderater sympatiserar med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moderata väljare gör uppror genom att överge borgerligheten. Aktiva moderater är aktiva för att de tjänar pengar på politik och bryr sig inte ett dugg om sakpolitik eller sitt partis bästa. Sånt lämnar de åt andra att ta hand om, officiellt ska "andra EU-länder ta ansvar", ljuger de. Det är därför de misslyckas. Det förekommer inte någon förmåga inom Moderaternas som KAN göra någonting annat. De senaste 10 åren har de gamla moderaterna rensats ut. Detta är nya moderaterna.

   Radera
  2. Du har säkert rätt när det gäller många aktiva moderater på hög nivå och på kort sikt. Men när det gäller gräsrötter och aktiva på kommunal nivå tror jag det finns ett uppdämt motstånd mot den kulturmarxistiska politiken. Med minskat stöd kommer också moderater på hög nivå känna marken rämna under deras karriärstege. Dessa kräk kommer antagligen vända kappan efter vinden.
   Trodde det skulle räcka med 10% Sd för att dammluckorna skulle brista hos moderaterna. Det var fel - det kanske var 15% eller möjligtvis 20%. Tiden får utvisa om det stämmer.....

   Radera
 7. Nja, uppror blir det knappast

  Undrar när SD går om SAP i opinionsmätningarna....

  SvaraRadera
  Svar
  1. I nuvarande takt borde det bli i Augusti redan. Undras hur det ser ut till årsskiftet...

   Radera
 8. Vid ett tillfälle pratade jag politik med flera av mina invandrarvänner som sa att det röstade på SD. Jag blev förvånad och frågade varför.
  "SD och dess politik är ett problem i Sverige. Och så länge övriga partier inte gör något åt dem så kommer de finnas kvar. Genom att rösta på SD gör vi SD till ett så stort problem att de övriga partier måste göra något åt dem."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns också många invandrare som röstar SD på grund av den allt för generöst förda politiken.

   Radera
  2. Det är väl "skötsamal invandrare" i utanförskapsområden som tar den största smällen av senaste årens invandringspolitik.

   Radera
  3. Så är det. De invandrare som kom hit för något tiotal år sedan eller mer och etablerat sig, efter många om och vill såklart inte dras över samma kam som de som kommer idag då alla buntar ihop invandrare i en hög.

   Radera
  4. Det finns ju faktiskt invandrare som tycker den nuvarande politiken är absurd. Dom lämnar sitt hemland för att komma bort från våld och skapa ett nytt liv bara för att sedan träffa sina bödlar här i Sverige som naturligvis välkomnats hit.

   Radera
  5. Min invandrade vän är fortfarande Alban och stolt för sitt ursprung men han fattar inte vad i helvete vi svenskar sysslar med. Han har bott här i många år och tagit seden dit han kommit.

   Förut så var han rädd för att SD skulle slänga ut honom (Tack Aftonbladet), men jag har förklarat och visat honom till Avpixlat istället..
   Han förstår att vi gillar och vill rädda vårt fina land och han tänker hjälpa till

   Radera
  6. Många kristna från Syrien och Irak röstar SD eftersom partiet tar ställning emot islamism.

   Ca 5 ggr fler utrikesfödda röstar på SD jämfört med C.

   Radera
  7. Skrämmande med alla missuppfattningar om Sd. Propagandamaskinen har jobbat hårt.

   Radera
  8. Jag känner en kristen syriansk familj där samtliga 5 i röstberättigade röstade SD. De har väl färskt i minnet vad för mycket av fredens och kärlekens religion kan innebära.

   Radera
  9. Enligt Twitter-vänstern så kan bara infödda svenska vita vara rasister. Inga andra.

   Radera
  10. Just det, "rösta tills det blir bra"-fantasin. Funkade ju att rösta på borgarna i 50 år för att sänka världens högsta skatter, eller hur? Varför tittar de lurade slavarna aldrig på verkligheten, varför fortsätter de att faila totalt och bara fortsätta rösta för mer makt och pengar till politikerna och mindre pengar och frihet åt sig själva?

   Radera
  11. Hahahahaha så om man tycker att miljöpartiet är ett problem så ska man rösta på dom??? Fan vad smart👍👍👍

   Radera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 10. Ska man gissa på en DÖ-regering efter nästa val? Fem vice statsministrar samt en vice minster på varje departement? Ett nytt "Antirasim och rättvisedepartement" för säkerhets skull också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ser ju ut att bli det enda alternativet om inte JÅ skall bli statsminister i en högerallians.

   Radera
 11. Sittande regering och DÖ kommer att ändra grundlagen för att förbjuda rasistiska organisationer och partier om inte SD får egen majoritet i nästa val......

  SvaraRadera
 12. Är det någon som hittar några som helst nyheter om det här i gammalmedia?
  Jag finner ingenting. Kanske är det så att de bara är långsamma?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se nedan. Sentio anses inte seriösa på samma sätt som Sifo och Scb, men Sentio är mest träffsäkra vad gäller SD.

   Radera
 13. http://www.svd.se/sd-nast-storst-m-ner-pa-20-procent

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma bloggare på den där tidningen har hela sitt liv agiterat frenetiskt för hur det bara är fredliga lagliga raketforskare som invandrar hit och hur vår ekonomi skulle totalkollapsa ögonblickligen om invandringen ens skulle minska en liten aning. Nu förräder han hela sin egen borgerliga ideologi och historiebeskrivning och världsbild, och ljuger att "invandring kostar"!!!
   http://www.svd.se/skenande-belopp-pa-migrationsomradet/om/ledare

   Radera
  2. Om det vore sant att Per "hela sitt liv agiterat frenetiskt" på det sätt som du påstår, borde det vara enkelt att åtminstone hitta en endaste artikel på detta tema. Men det går inte. Alltså ljuger du.

   Radera
 14. Migration/Integrationsfrågan är den fråga som nu är den viktigaste för väljarna vilket är fullt logiskt. Hur ska vi ordning på skolan och arbetslösheten med nuvarande volymer?

  På den viktigaste frågan för väljarna så har ett parti monopol, fullt logiskt så växer de i mätningarna. Bara 8% av väljarna vill öka invandringen, och SDs krav på att stödja en budget var alltså att gå folkviljan till mötes. Huhu så odemokratiskt.

  Övriga partier får nu lära sig den hårda vägen att all makt utgår från folket, och inte från Twitter-vänstern.

  SvaraRadera
 15. Kinberg Batra har (så vitt jag noterat) till skillnad från politiker i t.ex Finland inte yttrat ett enda ord i protest mot att miljarder av skattebetalarnas pengar direkt och/eller indirekt skall skyfflas iväg till Grekland. Den frånvaron kan ju kanske ha viss betydelse för att M tappat mest sedan sist.

  Att ta "ansvar för Sveriges ekonomi" var ju ett av Reinfelt/Borgs centrala värden och ständiga mantran - en av de saker som fick gammelmoderater att ändå acceptera vänstersvängen in mot mitten. Om hon inte ens tänker hålla fast vid det... tja, vet någon vad M överhuvudtaget står för i dag?

  SvaraRadera
 16. Den absolut viktigaste frågan bland Riksdagens DÖ-skallar är en fortsatt generös flyktingpolitik. Asylrätten (i en allt mer globaliserad värld och i ett allt mer flyktingrestriktivt Europa i övrigt) ska enligt DÖ-skallarna alltid främjas.

  Så om man vill ha en mer restriktiv flyktingpolitik i Sverige så måste man rösta på SD-blocket. Och då måste de få majoritet. Vi får hoppas på nyval snart. Antingen på grund av Löfvens hälsoproblem eller på alltför mycket osämja bland Alliansfalangen av DÖ-skallarna. Vi kan inte vänta till riksdagsvalet 2018. Då är risken stor att Sverige har blivit en "Failed State".

  SvaraRadera
  Svar
  1. M 17%
   C 7%
   FP 4%

   S 25%
   V 6%
   MP 5%

   SD 36%

   Av mandaten i valet 2018, inte helt uppåt väggarna med tanke på att SD gjort en dubbel på knappt ett år.

   Vad händer vid ett sådant läge? S söker stöd hos M och Alliansen går under? SD söker stöd hos M och Alliansen går under? SD behöver inte få 50% av rösterna för att få väldigt mycket makt.

   Radera
  2. Oppositionspartier presterar bäst i opinionen mellan valåren.

   Radera
  3. Du kan nog dra ner S till 17% så jäkla många i Lo som sympatiserar med SD men inte vågar stå för sin åsikt offentligt.........

   Radera
  4. Om SD blir största block imploderar DÖ automatiskt. Något man antagligen aldrig tänkte på, som så mycket annat.

   Radera
  5. Björn

   DÖ skapades för att isolera SD. Om övriga fortsätter i den andan så måste det bli samarbete S+M vilket antagligen ger SD 50% 2022.

   Radera
  6. Varken ledningen i S eller M skulle kunna sitta kvar efter en sådan miss.

   Men för all del, det har väl inte hindrat förut.

   Radera
  7. Jag tror inte att man helt plötsligt skulle kunna tänka sig att regera med fascister så prio 1 är att eliminera SD.

   Blir de rödgröna fortsatt större än Alliansen så kan de ju få igenom sin budget, även med enbart 30% i ryggen.

   Radera
  8. Politiker bryr sig aldrig om sakpolitik eller sitt parti. De inser alla att deras parti går under om de fortsätter som vanligt. Men inte någon av dem har anledning att bry sig om det! Alla hoppas de att någon annan offrar sig för partiets bästa, medan de fortsätter göra det som är allra mest kortsiktigt bekvämast för demsjälva. Och i valet 2018 stödröstas (KD) in av icke-KD:are, så sänk (M) med ytterligare 3% därför (idiotborgare som inte fattar att de aldrig mer kommer att få regera efter att Reinfeldt oförklarligen störtade historiens sista borgerliga regering på valnatten, annars hade KD et co fortsatt regera idag). Det så klart inget extra val under några omständigheter.

   @Sombody Ta 5% från de rödgröna och ge till FI i din lista där. S+MP-väljare kommer att vara extremt missnöjda med sin regering om 3 år.

   Radera
  9. Jag har räknat på detta matematiskt. Vid runt 32% dör DÖ. Men inte ens om DÖ utökas kommer SD behöva 50%, 43,4% lär räcka. Se: http://asiktskompassen.blogspot.de/2015/07/dos-matematiska-smartgrans-nar-dor-do.html

   Radera
  10. @ Kapitalist

   Du glömmer den andra sidan av den mänskliga faktorn. Looking out for #1 genom att rösta med fötterna. Ytterligare 10 moderata riksdagsmän blev just "av med jobbet 2018" eller hur man nu skall uttrycka det - och om du har tätt om stödröster till KD (siffran 3 % känns lite väl hög) så ligger lika många till i riskzonen.

   De må vara knapptryckare som har att följa en partilinje och väntar på att "någon annan skall offra sig" - men nu börjar det närma sig att 1/3 av de nuvarande riksdagsmännen (riksdagspersonerna? riksdagshenen?) för moderaterna redan nu kan se att de inte kommer att stå på valbar plats 2018.

   I det läget får du antingen ett internt uppror, eller en ström av prematura moderata personavhopp till den privata sektorn redan nu. I nuläget är det fortfarande bara lite milt genant att vara moderat riksdagsman under DÖ - efter 2018 kommer det att vara "jaha, moderat riksdagsman 2014-2018, de där fyra åren då ni släppte igenom sossarnas minoritetsbudget tre gånger efter att den först godkänts av vänsterpartiet - och du tror att vi vill anställa dig här...?".

   Radera
  11. Tillägg: Politiska opinionsundersökningar kan ses som ett slags "varsel om uppsägning". Med ett så kraftigt ras som M har gjort totalt sett det senaste året så är det inte längre vad topparna i partiet i riksdagen tycker som är mest intressant - utan vad de tycker som är/var "sist in" på respektive länslista. Den gruppen inom M börjar bli ganska stor nu. Jag har ingen aning om vilka dessa personer är - men det vet de naturligtvis själva, inklusive att allt annat oförändrat inom det egna partiet så kommer just de personligen inte längre att ha något jobb att gå till efter 2018. En tredjedel av den egna gruppen - klarar partiet av den dynamiken i ytterligare tre år?

   Radera
 17. Synd att ens SD ska behövas....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är synd att SD har så många anhängare....

   Radera
  2. Ja, det är synd att mp ska behövas och har så många anhängare...

   Radera
  3. Ja, MP borde inte sitta i regeringen. De tillför ingenting

   Radera
 18. En indiandans är på gång med några öl. Får snart kontakta AA om det ska firas så ofta. Grattis alla Sverigevänner och andra. Nu blir det sylt till pannkakorna för våra äldre.

  SvaraRadera
 19. Folk vet att flyktingkostnaden ökat 20-miljarder.
  Folk läser o praktiskt blir utsatta för, att kommunerna stoppar - hindrar övertagandet av skötseln av åldringar, av ekonomiska skäl.
  Folk läser o blir utsatta för att hemtjänsten numera bara hinner slänga in maten hos dom åldriga föräldrarna, inte stanna, pga. ekonomi.
  Folk ser hur no-go områden börjar finnas o dessa befolkas mest av o-vita.
  Sk. sociala medier skriver sanning och osanning om flyktingar, men den sanning som V o MP o S vill ha fram, den krackelerar, mens SD:s står rätt så stadigt.
  Men flyktingarna får 20-miljarder mer ändå, inte en spänn till åldringar o våra barn.
  Folk vet att dessa 20-miljarder INTE går till åldringar, skola . . . . .
  Folk har sett Åkesson på TV, rätt så tydligt förklarat hur han kan fixa 10-miljarder, kanske mer, till det som drabbar folket direkt, sånt gillas.
  O nu har gamla sakkunniga som inte längre är livegna, börjat skriva bloggar o uttala sig på TV.
  Dom kan helt enkelt inte låta vänstersidans halvlögner stå över fakta, bättre vetande o sanning.
  Nu börjar Vänsterflummets påståenden krackelera o folk börjar misstro t.o.m. SVT:s egna personliga MP-V:utsagor.
  Såg om det var SOM där t.o.m. V:s väljer var mer mot än för ökad invandring eller om det var flyktingarna, bara MP:s väljare var mer för än emot.
  Alltså fler väljare tycker att ökad invandring är ett dåligt förslag.
  Vilka vill öka eller åtminstone inte minska ?.

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://lchfmirakel.files.wordpress.com/2011/07/conspiracy.jpg

   Radera
 20. Klockrent om detta från en kanadensisk TV-kanal:
  http://www.youtube.com/watch?v=UCGedOGCrnQ#t=102

  SvaraRadera