Cornucopia?

2015-07-25 11:28

Nyhetstorka - men ute regnar det

Det är pinsamt uppenbart att det råder nyhetstorka i Sverige den här sommaren, då politiker och makthavare är lediga och vansinnigheterna får hittas på annat håll. Dagens exempel på nyhetstorkan är att det nu slås på stort att SMHI utfärdat en klass 1-varning ... för regn.

Klass 1 betyder att "det kan vara lite trist väder". Kulingvarning t ex.

Lär vara gott om svamp i år.
Nej, att det ska regna ute är inte en nyhet som förtjänar att blåsas upp som dagens huvudnyhet. Det är för jösse namn svensk sommar. Det ska regna. Som boende i den regnigaste delen av landet är det rent av normalläget.

Men inte är jag bättre själv uppenbarligen, eftersom jag bloggar om det. Nyhetstorka som sagt.

Under tiden bombar Turkiet kurderna i Irak, kurder som svenska militära rådgivare skickats ner för att utbilda i kampen mot IS. Ägnar dessa en tanke och hoppas att inga svenska militärer eller svenska frivilliga IS-bekämpare blir bombade av IS allierade Turkiet. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

66 kommentarer:

 1. Journalisterna på semester kanske utan att låta yngre förmågor komma fram.
  Det finns ju otal grejer att skriva om förutom dem du nämnde.
  Kan lägga till lite mer "tråkiga" ämnen till din lista.
  1.Torftig inrikespolitik är väl ingen överraskning.
  2. Windows 10 kommer ut om ett par dagar, ett OS som trots att många avskyr de så använder de den ändå.
  3. TTIP och dylikt.
  4. Att det verkar ha släppts ett malariavaccin.

  Man tycker att sommaren borde vara bra tillfälle,för lite längre, djupare artiklar om i alla fall topp 10 enligt gammelmedia viktiga saker, som det inte alltid finns tid för under arbetsveckorna.

  SvaraRadera
 2. Euro-kris, Kina-börskrasch, jugoslaviskt handgranatskrig i Malmö, den mest dramatiska opinionssvängningen i svensk partipolitik någonsin. Det är nyhetstorka bara därför att våra lata journalister har semester. De har marginaliserats av bloggare, som Cornu här, som är håller överlägset bättre kvalitet och dessutom tjänar pengar istället för att kosta pengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Angående vädret så kan jag rekommendera Lightning Map som visar var blixtrar äger rum i nära realtid. Jag har själv märkt att den digitala fördröjningen på skärmen uppenbarligen är kortare än tiden från blixt till åskknall som jag kan se och höra genom fönstret! Mänskligheten kan göra detta, vad kan vi inte göra?
   http://www.lightningmaps.org/realtime?lang=sv

   Radera
  2. Nyhetstorkan beror också på att våra lata politiska miljonärer har tagit semester. Som jag tror det var SD:s partisekreterare (hittar inte referens nu) twittrade för några veckor sedan nånting i stil med:
   -"Nu tar vi på SD semester till sista augusti, medan alliansen och regeringen fortsätter bedriva effektiv opinionsbildning för oss."

   Radera
  3. Cornu tar dina pengar han lever på annonser, då kostar det du köper i affären mer, du ger cornu pengar.
   All reklam får konsumenten betala.
   Jag ser inget fel i att cornu får pengar av dig, reklam får företag använda för att sälja sina varor.

   Radera
  4. @ekva I den mån Cornu tjänar pengar, så förtjänar han dem. Inte som Svenska Dagbladet som med våld bara stjäl en miljon kronor i veckan från människor som aldrig läser blaskan eller får välja huruvida att betala för den eller inte. Nyhetsmedia effektiviseras radikalt tack vare bloggandet. Skatteparasiterande "bloggare" som SvD försöker med, funkar inte hela vägen. De lever ju ännu av statens skattepengar och avstår därför bekvämt från att uttrycka några åsikter eller verklighetsförankring.

   Radera
  5. cornu tar dina pengar alt annat är en ren lögn.
   Alla bloggare som lever på annonsintäkter tar folks pengar, alla får betala extra för reklamkostnaden bolagen får.

   Tidningsstöd är demokrati, utan stöd så kan tidningar som inte skriver det företagen vill gå under.
   Utan tidningsstöd så skulle exempelvis storbankerna kunna tvinga tidningarna att hålla tyst om sånt som är dåligt för kunderna.
   Cervenka skulle få sparken direkt.
   Demokrati kostar pengar men den kostnaden måste du ta alternativet är att du lever i en diktatur där dom som har makten bara tar dina pengar och sen skrattar åt dig.

   Du måste betala skatt till försvaret eller så får du betala ännu mer skatt till den som ockuperar Sverige.

   Bloggar kan inte skriva skriva något kritiskt som rör Google för då kan dom ta bort intäkterna på bloggen.
   Stora bolag kan styra vad bloggare kan skriva när bloggarna lever på annonsintäkter.
   Bloggar är ingen garanti för demokratin.


   Radera
  6. @ekvationsteorin
   Jag har någonting mycket viktigt att berätta för dig:
   Du är en idiot!

   Radera
  7. När man har fel så tar man till argumentationsfel.

   Radera
 3. Angående bilden:
  Var ute i går och plockade svamp en bit utanför kungliga hufvudstaden. Inte alls mycket svamp. På öst/söder-sluttningar fanns en del, medan på väst/nord-sluttningar var det bara "kart". Behövs lite mer värme, några veckor till. Dessutom verkar vildsvinen äta upp det mesta, och går fram som skövlande jordfräsar i skogen.

  Annars tycker jag att nyheten om nyhetstorka är högst relevant :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jag känner att detta blogginlägg måste klassas som bland mina topp tio bästa och viktigaste någonsin.

   Radera
  2. Man kan också skarva på med att minnas hur mycket radioaktivitet som finns kvar i svamp efter Tjernobyl genom att läsa lite:

   http://www.lansstyrelsen.se/gavleborg/SiteCollectionDocuments/Sv/publikationer/2011/Cesium.pdf
   http://www.gavle.se/PageFiles/22743/Medianv%C3%A4rden%20%20f%C3%B6r%C3%A4ndring%201986%20-%202014.pdf

   Och Cornu fick många fina uppslag i sin torka!

   Radera
  3. Bra där muffins, att förstöra vårt intima ögonblick av samförstånd. Har du ingen kaffekopp eller så att gå till?

   Radera
 4. SR meddelar att kostnaden för blixtnedslag minskat denna sommar. Gissar att det är det kalla vädret som spökar!
  Dax att sitta inne med en bra bok eller lite studier i klimatfrågan för den som törs vara lite skeptisk till alla alarm: Det går inte att påverka klimatet med CO2 i den utsträckning som politikerna vill få oss att tro:
  http://www.klimatupplysningen.se/2015/07/24/richard-lindzen-om-klimatkansligheten-irishypotesen-och-politisering-climate-change-facts/

  SvaraRadera
  Svar
  1. 0,8 graders uppvärmning på 135 år (och allt ej pga människan) och CO2:s bidrag är logaritmiskt avtagande. Många forskare har fått klimatkänsligheten väldigt fel. Så vi kan se fram emot ytterligare ca 0,5 graders uppvärmning till 2100 och 2-gradersmålet nås kanske år 2300. Förutsatt att vi inte når peak fossil innan, vilket skulle ha inträffat 2008 om man litar till andra prognosmakare. Något stämmer inte.

   Radera
  2. Någon som har fel begriper inte att det tar tid för koldioxiden att verka det är inte som när man sätter på en spis och får värme direkt utan koldioxiden verkar under mycket lång tid. Någon som har fel borde försöka lite bättre.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  3. CO2 i sig ger inte så mycket bidrag, utan det är den presumtiva förstärkningen av mer vattenånga (förorsakad av något lite högre temp pga CO2) som är hemligheten. Men mer vattenånga leder även till moln, vilket är modellernas akilleshäl. Moln kan bli både förstärkande och försvagande beroende på vilken höjd de bildas, kanske även vilken typ. Eftersom modellerna inta kan räkna på en sådan upplösning parametriseras (efter någon hypotes) molnbildningen i modellerna. Således råder stor osäkerhet och modellerna går inte att lita på. Men det är för varje tänkande individ uppenbart att det finns en negativ återkoppling i systemet, annars hade det löpt amok för länge sedan. Jag gissar på att det just är moln som är den negativa återkopplingen.

   Radera
  4. Jag förstår att MP och dess anhängare inte vill kännas vid CO2:s logaritmiskt avtagande effekt. Varför ta hänsyn till grundläggande fysikaliska samband när man kan konstruera en egen klimatsmart parallellvärld utan jobbiga fysikaliska lagar.

   Radera
  5. De krafter och de forskare, som med stöd av datorbaserade, "black-box"-artade klimatmodeller hävdar att den ökade koldioxidhalten i atmosfären har gett upphov till den i ett temperatur-tid-diagram plottade famösa hockeyklubbskurvan, anser jag vara kvacksalvare.

   Anledningen är att dessa klimatmodeller är ovetenskapliga. Männen bakom dessa presenterar heller inte sina rådata. Modellerna är mig veterligen ej verifierade mot experiment. De är överhuvudtaget ej verifierade.

   Till yttermera visso så lyssnade jag på ett program på radion som handlade om klimatmodellerna. Där framkom det bl.a. att en klimatmodelleringsgrupp var lokaliserad i avdelning ovanför det kafet som figurerar i TV-programmet "Vänner" (eller "Friend"). Det är inte seriöst att anföra sådana referenser.

   Missförstå mig inte; jag anser att koldioxid är en växthusgas, dock mycket svagare än vattenånga, pga den senares starkare koppling till IR-strålning inom 8 - 12 µm, via sina rotations- och vibrationsövergångar. Jag anser också att världens fossilbränslekonsumtion bör reduceras eftersom den är en ändlig resurs.

   Men hockeyklubbsdiagrammet och demoniseringen av koldioxidmolekylen har fått en sådan fantastiskt stor spridning i västerlandets MSM och bland politiker. Hur förklarar man det?

   Till stor del förklaras det av att globala finans- och energiaktörer, som till stora delar kontrollerar informationsflödet i västerlandets MSM, har en egen agenda.

   Uppenbarligen vill många globala finansaktörer fortfarande införa the "New World Order" (NWO). En viktig del i ett NWO är att ha en global finansmarknad. Den är också genomförd, vilket vanligt folk blev smärtsamt medvetna om vid den globala finanskrisen 2008. Den dysfunktionella Euron sägs vara embryot till en global valuta.

   En annan del är det överstatliga globala näringslivet såsomTransatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) och Trans-pacific Partnership (TPP), som det på sista tiden håller på att förhandlas om.

   En tredje viktig del i NWO är att införa globala skatter. Här är handeln med utsläppsrätter (rörande koldioxid) ett embryo till ett globalt skattesystem. Denna handel har åtminstone tidigare skötts av City of London och Goldman Sachs.

   Anledningen för de globala energiaktörerna att demonisera koldioxidmolekylen, som är en förbränningsprodukt hos fossilt bränsle, beror förmodligen på deras sinande ekonomiskt exploaterbara fossila reserver. Om det skulle komma fram att de fossila energireserverna inte kan täcka kommande energibehov, skulle oljebolagens aktier rasa i värde. Därmed skulle också många pensionsfonder, som har intressen i sådana bolag, rasa i värde. Därför gäller det att få ned det globala fossilenergibehovet, bl.a. genom massiva propagandakampanjer förmedlade av IPCC och av föga naturvetenskapliga konsensusforskare för att få jordens befolkning att minska sin fossila energikonsumtion.

   Radera
  6. En annan sak som man inte heller verkar ta med i klimatberäkningarna är global dimming som som pågått sedan man började mäta 1950. I varje fall är det inte med i den offentliga klimatdebatten. Vissa forskare misstänker att global dimming maskerat global warming.

   Radera
  7. gruelse, om jag förstått rätt gör man, eller gjorde åtminstone i början, körningar mot existerande klimatdata för att sätta parametrarna i modellerna, exempelvis från 1900-2000. Dessa parametersättningar används sedan för framtida scenarier. Dock verkar det inte fungera så bra då 98% eller något sådant av modellerna helt enkelt gör fel "prognoser" och överdriver temperaturökningen grovt.

   Radera
  8. Klimatforskningen är lika politiserad som genusforkningen. De som inte kommer fram till "rätt" resultat blir helt enkelt av med forskningsanslagen. Det är därför vi sett flera avslöjanden om manipulerade rådata, eftersom de som fortfarande "forskar" inom detta område desperat försöker behålla anslagen, och därmed är pressade att producera resultat som uppenbart inte överensstämmer med verkligheten.

   När vi ser tillbaka på t.ex. medeltidens människor så är det uppenbart varför de trodde på häxor, gudar, en platt jord och andra konstigheter. Det fanns ännu inte någon vetenskaplig metod för att undersöka och beskriva världen, och skilja verkligheten från myterna. Jag undrar vad framtidens människor kommer att tycka om oss och nutidens ovetenskapliga klimathysteri. Vi har ju inte den ursäkt som tidigare generationer haft. Vi har data som visar att den globala temperaturökningen avstannat under de senaste åren, trots att koldioxidutsläppen fortsätter öka.

   Radera
  9. Global dimming har i vissa delar av globen ersatts av brithening-tack vare avsevärda insatser för att rena utsläppen. Vilket medfört mer soltimmar-10% i Sverige tex. Detta ger en del av uppvärmningen.
   Norra halvklotet har med detta fått ökande temperaturer, vilket förstärkt ev efffekt av växthusgaserna.
   Sceince is settled-för den som är troende!

   Radera
  10. Någon som har fel begriper inte att det tar tid för koldioxiden att verka det är inte som när man sätter på en spis och får värme direkt utan koldioxiden verkar under mycket lång tid. Någon som har fel borde försöka lite bättre.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  11. Science is settled verkar vara ett återkommande tema genom historien. Redan Max Planck avråddes i slutet på 1800-talet att studera fysik eftersom allt redan var upptäckt.

   Radera
  12. @Neo Cortex 16:27
   Åtminstone en klimatmodell, vilket jag hörde på radion för några år sedan (2007?), hade delat in atmosfären i rätblock som sedan kopplades termodynamiskt till varandra via Navier-Stokes ekvationer. Med en sådan beräkningsmetod och dynamisk uppbyggnad skulle jag vilja säga att klimatmodellen har mycket svårt att ge tillförlitliga resultat.

   Seriösa klimatmodeller, enligt mitt förmenande, måste bygga på statiska eller pseudostatiska modeller. Dynamiska klimatmodeller är för svårt. Väderprognoser baseras på dynamiska modeller. Deras resultat tappar i relevans redan efter fem dygn. Varför tror man då att man ska få relevanta resultat efter ca 30 år?

   Jag opponerar mig bara mot koldioxidens förmenta påverkan på den globala temperaturen. Så jag säger inget om global dimming. Men det visar ju på att klimat är ytterst svårt att modellera.

   Radera
  13. Roligast ovan är gruelse som lyssnat på ett radioprogram där reportern konstaterat att ett café från ett underhållningsprogram i tv finns under en lokal med forskare. Har en hypotes att majoriteten av Neo Somebody gruelse Unknown och Oppti inte röstar på borgarna eller S Mp och V. Återstår Fi och SD.

   Ja jag orkar inte bemöta de argument som låter som vissa putinisters hopp om varmare i Sibirien med tomatodling och palmer.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  14. Det är klart att det tar tid innan tempen går upp. 71% av jordens yta är ju hav som fungerar som en buffert för temperaturändringar. Ett bra exempel på havets inflytande är golfströmmen, utan vilken det skulle vara ganska obehagligt på våra breddgrader. Exempelvis ligger Stockholm på ungefär samma breddgrad som sydspetsen på Grönland, och där är det ju fortfarande istid. Dessutom fungerar även Grönlands is som en buffert, ungefär som en isbit i en atmosfärisk grogg.

   Radera
  15. Vill bara påpeka att jag inte förnekar att CO2 har inverkan. Vad jag menar, vilket också stämmer med verkligheten hittills, är att dess inverkan har överdrivits.

   Och vidare menar jag att de som lever i framtiden helt enkelt får anpassa sig om det blir lite varmare, precis som människan alltid fått göra. Det enda som kan göra att inte all kol och olja eldas upp är en disruptiv upptäckt/innovation som konkurrerar ut fossilbränslena. Dock behöver vi inte oroa oss för egen del för vi kommer att vara döda innan det kommer att påverka oss i någon nämnvärd utsträckning.

   Radera
  16. Neo 17:16 håller här med dig förutom att det faktiskt bor människor där (på Grönland) och de är bekymrade över den dåliga isen som försvårar deras jakt.

   Neo 17:29 jag har fortfarande hopp om dig. Vi skulle nog kunna dela en öl och samtala. Nyss skrev du om bufferten med havens stora betydelse och om du tänker på isen i din grogg som is vilande på berg. - smälter - ökar havets volym - havets yta blir då större än 71% och vatten är betydligt mörkare än is.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  17. I fråga om den viktigaste klimatpåverkan och om den viktigaste faktorn för den globala temperaturen, har jag anammat den heliocentriska världsbilden.

   Konsensusforskarna, å andra sidan, verkar ha regradierat till tiden före Copernicus och den geocentriska världsbilden:)

   Radera
  18. Trevligt gruelse om du förstått att solen finns i centrum för solsystemet och inte jorden för det är det som den heliocentriska världsbilden betyder inte något om klimat eller global temperatur. Är det något konstigt radioprogram som förvirrar?

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  19. Hur hanterar man http://wattsupwiththat.com/2015/04/06/el-nio-or-ot-the-pause-lengthens-again/ då? Mätningar som visar noll påverkan typ.

   Radera
  20. Nanotec

   Du har inget faktamässigt att tillföra debatten, du sitter bara fast i din tro. Att det skulle finnas någon slags "fördröjning" hos CO2 är ju skrattretande, när det förhåller sig tvärtom. Har du studerat naturvetenskap på annat än gymnasienivå?

   Har du inte hunnit googla CO2:s logaritmiska avtagande effekt ännu?

   Eller att 96% av alla klimatmodeller överskattar uppvärmningen?

   Eller att det råder en uppvärmningspaus sen 17 år.

   Men ändå så kan temperturen hux flux öka 3-6 grader vid fördubblad CO2-halt...

   Radera
  21. Vad tror ni om den här killens sammanställning av klimatdata?
   http://guymcpherson.com/

   Radera
  22. Vattnets värmekapacitivitet och isens smältentalpi är förmodligen orsaken till att jorden har ett så stabilt klimat så att "intelligenta" varelser som människor har kunnat utvecklats.

   Radera
  23. Sombody ... Jag är ingenjör och har undervisat lite i fysik på gymnasium. Läste på 70-talet teknisk fysik i Linköping. Har inte forskat om klimat men läst rapporter och konstaterar vad forskarsamhället anser vet att det finns några få avvikande åsikter som alltid. Varmast halvår hittills var sannolikt i år, men det har väl gått dig förbi.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  24. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  25. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  26. Nano, din härskarteknik är så gammalmodig.

   Radera
  27. Neo härskarteknik har jag ingen utbildning i så jag vet inte vad du menar. Utesluter inte att jag använt det gammalmodigt kan du nyare?. Varför anser du teknisk fysik meningslös? 5 år efter i förståelse - kan du utveckla det något?

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  28. Att man engagerar sig i något betyder alltid att man har ett mål med aktiviteten. Om den inte levererar så är det meningslöst. I mitt fall var jag ute efter att förstå, inte att tvångsmatas med formler och algoritmer. Det var förstås mitt fel att jag inte gjort tillräckligt med research innan. Men jag får trösta mig med ett jobb som betalar mer efter skatt än de flesta kan drömma om före skatt.

   Vad gäller härskarteknik så drog du "Jag är ingenjör... bla bla bla och teknisk fysik". Jag är inte imponerad alls. Vill du få respekt så får du argumentera för din sak. Bla bla duger inte.

   Radera
  29. Nano

   Är det signifikant, eller är det som år 2014 på marginalen med mätosäkerheter som gör sådana uttalanden mycket vanskliga?

   Är du påläst så borde du känna till att klimathotet är överdrivet, att CO2 är en liten linjär molekyl utan dipolmoment vars våglängdsområde i atmosfären är nästan mättat vid 400 ppm. Ytterligare utsläpp får inte så stor betydelse. Positiv feedback från vattenånga verkar ej förekomma.

   Radera
  30. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  31. Ok Neo det var ett direkt svar till Somebody som frågade om jag hade studerat naturvetenskap på annat än gymnasienivå. Trevligt att du tjänar bra på ditt jobb. Hoppas du trivs med jobbet också för det är inte alltid samma sak.

   Angående förståelse har jag lärt mycket också under arbete med olika projekt och mål är givetvis avgörande. Ett enstaka ord är ibland helt avgörande men beror på person och sammanhang. Ordet respekt - tja. För mig är det viktigare att nå mål.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  32. Ökade CO2 frigörning följer ökad uppvärmning, inte tvärtom.

   Radera
  33. Somebody det är en viss osäkerhet i om det är det absolut varmaste halvåret. Vi har olika åsikt om hotet. Jag stöder min uppfattning på den stora majoriteten forskare. Hur förklarar du Venus höga temperatur?

   Vänliga hälsningar

   Nanotec


   Radera
  34. @Nanotec 22:43
   "Jag är ingenjör och har undervisat lite i fysik på gymnasium. Läste på 70-talet teknisk fysik i Linköping."
   Det var ju inte så imponerande, snarare beklämmande. Du har uppenbarligen ingen civilingenjörsexamen, vilket också stöds av att du undviker att argumentera för din sak på naturvetenskapliga grunder. Istället kör du med det gamla vanliga guilt-by-association!
   Om du har en civilingenjörsexamen, borde du ha skrivit det i detta sammanhang. Rätta mig om jag har fel!

   Sedan finns det inte någon Teknisk fysiklinje eller F-linje vid Linköpings tekniska högskola, men väl Y-linjen, eller som det heter, "Teknisk fysik och elektrotekniklinjen".

   De radioprogram jag har refererat till i denna klimattråd är vetenskapliga dito. P1:s Vetandets värld och Vetenskapsradion, som båda har en seriös prägel.

   Radera
 5. Med sån här torka har de lite viktigare nyheterna en chans, som: "Universal bad Google ta bort IP-adress 127.0.0.1 som fildelade Jurassic World" och "Svartbjörn stal och drack 36 öl på campingplats i norra Washington, däckade i ett träd".

  Till och med wikileaks verkar ha tagit semester.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och DI recyclar ledare i SVD från 2009 om att borra efter olja söder om Gotland.

   Radera
  2. Verkligen, det är ju sensationellt! Nog för att redan Karl XII söp brunbjörnar fulla för att sedan brottas med dem, men att de släpper loss spontant är väl ändå en biologisk nyhet. Efter 36 öl kan man nog filosofera tillsammans med björnen i baren. (Jaha, så Metro har avslutat sin semester redan)
   http://www.metro.se/nyheter/bjorn-drack-36-ol-men-lamnade-fulolen-och-somnade-pa-camping/EVHogv!gu7DRc7Dvza/

   Radera
  3. Efter 36 öl låter nog både björn och människa som Chewbacca ungefär.

   Radera
  4. "redan Karl XII söp brunbjörnar fulla för att sedan brottas med dem" Var inte det Putin?

   Radera
  5. @исток Om det vore idag vore det MED Putin. Kalle Dussins svenska stål bet lite hårdare på moskoviten i rök å damm. Frans G Bengtsson-läsning att rekommendera för dagens dagar. Och Carl Grimberg. Tsaren så nervös att han högg sig själv i ansiktet med gaffeln när han försökte äta, medan de blå ryckte fram mot Moskva. Danske ambassadören förtäljde.

   Radera
 6. Efter en sån dos får man verkligen se upp med vem man vaknar upp i samma säng med. Men med lite pudelfrissering och bordskicksträning så kan nog en lättfotad flicka, med ölmonopol, träna även en björn till en make värd att visa upp som social statussymbol.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flickans far frågar björnmaken vad han anser om bostadskrisen?
   -"Brum brum raap morr."
   -"Precis min åsikt också, jag gillar dig!"
   (-"Åh vad gullig han är din Teddy!", lägger svärmor till)

   Radera
 7. Vädret är ju helt underbart denna sommar. Det är en lyx att slippa +30°C och tvingas sitta hemma och pusta och frusta, iförd endast kalsonger. Resebyråerna älskar detta lågtryck och jobbar för högtryck, när hudcancertörstande rågblonda svenskar nu har huggsexa om de sista flygstolarna till Thailand, för att få sin rättmätiga del av 35-gradig värme och UX-index 12.

  För övrigt: Bilden på dig i skogen är mycket välbalanserad, och den som tog den (din fru antar jag), har konstnärligt sinne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kunde ha stått UV-index, om jag inte hade skrivit fel, vill säga.

   Radera
 8. Det råder inte nyhetstorka. Vi har ett politiskt paradigmskifte i Sverige mitt framför ögonen, där det politiska etablissemanget i racerfart eroderas bort. Sensationellt är det faktiskt.
  Men tidningar, TV och inte minst politikerna själva föredrar att diskutera pseudofrågor som Systemets öppettider eller direktrapportera från Allsång på Skansen.

  Blanda inte ihop nyhetstorka med verklighetsflykt, presenterad av lallande idioter.

  SvaraRadera
 9. Glädjer mig att Cornu tillstår att det USA-allierade Turkiet passade på att utnyttja IS-självmordsbombningen mot kurder till att attackera kurder. Allt under dimridå att man attackerade IS samtidigt. Eller var det Usa-flyg från turkisk bas? Det är ett extremt fult spel USA spelar mot det sekulära Syrien och Iran, Jemen, Ukraina m.fl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och här såg vi den nya informationkrigs utvecklingen post Iran avtalet.

   Radera
 10. klass 1 "> 35 mm på 12 timmar över större område. Risk för stora vattensamlingar, risk för översvämning i källare, dagvattenledningar. I övrigt se eventuella hydrologiska varningar. "

  Om vi får vattenfyllda källare så är varningen korrekt.
  Det är nyhetstorka på cornus blogg.

  SvaraRadera
 11. Jag stämmer inte in i nyhetstorkan då Iran avtalet och Turkiets bombningar av mål i ME får anses som troliga "Game changers" i regionen.

  SvaraRadera
 12. Vadå nyhetstorka liksom, dagens debattartikel om söta rödviner:
  http://www.svd.se/systembolagets-rodviner-blir-allt-sotare/om/debatt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glöm det nya blocket i svensk politik. Glöm handgranatskriget i Malmö och finanskollapsen som kommer att ruinera oss alla. Nä det viktiga är sockerhaltensprotokollet i statliga myndighet nummer #317 "Alkoholsortimentsnämnden". Skribenten-idioten i fråga ville bara skriva och säga att han tyckte att det var så. Därmed har han ju upplyst härskarna och löst sitt inbillade problem, eller hur?

   Radera