Cornucopia?

2015-07-06 16:42

Nya svenska flaggförslag

Utgående från den tidigare föreslagna kränkningsfria svenska flaggan utan det kristna korset, så kan man tänka sig några andra, lite mer utstuderade varianter, som bifogas nedan. Inspirationskällan kommer från kremlinernas önskemål om flagga där Ryssland på ett eller annat sätt dikterar den svenska politiken.
Lättkränkta flaggan utifrån Sveriges stora riksvapen.
Förvisso finns fortfarande ett kors på riksvapnet, då denna är delad i fyra delar. Men hjärtskölden
har bara två fält - först Vasaättens och sedan Bernadotteättens vapen.
Licens: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported
Enklare variant av lättkränkta flaggan utgående från
lilla riksvapnets tre kronor. Totalt kränkningsfri utan tillstymmelse av kors.
Licens: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

37 kommentarer:

 1. Kronan symboliserar kunglighet vilken indikerar diktatur #triggad, #fail

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm. Kanske en regnbågsfärgad sköld? Mer modernt och kränkningsfritt, samt en tydlig signal till nyanlända om att det är tolerans som gäller och inte att man dyrkar låtsaskompisar.

   Radera
  2. Tycker du inte att det räcker med barnsligt trams kring "kränkning" nu?

   Radera
  3. Trams?! Detta är allvarliga saker som avhandlas.

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17808222.ab

   Radera
  4. Jag blir kränkt av den blåa färgen.
   Röd är en mer välkomnande färg

   Radera
  5. @Resenären
   Den där är verkligen klockren. Skulle misstänka att företaget tacksamt tar emot tipset att inte bara döpa en av hudfärgerna till just hudfärg. Dock hade de nog hellre sett att det skett utan medial inblandning, men nu är vi ju fler som har lärt oss något.

   Radera
 2. De tre kronorna kan dessutom ses representera de tre vise männen. Så den går bort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller förmåga att räkna till tre, att hålla upp til tre saker i huvudet eller att vara klokare än en tre-åring, så den går därmed bort

   Radera
 3. Genusperspektivet har helt missats. Typiskt manligt tänkande.
  -Kronorna symboliserar patriarkala gamla strukturer.
  -Lejonen i riksvapnet förstärker det partrtiarkala tänkandet med den felaktiga föreställningen om en manlig flockledare.
  -Blått är en maskulin färg.

  SvaraRadera
 4. Kan vi inte bara ta regnbågsflaggan rakt av? Det är väl den som det viftas mest med i landet redan nu, så övergångsförvirringen bör ju bli minimal?
  Eller kommer alla icke hetrosexuella vaniljsex-människor att känna sig kränkta då, för att de inte längre får ha "sin" flagga ifred?

  SvaraRadera
 5. Här är den nya flaggan.

  Självkart ska vare färg i RGB skalan vara en unikt färgad tråd och inget billigt tryck, så att de kinesiska flaggtillverkarna får något att bita i. Sen är det bara för lövén att utlysa en fatwa om flagglicens och flaggplikt så ska vi se att statens finanser löser sig av bara farten.

  SvaraRadera
 6. Alla former av avancerade figurer går fetbort! Flaggan måste vara enkel nog att kunna tecknas och målas av en färgblind femteklassare, eller åtminstone enkel nog att kunna sys själv av en vänsterextremist som sedan tänkt skända den genom att bränna eller pissa på den när någon från SD talar på torget inför nästa val.

  Men om den nu skall vara avancerad så skulle jag vilja se en grön midsommarstång i mitten mot en bakgrund som ser ut som en jordgubbstårta uppifrån, toppad med texten Absolute Sweden i samma font som ett känt vodkamärke...

  SvaraRadera
 7. OT:
  Regeringen har genus-budgeterat de föreslagna höjningarna av drivmedelsskatter:

  "Av de personbilar som ägs av fysiska personer står män som ägare till knappt två tredjedelar. Fordonen som ägs av män körs också i genomsnitt något längre per år än fordonen som ägs av kvinnor. Även om det i ett hushåll inte behöver vara ägaren av fordonet som också framför det och betalar bränslekostnaderna bedöms ändå den höjda energiskatten på bensin och dieselbränsle inklusive BNP-omräkningen påverka män något mer."

  Jamen det var väl bra, då kör vi!

  http://www.regeringen.se/contentassets/50c71588b22043e6ac47acbad136919f/vissa-punktskattefragor-infor-budgetpropositionen-for-2016.pdf

  (sidan 57)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns ju märkligt när vi fått lära oss att kön bara är en social konstruktion? Fast det kanske inte gäller när det vissa grupper ska beskattas så kvinnorna i Sudan inte får sina skördar förstörda?
   Har det förresten utretts vilket genus en juridisk person är?

   Radera
 8. Eller förresten... är det inte oerhört förlegat med något så oerhört ohippt som ett statiskt gardintyg utan ens den minsta lilla animationstendens - varför inte hissa upp en 32-tums wifi-skärm med inbyggda högtalare i flaggstången och underhålla grannarna med en mp3-fil av nationalsången och en non-stoprullande film med Puma Swede...

  SvaraRadera
 9. Jag tror på en helt grå flagga. Inga färger eller annat kränkande. Passar den svenska mentaliteten och sju klöverns politik. Vem kan kritisera en sådan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom som vill ha dit en halvmåne eller kroksabel kanske?
   Ofta samma välmenande och goda individer som blir kränkta, eller oroas att andra blir kränkta, av ett kors.

   Radera
  2. Jag kan. Det vore säkert en smygare från gråsossarna...
   Det är väl lika bra vi förbereder oss på kommande kalifat och inför is flaggan med en gång. Det skulle nog Mona tycka om.

   Radera
  3. Tycker inte alls att svenskar är speciellt grå. Snarare är det precis tvärt om, åtminstone de som jag träffar. Nyfikna och villiga att prova nya saker, utåtriktade och rejäla. Varför tror du Sverige används som testland för nya produkter?

   Speciellt svenskar som man träffar utomlands är väldigt trevliga, artiga och utåtriktade, förutom jag då, men jag försöker i alla fall. Har precis lärt mig ett antal relevanta svar på "How are you?" beroende på situation och lämplig social distans.

   Radera
 10. Varför inte ett kollage med alla religiösa och etniska symboler? Då kan alla känna sig kränkta!

  SvaraRadera
 11. Jag var nyligen på arbetsresa till Göteborg, närmare bestämt samma veckoslut som 'prinsbröllopet' gick av stapeln.

  Jag och de övriga i sällskapet häpnade att se Sveriges ny flagga över allt när vi anlände till ort och ställe. Inte ens på lördagen då bröllopet gick av stapeln, såg man någon annan flagga än den nya svenska, överallt på hus, bussar etc såg man enbart den nya flaggan.

  Orsaken sades vara att det på söndag hölls en pride festival i Göteborg, därför flaggades det dagar i förväg med Sveriges nya flagga, dvs regnbågsflaggan. Egentligen med tanke på hur Sverige utvecklats(?) ett mycket lämpligt val.

  SvaraRadera
 12. I föregående flaggblogginlägget fanns väl alternativet att använda en svart sopsäck som flagga med. Billigt och neutralt, men grannen kanske blir kränkt av att den prasslar?

  SvaraRadera
 13. Gillar förslag nr 2. De tre kronorna symboliserar en enad stat, vilket är grunden för en fredlig tillvaro. Sug på den, hobbylibertarianer!

  SvaraRadera
 14. En och annan kremlin ser sannolikt flaggan som magisk. I en tidning som läst Sala Allahanda framgår att SD i Heby tror på magi och motionerat om det (Öhman är deras magiska ledare):

  "Det är otänkbart att äta halal för ickemuslimer, det är bara till för troende, säger Öhman, och utvecklar:

  – Du blir muslim om du äter halalkött.

  Här skulle den bäste intervjuare ha kunnat bli en smula ställd. Men Sala Allehandas reporter Niklas Norén fortsätter sakligt:

  Norén: – Halal är ingen trosbekännelse. Det finns inget magiskt i halalkött som gör dig till muslim.

  Öhman: – Jo det gör det."

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som röstare på SD måste jag tillstå att det där låter skrämmande. Jag tröstar mig med att det jag upplevt i snart 42 år är vägen mot domedagen.

   Radera
  2. Som röstare på SD måste jag tillstå att det där låter skrämmande. Jag tröstar mig med att det jag upplevt i snart 42 år är vägen mot domedagen.

   Radera
 15. Jag vidhåller nog mitt förslag med den helvita parlamentärflaggan, möjligen utsmyckad med ett par blågula sorgband. Vi ger upp, vi saknar existensberättigande eftersom vi egentligen inte finns. För detta finns det ett tungt akademiskt stöd, senast uttryckt av filosofiprofessorn Sven-Erik Liedman, den gamla kommunistiska folkmordsapologeten, som fick en helsida i DN till sitt förfogande för att tala om att alla illusioner om vår existens är precis det (dvs. illusioner).

  Att denna verklighetsfrämmande diskurs (iofs. ett vidrigt postmodernistiskt färgat ord) överhuvudtaget tas på allvar, än värre tros uttrycka någon sanning visar hur bottenlöst korkad och välvilligt förförd av hjärndöda ordmassor som vår samtid är.

  Även för en ickenationalist som mig är det extremt stötande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vitt är en möjlighet. Skickar upp mina vita rövgardiner storlek XL från Ullared. Detta kan väl ingen klaga på.

   Radera
 16. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 17. Vi skulle kunna använda nationalfågeln koltrast som symbol. Ingen historisk koppling till något speciellt så vi behöver inte oroa oss för rasiststämplar från oss själva. Vår nya nationalsång kan då bli fågelsång. Hela det här upplägget ger en så tidstypiskt genuin svensk känsla att jag bara måste gå och steka en falukorv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl inte fläsk i falukorven?

   Radera
 18. Som allting annat så borde vi sälja flaggan till högstbjudande typ CocaCola, Apple, Monsanto på ettårsavtal eller liknande. Gick ju bra med sjukvården och äldreomsorgen så varför inte?

  SvaraRadera
 19. Många bra idéer...
  Tur att man ingen flaggstång har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sedan är väl korset inte främst en religiös symbol utan en politisk/militär symbol.
   Fisken var kristendomens tidiga symbol och när kristendomen blev en statsreligion och därmed en militär symbol så förändrades symbolerna...
   En stiliserad armbosrt eller pilbåge...

   Radera
  2. Så korset uttrycker kampvilja!

   Radera
 20. Halalkött gör en till muslim, av kors till kristen, blå färg gör en till moderat, röd till sosse och av regnbågens alla färger blir man homosexuell. Krona gör dig magiskt till rojalist och svart får inte nämnas.

  Själv blir jag kränkt av alla som säger sig bli kränkta av olika saker och vill att andra ska anpassa sig till dem.

  SvaraRadera
 21. De tre kronorna anknyter till sveriges historia och kränker därmed de människor som saknar historia i sverige. Jag föreslår ett rutmönster med blått och gult, liknande det som användes under något sportevenemang. Jag skulle definitivt rösta för att byta ut sveriges flagga.
  /m2

  SvaraRadera