Cornucopia?

2015-07-22 10:30

Ljudboksälskare: Stjärnfall finns nu försläppt på Storytel

En glad nyhet till ni som älskar ljudböcker. Stjärnfall, uppföljaren till Stjärnklart, har nu släppts en vecka i förväg hos Storytel, och går alltså att ladda ner och lyssna på för tjänstens prenumeranter med start idag.

Inläsare är även denna gång Johan Holmberg, som även läste in Stjärnklart.
Stjärnfall

Stjärnfall kommer inte distribueras på CD-skiva eller MP3-skiva, utan enbart elektroniskt. Fram till midsommar var ca 90% av min ljudboksförsäljning sedan årsskiftet elektronisk, och det är i princip bara biblioteken som köper CD-skivorna längre. 

Ni hittar både Stjärnklart och Stjärnfall hos Storytel och med start den 28:e nästa vecka kommer boken även finnas som ljudbok via övriga tjänster (utom iTunes, på grund av att alla mellanhänder som krävs, dels kostar skjortan för slutkund och dels varken ger mig eller förlaget några pengar, då mellanhänder äter upp allt). E-boken kommer finnas överallt från den 28:e och den inbundna boken hittar ni i alla välsorterade boklådor.

Av allmänt intresse kan vara att Massolit Förlagsgrupp numera ägs av Storytel, så man kan nog förvänta sig att fler av förlagets böcker försläpps på detta vis. Orelaterat till Stjärnfalls försläpp så går bolagets aktie riktigt bra just nu och är upp ca 148% sedan beskedet om att Storytel tar över via ett omvänt förvärv.

Fredrik Antonsson på Den sjätte mannen filar själv på en thriller om ett ryskt angrepp på Estland, och nämner att han läst sitt recensionsexemplar av Stjärnfall. Omdöme kommer efter första recensionsdatumet den 11:e augusti, men baserat på att Antonsson sträckläste boken och tänker läsa den en gång till bör det väl vara positivt:
"[R]ecensionen kommer den 11 augusti, även om jag sträckläste boken under gårdagen och nattpasset på jobbet. Det är nog så att jag skall ta och läsa den en gång till bara för att vara säker på att jag tycker det som jag tycker innan jag tycker det offentligt."
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

6 kommentarer:

 1. Hej.

  - Kommer jag att kunna köpa Stjärnfall via någon kanal i nedladdningsbart mp3-format?

  Mvh
  Sporadisk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, absolut. Från den 28:e nästa vecka.

   Radera
 2. Härligt! Då blir det att börja lyssna idag. Är natten lugn på jobbet (troligare blir jag lottomiljonär under natten) kan boken gå fort. Ser fram emot att höra uppläsarens ovanliga uttal av ordet "antagligen".

  SvaraRadera
 3. Har iofs köpt boken med leverans w.31, men funderar även på ljudvarianten. Hur lång är uppläsningstiden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stjärnklart hade en uppläsningstid på 13 tim 48 minuter.

   Radera
  2. Tack för klart besked,

   Radera